Medveděv v Římě nikdy nevyhrál. Teď je tam po 4 letech v antukovém semifinále

19. 5. 2023, 08:44
Aktuality 19
ATP ŘÍM - Daniil Medveděv na Masters 1000 v Římě, kde v minulosti pokaždé skončil hned v úvodu, smetl překvapení turnaje Němce Yannicka Hanfmanna a teprve potřetí v kariéře a poprvé od roku 2019 postoupil do semifinále antukového turnaje ATP. O druhé a největší finále na oranžové drti se utká s Řekem Stefanosem Tsitsipasem, jenž obhajuje loňské finále.
Daniil Medveděv (© Profimedia)

Daniil Medveděv se nikdy netajil odporem k antuce. Pouze v roce 2019 na ní na víc jak jednom turnaji ATP vyhrál alespoň dva zápasy v hlavní soutěži. Tehdy si zahrál semifinále na Masters 1000 v Monte Carlu a finále v Barceloně.

Až letos boří své vlastní hranice, když na všech třech akcích Masters v Monte Carlu, Madridu a Římě poprvé přešel minimálně přes dva soupeře. Nyní v italské metropoli, kde pro něj všechny tři předchozí starty skončily po úvodním vystoupení, vyhrál dokonce již čtyři zápasy, čímž vyrovnal své antukové maximum.

Světové trojce se daří potvrzovat roli výrazného papírového favorita, zatím nečelil členovi Top 20. Po Finovi Ruusuvuorim, Španělovi Zapatovi a Němci Zverevovi ve čtvrtfinále nezaváhal proti 101. hráči světa Yannicku Hanfmannovi.

Jednatřicetiletého německého kvalifikanta, jenž v Římě poprvé na jednom turnaji porazil dva hráče Top 10 a hrál své první čtvrtfinále na  podniku Masters , přehrál snadno 6:2, 6:2.

"Před turnajem jsem řekl, že se v tréninku cítím vážně skvěle. Říkat něco takového je nebezpečné, protože když pak vypadnete v prvním kole, myslíte si, proč jsem to říkal. Ale pořád se cítím skvěle," pochvaloval si Medveděv po výhře nad centrálním kurtu. "Přesun z Grandstandu na centr nebyl snadný, ale on (Hanfmann) s tím bojoval víc než já. Jsem šťastný, že jsem vyhrál a postoupil do semifinále."

27letý Medveděv se dostal do svého 48. semifinále, ale teprve třetího na antuce. O vyrovnání maxima z Barcelony 2019 si zahraje se Stefanosem Tsitsipasem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 7-4 a dokonce ho jednou porazil i na antuce (1-1). Poslední dva duely ale vyhrál jeho soupeř.

24letý Řek Tsitsipas ve večerním čtvrtfinále porazil 6-4 6-3 Chorvata Bornu Čoričes nímž vyrovnal vzájemnou bilanci na 3-3, a už jen jedna výhry ho dělí od obhájení loňského finále.

Pátý hráč světa Tsitsipas 11 měsíců čeká na svůj 11. titul. Naposledy triumfoval loni v červnu na trávě na Mallorce, od té doby byl pětkrát ve finále a neuhrál v nich ani set.

První semifinálovou dvojici vytvořili už ve středu přemožitel Novaka Djokoviče Dán Holger Rune a Nor Casper Ruud.

• ATP MASTERS 1000 ŘÍM •
Itálie, antuka, 7.705.780 eur
čtvrteční výsledky (18. 05. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Medveděv (3-Rus.) - Hanfmann (Něm.) 6-2 6-2
Tsitsipas (5-Řec.) - Čorič (15-Chorv.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
makro99
Hvězda měsíce v jiné roli - turnajová jednička na challengeru ve Francii, končí na Etcheverrym ve dvou setech...
Reagovat
Marduch
Tak jasně, nebude z něj najednou hráč top 10, ale on ani Etcheverry není žádný nazdárek, letos už na cihle porazil řadu kvalitních hráčů..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je tady někdo, komu se líbí Medvědův tenis?smile
Reagovat
elsky
No.. Roger to není smile
Reagovat
Pe3k
Jediné co se mi na tom cypovi líbí je první servis a taky jak dovede upinkat Djokovice.
Reagovat
elsky
A co všechno ten skládací dvoumetr doběhne smile
Reagovat
annah
Mně se nelíbí hlavně on s tím jeho podivným setrvale potměšilým výrazem, ktery má pořád nasazený. Je to v mych očích nejvíc nesympaticky hráč na celé tour. No a navrch je to ještě ke všemu Rusak. smile
Reagovat
annah
A chování má místy hrozné.
Reagovat
IngStavinoha
vyvěs druhou modrožluč a třeba to pomůže
Reagovat
gigin
To je peklo úplně ty jeho pohyby:

https://www.tiktok.com/@tennis.legend/video/7158786642591976709?lang=cs-CZ
Reagovat
annah
Tak to bylo přesné. smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:DDD
Reagovat
elsky
Ten je dobrej smile
Reagovat
jackiec
Jako nevadí mi, pěkně švihá, rozhodně na dívání pěknější jak nudná betonárka kovové kyčle, vypinkávaná Djoka a vlastně i Nadala, takže za mě ano, hraje atraktivnější, nátlakový tenis jak všichni tři dohromady.
Reagovat
Nola
jeho tenis je ucinny, obranu ma prepracovanu na svoju vysku neskutocne, vsetko vrati aj z tribuny, co by za to trebars Tomas dal, keby sa dokazal pohybovat ako on......pripomina mi Andyho Murraya, ale ma lepsi servis a samozrejme aj FH, na neho plati rychla a rozmanita hra, ziadne vracacky, Fedex to na neho vedel, ale to su casy, kedy mu tielko este mliecko po brade, dospel ovela neskorsie
Reagovat
soloo
Alcaraz nan plati
Reagovat
Krisboy
Mě taky nějak nevadí. Určitě bych neřekl, že hraje natlakovejsi tenis, než ti tři, ale chováním se mi líbí. Je svůj, nikomu nikam neleze, nepodbízí se. Nezdržuje při servisu. Je to takovej anti-populista a to je mi velice sympatické. smile
Ale to nic nemění na tom, že zítra dostane výprask od Cipíska.
Reagovat
jackiec
S tím servisem se nemaže, žádné škrábání v zadku ani dvacetkrát klepáním míčkem o zem...Asi jo, na cihle Cipísek, beton to by byla jiná.
Reagovat
elsky
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist