Muchová nestihne obhajobu finále na French Open, jistotu hlavní soutěže má devět Čechů

17. 4., 12:30
Aktuality 27
Karolína Muchová (27) nebude startovat na grandslamovém Roland Garros, kde měla obhajovat loňské finále. Rodačka z Olomouce se zotavuje po únorové operaci pravého zápěstí a nefiguruje na seznamu přihlášených hráček pro letošní ročník. Organizátoři antukového turnaje v Paříži o tom informovali na svém webu.
Profily hráčů
Muchová se zotavuje po operaci zápěstí (© Profimedia)

Muchová, které aktuálně patří ve světovém žebříčku 12. místo, nehraje od loňského US Open, kde se dostala do semifinále. Kvůli zranění zápěstí vynechala následně Turnaj mistryň či letošní Australian Open a vzhledem k přetrvávajícím potížím absolvovala v únoru operaci.

Přestože na začátku dubna sundala dlahu, start na Roland Garros, kde vloni prohrála až ve finále se světovou jedničkou Polkou Igou Šwiatekovou, nestihne. Muchová tak nebude mít možnost obhajovat 1300 bodů a po turnaji ve světovém žebříčku výrazně klesne.

Jistou účast v hlavní soutěži má devět dalších Čechů, tři muži a šest žen. V mužské části pavouka by měl startovat Jiří Lehečka, Tomáš Macháč a osmnáctiletý Jakub Menšík. Mezi ženami figurují na seznamu wimbledonská vítězka Markéta Vondroušová, vítězka turnaje z roku 2021 Barbora Krejčíková, juniorská šampionka z téhož roku Linda Nosková, Karolína Plíšková, Marie Bouzková a Kateřina Siniaková.

Druhý grandslamový turnaj sezony se na pařížské antuce koná od 26. května do 9. června.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
Kandinsky1
Takže to Brendě proteklo mezi prsty, o nějakých blbých 17 bodů (to jsou ty zbytečně nízké ITFky).
Ale spíš by mě zajímal její zdravotní stav, nepsala něco na sockách ?
Reagovat
tommr
to nebylo těma ITFkama ale tím že Brenda ani nevyčerpala svůj limit turnajů ...
Reagovat
Kandinsky1
Určitě? Coby šestnáctiletá odehrála 18 turnajů, to už je možná maximum.
Reagovat
tommr
nevím jak si přišel na těch 18 turnajů? Od 2.4.2023 do 2.4.2024 tj. jako šestnáctiletá odehrála jen 15 turnajů ...
Reagovat
Kandinsky1
Teď jsem se díval na WTA a těch 15 sedí. Předtím jsem to počítal na livesportu (na wta se mi nehchtěly načíst zápasy) a tam mají kvalifikace a hlavní soutěž oddělené.
Reagovat
tommr
Slušnou šanci na účast má i Brenda Fruhvirtová která je sedmá náhradnice. Takže pokud ještě z jakýchkoli důvodů odstoupí 6 hráček dostane se přímo do MD ...
Reagovat
Kandinsky1
Je celkem slušná šance, že odstoupí všechny Češky, Brenda se tam tedy dostane, ale v prvním kole se zraní.
Reagovat
Otmar
Já se velmi obávám, že to nebude jen FO a budu velmi šťastný, pokud nastoupí v plné síle na US Open. Velmi to přeju Karolíně i sobě....ale bojím, bojím...!
Reagovat
victim
Já se pořád nemůžu zbavit dojmu že to s tím zraněním prokoučovala.Čekat skoro půl roku a pak stejně operace navíc v olympijské sezóně no nevím.
Reagovat
Kandinsky1
Jednoznačně. Nechápu, co má kolem sebe za tým
Reagovat
SydneyOpen
Na to že je to hráčka Top úrovně, co si vydělala nemalé peníze, tak to vypadá že má tým jak hráčka co je ráda když vyhraje 2 zápasy na "patnátce" v Monastiru. Neustálá zranění a teď naprosto šílené otálení před OLYMPIJSKOU sezónou, šílený.
Reagovat
misa
Karolína Plíšková před lety řekla, že kompletní tým ji za sezónu stojí kolem milionu dolarů. To jen pro představu, kolik to stojí. V Česku na nějaký kvalitní početný tým nemá skoro nikdo peníze a šetří na roky po konci kariéry.

Marie Bouzková ukončila spolupráci s trenérkou Martinez po pouhých čtyřech měsících. Roli v jejím rozhodnutí asi hrálo to, že při současných výsledcích na podobný luxus nemá finance, resp. by musela sahat do úspor.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak ono, když 4mesice platíš velký peníze, tak přeci jen chceš vidět výsledky. A když jde kvalita naopak dolů, tak není moc o čem přemýšlet. Nadto si asi nesedly názory ohledně hry, teda aspoň tak nějak vyznělo to přihlášení Marušky.
Reagovat
turista
Je to možný. V té Bogotě měla Marie vyhrát. Byla to unikátní šance a proti ní stála sotva průměrná hráčka.
Reagovat
misa
To by se nesměla unavovat debly hranými do pozdních večerních hodin
Reagovat
frenkie57
Tak na 80% si myslím, že Wimblas stihne. Ovšem, v jakém bude herním rozpoložení, toť otázka.
Jinak si, stejně jako kolegové, myslím, že s tou operací zbytečně otálela a přišla tím o min. půlku sezóny.
Reagovat
Otmar
Opravdu těžko pochopit, na co ona a lidé kolem ní půl roku čekali...že to rozchodí?!
Reagovat
victim
Je to zvláštní.Loni po FO hlásili že se nestihne připravit na Wimbledon,že je málo času a teď zase měli asi času nazbyt.
Reagovat
Blondie
Ale to přece nemuselo být jednoznačné.
Si představ, jak to asi vypadá.
Ten doktor jí může říci třeba "Ok, jsou dvě hlavní řešení - konzervativní léčba, co se bude táhnout, naděje na úspěch je asi 60 %, odhad trvání je 6 měsíců, nebo operace, která má naději na úspěch asi 70 %, léčba tři měsíce, ale je tady 20 % pravděpodobnost, že se něco pokazí a s tenisem to nemusí vypadat dobře vůbec."
Myslím, že kdyby měla na výběr "neúčinná konzervativní léčba vs. operace, která určitě pomůže", tak Muška není hloupá.
Reagovat
Otmar
Rozumím tomu tak, že podle Vaší úvahy neměla na výběr a nebo existovaly další varianty? Jistě to možné je, Muška je chytrá ženská, ale i tak si myslím, že se to celé vleklo...navíc výsledek operace není zřejmý, mně teda určitě ne. Nicméně doufám, že to je OK a po rehabilitací to půjde alespoň tak, jako před zraněním. Když jsem viděl fotky Petřiny ruky po tom napadení, nevěřil jsem, že vezme ještě raketu do ruky. A vzala...a panečku jak! Snad to Muška zopakuje!!
Reagovat
EllNino
Markéta to samé ...
Reagovat
Blondie
Na výběr asi měla, ale každá ta varianta měla své plusy a své minusy a rizika.
Dost pochybuji, že jí někdo řekl "Hele, Muško, buď to bude konzervativní léčba, bude to trvat měsíce a dost možná to vůbec nezafunguje, nebo zvolíš operaci, která určitě zabere a na okruh se vrátíš brzy --- načež Muška odvětila, že bere konzervativní léčbu".

Asi holt doufali, že se zabere léčba bez většího zákroku - nepodařilo se, tak se to holt protahuje. Je mi to líto, takový potenciál a zatím jen jen WTA250. Přála bych Mušce víc.
Reagovat
turista
Muška má smůlu. Má obrovský potenciál. Tenisovou kariéru jí bohužel kazí zdravotní problémy. Někdy to prostě musí vyřešit skalpel. Efekt bývá dobrý, ale hojení a rehabilitace jsou pak dlouhé. Taky jí přeji víc titulů než ten jeden. To je na ní opravdu málo.
Reagovat
Levinest
Snad to Kája stihne do Wimbledonu.....
Reagovat
Sinuhet1
Karolino drzim pesti at se uzdravis
Reagovat
Sinuhet1
Jinak uz se to tu psalo mockrat, smula na zdravi neskutecna
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
A kde je Vesely? Ten se nam nepredstavi?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist