Muchová hledala příčiny nezdaru. Staženost, chyby i sporná situace

13. 11. 2022, 08:59
Aktuality 6
Karolína Muchová litovala po porážce se Švýcarkou Viktorijí Golubicovou v semifinále Poháru Billie Jean Kingové nevynucených chyb, soupeřku ale ocenila za výbornou hru. Rodačka z Olomouce prohrála dvakrát 4-6 a nenavázala na dva dny staré vítězství proti Polce Magdaleně Frechové. Mrzela ji i sporně posouzená situace ve druhé sadě za stavu 2-2.
Profily hráčů
K. Muchová (© Czech BJKC Team)

"Byl to těžký zápas. Musím soupeřku pochválit, hrála velmi dobře. Dostávala mě do těžkých pozic. Byla jsem trochu stažená a musela jsem to ze sebe setřást," řekla Muchová na tiskové konferenci.

Šestadvacetiletá tenistka prohrála první set za 43 minut. Ve druhé sadě přišla třikrát o servis. V úvodu páté hry za stavu 2-2 se ale zlobila na rozhodčí, že jí neuznala jeden ze zahraných míčků.

"Rozhodčí říkala, že jsem trefila míč do země nebo co. Myslím si, že jsem míč normálně poslala přes síť, i když na video jsem se nedívala. Uškodila mi, ale s tím se nedá nic dělat. Úplně mi zkazila pěkný úder. A hlavně jsem mohla poprvé vést, mohla jsem se později dostat i do vedení 40-0," uvedla Muchová.

Uznala, že se nedokázala dostat ke své hře Projevil se na ní i náročný program z posledních dní. Udělala 24 nevynucených chyb. "Včera jsme hrály do noci debla, šla jsem pozdě spát. Den byl dlouhý, připadala jsem si trošku staženější a nepovedlo se mi hrát svou hru. Udělala jsem hodně chyb, ale ona mi k nim pomohla. Vždycky mi hodila nějaký míč pod nohy a hrála dobře. Já bohužel moc ne," řekla Muchová.

Přestože měla drobné zdravotní problémy, nechtěla se na zaměřovat. "Maličko mě to limitovalo, ale takový vliv na uvolnění ve hře to nemělo," podotkla. Proti o čtyři roky starší Golubicové se jí nepodařilo navázat na zářijové vítězství z turnaje v Tallinnu. "Chtěla jsem přinést další bod, ale bohužel se mi to nepovedlo," dodala česká tenistka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
víc než porážka mě zklamala hra Karolíny: pomalá, nedůrazná a hlavně strašně nepřesná. Pokud se nějak zásadně nezlepší tak bude mít v příští sezoně velkej problém dostat se zpátky do první stovky ... ...
Reagovat
hanz
Tak taksmile
Reagovat
paddy
Ona tak hraje pořád, už nemá smysl hledat výmluvy, každý má nějaký strop

Na kondici měla čas několik let a nic, možná v tom hraje roli i zranění, ale je vidět, že stravování není silná stránka, lehce buclatější, sice nic dramatického, ale zatím bude špatný jídelníček, možná sladkosti či fastfood

V tomto ženský tenis selhává, profesionální sportovec do fast foodu nechodí, bohužel za tím stojí to, že tenistka je šéfem a zaměstnává lidi okolo kteří jí nikdy neřeknou pravdu, aby neztratili práci
Reagovat
Jan
Jestli šla Muchová po deblu s USA pozdě spát ovlivnilo ji to. Proto nehrála dobře.
Reagovat
A211
K.Muchova se musí dát na 100 procent dohromady jak zdravotně tak kondičně je otázka jestli má nato vůli protože to hodně bolí.
Reagovat
vojta912
PÁLA ven!!

A Černošek na hrad!!

Na Mírov
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist