Mouratoglou v Nice chystá nezávislou ligu. První duel mají obstarat Goffin a Popyrin

19. 4. 2020, 09:43
Aktuality 11
Francouzský trenér Patrick Mouratoglou připravuje v době pandemie koronaviru, která zmrazila takřka veškeré sportovní dění na světě, rozběhnout ve své akademii v Nice nezávislou ligu bez diváků. Kouč Sereny Williamsové tak chce dát profesionálním tenistům možnost hrát zápasy.
Profily hráčů
Patrick Mouratoglou (© AFP)

Mouratoglou hodlá soutěž, kterou nazval Ultimate Tennis Showdown (UTS), zahájit v květnu. Plánem je nabídnout divákům na streamu deset zápasů za víkend, hrát se má pět víkendů v květnu a červnu.

První duel by měli 16. května obstarat Belgičan David Goffin s Alexeiem Popyrinem z Austrálie, kteří v Nice trénují. "Myslím, že je to dobrý nápad. Nic vám nedá tolik, jako samotné zápasy," řekl desátý hráč světa Goffin.

Turnaje profesionálních okruhů ATP a WTA se zastavily v polovině března kvůli pandemii koronaviru. Znovu hrát se nezačne minimálně do poloviny července. Zrušena byla kvůli mimořádným opatřením celá travnatá část sezony, grandslamové Roland Garros bylo přeloženo na září.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Vlk-v-trave
Pocatek konce ATP/WTA.
Do roka a do dne bude svet znat uz jen narodni nebo nezavisle ligy:)

Mozna zustanou nektere GS dostavenicka...zatim to vypada, ze prezije W. a AO, FO je na odstrel, pokud z toho neudelaji nejaky narodni nezavisly podnik :D) USO, tak tam to vypada na novou slusnou polni nemocnici...
Pomalu muzeme rekapitulovat tenisovou historii, a vklidu cekat na novy restart nezavisleho sportu.

Toz je cas to tady pomalu zabalit a pomyslet o zalozeni nezavisle TP ligy :D)...
Reagovat
tommr
pro několik nejbližších let je takovej vývoj docela reálnej. V jednotlivých zemích se budou hrát jen národní ligy a jako mezinárodní turnaje zůstanou jen GS a případně TM ...
Reagovat
paddy
jsem pro, už vidím epický duel 1. kola Forehand - Kamilos :)
Reagovat
Patik
Muratoglú dostal nápad ako sa nabaliť..
Reagovat
Fandina
Kromě peněz existují i jiné motivy pro spokojenost.
Reagovat
FulnekUltras
jen doufejme, že YT není budoucnost tenisu ;-)
Reagovat
tommr
a kdy se rozběhne něco podobnýho u nás? Kaderka by se měl pochlapit a uspořádat turnaj aspoň pro naše elitní tenistky ...
Reagovat
EllNino
vždyť se o tom mluvilo, tak dočkej času, byl tady o tom celej článek ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobry nápad, preco nie. Akekolvek zápasy budu pozitivnym impulzom pre organizatorov vacsich turnajov, lahsie naberu odvahu.
Reagovat
Nola
Rafa v tenisovej akademii planuje nieco podobne, snad nas aspon potesia nejake tenisove zapasy, aj ked neoficialne
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist