Muchová: Odměna za Wimbledon? Dám si sladký dezert

9. 7. 2019, 21:37
Aktuality 41
Sladkým pamlskem završí Karolína Muchová svůj průlomový grandslam. Při premiéře ve Wimbledonu oslnila variabilní hrou a postupem čtvrtfinále, díky kterému se poprvé dostane do světové padesátky. Je ráda, ale spokojená bude, až když se stane jedničkou.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© AFP)

"Jsem ještě taková smutná," uvedla Muchová po prohře s osmou nasazenou Ukrajinku Elinu Svitolinovou 5-7 4-6. "Čtvrtfinále ve Wimbledonu je ale bomba a myslím, že mě to bude motivovat dál, abych příště uhrála lepší výsledky," dodala po jinak úspěšném vystoupení v All England Clubu.

Loni byla v době Wimbledonu až 223. hráčkou žebříčku, ale od té doby jde mílovými kroky kupředu. Po finále na turnaji v Praze se začátkem května poprvé dostala do stovky a nyní už bude okolo 45. místa. "Jsem ráda, že se posouvám. Je to super. Jdu krok po kroku. Jsem ráda, že budu v padesátce," prohlásila bez emocí.

Být "jen" v padesátce není cílem olomoucké rodačky, která žije od loňska v Praze. Její manažer a bývalý kouč Petra Kordy Tomáš Petera říká, že hráčkou třicítky by měla být určitě. A kde má metu spokojenosti sama Muchová? "Asi až budu první," řekla.

K tomu ještě potřebuje přidat. Hráčku světové desítky zatím porazila jen jednou, a to v pondělí, kdy zdolala v maratonské bitvě Karolínu Plíškovou. Další hráčku Top 10 už nepřemohla a Svitolinové podlehla.

"Můžu zapracovat na kondici," má jasno, kde cítí slabinu. Možná doplní svůj realizační tým o kondičního trenéra. Mezi elitu se posune i díky zápasům, jaké odehrála s Plíškovou a Svitolinovou na velkých kurtech. "Takové zkušenosti jsou úplně super, ty mě posouvají dál," řekla a doufala, že jednou dojde i na grandslamový centrkurt.

V noci spala jen tři hodiny
Do zápasu se Svitolinovou nastoupila přeci jen unavená z náročné bitvy s Plíškovou. V noci spala asi jen tři hodiny. "Byla jsem až moc unavená, takže jsem usnula až pozdě," vysvětlila. Snažila se na zápas připravit co nejlépe. "Ráno to nebylo tak hrozný, ale na kurtu jsem to potom začala trošku cítit," přiznala.

V prvním setu Svitolinovou přehrávala, vedla 4-1 a 5-3, ale set nezískala. "Nechci se na to vymlouvat, ale cítila jsem, že to šlo s energií dolů. Ona potom hrála dobře, ničím mi nepomohla, trefila i pár dobrých balonů," řekla Muchová. Únava se projevila hlavně na servisu, který ztratila šestkrát. "Nepodržel mě servis jako v ostatních zápasech. Pak už to šlo dolů, chybovala jsem a otočilo se to."

Původně měla v plánu, že se po Wimbledonu ještě vrátí na antuku. Turnaje v Lausanne a v Palermu ale nejspíš vynechá. "Musíme to probrat s týmem. Nevím, jestli se budu vracet na antuku, nebo poletím rovnou do Ameriky na betony," řekla s tím, že potřebujete před turnajovým blokem ideálně dva týdny kvalitní přípravy.

Jisté je, že se za Wimbledon odmění. "Něco si dopřeju. Dám si sladký dezert. Už tady čtrnáct dní jím zdravě. Chybí mi cukr, takže to určitě poruším. Kdybych si mohla vybrat, tak zmrzlinou nebo čokoládou."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

41
Přidat komentář
janek_da
A to jsem se rikal, na co bude Fricek remcat, kdyz nejsou jeho oblibene jihoamericke turnaje.

Ten clovek by potreboval kazdy den 20pahorku, a pak by byl rad za tyden volna.
Reagovat
rybicka
Mušce gratuluji, jediné co mně na tom mrzí je to, že mám vnitřní přesvědčení, že by Kája Svitolinu zvládla... Ale jasně, kdyby jsou chyby.
Reagovat
vinva2
Za mne gratulace a poděkování za nádherné chvíle u TV.
Reagovat
ttopi
Stejně je to škoda. Konec prvního setu byla podle mě lepší hráčkou, ale na těch shodách jí vždycky chyběl centimetr a tak se Svitolina furt dostávala do výhod. A taky ty náběhy na síť byly někdy zbrklé a zbytečně tam Svitolina dostávala zdarma šance. Začátek druhýho setu dobrej, ale pak zas ztráta. Potenciál na výhru tam byl. Pokud by ale Muchová hrála konstantně +/- takhle, dají se čekat i nějaké tituly.
Reagovat
VlS
Karolína potřebuje odehrát pár takovejch zápasů, to je zdroj zkušeností a bez nich je to těžký.
Reagovat
tommr
po Wimbledonu se dostane do první padesátky a nebude tudíž muset hrát na turnajích v Torontu a v Cincinnati kvaldu. Doufám, že toho využije a nebude před americkou túrou zbytečně ztrácet čas na malých antukových turnajích ...
Reagovat
Dobry-den
Do hlavní soutěže se nevejde, protože entry listy už jsou dávno venku...
Reagovat
tommr
opravdu? To by bylo mrzutý. Pořád by pro ní ale bylo lepší jít před USO do kvaldy v Torontu a Cincinnati než objíždět malý antukový turnaje v Evropě ...
Reagovat
George_Renel
to ba snad mohla požádat o WC a věřím že by jí vyhověli.
Reagovat
EllNino
myslím, že Karolína ještě nemá takové jméno, aby jí vyhověli ... Američanky většinou upřednostní :)
Reagovat
slacker
ja bych ji na wc pustil ale at neceka ze bude sklopene prkenko
Reagovat
bIbec
Myslím, že Markéta kednou dostala WC do Cinci? (nabo Rogers Cup, už nevím), ale kvůli zranění ji nevyužila. Možné to je. Ale stejně, je to tak natřískané ty turnaje, že hned zkraje stejnak narazí na nějakou čupr hráčku. Sou tam tuším dvoukolové kvaldy, což se dá. Na rozpinkání před USO ta kvalda pro hráčku jako Karolína není špatná.
Reagovat
bIbec
kednou = jednou
Reagovat
bIbec
a jinak samozřejmě sem pro, aby nějaké zaprděné pouťáky na antuce po Wimblu nehrála. To je úplně zbytečný.
Reagovat
EllNino
rozpinkání :D ... jenže v té kvaldě jsou taky celkem těžké hráčky od 50. místa níž :)
Reagovat
bIbec
njn, všecky ty turnaje v rámci USO Series sou dobře obsazené. Takže to "rozpinkání" samozřejmě trošku s nadhledem :-)
Reagovat
Jan
Má potenciál stejně jako Vondroušová. A to je dobře, že nastupuje nová generace a nekončí to s PK a KP.
Reagovat
Jan
K prohře se Svitolinou určitě pomohla i únava. Jinak to mohlo dopadnout jinak. Je dobře, že si teď odpočine a potrénuje před Amerikou.
Reagovat
Frick
Nemám rád, když hráčka nehraje turnaje, který je schopna vyhrát, protože jsou pro ně málo.

Je to vlastně asi i příklad Báry, která má jen dva ne kvůli tomu, že by nebyla dobrou hráčkou, ale protože nehrála na více INTech.

A na Premiery prostě nemá. Kdyby jo, tak by nějakej vyhrála.
Reagovat
FulnekUltras
ty holky přece nejsou figurky na stolním tenisu, kwa ;-)
Reagovat
EllNino
stolním tenisu?? snad fotbale ne? :D
Reagovat
sojka1
nejpodstatnejsi je ten stul.... od ktereho to Fricek vsechno resi... :-)
Reagovat
FulnekUltras
představ si, že stolní tenis z Lachemy mám ještě doma v gauči ;-)
Reagovat
Frick
Bál jsem se, že odpíská Lausanne, ale že odpíská i Palermo. to už jsem fakt nečekal.

Jestli se chce někam dostat, tak nelze hrát jeden turnaj za měsíc!!!
Reagovat
Fransoas
Promiňtě.musim se vyjádřit k Vašemu příspěvku.Možná se Vám to zdá dost jednoduchý.Nedá se hrát na takové úrovni jako teď byl Wimbledon.Opomenul jste moment,že to je nejen fyzicky,ale také psychicky náročné.Znamená to,že je potřeba se připravit na turnaje,kde bude větší konkurence než na turnajích na antuce.

Je to poněkud zvláštní představa.
Reagovat
VlS
To Frick nepřipustí, neboť chce být zadarmo baven, ať se holky klidně utaví.
Reagovat
Frick
Novotná vyhrála Wimbledon a neváhala týden na to se představit na antuce na Štvanici, kterou ovládla.

To jen tak mimochodem...
Reagovat
pockerface
Fricku, ty bys ty holky nejraději uštval. Unavená na další turnaj to si koleduje o nějaké svalové zranění, nebo únavovou zlomeninu. Pak se na druhou stranu nediv, že jsou zraněný nebo nedoléčený na nějakém větším turnaji. Ty taky určitě nemakáš na 100% každý den a určitě máš volné víkendy o kterých odpočíváš, tak dej vydechnout i té Karolíně po pro ní velice náročném turnaji jak po psychické stránce, tak hlavně fyzické.
Reagovat
blixa
Dement Frick nemaká vůbec. Celej život žije jen z dávek štědrého sociálního státu. Je to ubohý budižkničemu, kterej tráví svůj bezcenný čas žvaněním na netu a kecáním do života jiným.
Reagovat
FulnekUltras
Ty snad za ty nahrávky na cmrnd platíš. ;-)))
Reagovat
Frick
Karolína po Praze (což je více jak dva měsíce) hrála na teprve třetim turnaji, přičemž v Paříži odehrála dva a v Nottinghamu jeden zápas. Jestli ti tohle přijde jako nějaký natřískaný kalendář, tak mne teda ne.

Možná teda dej podmět na WTA, že je turnajů příliš a že skutečně nelze, aby elitní hráčky toho odehrály tolik.
Reagovat
George_Renel
to se jí rozhodně vyplatilo, neb se na W. připravila výtečně.
Reagovat
EllNino
nepleť si prosím podmět a podnět, už poněkolikáté
Reagovat
jirkomar
Tak, když k tomu podmětu přidáš nějakej smysluplnej přísudek, mohl by z toho být i ten podnět :-)
Reagovat
VlS
Fricku, na kterým turnaji tě uvidíme na kurtu?
Reagovat
Frick
Copak retarde - mentální síly nestačí na víc, než na stupidní ad Hominem reakci?

Njn, ono třeba nějak normálně diskutovat, kolik zápasů je už moc, není v tých mentálních silách. Chudáčku.
Reagovat
FulnekUltras
trapné
Reagovat
Frick
On je trapný se svým ad hominem.
Reagovat
FulnekUltras
povznes se nad to a budeš fořt ;-)
Reagovat
VlS
Ty ad hominem reakce - znáš jejich zdravotní situaci? Znáš jejich osobní potřeby? Znáš jejich tréninkový plány a plány kondiční přípravy? Znáš jejich finanční situaci? To si fakt myslíš, že jsou lenošný a nechce se jim hrát? O čem chceš diskutovat a s kým? A jestli chceš vidět retarda, koukni do zrcadla.
Reagovat
FulnekUltras
Jen hezky krok za krokem výš a výš, Muško. Máš pro to všechny předpoklady.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist