Medveděvovi se na Masters přestalo dařit, obhajobu titulu v Šanghaji zakončil už před osmifinále

8. 10. 2023, 10:05
Aktuality 1
ATP ŠANGHAJ - Daniil Medveděv (27) vypadl už na třetím podniku Masters v řadě dříve než v semifinále, ačkoli do Šanghaje dorazil po finálových účastech na US Open a v Pekingu. Šampion posledního ročníku 2019 ztroskotal dokonce už před osmifinálovou fází, ve třetím kole po nevyužitých setbolech prohrál 6:7, 2:6 se Sebastianem Kordou (23), na kterého nestačil ani v lednu na Australian Open. Američan s českými kořeny bude usilovat o své teprve druhé čtvrtfinále na Masters proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi.
Daniil Medveděv (© Profimedia)

Daniil Medveděv zlomil po lednové porážce se Sebastianem Kordou ve třetím kole Australian Open zhruba roční krizi a vyhrál 24 z následujících 25 duelů na betonech. Toto fenomenální tažení zahrnuje triumf na Masters v Miami a finále v Indian Wells. Dokonce pak v Římě vybojoval svou první antukovou trofej v kariéře.

V poslední době se však majiteli šesti titulů z podniků Masters na největších turnajích ATP vůbec nedaří, už na třetím v řadě vypadl dříve než v semifinále. V Šanghaji poprvé v sezoně před osmifinálovou fází. Šampion posledního ročníku 2019 přitom dorazil povzbuzen postupem do finále na US Open a před pár dny si zahrál o titul na silně obsazené "pětistovce" v Pekingu.

Zápas klidně mohl skončit opačným výsledkem. Favorizovaný Rus měl totiž v tie-breaku úvodní sady, která nenabídla jedinou brejkbolovou příležitost, celkem tři setboly. Dramatický téměř hodinový set však ztratil poměrem 8:10 ve zkrácené hře.

Druhé dějství už bylo o poznání jednoznačnější. Medveděv nevyužil v úvodním gamu svůj jediný brejkbol v utkání, vzápětí poprvé přišel o servis a duel s aktivně hrajícím Kordou zakončil dalším prohraným podáním.

Korda si na sedmý pokus připsal svůj premiérový skalp TOP 5 a bude překvapivě usilovat o své teprve druhé kariérní čtvrtfinále na turnajích Masters (Miami 2021). Američan s českými kořeny bude v osmifinále čelit Franciscu Cerúndolovi z Argentiny (h2h 0:0), který po třísetovém boji vyřadil Maďara Mártona Fucsovicse.

Po vypadnutí Medveděva je jisté, že šanghajské Masters, které se koná po čtyřech letech, pozná za týden nového šampiona. V čínské metropoli dosud triumfovali Nikolaj Davyděnko (konec kariéry), Andy Murray (vypadl v prvním kole), Novak Djokovič (neúčastní se), Roger Federer (konec kariéry) a Medveděv.

Výsledky turnaje ATP Masters 1000 v Šanghaji

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
Hector17
Tak v dalším kole si vsadím proti Kordovi smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist