Montaňes i Simon v Casablance nezaváhali

8. 4. 2011, 09:39
Aktuality 1
ATP CASABLANCA - Ve čtvrtek se na antuce v marocké Casablance představilo v zápasech 2. kola kvarteto nasazených hráčů a nikdo z nich nezaváhal. Do čtvrtfinále postoupili i nejvýše nasazený Španěl Albert Montaňes či bývalý šampion Gilles Simon.
Albert Montaňes

Finalista turnaje z roku 2007 Albert Montaňes se dočkal oblíbené části sezony na antuce a s prvním zápasem si v Casablance bez problémů poradil. S italským antukovým specialistou Filippem Volandrim sice hned třikrát přišel o podání, nakonec však zvítězil za 78 minut hladce 6-1 6-4.

"První zápas na turnaji je pokaždé obtížný. Ale s mým dnešním výkonem jsem spokojený. Jsem rád, že tu můžu být a doufám, že budu pokračovat v dobrých výkonech a dostanu se do nějakého rytmu na začátku antukové sezony," řekl Montaňes. "V Casablance hraju vždy dobře, ale na finále ještě nemyslím. Jdu od zápasu k zápasu a uvidíme, co se stane," dodal.

Třicetiletý Španěl byl ve čtvrtfinále letos jen na antuce v argentinském Buenos Aires. O překonání letošního maxima bude usilovat proti dalšímu Italovi Fabiu Fogninimu, jehož právě v Argentině ve třech setech udolal. Třiadvacetiletý Španěl má v Maroku problémy na servisu, který ve dvou zápasech ztratil hned třináctkrát a spáchal při něm 18 dvojchyb. Slovince Blaže Kavčiče udolal až po dvou a půl hodinách 1-6 7-5 7-5.

Gilles Simon už v Casablance v roce 2008 triumfoval, tehdy soutěž startoval dokonce už v kvalifikaci. Letos se do Maroka po třech letech vrátil a začal znovu výhrou. Třetí nasazený Francouz porazil 6-3 6-4 Portugalce Frederika Gila, přes kterého se letos dostal i v Sydney, kde nakonec turnaj vyhrál.

Ve čtvrtfinále se bývalý šestý hráč světa utká s nebezpečným Potitem Staracem. Italský tenista v Casablance ukončil sérii pěti porážek v řadě a po Brandsovi si poradil i se Španělem Rubenem Ramirezem Hidalgem.

- ATP 250 CASABLACA (Maroko, antuka, 450.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (07. 04. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Montaňes (1-Šp.) - Volandri (It.) 6-1 6-4
Simon (3-Fr.) - Gil (Portug.) 6-3 6-4
Starace (5-It.) - Ramirez Hidalgo (Šp.) 6-4 6-3
Fognini (7-It.) - Kavčič (Slovin.) 1-6 7-5 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To musel být teda zápas!! :D Blaz Kavcic si asi chtět trochu zahrát na Birnerovou. Za stavu 6:1,5:2 podával na vítězství a aby toho nebylo málo,tak ještě i ve třetím setu vedl 5:3 a on to stejně projede!! Nevím kolik neproměnil match ballů,jestli vůbec nějaký měl,ale prostě mi toto hlava nebere... A celkově nechápu jak může ten Kavcic být vůbec v top 100. Hrát druhé podání rychlostí kolem 120km/h s tím se přece nemůže dát vyhrávat...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist