Medveděv je popáté v řadě ve finále, v Petrohradu narazí na neoblíbeného Čoriče

21. 9. 2019, 22:29
Aktuality 4
ATP PETROHRAD - Daniil Medveděv na domácím halovém klání v Petrohradu potvrdil roli favorita proti Bělorusu Egoru Gerasimovovi a na pátém turnaji v řadě postoupil do finále. V něm se nejvýše nasazený Rus utká s neoblíbeným sokem Chorvatem Bornou Čoričem, který je ve finále poprvé v sezoně.
Daniil Medveděv (© AFP)

Finále ve Washingtonu, finále v Montréalu, životní titul z Masters v Cincinnati, první grandslamové finále na US Open a nyní finále v Petrohradu. Daniil Medveděv si zahraje finále už na pátém turnaji v řadě.

V domácí hale třiadvacetiletý Rus potvrzuje roli největšího favorita, když ve třech duelech neztratil ani set. V dnešním semifinále si poradil 7-5 7-5 s běloruským kvalifikantem Egorem Gerasimovem, jenž hrál v semifinále turnaje ATP poprvé v kariéře. 

Čtvrtý hráč světa Medveděv tento týden nepředvádí nijak suverénní výkony, ale dosud v žádném setu nepohrál víc jak pět gamů. Dnes měl jediné potíže v závěru druhé sady, za stavu 4-3 přišel o jediný svůj servis. 

Ve svém celkově 12. finále na okruhu ATP bude Medveděv bojovat o třetí letošní a celkově 6. titul. Jeho soupeřem však bude neoblíbený sok Borna Čorič, s nímž prohrál čtyři z pěti vzájemných soubojů. Jedinou výhru zaznamenal na trávě.

Dvaadvacetiletý Chorvat Čorič v Petrohradu po pěti měsících vyhrál víc tři zápasy po sobě, i když pokaždé pohrál první set. Dnes po boji udolal 3-6 7-6 6-1 Portugalce Joaa Sousu a ukončil rok dlouhé čekání na finále.

• ATP 250 PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 1.248.665 dolarů
sobotní výsledky (21. 09. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (1-Rus.) - Gerasimov (Běl.) 7-5 7-5
Čorič (4-Chorv.) - J. Sousa (Portug.) 3-6 7-6(5) 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
annah
Mě to teda moc netěší. Uz je jasné, že Rusak bude v nejbližších měsících oxidovat v posledních kolech kdejakeho turnaje.
Reagovat
Elip13
Vždyť je to skvělý. Mlaďoch a velkej talent. Nová krev :)))
Reagovat
FulnekUltras
Rozhodně kvalitnější než kdejaký mikulášský aktivista z Letné. ;-)
Reagovat
Fandina
Gratulka Medvědovi, Čoriče porazil ve dvou setech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist