Mirzaová bude první Indkou v čele žebříčku. S Hingisovou ovládly i Charleston

12. 4. 2015, 19:39
Aktuality 67
WTA CHARLESTON - Spolupráce Martiny Hingisové a Saniy Mirzaové funguje stále dokonale. Švýcarsko-indická dvojice vylepšila společnou bilanci už na 14-0 a po triumfech v Indian Wells a Miami slaví titul i na antuce v Charlestonu. Osmadvacetiletá Mirzaová se díky tomu stane první Indkou, která se objeví v čele světového žebříčku.
Sania Mirzaová a Martina Hingisová

Sania Mirzaová vyhrála s novou spoluhráčkou Martinou Hingisovou třetí turnaj za sebou a jako první Indka v historii se stane světovou jedničkou v žebříčku čtyřhry WTA. Švýcarsko-indický pár navázal na zelené antuce v Charlestonu na triumfy z minulých týdnů v Miami a Indian Wells a ve finále dnes porazil australsko-chorvatskou dvojici Casey DellAcquaová a Darija Juraková 6-0 6-4.

Bývalá světová jednička ve dvouhře Hingisová a Mirzaová se daly dohromady před turnajem v Indian Wells a od společného debutu jsou neporazitelné. Zatímco na předchozích podnicích procházely pavoukem suverénně bez ztráty setu, tentokrát naopak ve všech zápasech musely hrát supertie-break. 

Osmadvacetiletá Mirzaová, jež za posledních 12 měsíců získala sedm deblových titulů, se zapíše do historie jako první indická tenistka v čele dvouhry nebo čtyřhry v žebříčku WTA. Navíc je teprve čtvrtou hráčkou z Asie, které se to podařilo; před ní dominovaly deblu Japonka Ai Sugijamaová, Číňanka Pcheng Šuaj a Hsieh Su-Wei z Tchaj-wanu. 

Čtyřiatřicetiletá Hingisová, která se předloni vrátila k tenisu a startuje výhradně ve čtyřhře, rozšířila svou sbírku o 44. deblový titul. Držitelka 16 grandslamových titulů tak překonala svou bilanci turnajových triumfů ve dvouhře. Mirzaová si připsala 26. titul ve čtyřhře.

• WTA PREMIER CHARLESTON •
USA / Jižní Karolína, antuka, 731.000 dolarů
nedělní výsledky (12. 04. 2015)
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Dellacquaová/Juraková (Austr./Chorv.) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

67
Přidat komentář
Frick
Myslíte si, že bude hrát v Praze? Mi přijde, že to u ní nedává moc smysl. Musela by hrát aspoň finále, aby si připočetla nějaký body (i po květnu má v zásobě tři 100 bodový nezapočítatelný výsledky). A když bude hrát finále, bude mít hoňku. Před veledůležitym turnajem doma, kterej je následovanej dalšim důležitym.

Asi bude i záležet na tom, jak se povede ve Stuttgratu. Pokud by udělala takový ČF....
Reagovat
tommr
pokud bude zdravá tak určitě přijede. Musí obhajovat body za lonskej titul z Oeiras a vidina snadnýho titulu je pro ní taky lákavá - zatím má jen ten jeden z Oeiras a to je pro hráčku z top-10 žalostně málo ...
Reagovat
smazaný uživatel
titul z Prahy by Karličce slušel :-)
Reagovat
Frick
Jdi do pr.dele, vole!
Reagovat
smazaný uživatel
tak dovedu si představit některé hráčky, kterým by ten titul slušel ještě víc.. když to nebude na úkor vypadnutí v Madridu v 1.kole .-)
Reagovat
VlS
Možná slušel, možná neslušel. Stejně to neuvidíme a teorie má hodnotu jen malou :-)
Reagovat
Frick
Snadný titul? Snadný titul by byl třeba z Bogoty.
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenistky-fed-cup-ostrava-doping-dnu-/tenis.aspx?c=A150413_163330_tenis_ten#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box
Reagovat
misa
No, ty problémy Lucky ... snad se nevrátí.
Reagovat
Frick
BTW: Není nabírání celkem pak problém pro ruku? Přeci po náběru by pak člověk měl být v klidu a určitě nemáchat raketou....
Reagovat
misa
Pár minut klidu stačí, neodebírá se přece litr.
Reagovat
PetaM
Kde se tam píše, že jí brali krev? Nemůžu to najít - pokud to tam je :)
Reagovat
misa
Hned na začátku článku.
Reagovat
PetaM
Ááááá, pěkné :D Díky :D Jsem nevěděl, že musí dělat obojí :D Čekal jsem, že vždy jedno z toho :)
Reagovat
sprchon
Super, že je na tom i Bára lépe. :)
Ostatní holky snad budou taky odpočaté, zdravé a plné síly. :)
Reagovat
lars
bude hral asijskou ligu v prosinci :(
Reagovat
Frick
Máme za sebou 14 týdnů turnajů (pravda, v 5. t. se nehrálo kvůli ČF Fed Cupu - ale nechme to), to je přesná 1/3 z kalendáře "regulérních" turnajů (42. t. bude Moskva a Lucemburk). Jak si naše holky zatím vedou? Nebude od věci si porovnat žebříček s race z pohledu pořadí...

Petra Kvitová 4./13.
Karolína Plíšková 12./5.
Lucie Šafářová 13./14.
Bára Strýcová 23./24.
Tereza Smitková 59./54.
Lucie Hradecká 72./31.
Kateřina Siniaková 76./80.
Klára Koukalová 84./85.
Denisa Allertová 93./139.
Petra Cetkovská 101./438.
Kristýna Plíšková 121./123.
Barbora Krejčíková 148./129.
Renata Voráčová 184./176.
Andrea Hlaváčková 193./182.
Nicole Vaidišová 289./164.

Celkem zajímavé, u kolika holek se pořadí v žebříčku od pořadí v race liší jen velmi málo. Lucka Š., Bára S., Terka, Katka, Klára, Týna, Voryna, Andrea. U Terky je ale nutno říct to, že do race započítává i 160 b. z vítězného listopadového WTA 125k turnaje. Jinak by byla v race za hranou TOP 100. Největšími "kometami" jsou dle očekávání Kája s Luckou Hr. Naopak v race ztrácí Petra K. - samozřejmě je to ovlivněno tou pauzou a bohužel i Denisa. U ní je to zklamání. Petru C. asi nemá smysl hodnotit, tak jsem jí tam dal jen pro pořádek. Nicole se dere nahoru, ale její nepříliš nabitý program jí nedovoluje stoupat vyšší rychlostí.
Reagovat
Fandina
Petra K. ztrácí v ráce, ale jinak je 13 a druhá naše nej ... úsměv
Reagovat
Roger_Federer
Ty se porad drzi na pozici aktualni Ceske jednicky.
Reagovat
Roger_Federer
Kaja:)
Reagovat
tommr
s ohledem na postavení našich holek jsem to víc přál Keysový, ale ukázalo se, že není zase tak dobrá jak si tady někteří malovali - že, blixo ... :)
Reagovat
Davor1
stále je ale ešte dosť dobrá nato, aby vyprevadila najlepšiu českú hráčku v treťom kole GS :-))
Reagovat
tommr
to není žádný měřítko - pokud se nejedná o Wimbledon tak Petra bohužel dokáže prohrát i s takovou hráčkou jako je třeba Kumkhumová ... :(
Reagovat
lars
a ty bys Kumkhum porazil v tenisu ? :))
Reagovat
tommr
no já určitě ne. Moc ale nechápu jakou to má souvislost s probíraným tématem ... :)
Reagovat
lars
Kumkhum :)
Reagovat
lars
asi mas vadu zraku , nebot Keys (SF AO) porazila Petru, ale nevyprovodila ji :)
Reagovat
Knosos
no, já to viděl a jestli ji nevyprovodila, tak ji zcela určitě přehrála :-)
...v tom zápase jsem neměl pocit, že by Petra hrála nějak špatně, ale Keys prostě hrála výborně, hlavně hrála sama hrozně rychle a s rychlými údery Kvitové si poradila
Reagovat
blixa
Jsem čekal kdy dorazíš a budeš mít blbý kecy. Nezklamal si :D Madison ještě není dost výkonnostně konzistentní, to jsem i včera psal, stejně jako že předchozí výkony neznamenají automaticky výkony příští. Ale tobě psát cokoliv o tenise nemá smysl, pokud se to netýká tabulek a žebříčků všeho druhu ;-)
Reagovat
tommr
no musel jsem si trochu rejpnout i když vím, že ty jako typickej Ultras musíš dbát na svojí pověst a to přehánění si prostě odpustit nemůžeš ... :)
Reagovat
slacker
No vy dva jste se hledali az jste se nasli.
Reagovat
blixa
Ultras ? :D No jsem sice samozvaný předseda Plíškoultras, ale v tomhle kontextu tomu moc nerozumím ? Jestli myslíš Madison, tak u ní bych se nenazval ani fandou, natož ultras :D Pro mě je Madison taková šedá zóna, neutrál.
Reagovat
tommr
O Keysovou ale přece vůbec nejde. Já jsem reagoval původně na to, že si omlouval jasnou porážku Lucky tím, že Keysová byla včera téměř neporazitelná ... :)
Reagovat
blixa
Taky blbost. Jednak jsem ji neomlouval (pokud bych ji omlouval, tak spíš únavou z většího počtu odehraných zápasů), jednak jsem jen konstatoval level který včera Madison hrála. Jádrem sporu byl absolutní nesmysl, který si vyvodil ze včerejšího zápasu, a to že Lucka bude mít potíže s udržením ve stovce, na víc že nemá. Sorry, ale to nevím, kdo z nás dvou je ultras :D I když v tvém případě ultras negativní.
Reagovat
tommr
ale ta úroven hry se vždycky odvíjí od soupeřky což ty nechceš pořád pochopit. Včera se Keysová zdála být tak skvělá hlavně proto, že Lucka jí nebyla schopná nijak ohrozit. Dneska proti Kerberový už byla poloviční, protože Kerberová jí dokázala zreturnovat každej servis a ve výměnách tolik nechybovala jako Lucka ...
A s tím jak pořád opakuješ, že jsem řek, že Lucka bude mít potíže s udržením ve stovce už mě taky štveš. Děláš přesně to co pořád vyčítáš mě - je to od tebe překrucování a negativní pohled za každou cenu. Já přece tvrdím, že pro Lucku bude úspěch když se udrží na pozici mezi 50-100 místem což je rozdíl. Nikde netvrdím, že to nedokáže nebo že s tím bude mít nějaký velký potíže - to by se musela zranit nebo dlouhodobě onemocnět ...
Reagovat
blixa
Kecy v kleci. Madison hrála ve finále výrazně hůř než v předchozích zápasech, ale rozhodně ne proto že by Angii ji k tomu donutila. Konzistence, hlava, mládí, nezkušenost, finále. To jsou hlavní faktory, rozhodně ne nějaký skvělý výkon Kerber.
A co se Lucky týče, napsal jsi "že pro ni bude velký úspěch když se udrží ve stovce", což je prakticky totéž. O nějaký 50-100 jsi začal žvatlat až když jsi byl pod tlakem.
Přiznám se , že diskuze s tebou o tenise mi nedává žádný smysl. Zůstaň radši u žebříčků a tabulek, to ti jde ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neřekl bych že ji k tomu rozhodně nedonutila. Spíše naopak.
Řekl bych, že přesně tyhle typy hráček jako Kerberová nebo Jankovičová (s kterými prohrála naposledy) jí budou dělat největší problémy. Prozatím.
Reagovat
PH94
Kerber vs Keys naprosto luxusní finále :) Skvělá podívaná )
Reagovat
tommr
bylo to kvalitní finále, ale už jsem obě hráčky viděl hrát líp ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
https://pbs.twimg.com/media/CCajd7IW0AARnvu.jpg
Reagovat
aligo
jo to se mi líbilo :D
Reagovat
sprchon
Příprava na GS. :)) :D
Reagovat
sprchon
Gratulace! :))
Parádní závěr, to bych za stavu 1:4 netipoval. Navíc v pohodě dopodáváno, prostě super. :)
Jsem rád, že se jí konečně daří. Snad je to odrazový můstek pro návrat do TOP 10. :)
Reagovat
sprchon
V žebříčku se posune na 14. místo, 5 bodů za Lucku a 15 bodů za Káju. Dostane se tak do té společnosti "oddělených". Před nimi je 11. Andrea skoro 400 bodů, za nimi (když mezi ně zahrneme ještě Saru) 16. Venus skoro 300 bodů.
Vzhledem k téměř nulovým obhajobám Andrejky a Carly až do FO je šance těchto "oddělených" hráček na posun nahoru docela malá.
Reagovat
lars
top 10 je jenom pro 10 hracek tak, ze by pak treba nezbylo misto pro nase hracky :))
Reagovat
sprchon
Neboj, já vidím v současné top 10 hned několik hráček, které nám ta místa uvolní. :D
Reagovat
sprchon
A vejde se i Angie. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, Petra a Anička :-)
Reagovat
smazaný uživatel
a vystřídají je Venus a Madison.
Reagovat
lars
A proc jsi neuvedl Busicku ? :)
Reagovat
blixa
Tu platonicky miluje ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ta se ještě zvedne :-)
Reagovat
lars
treba az za 3 roky :)) to ji ale na udrzeni v top10 nebude stacit
Reagovat
tommr
s výjimkou prvních třech hráček můžou během antukový a travnatý sezóny z desítky vypadnout všechny ostatní - a kandidátek na postup je taky povícero ... :)
Reagovat
Nola
neverim, potesila si ma, gratulujem
Reagovat
janek_da
Angie super. Krásný konec týdne.

Basket jsem sledovat nemohl. Co jsem viděl 2 kousky zápasu, tak USK celkově bylo bez bodu a Jekat získal asi 15, tak jsem se radši přestal dívat. :(
Reagovat
Davor1
Top dvojka. Je to úplne neuveriteľné, ako dokáže Martina vládnuť (aj keď len v debli) ešte teraz, 18 rokov po jej pamätnej sezóne 97, kedy v singli predviedla jednú z najväčších dominancií v histórii tenisu. Po dvojnásobnom ukončení kariéry, množstve rokov bez súťažných zápasov, po množstve zranení...
Keď to potiahnú so Saniou aj ďalej, pokojne môžu ovládnuť celú sezónu vrátane GS.

Pre mňa je Martina doteraz jedna z najlepších hráčok vôbec, možno úplne najlepšia, čo sa herného prejavu týka, nikoho tenis som si nikdy neužíval viac, ako jej. Škoda tých jej zranení, excesov a ťažkej psychiky, mohla byť na úrovni Steffi, Chrissie, Sereny a Navrátilovej...
Reagovat
weak
...nikdo nesnizuje kvality HINGIS - je/byla to velka hracka... je ale treba jednim dechem dodat, ze mela obrovske stesti, ze sve nejlepsi roky odehrala (a nejvic grandslamovych kyticek nasbirala) v "měkké" generaci hraček jako graf, sabatini, sanchez vicario, martinez... (seles ci davenport byly svetle vyjimky) ... nicmene jakmile zacaly na okruh postupne prichazet silove hracky jako clisters, henin... martina (bez servisu) uz nemela sanci vyhravat dalsi velke trofeje a take i proto radeji predcasne skoncila...
Reagovat
EllNino
Maddie :/
Reagovat
smazaný uživatel
teď doservíruj a ukaž, že nejsi s*ačka!
Reagovat
smazaný uživatel
pěkně! Gratulka :-)
Reagovat
janek_da
Angie, už jenom 4 krůčky, aby ses stala vítězkou Charlstonu.
Reagovat
janek_da
3
Reagovat
janek_da
2
Reagovat
janek_da
1
Reagovat
janek_da
je to tam.
Reagovat
Davor1
joooooo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist