Muchová nestihla doléčit zraněné zápěstí. Přijde o začátek sezony včetně Australian Open

28. 12. 2023, 20:21
Aktuality 18
Finalistka letošního Roland Garros Karolína Muchová vynechá kvůli zraněnému zápěstí úvod sezony včetně grandslamového Australian Open. Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce se chce dál věnovat rekonvalescenci, nejdříve se vrátí na okruh WTA v únoru.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© Profimedia)

"Nebylo to lehké rozhodnutí, ale moje zdraví musí být na prvním místě," uvedla Muchová v tiskové zprávě. "Mým cílem je návrat na kurt ve vrcholné formě a bez jakýchkoliv obav o zápěstí, což je zásadní nejen pro nadcházející sezonu, ale pro celou mou tenisovou kariéru," doplnila.

Muchová nehraje kvůli zraněnému zápěstí pravé ruky od zářijového US Open, kde postoupila do semifinále. Nestačila až na pozdější vítězku Američanku Cori Gauffovou. Kvůli zdravotním potížím pak v závěru roku vynechala Turnaj mistryň i start na finálovém turnaji Poháru Billie Jean Kingové.

Přestože se po skončení sezony snažila potíže vyřešit, do startu prvního grandslamového turnaje sezony v Melbourne, kde se před dvěma lety dostala do semifinále, to nestihne. Nejprve se odhlásila z turnaje v Brisbane, nyní vzdala i účast na Australian Open.

O úvodní grandslam sezony světová osmička přijde podruhé během tří let, loni v Melbourne nestartovala kvůli dlouhodobým problémům s břišním svalem. Letos vypadla ve druhém kole.

"Je to frustrující, ale musím zůstat pozitivní, uzdravit se a připravit na další část sezony," doplnila na instagramu Muchová, podle níž se bolesti vrátily uprostřed tenisové přípravy. Nejdříve se proto plánuje vrátit polovině února na turnaji v Dauhá.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Kozoroh
Co se dá dělat...
Reagovat
Krisboy
Jestli na něco sedí rčení "jako špatnej vtip", je to právě tahle zpráva.
Muška se začíná nebezpečně podobat Del Potrovi, Rosickému a dalším...nikdy se nedozvíme, co všechno mohli dokázat, když promarodili půl kariéry
Reagovat
victim
Jsem prokletej.Jiný vysvětlení nemám.Ach jo.
Reagovat
Krisboy
Proč ty? Snad Kája, ne?
Reagovat
victim
Kdyby šlo jen o ní tak ti dám za pravdu.
Reagovat
zfloyd
To její zdraví to je skoro na invalidní důchod , no buďme šťastní za ta krátká období kdy předvádí svou kreativní hru , je to prostě křehká květinka
Reagovat
Levinest
to mě mrzí. Už jsem si chtěl zaplatit Canal+ Sport. No nic, počkám do února..
Reagovat
Ianny
Snad ten únor nebude příliš velký optimismus.
Reagovat
jackiec
Skleněnka forever
Reagovat
dadaft
Ach jo.
Reagovat
EllNino
Muška

U Mušky v nejlepších tenisových letech a postavení v top 10 je velká škoda, že nemůže využívat nasazení na turnajích, když se tam tak pracně dostala ... trochu mi to připomíná případ Lucky Šafářové, která se taky dostala do desítky, ale poté nemohla využívat výhodného postavení a volných losů ... a než se dala dokupy, už byla zase mimo třicítku :/

Přeji brzké uzdravení, snad nebude muset na operaci jako Markéta
Reagovat
misa
Zápěstí léčí už skoro 4 měsíce, což nevypadá vůbec dobře...
Reagovat
EllNino
ona si to obnovila v tréninku bohužel
Reagovat
aligo
už bude za chvíli moci použít chráněný žebříček i když zůstane v TOP
Reagovat
hanz
Klasika, nic novýho...
Reagovat
com
presne tak Hanzlicku.. Jeste se nam unavi/zrani Vondrouska na trapne exhibici United Cupu a s AO se muze taky rozloucit
Reagovat
Blondie
Come... :/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist