Medveděv v semifinále Australian Open opět porazil Tsitsipase a znovu zaútočí na první triumf v Melbourne

28. 1. 2022, 12:19
Aktuality 106
AUSTRALIAN OPEN - Daniil Medveděv znovu po roce v semifinále Australian Open porazil Stefanose Tsitsipase a po vítězství 7-6(5) 4-6 6-4 6-1 a úpravě vzájemné bilance na 7-2 dostane další šanci zaútočit na premiérový triumf v Melbourne Parku. Největšího favorita letošního ročníku úvodního grandslamu sezony čeká čtvrté grandslamové finále, proti Rafaelovi Nadalovi může v neděli navázat na prvenství na nedávném US Open a znemožnit mu zisk rekordní 21. trofeje z největších akcí.
Daniil Medveděv (© AFP)

Daniil Medveděv v posledních letech patří k nejlepším tenistům na tour, hlavně co se výsledků na tvrdém povrchu týče, což jasně potvrzuje i na letošním Australian Open, ačkoli je jako největší favorit letošního ročníku úvodního grandslamu sezony pod velkým tlakem.

Rodák z Moskvy předvádí letos v Melbourne Parku vynikající výkony, přestože loňskou sezonu zakončil až v úvodním prosincovém týdnu v Davisově poháru a tu aktuální začal po ani ne měsíční pauze v ATP Cupu.

Po překvapivé porážce s Ugem Humbertem zvládl všech devět zápasů. Na Australian Open mu ovšem nevycházelo vše podle plánu, s Nickem Kyrgiosem a Maximem Cressym ztratil sadu, proti Félixovi Augerovi-Aliassimemu otáčel z 0-2 na sety, a dokonce likvidoval mečbol, a v semifinále potřeboval více než tři dějství se Stefanosem Tsitsipasem.

Řeckou jedničku ale stejně jako loni vyřadil celkem rychle, po dvou a půl hodinách zvítězil 7-6(5) 4-6 6-4 6-1 a rodáka z Atén v semifinále opět zastavil. Navíc mu oplatil porážku z loňského French Open a ve vzájemné bilanci dominuje 7-2.

Medveděv v úvodním dějství za stavu 4-4 nevyužil čtyři brejkboly (tři v řadě), ale nakonec set, ve kterém nečelil jedinému brejkbolu, po zlikvidování minibrejku urval v tie-breaku. Ve druhé sadě si vybral slabší chvilky na servisu, přišel o něj hned v úvodním gamu, manko sice dohnal, jenže v deváté hře zaváhal znovu a rebrejk se mu tentokrát nepovedl.

Pětadvacetiletý Rus po druhém ztraceném podání začal křičet na umpirového rozhodčího. "Jeho táta (Tsitsipase) může po každém bodu mluvit? Jste hloupý? Pane bože, jste tak špatný umpire. Jak může někdo takhle špatný řídit semifinále grandslamu?" vztekal se Medveděv.

Výlev emocí druhému hráči světa zřejmě pomohl. V úvodním gamu třetí sady odvrátil oba brejkboly, pak už na kurtu dominoval a soupeři povolil pouhých pět her.

"V některých momentech, kdy jsem mohl získat brejk, jsem zbytečně kazil, jemu se zas nepovedlo pár míčů na začátku třetího setu. Od stavu 5-4 ve třetím jsem získal navrch a lépe jsem četl jeho servis. Snažil jsem se vrátit každý míč a zahrál jsem pár důležitých úspěšných prohozů. Jeho energie po třetím setu klesla, mně to naopak energii dodalo. Asi by ještě více stoupala, kdyby byl zápas delší," řekl Medveděv.

K jeho radosti navíc ke konci utkání Tsitsipas obdržel varování za koučink, jelikož pod jeho boxem začala situaci hlídat umpirová sudí předchozího semifinále Eva Asderakiová.

"Stejně bych nic neslyšel. Když hraju, tak nevnímám, navíc fanoušci byli velmi hlasití. Musel bych mít supersluch," prohlásil Tsitsipas. "Táta mluví, když je nervózní. Řešili jsme to spolu, snažili jsme se s tím něco udělat, ale prostě je takový. To byl také jeden z důvodů, proč jsem loni veřejně řekl, že koučování by mělo být povolené. Trenéři to stejně dělají a některým to prochází, protože to dělají hodně rafinovaně," dodal.

Medveděv si finále grandslamů zahraje počtvrté v kariéře, čímž vyrovnal ruský rekord Marata Safina. Právě bývalá světová jednička Safin je posledním ruským šampionem úvodního podniku velké čtyřky (2005).

Úplně poprvé ve finále největších podniků účinkoval na US Open 2019, kde málem dokonal obrat proti svému příštímu protivníkovi Rafaelovi Nadalovi (H2H 1-3). "Ten zápas si pamatuji. Bylo to moje první finále a trvalo asi pět hodin. Od té doby jsme spolu hráli několikrát a jsem připraven. Jsem rád, že dneska se nehrálo pět hodin, takže mám dost času se dát dohromady," řekl Medveděv.

Loni na Australian Open neuspěl proti Novakovi Djokovičovi a Srba pak porazil ve finále US Open. Djokovič tehdy útočil na rekordní 21. grandslamovou trofej, o to samé bude v neděli od 9:30 našeho času usilovat Nadal. Medveděv tak může znovu znemožnit přepis historie.

Medveděv se navíc může stát prvním tenistou v open éře, který na svůj premiérový grandslamový triumf ihned dokáže navázat. K tomuto měl blízko pouze Andy Murray, když vyhrál US Open 2012 a byl ve finále Australian Open 2013.

Tsitsipas v semifinále Australian Open ztroskotal potřetí od roku 2019. Finalista loňského French Open ovšem postup tak daleko asi ani nečekal. Před necelými dvěma měsíci totiž podstoupil operaci lokte a před třemi týdny v ATP Cupu stále nebyl v optimální formě.

Třiadvacetiletý Řek loni ve finále v Paříži neuhájil vedení 2-0 na sety proti Djokovičovi a dostal se do obrovské krize. Ve zbytku sezony se ani jednou neprobojoval do finále, musel vzdát na Masters v Paříži a odstoupit z Turnaje mistrů. Skvělými výkony v Melbourne ukázal, že se dokázal velmi rychle vrátit a musí se s ním zase počítat. Ve světovém hodnocení si udrží čtvrté místo.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 75.000.000 australských dolarů
páteční výsledky (28. 1. 2022)
• Dvouhra mužů - semifinále •
Medveděv (2-Rus.) - Tsitsipas (4-Řec.) 7-6(5) 4-6 6-4 6-1
Nadal (6-Šp.) - Berrettini (7-It.) 6-3 6-2 3-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

106
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Takze se vratme k tem dulezitym otazkam...ktere proziva tenisovy svet...

KDE JE SHUAI PENG?

KDE JE GIGIN?

A HLAVNE... KDE JE PELLA?
Reagovat
Rafaeoli25
Letošní AO přineslo hned několik poznatků:

1) Mladé pušky Zverev, Tsip, Šapo a Sinner zatím nadále nejsou schopni vyhrávat GS tituly, dokonce o ně ani bojovat ve finále až na loňské FO.

2) FAA je jediný z mladých, který výrazně progresuje na GS a klidně může s takhle úřadující formou vyhrát Wimbledon, není to utopie, souhlas s Pe3kem.

3) Medvedev definitivně potvrdil, že je na hardu velkým hráčem, který na něm opakovaně bojuje o GS tituly.

4) Nadal definitivně všem ukázal, že je asi schopen vyhrabat se z čehokoli a znovu a znovu se jako bumerang vracet na výsluní a bojovat o jakýkoli titul.

5) Z Berretiniho je asi jediný komplexní hráč mezi mladými, který umí napříč všemi povrchy, což za poslední rok bohaté dokázal. Škoda, jen, že na žádném povrchu není absolutní top, Wimbledon by ale někdy vyhrát mohl, uvidíme.
Reagovat
Rafaeoli25
Ne úřadující, gradující, generátore běž někam smile
Reagovat
Ondra979
celkem souhlas, az na par drobnosti - vylozene zklamal z mladsich asi jen Zverev, Sapo je rapl a tyhle tezke zapasy jeste neumi zvladat mentalne, uvidime jestli to vylepsi, Tsip zahral slusne ale narazil asi na nejlepsiho hardare soucasnosti kdyz nepocitam Djoka, jsem na nej zvedav na antuce. Na FAA na wimblu se tesim, urcite to muze byt kandidat na metu nejvyssi, a ma urcite jeste rezervy, libil se mi hodne tady.
Berrettini je trochu smolar, neco mu proste chybi aby porazil legendy jako NAdal nebo Djok, ale treba se docka takym..
Nadal skvely comeback, to je jasne a jeste to muze vylepsit, ale bude to mit asi dost tezke, Medved vypada hodne sebevedome a zvladnul tady tezke chvile v QF coz je pro nej ted plus..
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale já psal, že nemají na to bojovat o GS tituly, ne kdo zklamal víc nebo míň, pozn.smile
Reagovat
Ondra979
jasne, ale Tsip zahral slusne a na vic tady tezko mohl pomyslet, po te mizerii loni po FO se dal do kupy a myslim, ze to jeste ukaze
Reagovat
smazaný uživatel
Zvereva a Sinnera, ktorý totálne vybuchli vo svojich zápasoch, Zverev dokonca ešte pred bránami QF by som rozhodne nedával do jednej kategórie so Shapovalovom a Tsitsipasom, ktorý z turnaja odišli zo vztýčenými hlavami. Matteo je komplexný, ale chýba mu čosi extra, osobne si nemyslím, že vyhrá GS, ale rád sa budem mýliť.
Reagovat
brixner
No jo, Trenkov je asi jako "TO", co vysral Pitkin v přehradě a vono to za nim vyběhlo až na deku...

smilesmilesmile
Reagovat
paddy
finálové složení totiž nerozruší ani cholerika

letos už snad druhý sled urve nějaký GS titul, ale na AO byli opět slaboučcí jak 5krát vyluhovaný čaj smile

překvápko dnes nezvládl ani Tsitsipas, ale ten už patří aspoň mezi Micro3

-------------
letošní ročník se tedy moc nepovedl a dnešní zápas to podtrhl selháním kvarteta

1. Medveděv již potřetí na turnaji chytl nerva. Co na tom, jestli je to oprávněné, protože zejména od top hráče se čeká, že půjde příkladem. Bohužel jde ve stopách Djokoviče. To nebude zdařilý nástupce, jako z deště pod okap. Škoda, že finále nehrají proti sobě, protože v pátém setu by to určitě gradovalo soubojem s nožem v ruce.

2. Umpire neměl utkání v rukou. Měl rozdat trestné fyftýny na obě strany (coaching a nevhodné chování). Bohužel je vidět, že rozhodčí jsou v méněcenné pozici vůči hráčům (milionářům) a nemají jejich respekt ani si ho neumí sjednat.

3. Tsitsipas opět na hraně pravidel (po záchodové aféře) a opět nezvládl koncovku důležitého zápasu. Otec mu možná jen říkal nějaký vtip nebo plánovali na co budou dívat v TV. Kdo ví. Řecky neumíme.

4. Organizátoři letošní ročník nezvládli. Po špatné přípravě turnaje, kdy vlastní neschopností nechali přiletět Djokoviče (konflikt stanovisek státních orgánů neřešili, a tak vznikla nekonečná fraška), dnes měli potrestat všechny tři aktéry na kurtu. Medveděv a Tsitsipas pokuta, umpire dočasně bez velkých zápasů/kurtů.
Reagovat
paddy
"If you don't, you are, how can I say it? A small cat," Medvedev finished, seemingly alluding to the derogatory term "pussy."

https://www.youtube.com/watch?v=xH4R5HNq-6s&list=WL

kun.da sem, kun.da tam
https://www.youtube.com/watch?v=AEbksaOlqiY
Reagovat
Vlk-v-trave
Tedy s pozdravem, uzijme si vikend na prochazce a tesime se uz na travu, jak zase ZeroGen vyhuci do prvniho tydne...:)
Reagovat
com
Djokovic bude urcite fandit Medovi jak o zivot smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Jako Nadal loni v září, si to prohodí smile
Reagovat
galisj
Dotaz:Evrosport nebude vysílat finále čtyřhry?
Děkuji za odpověď....
Reagovat
ipko
"Bro, are you mad?!"
"What?"
"Are you mad?!"
"Um.... No?"
"HIS FATHER CAN TALK EVERY POINT?! HIS FATHER CAN TALK EVERY POINT?! HIS FATHER CAN TALK EVERY POINT?!"
"....You sure I'm the one who's mad here?
Reagovat
RF46
No jako bylo to husty, rozhodci se ale na nic nezmoh :(
Reagovat
Fandina
Pobavilo to, i když vím, že to bylo myšleno vážně. :DDD smile
Reagovat
Marduch
Tohle nejsou rozhodčí, to jsou hlásiči fiftýnů smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jestli jde o ATP, tak neni co resit. Je to o nejakych tech match-upech. Medvedovi davam tak 0 setu proti Nadalovi, max. 1 :)))

Proste se ten pavouk ulozil tak, ze jedine co by mohlo zastavit Nadala je asi jine ulozeni pavouka:)

Musel by hrat SF ze zachodkarem, a ne Mattim...jak by to bylo obracene, tak Medved bere titul.

Takhle bere finalovou ucast, muze jich jeste nasbirat hodne, trebas prekona Muru v tech ucasti ve finale:)

Da se rict, ze v tom ulozeni pavouka Nadala mohla odstrelit z turnaje jen ruska ruleta, tam to bylo proste 50/50 jak to uz s Denisem byva. To prezil, a to byla asi ta nejvetsi prekazka.

* Nejlepsi zapasy turnaje:
Kyrgios s kymkoliv:D
Karatsev x Mannarino
Vukic x Harris
Berettini x Alcaraz

* Nejdramatictejsi TB
Mannarino x Nadal

* Top Crazy zapasy
Denis vs. Denis
FAA vs. Medved
Tsip vs. Fritz

* Nejvetsi prekvapeni turnaje
Mannarino

* Best meltdown
Medvedev

* Best unseeded performance
Maxime Cressey

* Kristalovy Mic Periferie
Uz po 22. Nick Kyrgios

* Trofej machr prez machry
Karatsev - 100 ue ve viteznem zapase
Reagovat
Krisboy
100 UE ve vítězném zápase na AO není nic nového, takže bych Aslana zas tak nepřeceňoval smile
Reagovat
Mantra
to měl i Srb s s jedním na Ao, tedy pokud sto bbereme jakočíslo, které říká - hodněmoc
Reagovat
Krisboy
Ano, byl to Srb s Francouzem a bylo to sto jako sto, ne sto jako hodněmoc smile
Reagovat
panzer.dragon
smile hezký summary
Reagovat
Krisboy
Takže to vidím takhle, přátelé:

Medveděv / Barty / KoKy / Krejsi.

Celkový kurz rovných 3.00. No neberte to smile
Reagovat
smazaný uživatel
Medvedev je favorit ale za 1.52, to fakt ne. Teda dufam, ze to nebude vyprask na sposob USO 2021.
Reagovat
Krisboy
Myslíš, že je to hodně nebo málo...?
Reagovat
smazaný uživatel
Neoplati sa to. Stále je to Nadal a Medvedev s nim vyhral len jeden zapas zo styroch, aj to na TM, kde Rafa nedopodával zapas.

To ma vacsiu value Nadal, hoci si myslim, ze Medvedev vyhra, lebo tu hra naozaj dobre.
Reagovat
Krisboy
No věřím, že kolaps z TM se opakovat nebude. Ale jistý si nejsem ničím, jestli to vsadím, tak jen tak pro radost za málo. V podstatě jediný, čemu věřím opravdu, jsou Bára s Katkou. Ostatní je otevřené.
Reagovat
Rafaeoli25
Vypsal bych to 1.85 ku 2 ve prospěch Medvěda, takže defacto bez favorita.
Reagovat
turista
Medvěd by se musel psychicky zhroutit aby Nadal vyhrál. Tuhle nepříjemnou zkušenost má za už sebou na TM v Londýně. Musí počítat s tím, že zběsilý Nadal se ho bude snažit zadupat do země a dát mu kanára na úvod jak to obvykle dělá. Pokud to přijatelným způsobem přežije a nechá Nadala se vyšťavit tak pak může vyhrát.
Reagovat
Vlk-v-trave
Uz ted tam mas dve chyby :D
Reagovat
Krisboy
Jedna je jasná smile
Ale druhá nevím...?
Reagovat
paprikovygulas1
Nadal/Barty/Ebden/Krejcikova
Reagovat
Mantra
nevím, ale tuším nářez a posrání se - a to si přeji - 21 je výzva, kterou jako Býk bere s červeným hadrem - a nejsem stranný, Medvídi bych to přál, ale jak se to hřeje v hrnci mám pocit, že k tomu dojde smile
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, tak s Medvedevom sa predikuje finálový výsledok inak, nez s nim, to je pravda.

Danil prve GS finále prehra s Rafom, druhé prehra s Novakom. Tretie výhra s Novakom, stvrté?...Jednoduchá postupnost, to uhadne aj kopýtko.

Ale lopta je gulatá, Rafa može vyhrat silou vole, lebo herne mam pocit, ze zaostava prakticky vo vsetkom. Medvedev neskutočne bráni, útočí, servuje, returnuje, podla mna hra este lepsie ako kedykolvek predtym, hoci nevyhráva 3:0.
Reagovat
smazaný uživatel
*inak, nez bez neho.
Reagovat
Davor1
Hrá skvele, je to o parník najlepší hardar v súčasnosti.

Ale najväčší pokrok mi príde, že spravil mentálne. Momentálne je neskutočne silný aj v hlave a preto je ho ťažké poraziť, uvedomuje si, že má všetky predpoklady urvať niekoľko GS v najbližších rokoch a dlhodobo držať nr1 a ide si po to. Z tej mladšej generácie je to zatiaľ jediný veľký champ, keď sa spoja ich herné aj mentálne vlastnosti.
Vo finále proti Nadalovi za mňa výrazný favorit a výhodu má v tom, že už sa určite neposerie z GS finále ani súpera ako pred pár rokmi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, suhlasim, so vsetkym. A vidis, aky paradox, ze uz čelil MB.

Nadalov tím bude musiet nieco vymysliet, v kútiku duse samozrejme dufam, ze by to Rafa mohol uhaluzit, na styl vyuzitia 2/2BB oproti 0/8 supera. Alebo nieco na tento sposob. Rovnako si myslim, ze Djokovic sedi Medvedevovi viac ako Nadal, hoci Medvedev hra tak dobre, ze nejaky match up vlastne nemusi ani riesit.

Mna najviac fascinuju jeho returny, uderova istota, rychlost to je neskutocne aky ma pohyb, v utoku sa taktiez ohromne zlepsil + servis vzdy na vysokej urovni.
Reagovat
tito
Vidím to stejně. Vždy se dá něco vymyslet, ale v případě Medveděva je něco takového velmi obtížné. Jak píšeš, nemá slabou stránku (rád bych se mýlil) a je extrémně odolný. Jaká strategie by mohla fungovat, mne nenapadá. Tak jako Nole u R+R, tak nyní je Daniil další článek tenisové evoluce.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj tito, zdravim ta kamarat,

Rafa sa asi bude snazit chodit na siet, najma ked bude Danill zalezený 3-4m za BL, ale Stefanos sa vcera v tomto smere viackrat popálil. Rozhodujuce momenty budu musiet ist na Rafovu stranu, treba dufat, ze finále Medvedeva zomelie viac ako Rafu, ale nemyslim si to. Vcera som si pozrel poslednych 90min z finále USO19, Rafa bol agresivnejsi, nez v sucasnosti a Danill viac kazil, a vsetci vieme aké tesné to bolo. Takze karty su rozdané v nas neprospech, ale je to sport, uvidime.
Reagovat
tito
Ahoj :-) Ta síť mě taky napadla, ale je to Rafa...
Reagovat
Amputace
Na TM na Medvěděva dost platily slajzy, časté změny rytmu výměn, v prvním setu ho tím dost ničil. Medvěděv si podobně jako Rafa výměny rád buduje, připravuje si útočné pozice, což slajzované údery do značné míry znemožňují. Ovšem v tom zápase na TM to Rafa už potom přeháněl; volil tento typ úderu i ve chvílích, kdy měl jednoznačně útočit a tlačit se vítězných úderů; přetaktizoval to a dopadlo to, jak víme. Ale jistá cesta, jak Medvěděva vyvést z rytmu by tudy mohla vést. A určitě i ta hra na síti. Ale jsem rovněž skeptikem. Medvěd nemá slabinu, těžko na něj vymyslet herní plán, který by mohl fungovat. V Rafův neprospěch mluví i to, že kdyby se mu přece jen podařilo s Medvěděvem svádět vyrovnané výměny a tahat se o fiftýny/gemy/sety, nemá už fyzičku, aby to proti takto založenému hráči (který nemá problém si pinkat 20 a více úderů několikrát během gemu) ustál třeba v rámci pětiseťáku. Snad jediná naděje Rafa fans je v tom, že Nadal předvede nějaký nečekaný výkon, třeba jako ve finále RG 2020, na kterém hrál celý turnaj sr.ačku, před finále s Djokem byl podceňován a potom zčistajasna zahrál excelentně.
Reagovat
tito
Vidím, že to vidíme stejně, Rafa může jen překvapit. Ale proč by nemohl, že. Zklamáním případná prohra rozhodně nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano. Spominam si na ten preslajzovaný zapas. Verim, ze si na neho spomína aj Nadal.

Herne sa nemusime o zapase vobec bavit, Medvedev je na papieri lepsi snad vo vsetkom. Ale verim Nadalovi a jeho faktoru X, proste niecomu skoro nadprirodzenému, ktory dokaze ten zapas zvrtnut. Nic ine nam v podstate ani nezostáva.

Aby Nadal vo finále čelil kurzu, 1.55 na súpera. To si nepamatam. Naposledy sa čosi podobné stalo práve v Austrálii 09, kedy bolo na Rogera 1.61. Vo vsetkych ostatných australskych finále bol Nadal favorit a v subojoch s Novakom boli kurzy na favorita na hranici 1.77 na Novaka.

Len pripomeniem, ze v NY 2021 bol Djokovic favorit na hranici 1.40 a prehral 0:3, tak bodaj by sa táto linia udrzala este jeden den.
Reagovat
tito
Paradoxně moji přátelé- tenisté hrající soutěže - vidí ten zápas ve prospěch Rafy. Tak nevím, jestli jsme příliš velcí pesimisté... Uvidíme...
Reagovat
Rafaeoli25
Nevím co vidíš, ale na USO loni hrál daleko líp, letos na AO kdyby Felixovi neruply nervy tak vyhrál 3:0 a i Cressy mu mohl vzít min.set.
Reagovat
Marduch
Klid, jen maka na vylepseni hodnoty protivníka pro finále, resp. hodnoty finále jako takového:-)
Reagovat
RF46
Taky mi prijde, ze Medved uz hral lip.
Reagovat
smazaný uživatel
Sa pozri, aký mal Medvedev na USO žreb :)..Andujar, Evans, Van de Zandcs, + Felix, ale tomu zápas vyložene nevyšiel.

Chlapci, ja nič nepotrebujem vylepšovať, stačí pozorné tenisové oko. To vidí, to neojebeš. Keď nevidíš progres v hre Medvedeva, máš problém ty a nie ja.
Reagovat
brixner
Tohle jsem očekával. Cyp a Matěj v budoucnu asi nějaký ten GS uhaluzí, ale teď tu je Azbuk a až se vrátí Srb...možná si ještě rok dva počkáme. A Bejk? Myslím, že v tomhle módu může hrát klidně ještě dva roky, protože dát mu tři sety...
Moje sympatie pro finále je 55:45 pro Lopatova.
Reagovat
Mantra
Reagovat
kolapse
když tak nad tím přemýšlím, djokovica diskvalifikovali na us open, a tohle je v pořádku ? Really ? Viděl jsme to live a čuměl jsem s otevřenou hubou co si rusák dovolí...no nvm, takhle by se k rozhodčím chovat nemělo.
Reagovat
farr
Noleho DQ protože trefil míčkem mimo zápal hry myslím čárovou sudí do krku. Tam je jasně v pravidlech, trefení =D automatický DQ. Není jiná možnost...
Tohleto je trochu jiný případ, Rus bouchnul až když mu dal Umpire varování za nějaké gesto a moc dobře musel čekat reakci, ano mohl mu dát další varování, ale druhou stranu mu bylo jasné, že Daniil je v právu. Tudíž to vyřešil Šalamounsky, nechal ho vyřvat a na Fotříka nasadili řeckou šťenici a byl z coachingu usvědčen...
Reagovat
Ereinion
mohl mu dát teoreticky trestný fiftýn...ale aspoň je sranda smilesmile
Reagovat
farr
Jo to mohl, no ale asi nechtěl dostat přes držku. smilesmile
Jako nechceš úplně do ruda nasrat Rusáka...smile
Na druhou stranu Daniil jen tak žvanil takový emotivní bláboly, určitě nenařknul rozhodčího, že je nějaký zloděj, nebo že se k němu chová já nevím sexismus asi se použít nedá to umí je Serenka, ale třeba šovinismus to by asi šlo.
Nevim Shapo nadával rozhodčímu, že je podplacený, což mě přijde víc za hranou a už nevím jestli dostal za to warning?...
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=xH4R5HNq-6s

Jedna z top vymen dnesniho dne :D Asi se to dostane do top5 :)))
Reagovat
farr
Já se těším, až zas Rafa bude zdržovat, jak to Daniil pojme. Ale každopádně bych mu doporučoval maximálně kvaltovat na svým servisu, ideálně párkrát nachytat Rafu u těch jeho úchylnejch rituálech, ptže on je dělá i na příjmu smile smile. Není nad přímý bod zdarma, když se ještě soupeř škrábe v zadeli smile.
Reagovat
GaelM
smile smile

Taky doufám a těším se na finálesmile
Reagovat
steve79
To bylo rychlejší než jsem čekal, ale Daniil byl od začátku jasně lepším hráčem. Finále vidím 50% na 50%. Rafa vyhraje 3:1 na sety.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
Rafaeoli25
smilesmilesmile
Reagovat
turista
Doufám že Medvěd vyhraje ten zápas. Nadalovi má co vracet. Má lepší podání a bekhend než Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Tsitsipas hral prve dva sety a cast tretieho výborne a odvázne.

Bohuzial potom vykonnostne uplne odisiel na sposob finále RG2021.
Reagovat
Pavol
Nie radšej Nadalovi. Čo viac si môže do finále Medveď priať. Titulky budú asi niečo ako - Nadal je druhý v poradí komu prekazil 21 GS .

Aj keď Nadal je už poučený.

To len tak táram ale prajem titul Danilovi. smile
Reagovat
Pavol
1,51 na Medveďa to je nič moc čakal som 1,70
Reagovat
ttopi
Medvedev - Nadal 6:4 6:3 6:2
Reagovat
Krisboy
Takhle hladké to nebude, ale asi vyhraje.
Reagovat
farr
Rafa bude na nervy, může blekotat, cokoliv o tom že ho to nezajímá ten race 20-20-20. Ale v hlavě to určitě mít bude. Stejně jako loni Nole v New Yorku, i když tam byl ještě pod větším tlakem ( nevyšla OH) a ten útok na dokonalou 28/0 sezónu na GS ho nakonec semlela. A to si myslím, že je psychicky z BIG 3 nejodolnější...
Reagovat
Krisboy
To jistě, ale takovejhle šrot to nebude. Právě proto, že je to taková mašina.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak on v AUS hlásí každou chvíli něco jinéhosmile
Reagovat
mahycek
Medvěd hraje fakt rychle, žádné pinkání
o zem při vlastním servisu, ale narazí
na hráče, který tak tak stíhá, aby se
do časovéhi limitu vešel. To bude do
očí bijící a rusa může ta Nadalova
pomalost dost rozhodit. Rozhodčí by měl
dohlížet na časový limit. Pokud by
Nadal hrál rychle, tak to nevydrží
to tempo. Bude se snažit to rozdrobit. Přesto rus vyhraje.
Reagovat
Mantra
jak jsem zase predikci měl ok. Medvěd x Býk a obávám se, že Býk to nedá, i když kdo ví - tady je pro něj jedinečná šance a mnohonásobně větší podpora, protože, jak se psalo ráno: tady se píšou (asi) nové rekordy a dějiny tohoto sportu. Dá-li PánBůh požehnání budeme u toho. No a nebo ne, kdo ví. smile
Reagovat
turista
Nic se tady takového nepíše. Rozhodli ingousti a podle toho se jede.
Reagovat
Krisboy
Medvěd si řekne: Tak, a dost! 3x20 stačí! smile
Reagovat
Denis92
Medved je zviera. Doslova. Na harde je naozaj fantasticky.
Hra taky strojovy tenis, ale nevyhol sa obcasnym vypadkom, kde nakopi lacne chyby a DF, ktore ho stoja dolezity body, gemy a nasledne set, ako dnes 2.set alebo 1.set proti FAA.
Herne je v Australii najlepsi a zvladol aj pomerne narocny zreb cestou do finale, ci uz to bol Kyrgios v 2.kole, skvely FAA v QF alebo Tsitsipas, ktory je urcite lepsi hrac ako Berrettini.
V nedelu bude favorit a verim mu na vyhru.
Svoje 1.GS finale prehral s Nadalom, nasledne aj s Djokovicom. Finalovu odvedu s Djokovicom zvladol (krory hral o 21.GS) a v nedelu ho caka to iste.
Reagovat
Krisboy
Že by Medveděv byl nakonec tím, kdo definitivně stanoví 20-20-20?
Reagovat
Ondra979
no spis ne..protoze na FO to uz padne jestli ne tady..ale snad to bude vyborny zapas at vyhraje lepsi
Reagovat
Krisboy
Tak na FO se o to může postarat někdo jiný, než Danill, stejně tak ve Wimblu...
Reagovat
Ondra979
no ale kdo? tady se pocitalo prave s DAnilem, nebo se Zverevem, ten zklamal, ale Medved ma slusnou sanci a bude mirnym favoritem...na FO ale tezko rict, kdo by mohl zastavit NAdala nebo Djoka..treba se nekdo najde ale tam je ta sance urcite mensi
Reagovat
farr
Co třeba ten Tsitsipas, já myslím, přijde clay sezóna a zas se zvedne. Na antuce hraje určitě nejlépe ze všech ostatních povrchů. Loni hrál výborně, uvidíme co letos...
Reagovat
Ondra979
jo ten me taky napadl..na antuce vypada z tzv next en skoro nejlepe a vypada to, ze se dal do kupy tak uvidime, jestli to potvrdi a uz rozdychal tu lonskou porazku s Djokovicem..pak se urcite cekalo na antuce vice od Zvereva ale ten jak vidime je na GS proti top hracum marny a nekdy nejen tem top a pak mozna jeste SHapo on hraje hezky ale zatim nezvlada klicove momenty tak uvidime
Reagovat
farr
Já myslím, že se už z toho dostal a hlavně vyhrát hned první finále GS takhle mladý, není tak cenné pro jeho budoucí kariéru jako poučit se z toho a vyhrát to třeba příští nebo přes příští rok, s tou zkušeností OK byl sem ve finále, ale nedal to. To se stává, teď budu makat ještě o to víc, abych příště ten poslední krok už ustál.
Přesně touto cestou šel Daniil a už mu to nese ovoce... V neděli jestli vyhraje tak se toto jen potvrdí. Loni už tam byl zahrál kulový i když turnajem procházel suverénně byl na vlně mraky zápasů před AO vyhrál a pak ve finále bouchnul s Nolem jak žák. Letos s GS titulem v zádech a s velmi těžkým losem prošel do finále a to mu dodá doufám navíc sílu to vyhrát.smile
Reagovat
Krisboy
Tak nevím, ale mladí se pořád zlepšují a je jich čím dál vic a Big3 už lepší nebudou. Loni měl přece i ten Ježíš namále, Rafa nemusí bejt ve 100% kondici...Alcatraz se třeba dobře vyspí a je to. Nebo už bude dobře pripravenej Thiem...
Ve Wimbledonu se může zbláznit nějaký servisman. Matteo, Cressy nebo kdovikdo...
Reagovat
Ondra979
ale jasne zlepsuji, ale zatim to na GS vetsinou nestacilo az na vyjimky, resp nedotahli to, prvni byl ted MEdved..a na FO bude porad top favorit Nadal s Djokovicem, jestli budou treba uz i oni k porazeni to si netroufam rict ale bude to hodne tezke..Tsip by mohl vypravet
Reagovat
Krisboy
No prostě rozdíl mezi Big3 a zbytkem světa se neustále zmenšuje, to je snad jasné každému. A co nevyšlo třeba loni, může už vyjít letos. Staří už budou jenom starší a horší, mladí by se měli stále zlepšovat.
Reagovat
Ondra979
to ano, ale kdy se to definitivne preklopi i na GS, to fakt nevim..mozna ano, mozna jeste ne uvidime, mladosi jako FElix, Shapo, Alactraz nebo ti, co jsou ted uz v prime age protoze jak Zverev, tak Medved uz zajici urcite nejsou, maji na cem porad makat, vyjma asi Medvedeva na hardu, ten uz se jim tady rovnat muze a to je zatim vyjimka
Reagovat
Krisboy
Největší dřevo je v tomhle ohledu fakt Zverev. Vždyť už je porazil všechny, snad i vícekrát ale asi ho sráží ta hlava, nebo fyzička.
Reagovat
JohnB
Neblbni s tím Cressym, na trávu je třeba komplexní tenis.
Reagovat
Krisboy
Já nemyslel, že by mohl vyhrát titul, to ani náhodou. Ale v jednou zápase, když se všechno sejde, by překvapit mohl. A vyhučet s outsiderem v dalším kole.
Reagovat
Denis92
Tiez si myslim, ze v Parizi padne 21ka.
Reagovat
Krisboy
Komu padne? Federerovi? smile
Reagovat
Denis92
Pri vsetkej ucte ako jeho velky fanusik, ale Roger moze dat 21ku uz tak maximalne v posteli :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Mirka sa moze pozerat.
Reagovat
Krisboy
Však to byl jenom takovej vtípek. V Paříži jistě ne. Ale kdyby se mu povedlo stejně jako v Melbourne zabránit Ježíšovi ve startu ve Wimbledonu, šanci by tam měl.
Reagovat
Denis92
Uz minuly rok na to nemal. A nikto nevie, ako je na tom momentalne.
Reagovat
Rafaeoli25
Aby Medvěd stanovil 20-20-20, musel by se zázračně naučit na antuce a trávě, což je směšná představa že smile
Reagovat
Krisboy
Tak teď skutečně nevím, komu ve finále fandit. Sympatičtější je mi samozřejmě Méďa, ale kvůli těm pitomcům tady bych to přál i tomu Nadalovi smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Obe SF bez prekvapeni, mne to moc nechytlo, a nemyslim, ze to bude nejak zajimavejsi ve finale.
Reagovat
RFanousek
Medveděv se může stát dalším tenistou který vyhraje GS po odvráceném mečbolu.
Z poslední doby Djokovic ve Wimbledonu a na US OPEN 2011, Wawrinka na US OPEN 2016
Reagovat
Ondra979
ssakra toho Djoka ani nepripominej to nastve vzdycky..a Wawru uz jsem zapomnel dobry pocin
Reagovat
RFanousek
Wawrinka totiž odvracel už ve třetím kole proti Evansovi. To většina lidí hned zapomene.
Reagovat
Ondra979
jj to se zapomene, ale dotahl to a o to jde
Reagovat
Marduch
A to hrál v posledních kolech naprosto neuvěřitelný tenis..
Reagovat
Marduch
Sorry, zaměnil jsem s AO 2014:/
Reagovat
Krisboy
Tak on ani v posledních kolech US Open 2016 nehrál úplnou tužku smile
Reagovat
Marduch
Úplnou ne. A už nesyp sůl do ran smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist