Mertl ve Gstaadu Lópeze nezdolal

20. 7. 2016, 15:53
Aktuality 3
Jan Mertl dnes ve švýcarském Gstaadu bojoval o premiérový postup do čtvrtfinále, turnajovou jedničku Feliciana Lópeze ale nezdolal. Český tenista se španělským favoritem dlouho držel krok, nakonec ale prohrál 6-7 4-6.
Jan Mertl (© protenis.cz)

Až na 45. pokus se Jan Mertl konečně dočkal premiérového postupu do hlavní soutěže turnaje ATP. O víkendu zvládnul dvoukolovou kvalifikaci na turnaji ve Gstaadu a v úvodním zápas hlavní soutěže pak využil příznivého losu a vybojoval tak i postup do druhého kola.

V něm dnes Mertl vyzval turnajovou jedničku Španěla Feliciana Lópeze. Čtyřiatřicetiletý Čech vstoupil do utkání se španělským favoritem brejkem, náskok ale neudržel a o vítězi úvodního dějství rozhodoval tie-break, v němž uspěl López.

Druhý set rozhodl brejk z první hry, kdy si Mertl podruhé v utkání prohrál podání, a Španěl už žádný zvrat nepovolil - po hodině a 44 minutách hry zvítězil 7-6 6-4.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 520.070 dolarů
středeční výsledky (20. 07. 2016)
• Dvouhra - 2. kolo •
López (1-Šp.) - Mertl (ČR) 7-6(4) 6-4
Ramos (3-Šp.) - Lamasine (Fr.) 6-4 6-2
Mathieu (8-Fr.) - Laaksonen (Švýc.) 6-1 6-4
Ymer (Švéd.) - Kravčuk (Rus.) 2-6 7-6(5) 75
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
Fandina
že to nevyšlo, ale i tak dobré. Jeho styl hry se mi líbí.
Reagovat
r176
I tak velká gratulace.Zadarmo mu to nenechal.Snad bude zkoušet další kvaldy než se zakopat na challengerech nebo futures
Reagovat
EllNino
vyhrát se to určitě dalo ...4:3 40:0 by se mělo proměňovat, ale tohle je asi odpověď na mou otázku, jakto, že nikdy nebyl Honza ani v první 150 ...nevadí, i tak je to uspěch :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist