Medveděv na Mallorce ve svém prvním finále na trávě přehrál Querreyho

26. 6. 2021, 17:14
Aktuality 14
ATP MALLORCA - Daniil Medveděv vyhrál nový turnaj ATP 250 na Mallorce. Druhý hráč světa ve svém premiérovém finále na trávě porazil 6-4 6-2 semifinalistu Wimbledonu z roku 2017 Sama Querreyho a získal svou 11. kariérní a druhou letošní trofej. Do zkompletování sbírky mu už chybí jen triumf na jeho nejméně oblíbeném antukovém povrchu.
Profily hráčů
Daniil Medveděv

Daniil Medveděv už má na kontě dvě grandslamová finále, je světovou dvojkou, a o titul si dokonce zahrál i na svém nejméně oblíbeném antukovém povrchu (Barcelona 2019). Pětadvacetiletý Rus však na premiérovou finálovou účast na trávě čekal až do tohoto týdne.

Nejvýše nasazený si na nové akci na Mallorce po volném losu v prvním kole ve dvou setech poradil s Corentinem Moutetem i Casperem Ruudem, po obratu přehrál domácí naději Pabla Carreña a v dnešním finále nedal šanci Samovi Querreymu.

Medveděv byl dnes silný jako skála, nastřílel 10 es, na podání ztratil dohromady jen devět bodů, nečelil jedinému brejkbolu, nebezpečnému Querreymu nic nedovolil a za 62 minut mohl slavit.

Medveděv získal druhou letošní trofej, i tentokrát triumfoval na nejmenších akcích ATP 250 (Marseille). Po dnešním vítězství si vylepšil svou finálovou bilanci na 11-7 a potvrdil, že ve Wimbledonu bude jednou z největších hrozeb pro největšího favorita Novaka Djokoviče. Do zkompletování sbírky mu chybí už jen vavřín z antuky.

Querrey si finále zahrál po dvou letech, ale na první titul od léta 2017 nedosáhl. Třiatřicetiletý Američan má nyní ve finále úspěšnost 10-10. Navzdory dnešní porážce bude ve Wimbledonu, kde si v roce 2017 zahrál semifinále a v letech 2016 a 2019 čtvrtfinále, patřit k nejnebezpečnějším nenasazeným hráčům.


Čtyřhru vyhráli Bolelli s Gonzálezem, stačilo jim zvládnout semifinále
Deblovou soutěž na Mallorce ovládli Simone Bolelli s Maximem Gonzálezem a získali svůj třetí společný titul. Čtvrtí nasazení v semifinále přehráli 6-1 7-5 Marcuse Daniella a Philippa Oswalda. Finále se po odstoupení Novaka Djokoviče a Carlose Gómeze-Herrery kvůli zranění Španěla neuskutečnilo.

• ATP 250 MALLORCA •
Španělsko, tráva, 783.655 eur
sobotní výsledky (26. 6. 2021)
• Dvouhra - finále •
Medveděv (1-Rus.) - Querrey (USA) 6-4 6-2
• Čtyřhra - semifinále •
Bolelli/M. González (4-It./Arg.) - Daniell/Oswald (2-N. Zél./Rak.) 6-1 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Patik
Roger reagoval na otázku ohladom nedávneho vypadnutia v Halle proti Félixovi a s istotou prehlásil že tu sa to nestane a nepripúšťa akékoľvek zlyhanie pretože je pripravený a nažhavený predviesť skvelý výkon..ďalej uviedol že tohtoročný Wimbledon bude klúčový pre zbytok sezóny a možno aj zvyšok kariéry..
Reagovat
Pe3k
to su zvědavej
Reagovat
SwissMaestro
"zbytek kariéry" doslova neřekl ba ani nenaznačil slovy.....to o tom turnaji v Halle řekl už tehdá :)
Reagovat
Patik
áno..ten zvyšok kariéry som viacmenej myslel ja že keď vypadne nejako "smiešne" niekde v osemfinále môže sa to s ním ťahať nejaký čas a on už toho času moc nemá.
Reagovat
gigin
se držel pořád majnstrýmu TP, že je to kopyto a hráč jednoho povrchu. Nějaká Majorka, potažmo čtvrtko na FO je jen novosvazácký výkřik do tmy.
Reagovat
sojka1
Majorka navic neplati: "Druhý hráč světa ve svém premiérovém finále na trávě porazil 6-4 6-2 semifinalistku Wimbledonu z roku 2017....." :-)
Reagovat
gigin
No tak tím pádem je to už úplně jasný snad všem.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
počkej, já ti ukážu smile opraveno.
Reagovat
gigin
To je asi fuk pane Jirásek :D
Reagovat
Ondřej.Jirásek
nebuď drzej a laskavě mi tykej smile
Reagovat
gigin
To je asi fuk Ondro :DDD
Reagovat
sojka1
:-))) pokontrolovala jsem i expresku... ;-)
Reagovat
Patik
Medvedev je hráč jedného povrchu pretože o iné povrch nejavil nejaký väčší záujem jazdil sem a tam viacmenej z povinnosti..ale pozrime sa na antuke sa do toho trošku ponoril a postupoval vyššie a vyššie verím tomu že keby mal lepšiu prípravu na antuke a javil by o to seriózny záujem ako trebárs Djokovič tak by tam porazil možno aj toho Tsitsipasa a vklude mohol postúpiť aj do finále proti Nolemu..teraz je zase na tráve neodflákol to a má na konte titul..keby nebol taký aký je a vnímal to inak určite mohol byť rovnako komplexný ako Djokovič..myslím si..hru by nato aj mal..
Reagovat
turista
Souhlasím. Má před sebou různé tenisové výzvy včetně té antuky a jistě je časem splní.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist