Monteiro v Buenos Aires vyřadil Čoriče. Chorvat prohrál už devět setů v řadě

13. 2. 2020, 12:57
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Borna Čorič ve svém prvním letošním zápase na antuce neuspěl. V Buenos Aires čtvrtý nasazený Chorvat podlehl Brazilci Thiagu Monteirovi a prohrál tak už devět setů v řadě. Naopak formu na antuce nachází norský mladíky Casper Ruud.
Thiago Monteiro (© AFP)

Borna Čorič zahájil sezonu na ATP Cupu cenným skalpem Dominicem Thiemem. Od té chvíle už ale nevyhrál a navíc nezískal ani set. Hladce prohrál s Hubertem Hurkaczem, Diegem Schwartzmanem, Samem Querreym a včera v prvním letošním zápase na antuce nestačil na Thiaga Monteiru.

V Buenos Aires měl chorvatský tenista v prvním kole volný los a jako nasazená čtyřka tak začínal až v kole druhém proti rozehranému Brazilci, který předminulý týden vyhrál antukový challenger v Punta del Este a s podmínkami v Argentině se seznámil ve vítězném utkání proti Jaume Munarovi.

A na antuce nerozehraný třiadvacetiletý Čorič proti brazilskému antukáři neuspěl. Sice se ujal vedení 2-0, ale od té chvíle se už nedostal k žádnému brejkbolu a nakonec prohrál 4-6 6-7.

Pětadvacetiletý Monteiro se ve čtvrtfinále utká s Pedrem Sousou. Jednatřicetiletý Portugalec, který v Buenos Aires hraje jako lucky loser místo zraněného Garína, zdolal 7-6 7-6 Slováka Jozefa Kovalíka a poprvé v kariéře vyhrál na turnaji ATP dva zápasy po sobě. Předtím měl na kontě dohromady pouhé tři výhry.

Do formy se na svém prvním antukovém turnaji v sezoně dostává Caspoer Ruud, jenž ve dvou zápasech se španělskými antukáři ztratil jen šest gamů. Po Pablu Andújarovi si norský mladík poradil s Robertem Carballesem, kterého deklasoval 6-1 6-0.

V něm se jednadvacetiletý Ruud střetne poprvé se Srbem Dušanem Lajovičem.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 696.280 dolarů
středeční výsledky (12. 02. 2020)
• Dvouhra - 1. kolo •
Lajovič (3-Srb.) - Martínez (Šp.) 7-6(6) 7-6(6)
Monteiro (Braz.) - Čorič (4-Chorv.) 6-4 7-6(6) 7-6(6)
Ruud (8-Nor.) - Carballés (Šp.) 6-1 6-0
P. Sousa (Portug.) - Kovalík (SR) 7-6(3) 7-6(5)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist