Medveděv na antuce prohrál popáté v řadě, v Hamburku nestačil na Humberta

22. 9. 2020, 23:37
Aktuality 8
ATP HAMBURK - Světová pětka Daniil Medveděv si na antuce připsal už pátou porážku v řadě. Dnes v Hamburku ve svém prvním zápase na antuce od loňského Roland Garros prohrál ve dvou setech s Francouzem Ugem Humbertem, na kterého ve druhém kole čeká Jiří Veselý.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv po nezdaru v semifinále US Open minulý týden vynechal Masters 1000 v Římě a jedinou přípravu na Roland Garros tak absolvoval na podniku ATP 500 v Hamburku. Před antukovým grandslamem však odehrál pouze jeden zápas, neboť hned v prvním kole nestačil na 41. hráče světa Uga Humberta

Světová pětka Medveděv se sice ve svém prvním zápase na antuce od loňského května dostal jako první k brejkbolu a za stavu 4-3 ho proměnil, jenže ho nepotvrdil v následující hře při svém podání, servis ztratil dvakrát po sobě a lépe rozehraný set prohrál.

Ve druhém dějství Medveděv prohrával 1-2 a čelil dvěma brejkbolům. Pak sice získal šest fiftýnů v řadě a měl sám dvě šance na brejk, k obratu se ovšem nenadechnul. V závěru setu opět prohrál tři gamy po sobě a po porážce 4-6 3-6 se s generálkou na pařížský grandslam rozloučil. 

Čtyřiadvacetiletý Rus Medveděv si vítězný zápas na antuce užil naposledy v dubnu 2019 v semifinále turnaje v Barceloně proti Keii Nišikorimu. Od té doby na oranžové drti prohrál už pětkrát po sobě: s Dominicem Thiemem, Guidem Pellou, Nickem Kyrgiosem, Pierrem-Huguesem Herbertem a naposledy s Humbertem. 

22letý Humbert už měl na kontě sedm výher nad hráči druhé světové desítky, proti členovi Top 10 hrál však teprve potřetí a zaznamenal svou premiérovou výhru. 

"Vím, že na antuce umím hrát dobře. Daniil je velmi dobrý hráč, takže jsem moc šťastný za první výhru nad takovým hráčem. Určitě to byla jedna z mých nejcennějších výher," radoval se Humbert. "Jsem moc spokojený s úrovní své hry. Na tenhle zápas jsem byl dobře připravený a jsem nadšený, že jsme si mohl zahrát před diváky."

O postup do čtvrtfinále se Humbert utká s jediným českým zástupcem v soutěži Jiřím Veselým (h2h 0-1), jenž už v pondělí postoupil přes jiného domácího hráče Gillesa Simona a včetně kvalifikace tak neprohrál už tři duely po sobě.



Ze hry venku je také třetí nasazený Gaël Monfils. Francouz po pauze neuhrál set ani ve svém druhém vystoupení a znovu proti německému soupeři. Poté, co v Římě devátý hráč světa nestačil na Dominika Köpfera, prohrál dnes v Hamburku 4-6 3-6 s domácím Yannickem Hanfmannem.

Na třetí pokus si první výhru po operaci kotníků připsal Fabio Fognini. Italský šampion z roku 2013 po obratu zdolal 4-6 6-1 7-5 domácího veterána Philippa Kohlschreibera, s nímž si v 11. vzájemném duelu poradil teprve potřetí.



Proti čtvrtému nasazenému Robertu Bautistovi neuspěl vítěz posledních dvou ročníků Nikoloz Basilašvili. Gruzínský tenista po restartu sezony ještě nevyhrál a navíc prohrál všech 11 setů.

Osmý nasazený Karen Chačanov v německém přístavním městě zdolal 7-6 4-6 7-5 domácího Jana-Lennarda Struffa, přestože ve třetím setu musel dohánět manko dvou brejků a německý soupeř podával na postup.

• ATP 500 HAMBURK •
Německo, antuka, 3.854.000 dolarů
úterní výsledky (22. 09. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Humbert (Fr.) - Medveděv (1-Rus.) 6:4, 6:3
Hanfmann (Něm.) - Monfils (3-Fr.) 6:4, 6:3
Bautista (4-Šp.) - Basilašvili (Gruz.) 6:4, 6:3
Fognini (6-It.) - Kohlschreiber (Něm.) 4:6, 6:1, 7:5
Chačanov (8-Rus.) - Struff (Něm.) 7:6 (7:5), 4:6, 7:5
Garín (Chile) - Nišikori (Jap.) 6:0, 6:3
Koepfer (Něm.) - Nišioka (Jap.) 7:6 (7:0), 4:6, 6:1
Auger-Aliassime (Kan.) - Sonego (It.) 6:2, 7:6 (7:2)
Bublik (Kaz.) - Ramos (Šp.) 6:2, 7:6 (7:5)
Lajovič (Srb.) - Mannarino (Fr.) 6:4, 6:1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
Vlk-v-trave
opet v akci :D

Behem zapasu s Ruudem odesel, aby na tiskovce prohlasil, ze hral zapas s pozitivnim testem na Covid :D
Za stavu 4:6 a 0:2, se proste sebral a zapas ukoncil. Na tiskovce celkem soknul svym prohlasenim, a dodatkem, ze si maji zjistit s kym posledni dobou byl v kontaktu.

http://www.puntodebreak.com/2020/09/23/mas-surrealista-paire-anuncia-positivo-covid-19-jugar-partido

To clovek nevymysli, takze klidne muzou zrusit cely turnaj, pry byl ve styku s kdekym...
...ceka se na vyjadreni ATP.
Reagovat
Vlk-v-trave
Timhle jen Paire ukazal, ze proste je to absolutne nemozne mit pod jakoukoliv kontrolou. A ty priblbe akce vyrazovani hracu, ze jejich trener je pozitivni na covid, jsou mimo...

Celkem jsem zvedavy co bude, nebot Ruud by automaticky mel jit do karanteny, to znamena bez RG...vcetne vlastne empaira a nevim koho jeste.

Nevim s kym vsim byl ve styku, ale je mozne, ze to byla z jeho strany zamerna akce...takze se take muze stat, ze to byl jeho posledni turnaj v zivote.

Jako pokud se to potvrdi, tak to bude pruser jak hovado. Paire asi vstoupil do nejakeho anarchistickeho krouzku DOUTNAK. :D Jinak si to neumim vysvetlit, a nebo jeho klasicky Black Out.

http://www.puntodebreak.com/2020/09/23/mas-surrealista-paire-anuncia-positivo-covid-19-jugar-partido
Reagovat
Vlk-v-trave
ktery byl vyrazen z kvaldy, diky tomu, ze trener mel pozitivni test na covid, po dalsim testu provadenem ve Valencii je hrac opet negativni, a kononce treneru Navarrovi vysel test negativni, takze zdravi...v cajku, ale bez RG...

http://www.puntodebreak.com/2020/09/23/bernabe-zapata-da-negativo-covid-19-despues-descalificado-roland-garros-2020
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Spíš jako ostatní kašle na Hamburgsmile
Reagovat
turista
Medvěd a Monfils nejsou ve formě.
Reagovat
Mantra
prostě walkover, no to má ložený jak Nadal každej rok v Paříži smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Jirka s Humbertem neuhraje ani sadu.

Francouz silný ve výměnách, už v Římě se mi líbil, prohrál těsně se Shapem.

Včera hrál s Medvědem výstavní tenis, trpělivý, nechyboval, perfektně zakončoval.

Bál jsem se, tak jsem dal jenom set za kurz 2,2...

Jirka dostane těžce naloženo.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Humbert má Stiflerku, takže těžký soupeřsmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist