Medveděv v Rotterdamu smetl Dimitrova, ve finále ho čeká rozjetý Sinner

18. 2. 2023, 16:58
Aktuality 9
ATP ROTTERDAM - Daniil Medveděv v semifinále halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu smetl 6-1 6-2 často chybujícího Bulhara Grigora Dimitrova a poprvé v sezoně postoupil do finále. O 16. titul se utká se sedm zápasů neporaženým Italem Jannikem Sinnerem, který si finále zahraje týden po triumfu v Montpellier.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv v Rotterdamu hraje poprvé od porážky ve třetím kole Australian Open a po úvodním ztraceném setu s Davidovichem dominuje. V dalších osmi setech ztratil dohromady jen 17 gamů a pouze jednou prohrál víc jak dvě hry.

Po včerejší výhře nad kanadským obhájcem titulu a světovou osmičkou Félixem Augerem-Aliassimem v dnešním semifinále nedal šanci Grigoru Dimitrovovi. Bulharského finalistu z roku 2018 přehrál za 80 minut hry 6-1 6-2. 

27letý rodák z Moskvy si v sedmi z osmi gamů na returnu vypracoval minimálně jeden brejkbol a šest z třinácti šancí proměnil. Ve druhé sadě sice brejk na 2-0 nepotvrdil a za stavu 2-2 a 0-40 čelil třem brejkbolům v řadě, ale všechny zlikvidoval a víc už Bulharovi uhrát dovolil.

Skvělou obranou a trpělivou hrou soupeře stejně jako včera donutil ke spoustě chyb. Dimitrov během 80 minut spáchal dokonce 35 nepovedených úderů.

"Byl to úžasný zápas. Skóre vypadá jednoznačně, ale zápas takový nebyl. Fyzicky se cítím, jako bych hrál pět setů. Ve druhém setu se to klidně mohlo otočit. Ale dokázal jsem zvýšit úroveň svého servisu a hrát konzistentně. On tam naopak udělal pár chyb. Musím říct, že jsem za svůj výkon rád," komentoval Medveděv.

Medveděv postoupil do celkově 28. finále a prvního od loňského října, kdy ve Vídni rovněž v semifinále porazil Dimitrova a nakonec získal svůj 15. titul. 




O trofej číslo 16 si vítěz US Open 2021 zahraje s italským mladíkem Jannikem Sinnerem, kterého ve všech čtyřech vzájemných duelech - všech v evropských halách - porazil.

Sinner ve vyrovnaném večerním semifinále zdolal po bezmála dvou hodinách boje 7-5 7-6 domácí divokou kartu Tallona Griekspoora. K vidění byl jediný brejkbol, který Ital za stavu 6-5 v prvním setu využil. Druhý mečbol proměnil lobem na lajnu.

"Dnes jsem se cítil být pod velkým tlakem. Nebylo to pro mě jednoduché a bylo to těsné do posledního míčku. Snažil jsem se hrát agresivní tenis a jsem šťastný, že jsem postoupil do dalšího finále," komentoval 14. hráč světa Sinner, který si v pondělí ve světovém žebříčku o dvě příčky polepší.

21letý tenista z Apeninského poloostrova zaznamenal sedmou výhru v řadě poté, co minulý týden triumfoval v Montpellier a nyní v Rotterdamu si proti světové trojce Stefanosi Tsitsipasovi připsal nejcennější skalp kariéry či vyřadil bývalého šampiona Stana Wawrinku.

Do finále se dostal poosmé v kariéře, dosud jedinou porážku utrpěl předloni na Masters 1000 v Miami. Čtyři ze sedmi triumfů slavil v evropských halách, podnik ATP 500 může vyhrát podruhé v kariéře po Washingtonu 2021.

• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 2.224.460 eur
sobotní výsledky (17. 02. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Medveděv (6-Rus.) - Dimitrov (Bulh.) 6-1 6-2
Sinner (It.) - Griekspoor (Niz.) 7-5 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
elsky
Sinner opět vynikající
Reagovat
Kozoroh
Všechny 4 vzájemné zápasy proběhly v hale na hardu a všechny vyhrál Medvěd, takže očekávám i dnes jeho triumf, ale předpokládám, že Sinner nedá svou kůži lacino, narozdíl od baby Feda a Felixe.
Reagovat
Kozoroh
Podotýkám, že Medvědovi hrají do karet i podmínky, kurt v Rotterdamu je hodně pomalý. Sinner by potřeboval rychlost povrchu, jaká je na AO, abych mu věřil na výhru.
Reagovat
Krisboy
Na finále se rád podívám, poprvé od AO.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Robotická chobotnice s přezdívkou Lopatov si jen odvedla svou práci.
Gríša ji jasně převálcoval na body za umělecký dojem, bohužel nestíhal povinný program:
- klasická slabota na servisu (nechápu, že ho při své výšce nevybrousí, jakkoli ho možná omezuje loket nebo rameno, či co řešil. Měl se inspirovat u Borny a změnit raketu)
- špatná řešení na BP. Kolikrát zahrál míč do protipohybu? 0x 1x?

Prostě i přes strašidelný výsledek to takový průšvih nebyl, ovšem beze změn podobné hráče nemá šanci porážet a je to škoda, protože hraje pěkně a měl by na to. Možná nedává dost tréninku, možná by potřeboval nějaký nový impuls v týmu.
Reagovat
Nola
Lopatov nie je Zverev? nejak sa mi tie vase prezyvky motaju
Reagovat
Davor1
Zverev je Řetezov smile
Reagovat
Nola
:D to vymyslel tusim paddy, ozaj kde je? tie jeho bonmoty boli na nezplatenie smile
Reagovat
Nola
znovu nakrocil do TOP10, bolo divne, ze vypadol, nevidela som cely zapas, dala som prednost babam, kedze sa hralo finale, ale jeho obrana je neskutocna, a ten povrch mi pride velmi pomaly, chudak Grisha taky vyprask si nezasluzil
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist