Měl jsem pozitivní dopingový test. Začal mi boj o prokázání neviny, oznámil Majchrzak

9. 12. 2022, 12:11
Aktuality 2
Polský tenista Kamil Majchrzak neprošel antidopingovou kontrolou. Začal jsem nejtěžší boj svého života. Boj o prokázání své neviny, oznámil 77. hráč světa na sociálních sítích. Do vyřešení případu má pozastavenou činnost.
Profily hráčů
Kamil Majchrzak (© AFP)

Kamil Majchrzak v úvodu sezony vyhrál 7 z 8 zápasů. V indickém Púne si poprvé na turnaji ATP zahrál semifinále a ve světovém žebříčku se vyšplhal na kariérní maximum (75. místo).

Na dalších 17 akcích ale jen dvakrát porazil dva soupeře po sobě, než v říjnu zaznamenal dva povedené týdny na challengerech v Jižní Koree. V Soulu prohrál v semifinále a Pusanu dokonce ukončil více než dvouleté čekání na celkově třetí titul.

Ovšem místo radosti z vydařeného závěru sezony 26letý Polák prožívá zřejmě nejtěžší část své tenisové kariéry. Včera na sociálních sítích oznámil, že neprošel jednou z pravidelných antidopingových kontrol.

"Musím se se všemi podělit o neuvěřitelně smutnou a těžkou zprávu. Během října a listopadu 2022 jsem měl při antidopingových kontrolách pozitivní test," napsal Majchrzak na Instagram.

"Za prvé, nikdy, nikdy jsem vědomě neužíval žádnou zakázanou látku. V tuto chvíli netuším, co se stalo, a je to pro mě ten největší šok. Začal jsem nejtěžší boj svého života - boj o prokázání své neviny a návrat ke sportu, který miluji," dodal bez dalších podrobností o zakázané látce či výši trestu.

Majchrzak měl novou sezonu odstartovat v Austrálii na novém United Cupu, kde měl být polskou dvojkou za Hubertem Hurkaczem. Aktuálně třetím nejlepším Polákem je Kacper Žuk až ze třetí světové stovky.

Mezinárodní jednotka pro bezúhonnost tenisu (ITIA) dnes na webu informovala o tom, že Majchrzaka do vyřešení případu suspendovala. 

Podle ITIA měl Majchrzak pozitivní testy na látku SARM (selektivní modulátor receptoru androgenu) ve třech vzorcích odevzdaných na turnajích v Sofii, Tokiu a Soulu. Polský tenista, jemuž patří 77. místo ve světovém žebříčku, může nyní požádat o přezkoumání B vzorku.

Dopingovými kontrolami letos neprošli ani Rumunka Simona Halepová, Britka Tara Mooreová či Slovák Andrej Martin. Také oni odmítají vědomé užití zakázané látky a bojují za očištění svého jména.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Odveta za Halep. W. Banka (sef WADy) sahl na hodne znamou a oblibenou hracku... ani se nedivim, ze ted chytili polskeho hrace, obecne polsti plajeri by si meli dat asi dost bacha...:) Majchrzak muze byt jen takovy varovny zvednuty prst,... mozna se za chvili dovime, ze Simona je ocistena:) a nebo pujdou dalsi...
Reagovat
Mony
Cosa Nostra to tam srovná.. A když ne, tak mají v záloze ještě kolumbijskou mafiismile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist