Muchová: Prohrála jsem vyhraný zápas. Mohla jsem tu dojít daleko

31. 5. 2019, 08:30
Aktuality 4
Zklamané Karolíně Muchové po vyřazení ve druhém kole grandslamového Roland Garros nebylo do řeči. Česká tenistka litovala, že si sama pokazila dobře rozehraný zápas s Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou, který nakonec prohrála ve třech setech. Cítila, že mohla dojít v Paříži daleko.
Profily hráčů
Karolína Muchová

V první setu ztratila finalistka turnaje v Praze jen jednu hru, ale pak se začala karta obracet. "Začala jsem dobře, soupeřka vlastně neměla šanci, když to tak řeknu. Potom jsem se nějak nechala uspat, jak kdybych nebyla na tom kurtu. Prohrála jsem vyhraný zápas, prakticky. O fous to nakonec bylo v tom posledním setu, ale mělo to být ve dvou," litovala po prohře 6-1 3-6 4-6.

Poté, co v prvním kole vyřadila světovou sedmnáctku Anett Kontaveitovou z Estonska, měla cestu pavoukem pootevřenou. Její přemožitelka Beguová bude hrát o osmifinále s vycházející americkou hvězdičkou Amandou Anisimovovou, která porazila turnajovou jedenáctku Arynu Sabalenkovou. "Myslím, že jsem tady v Paříži mohla dojít daleko, ale už je to minulost," poznamenala Muchová.

Na dnešní nepovedený zápas bude chtít co nejrychleji zapomenout a začne se chystat na trávu. "Příští sobotu už hraju kvalifikaci v Hertogenboschi. Nevím, jak se na ten turnaj stihnu připravit, ale aspoň si tam zahraju na té trávě, zatrénuju. Pak budu hrát Mallorku a Wimbledon," plánovala.

Příliš turnajů ještě na trávě neodehrála, ale jejímu pestrému stylu hry by tento povrch mohl sedět. "Ráda hraju servis volej, a to je na trávě super, takže se těším na ty turnaje před sebou," řekla. Neobává se ani specifického pohybu na zeleném pažitu. "Já tam občas spadnu, ale je to na trávě, takže to není bolestivé. Je to zase trošku jiný pohyb, na který se musím připravit, zvyknout si, udělat nějakou kondici a potom naladit. Ale že bych se bála hýbat na trávě, to ne."

Ve Wimbledonu bude hrát v hlavní soutěži poprvé, loni zde neuspěla v kvalifikaci.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Fandina
Je to škoda Muško, ale jak to čtu, tak také zkušenost. Nenechat se ukolébat, ten druhý set je škoda. Ve třetím už to bylo vyrovnané, mohlo to dopadnout i obráceně. Tak držím palce na trávu. Pojď!!!!!!!!
Reagovat
tommr
porazit Kontaveitovou a pak prohrát s Beguovou je opravdu hodně neštastný. Snad se ale z toho Karolína poučí ...
Reagovat
Dobry-den
Blbá prohra, ale ukažte mi hráčku, které se to nikdy nestalo...

Jsem na Mušku zvědavý, jak jí to půjde na trávě :-)
Reagovat
dadaft
hlavu vzhůru, tenis v tomhle občas bývá krutý...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist