Mezi osmičkou nejlepších v Acapulku jsou tři Češky

26. 2. 2009, 09:14
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Tři české tenistky si zahrají ve čtvrtfinále antukového turnaje v Acapulku. V zápasech druhého kola neuspěla pouze Klára Zakopalová, která prohrála po velkém boji se svou krajankou Ivetou Benešovou.
Petra Cetkovská

Do hlavní soutěže v Acapulku se přihlásilo hned pět českých tenistek a úvodní kolo nezvládla pouze Lucie Šafářová.

Minimálně jedna Češka musela skončit také před branami čtvrtfinále, když si o něj zahrály Iveta Benešová a Klára Zakopalová. Fedcupová reprezentantka dokázala vývoj utkání otočit a vyhrát 4-6 6-4 7-6. Stav vzájemné bilance tak snížila na 2-3 ze svého pohledu.

Kromě žebříčkově nejlepší Češky jdou dál překvapivě také Barbora Zahlavová-Strýcová i Petra Cetkovská.

Obě měly za soupeřky nasazené hráčky ze Španělska. Zahlavové-Strýcové stačily na čtvrtfinalistku Australian Open Carlu Suarezovou dva sety a po výsledku 6-4 7-5 jí oplatila loňskou prohru z Palerma. Přitom ve druhém setu prohrávala už 1-5. Ve čtvrtfinále se může těšit na Estonku Maret Aniovou, ktetrá vyřadila finalistku z Bogoty Giselu Dulkovou.

Soupeřkou Cetkovské byla vítězka turnaje v Kolumbii Maria Jose Martínezová-Sanchezová. Přestože prostějovská rodačka prohrála první set 3-6, utkání proti favoritce obrátila a zbylé sety vyhrála 6-4 6-1.

O postup do semifinále se utká s druhou nasazenou Flavií Pennettaovou. Italka, jež v Acapulku od roku 2004 nechyběla ve finále, zvládla suverénně i druhé kolo, když Francouzce Parmentierové povolila uhrát pouhé čtyři gamy.

Ani druhý letošní zápas Venus Williamsové na antuce se neobešel bez komplikací. Nejvýše nasazená Američanka si v Acapulku postup přes Maďarku Gretu Arnovou vybojovala až po setech 6-3 6-7 6-4. Utkání trvalo 164 minut, ve čtvrtfinále se světová pětka potká s další Maďarkou Agnes Szavayovou. Ta porazila přemožitelku Šafářové Robertu Vinciovou a poprvé od loňského července vyhrála na okruhu WTA dva zápasy v řadě.

Vítězka 9. ročníku turnaje v Acapulku získá šek na 37.000 dolarů a do žebříčku si připíše 280 bodů.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
středeční výsledky

Dvouhra - 2. kolo:
Benešová (4-ČR) - Zakopalová (ČR) 4-6 6-4 7-6(3)
Záhlavová-Strýcová (ČR) - Suarezová Navarrová (3-Šp.) 6-4 7-5
Cetkovská (ČR) - Martínezová Sánchezová (8-Šp.) 3-6 6-4 6-1
V. Williamsová (1-USA) - Arnová (Maď.) 6-3 6-7(3) 6-4
Pennettaová (2-It.) - Parmentierová (Fr.) 6-1 6-3
Aniová (Est.) - Dulková (5-Arg.) 7-6(6) 6-3
Szavayová (Maď.) - Vinciová 7-6(1) 6-4
M. Johanssonová (Fr.) - Garbinová (It.) bez boje

Čtvrtfinálové dvojice: V. Williamsová - Szavayová, Zahlavová-Strýcová - Aniová, Benešová - Johanssonová, Pennettaová - Cetkovská.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist