Medveděv odstartoval obhajobu na Turnaji mistrů obratem proti Hurkaczovi

14. 11. 2021, 17:41
Aktuality 0
TURNAJ MISTRŮ - Obhájce titulu Daniil Medveděv vstoupil do letošního ročníku Turnaje mistrů úspěšným obratem. V novém dějišti v italském Turíně si v úvodním zápase skupiny poradil s debutantem Hubertem Hurkaczem.
Profily hráčů
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv už několik let patří k nejlepším tenistům na tour a skvělé výsledky z posledních sezón korunoval prvenstvím na US Open. Ve finále zastavil do té doby na letošních akcích velké čtyřky neporaženého Novaka Djokoviče a získal premiérový grandslamový vavřín.

Další cennou trofej měl na dosah před týdnem na Masters v Paříži, kde ve finále podlehl právě Djokovičovi a neobhájil loňský titul. Další pokus poprvé v kariéře triumf zopakovat má na právě probíhajícím Turnaji mistrů. V novém dějišti v italském Turíně začal vítězstvím 6-7(5) 6-3 6-4 nad debutantem Hubertem Hurkaczem.

Pětadvacetiletý Rus se rozhodujícímu dějství nevyhnul, přestože nastřílel 15 es, nečelil brejkbolu, spáchal jen osm nevynucených chyb a trefil čtyřnásobek vítězných úderů. S o rok mladším a skvěle hrajícím Polákem měl potíže i ve třetím vzájemném souboji, ale nenechal se ztraceným úvodním setem rozhodit a pak už na kurtu dominoval.

"Nečelil jsem brejkbolu, takže jsem se vlastně ani nedostal pod tlak. Sám jsem měl brejkboly jen ve dvou gamech a jsem rád, že jsem Hubertovi pokaždé servis sebral," řekl rodák z Moskvy v rozhovoru na kurtu.

Medveděv, který 55. letošní výhrou dohnal vedoucí Alexandera Zvereva a Stefanose Tsitsipase, se v úterý utká s šampionem z roku 2018 Alexanderem Zverevem. Německý tenista si připsal rpvní bod do skupiny po skreči domácího Mattea Berrettiniho.

Zelená skupina se rozehraje až zítra, Djokoviče vyzve Casper Ruud a Stefanos Tsitsipas změří síly s Andrejem Rubljovem.

• TURNAJ MISTRŮ 2021 •
Turín (Itálie), tv. povrch / hala, 7.250.000 dolarů
nedělní výsledky (14. 11. 2021)
• Červená skupina •
Medveděv (2-Rus.) - Hurkacz (7-Pol.) 6-7(5) 6-3 6-4
Zverev (3-Něm.) - Berrettini (6-It.) 7-6(7) 1-0 / skreč B.
Pořadí skupin
• Zelená skupina •
Mektič/Pavič (1-Chorv.) - Krawietz/Tecau (8-Něm./Rus.) 6-4 6-4
Granollers/Zeballos (4-Šp./Arg.) - Dodig/Polášek (6-Chorv./SR) 4-6 7-6(10) 10-6
Pořadí skupin
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist