Mladenovicová v deštivém Luganu vzdala kvůli bolestem zad. Vypadla i Kuzněcovová

13. 4. 2018, 08:55
Aktuality 8
WTA LUGANO - Favoritkám se na antuce v deštivém Luganu nedaří. Dobře rozehraný zápas nedotáhly do vítězného konce Anett Kontaveitová ani Světlana Kuzněcovová, nasazená jednička Kristina Mladenovicová kvůli bolestem zad svůj úvodní duel vzdala.
Kristina Mladenovicová

V Luganu se letos poprvé koná podnik WTA, štěstí ale pořadatelé příliš nemají. Ještě před turnajem přišli kvůli zraněním o domácí hvězdy Belindu Bencicovou a Timeu Bacsinszkou či Španělku Carlu Suárezovou. A v průběhu turnaje jim nepřeje počasí, déšť celý týden ruší zápasy. 

Po čtyřech dnech se na antuce ve Švýcarsku odehrálo pouze první kolo a jedno utkání druhého kola. A to ještě díky přesunutí několika duelů do haly v 8 km vzdálené Cureglie.

Ve čtvrtek se s turnajem rozloučilo hned několik favoritek. Nejvýše nasazená Francouzka Kristina Mladenovicová nedohrála souboj se 176. hráčkou světa Němkou Tamarou Korpatschovou, když za stavu 6-7 a 2-3 vzdala kvůli zranění zad. 

"Záda mě tu bolela celý týden. Během zápasu se to zhoršovalo, takže nemělo smysl to lámat 'přes koleno'," řekla světová devatenáctka Mladenovicová, která tak už pošesté v sezoně opustila turnaj po svém úvodním vystoupení.


Dvojnásobná grandslamová vítězka Světlana Kuzněcovová ve čtvrtek nastoupila k dohrávce proti Němce Moně Barthelové za stavu 4-3 ve třetím setu, v halových podmínkách ale prohrála tři gamy a soutěž pro ni skončila. Po operaci zápěstí tak zkušená Ruska prohrála i třetí letošní zápas.

Z nasazených vypadla i turnajová čtyřka Anett Kontaveitová. Estonská tenistka neudržela vedení proti talentované Bělorusce Věře Lapkové, které podlehla 6-3 4-6 3-6.

Zatím jedinou čtvrtfinalistkou se stala Běloruska Aryna Sabalenková, která ve čtvrtek stihla vyřadit Slovinku Poloňu Hercogovou.

Na pátek mají organizátoři v plánu odehrát zbylých sedm zápasů druhého kola, vítězky by pak během odpoledne měly bojovat o semifinále. Česká obhájkyně titulu z loňského Bielu Markéta Vondroušová v boji o čtvrtfinále vyzve nasazenou dvojku Belgičanku Elise Mertensovou.

V Luganu by však mělo opět pršet a je pravděpodobné, že se duely budou přesouvat do haly. Lepší počasí je hlášeno až na víkend.

 

• WTA INTERNATIONAL LUGANO •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (12. 04. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Korpatschová (Něm.) - Mladenovicová (1-Fr.) 7-6(5) 3-2 skreč M.
Lapková (Běl.) - Kontaveitová (4-Est.) 3-6 6-4 6-3
Barthelová (Něm.) - Kuzněcovová (5-Rus.) 4-6 6-3 6-4
Von Deichmannová (Licht.) - Siegemundová (Něm.) 7-6(5) 2-3 skreč S.
Flipkensová (Belg.) - Witthöftová (Něm.) 1-6 6-4 6-3
Vögeleová (Švýc.) - Frechová (Pol.) 6-3 6-3
Koviničová (Č. Hora) - Golubicová (Švýc.) 7-6(6) 3-6 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Sabalenková (Běl.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mám dotaz, může se stát že se turnaj vůbec nedohraje kvůli počasí (bude zrušen?)? Díky
Reagovat
tommr
teoreticky by se to stát mohlo, ale v Luganu to nehrozí, protože o víkendu se má počasí umoudřit a i kdyby pořád pršelo tak se to dá dohrát v hale v Curnegliu ...
Reagovat
EllNino
ano, před pár lety na Reunionu byl kvůli dešti zrušel Challenger :)
Reagovat
dadaft
Markétko, Markétko,,,,,,,,,,,,,,,,, vyhrát 63 62 by asi byla nuda, co?
lepší je to otáčet,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale tentokrát fakt nevím, Mertens nevypadá, že by se chtěla hroutit,,,,,,,,
a ty dvojchyby :(((((((
Reagovat
tommr
Markéta dneska opakuje stejný chyby jako dělala v zápase proti Putintsevový jenže tentokrát proti ní stojí o třídu lepší soupeřka a další otočka je proto velmi nepravděpodobná ...
Reagovat
kada.tom
tím turnajem v Luganu se WTA opravdu vyznamenala ... jako schválit venkovní turnaj v týhle zemi v tomhle období ... LOL :-D

ty hráčky tam z toho musí být buď pěkně vystresovaný nebo se tomu musej smát ... tohle je fakt absolutně nezvládnutý ... je pátek a 2. kolo se téměř nenačlo
Reagovat
EllNino
A co bys jim poradil? Poručit větru dešti nejde ... ale nechapu, na co teď cekaj, uz se mohlo hrat od 10 rovnou v ty hale, takhle dneska nestihnou ani to 2. kolo
Reagovat
kada.tom
hrát turnaj v hale pokud ho Švýcaři chtějí v tomto období, jinak přesun na pozdější jaro nebo léto, kdy se venku hrát dá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist