Menšík i Kopřiva v Miami zvládli vstup do kvalifikace. Porazili vítěze Australian Open a přemožitele Djokoviče

19. 3., 00:47
Aktuality 11
ATP INDIAN WELLS - Oba čeští tenisté v Miami slaví vítězný vstup do dvoukolové kvalifikace turnaje Masters 1000. Vít Kopřiva (26) si poradil s vítězem letošního Australian Open juniorů Reiem Sakamotem (17) z Japonska, Jakub Menšík (18) pak přehrál přemožitele Novaka Djokoviče z Indian Wells Itala Lucu Nardiho (25).
Jakub Menšík (© Profimedia)

Sakamoto – Kopřiva 6:7, 6:7

Vít Kopřiva v lednu na Australian Open prošel poprvé v kariéře kvalifikací grandslamu a nyní se pokouší na čtvrtý pokus prodrat dvoukolovým kvalifikačním sítem na turnaj Masters 1000. Potřetí v řadě udělal první ze dvou kroků, při debutu v Miami zvládl dvousetový souboj s japonským teenagerem Reiem Sakamotem.

Šestadvacetiletý Čech se v prvním vzájemném duelu s vítězem letošního Australian Open juniorů ujal vedení 4:0, ale náskok ztratil a za stavu 4:4 dokonce musel odvracet čtyři brejkboly. A když za stavu 6:5 neproměnil setbol, získal úvodní sadu až v tie-breaku.

Také druhý set začal brejkem a výhodu dlouho držel, jenže od stavu 5:3 uhrál jen 2 z 12 fiftýnů a rázem prohrával 5:6 a 0:30. K setbolu ale sedmnáctiletého Japonce figurujícího na 955. místě světového žebříčku nepustil a nakonec zvládnul i druhou zkrácenou hru. O výhru musel bojovat téměř dvě čtvrt hodiny.

O místo v hlavní soutěži si 116. hráč světa Kopřiva zahraje s domácím Jeffreym Wolfem. Pětadvacetiletý Američan má v Miami bilanci 5:2, předloni prošel kvalifikací a oba starty v hlavní soutěži proměnil v druhé kolo. Předloni sebral set Stefanosi Tsitsipasovi, loni po skalpu Alexandera Bublika potrápil Andreje Rubljova.

Menšík – Nardi 6:4, 6:2

Jakub Menšík už zvládl premiéru v kvalifikaci grandslamu, v hlavní soutěži grandslamu, turnaje ATP či podniku Masters 1000. A nyní si do životopisu může přidat i vítězný debut v kvalifikaci turnaje Masters 1000.

Před dvěma týdny v Indian Wells tuto fázi přeskočil, neboť dostal divokou kartu rovnou mezi elitu, poprvé si musí zajistit účast na tisícovce v dvoukolovém kvalifikačním sítu až nyní na Floridě. Těžké první kolo už zvládnul, o sedm let staršího Itala Lucu Nardiho přehrál 6:4, 6:2.

Osmnáctiletý český mladík zvítězil bez ztráty podání, když čelil pouze dvěma brejkbolům. Od stavu 3:4 získal 9 z 10 gamů a senzačního přemožitele Novaka Djokoviče z Indian Wells hrajícího první zápas v roli hráče TOP 100 porazil za 70 minut hry.

V závěrečném druhém kole se nejmladší hráč v elitní stovce světového žebříčku Menšík (70.) utká poprvé se Slovákem Lukášem Kleinem.

Hlavní soutěž mají jistou Macháč a Lehečka

Tomáše Macháče čeká při premiéře v hlavní soutěži turnaje Masters 1000 v Miami domácí šestnáctiletý talent Darwin Blanch, který startuje díky divoké kartě. V případě postupu vyzve světovou šestku Andreje Rubljova, jenž už letos s českými tenisty (Menšíkem a Lehečkou) dvakrát prohrál.

Nasazený Jiří Lehečka čeká ve druhém kole na vítěze duelu mezi Alexeiem Popyrinem a Facundem Díazem Acostou, o překonání loňského výsledku by si pak mohl zahrát s Dánem Holgerem Runem.

Šlágr prvního kola obstarají Brit Andy Murray a Ital Matteo Berrettini (H2H 2:3). Titul bude obhajovat Jannik Sinner.

Výsledky kvalifikace turnaje ATP Masters 1000 v Miami


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Mark976
Já tedy nevím, ale Nardi nemá ještě 25 a dlouho mít nebude a Sinner titul neobhajuje ????
Reagovat
Pe3k
Tak podle losu Lehečka udělá 3. kolo a Macháč druhé. U Menšíka ještě probíhá kvalda, tak los nemá.
Reagovat
Drzymalski
Věřil jsem na 99% že Menšík Nardiho přejede. Jeho výhra nad Novakem byla zasloužená. Vyplynula hlavně ze Srbova herního kolapsu.
Reagovat
jackiec
Kopřiva byl, je a bude celoživotní challengerový pinkalista, stejně jako Kolář, s takovou plácanou nikdy nebude ve stovce
Reagovat
GaelM
Tuhle zimu měl na tu top100 jedinečnou šanci, chybělo kousek, ale zase byl z formy. Teď už mu začnou obhajoby a myslím, že to dost možná bylo jeho životní maximum. Už se nemá moc kam posouvat, musel by mít fakt štěstí, že se mu sejde forma a los na nějakém větším turnaji, který zázračně vyhraje.
Reagovat
darek.vrana
Obhajoby má až na podzim, teď ho čeká antuková sezóna, kde má na průlom do stovky mnohem větší šanci a dost času.
Reagovat
George_Renel
Šanci i čas má, hru ne.
Reagovat
darek.vrana
Alee tu stovku by umounit mohl. Tipuju, že se tam na chvíli dostane. Jeho strop vidím tak na 90. místě.
Reagovat
EllNino
Ale má
Reagovat
EllNino
Nardi si chvilku slávy užil s Nolem a Kuba ho docela smáznul :) Federální souboj ve finále kvaldy s Lukášem Kleinem bude zajímavé

Vítek se snaží hrát ATP turnaje, ale bohužel nesbírá body a padá dál od stovky, aspoň že nejel do Ameriky pro 3 prohry a pár zápasů vyhrál, JJ Wolfa ale nejspíš nedá
Reagovat
Hector.Salamanca
Ono to dává smysl i z pohledu finančního, dvě druhý kola kvaldy na Masters jsou celkem necelejch 30 000 USD, což zrovna pro něj rozhodně nejsou malý peníze.

Koukal jsem, že i pak dál je přihlášenej na ATP, myslím, že je v kvaldě v Marrákeši. Ale bude muset brzy začít řešit i ty body.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist