Mladík Auger-Aliassime vyhlíží Top 100. Pomoci mu mají i dva týdny tréninku s Federerem

2. 12. 2017, 12:45
Aktuality 11
Sedmnáctiletý Kanaďan Felix Auger-Aliassime se chystá na dva týdny po boku tenisové hvězdy. V Dubaji bude nasávat ze zkušeností devatenáctinásobného grandslamového šampiona Švýcara Rogera Federera, s nímž bude po dobu čtrnácti dní trénovat a čerpat od něj cenné rady.
Felix Auger Aliassime

Felix Auger-Aliassime loni vyhrál juniorku na US Open a letos se už plně soustředil na přechod do dospělého tenisu. Přestože v srpnu oslavil teprve 17. narozeniny, má na kontě jeden triumf na turnaji Futures a dva tituly z antukových challengerů. Ve světovém žebříčku se během roku posunul ze 613. na 162. místo.

V současnosti se chystá na novou sezonu a vyvrcholit by příprava měla v příštích dvou týdnech v Dubaji. Aliassime bude ve Spojených arabských emirátech sbírat rady a zkušenosti od Švýcara Rogera Federera, s nímž bude trénovat. Oba se narodili 8. srpna, dělí je však od sebe 19 let.

"Komunikujeme s jeho trenérem," řekl Aliassime na středeční tiskové konferenci. "Nejsem si jistý, který den přiletí, ale budou to dva týdny. Nejspíše od 5. do 20. prosince. Většinou s ním budu trénovat bez záruky, co přesně budeme dělat," přiblížil kanadský mladík vzájemnou dohodu.

"Vždy vás motivuje, když se můžete porovnávat s těmi nejlepšími na světě. Je to pro mě skvělá příležitost, tak ji musím naplno využít. Obdivuju všechno, co dělá na kurtu i mimo něj. Obdivuju ho jako osobnost," přiznala další vycházející hvězda kanadského tenisu.

"Moji trenéři tam budou se mnou a společně budeme sledovat, co Roger dělá tak dobře, že hraje na tak vysoké úrovni. Moc toho o něm nevím, ale už se nemohu dočkat, až tam budu a začneme trénovat," řekl Alliasime, který bude v příštím roce útočit na grandslamy a posun do Top 100.

"Na Australian Open budu hrát poprvé grandslamovou kvalifikaci, takže cílem je kvalifikovat se na grandslam. Samzřejmě bych se rád kvalifikoval na všechny, ale pojďme začít s jedním. Rád bych si zahrál hlavní soutěž na US Open a rok zakončil v Top 100. Je to ambiciózní cíl, ale pro mě zcela reálný cíl," věří si Alliasime.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
Franky
nema 1rucny BH tym padom tuctovy hrac premna - nezajem
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
janek_da
Takovy nadejny mladik a shori na tom, ze nezna pani peggy. Ta by mu poradila nejlip.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Top 100 by Federer mohol stacit.

Ak vsak bude chciet ist vyssie, bude musiet trénovat s lepšími.
Reagovat
a.magerova
No... ale kde je najít, že.... takové, kteří by měli víc GS i víc titulů celkově, víc týdnů No1 a navíc i čestný doktorát, který by nemusel, kvůli vlastním lidem, nuceně odmítat... prostě kde nic není... :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Odmietnu doktorát kvoli verejnej mienke mi príde úplne prirozdené. Hlas ľudú, hlas boží. Alebo by. mal byt taký nenažraný a nárokovat si na tituly, pre ktoré ostatní museli celé roky študovať?..Taký Rafa naozaj nie je.
Reagovat
a.magerova
To byl veřejný odpor nikoli mienka... mícháš jablka s hruškama (opět), čestný doktorát nemá nic společného s titulem získaným letitým studiem...
Reagovat
spaniel
Nadal ho musel odmítnout. U něj by to strašně moc křičelo.
Reagovat
Pe3k
Tak tento mladý hráč bude další velká hvězda.
Reagovat
smazaný uživatel
To je ešte trochu predčasné tvrdiť. Možno ho prikvačia zdravotné problémy, možno to nezvládne v hlave a skončí napríklad ako Tomič. Napríklad aj taký Kližan vyhral juniorku na RG a kde je teraz?

Prvý raz som o ňom počul už pred dvomi rokmi, keď ako najmladší v histórii uhral štvrťfinále na challengeri.

PS: Napr. taký Nadal hral v jeho veku už na hlavnom okruhu a trebárs na Wimbledone uhral 3. kolo.
Reagovat
Pe3k
Tak ty úspěchy Borise, Changa ci Nadala z jejich teen let se v současném tenise nedají zopakovat, možná tak na antuce, kde je konkurence posledních 12 let k smíchu...tak či tak z současných young guns to je Zverev a v nastupujících to bude Felix.

Btw. Kanada bude mít nejsilnější team, Rao, Šap a Felix.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist