Muchová odvrátila mečbol a po tříhodinovém boji je v rodné Olomouci ve finále

21. 7. 2018, 19:42
Aktuality 3
ITF OLOMOUC - Karolína Muchová v semifinále turnaje ITF 80k v rodné Olomouci přežila mečbol proti Chorvatce Tereze Mrdežové a postoupila do svého největšího finále. O třetí titul - oba předchozí získala na podnicích ITF 10k - si jednadvacetiletá Češka zahraje s Francouzkou Fionou Ferrovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová na antukových kurtech nedaleko domu svých rodičů prožívá životní turnaj. V prvních třech zápasech ztratila jen 11 gamů, když soupeřkám nadělila celkem tři kanáry, a v dnešním semifinále zvládla i vyčerpávající bitvu proti Chorvatce Tereze Mrdežové.

Jednadvacetiletá Češka prohrávala 4-6, 3-5 a při podání soupeřky čelila mečbolu, dokázala ho však zlikvidovat a ziskem čtyř gamů v řadě si vynutila třetí set. V něm sice dvakrát neudržela výhodu brejku a za stavu 5-4 ztratila čistou hrou servis, nakonec ale byla v koncovce trpělivější a po bezmála třech hodinách boje zvítězila 4-6 7-5 7-5.

Finále na turnaji dotovaném částkou 80 tisíc dolarů si už Muchová zahrála před rokem na pražské Štvanici, oba dosavadní tituly ale slavila jen na podnicích s dotací 10 tisíc dolarů (Michalovce 2014 a Sharm El Sheikh 2016).

Již nyní má Muchová jistý životní posun ve světovém žebříčku, ve kterém by měla být nejhůře na 180. místě. A pokud by na Hané porazila v zítřejším finále i Francouzku Fionu Ferrovou, přiblížila by se Top 150.

Čtyřhru v Olomouci vyhrála domácí dvojice Petra Krejsová a Jesika Malečková, které v finále smetly 6-2 6-1 krajanku Lucii Hradeckou a Nizozmku Michaelu Krajicekovou.

• ITF 80k OLOMOUC •
Česko, antuka, 80.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 07. 2018)
• Dvouhra - semifinále •
Muchová (ČR) - Mrdežová (Chorv.) 4-6 7-5 7-5
Ferrová (5-Fr.) - Gattoová-Monticoneová (It.) 2-6 6-2 6-2
• Čtyřhra - finále •
Krejsová/Malečková (3-ČR) - Hradecká/Krajiceková (2-ČR/Niz.) 6-2 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
com
Reagovat
Frick
Ale ne kvůli tobě, kočko. Sorry puso.
Reagovat
Frick
Měla by se vrátit k těm mini šortkám. Řekl bych že jí padly lépe než ta sukně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist