Muchová proti Kerberové nepřekvapila a posun do Top 100 nevybojovala

5. 4. 2019, 07:24
Aktuality 25
WTA MONTERREY - Karolína Muchová znovu po necelých dvou týdnech neuspěla proti německé favoritce Angelique Kerberové. V mexickém Monterrey v boji o první skalp hráčky Top 10 prohrála 3-6 4-6 a nezajistila si premiérový posun do elitní stovky světového žebříčku.
Karolína Muchová (© j48tennis.net)

Karolína Muchová si v Monterrey zahrála počtvrté v sezoně hlavní soutěž na turnaji WTA a znovu ztroskotala na raketě soupeřky z Top 10. V Melbourne nestačila na krajanku Karolínu Plíškovou, v Dauhá ve svém prvním čtvrtfinále na okruhu podlehla Ukrajince Elině Svitolinové a z posledních dvou akcí ji vyřadila Angelique Kerberová. 

Poté, co před dvěma týdny v Miami dvaadvacetiletá Češka potrápila o osm let starší Němku ve třech setech, s ní včera ve druhém kole v mexickém Monterrey prohrála 3-6 4-6. V zápase si sice vypracovala celkem pět brejkbolů ve čtyřech různých gamech, ale využít dokázala jen jeden a po 85 minutách hry světové pětce podlehla.

"Myslím, že to byl opravdu těsný zápas, dva tři fiftýny vždy rozhodly celý set," uznala Kerberová po výhře. "Ona už v Miami předvedla, že je velmi silná a má hru na to, aby dokázala porazit kohokoliv," dodala trojnásobná grandslamová šampionka. 

Muchové se tak ani na čtvrtý pokus nepodařilo porazit hráčku elitní světové desítky a nevyrovnala své maximum na okruhu WTA. Kdyby se jí to podařilo, posunula by se ve světovém žebříčku poprvé v kariéře do Top 100.

Finalistka z let 2013 a 2017 Kerberová si o postup do semifinále zahraje s Belgičankou Kirsten Flipkensovou (h2h 3-0).

Na cestě za obhajobou titulu pokračuje Garbiñe Muguruzaová. Nijak suverénní výkony ale v Mexiku nepředvádí. Po vydřené výhře nad lucky loserem Rumunkou Ruseovou ztratila set s Ruskou Margaritou Gasparjanovou, kterou zdolala 6-3 6-7 6-2.



Navíc v dalším zápase čeká druhou nasazenou Španělku neoblíbená soupeřka. O první letošní semifinále se světová devatenáctka Muguruzaová utká s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou, s níž prohrála oba vzájemné duely.

Bez ztráty setu pokračuje další bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která ve druhém kole přehrála 6-3 6-2 Kazašku Zarinu Dijasovou. O svůj nejlepší výsledek v sezoně se běloruská tenistka utká se čtyřnásobnou šampionkou Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou (h2h 4-1).

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
čtvrteční výsledky (04. 04. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Kerberová (1-Něm.) - Muchová (ČR) 6-3 6-4
Muguruzaová (2-Šp.) - Gasparjanová (Rus.) 6-3 6-7(1) 6-2
Azarenková (5-Běl.) - Dijasová (Kaz.) 6-3 6-2
Mladenovicová (7-Fr.) - Arnová (Maď.) 6-0 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Vika super!
Reagovat
Dobry-den
Muška je dobrá, ale neustále dostává blbé losy. Čtyřikrát po sobě prohrála s hráčkou top 10...

Ale je mi sympatické, že to zkouší přes větší turnaje a nepinká na ITFkách.

Na antuce už tu top 100 konečně prolomí. Klidně bych si ji dokázal už letos představit v top 50. Hlavně, ať zůstane zdravá. ;-)
Reagovat
turista
No jo 2x za sebou Kerberovou to je fakt hrůza ten los.
Reagovat
jirkaS
Karolína "THE BODY" Muchová :-*
Reagovat
Hector21
Nasti, upřímně doufám, že to ječidlo z toho kurtu vymlátíš...

to bych byl FAKT naštvanej, kdyby ne :(
Reagovat
turista
Záhadný Hektor.
Reagovat
Hector21
proč záhadný?
Reagovat
Hector21
bude pouze naštvaný....;)
Reagovat
com
proti uječené Viktorce nemá šanci :D
Reagovat
Hector21
ale prd...to je Monterrey...
Reagovat
turista
Nevěděl jsem jaké ječidlo myslel, proto záhadný Hektor. A navíc se to hodí k jeho nicku.
Reagovat
blixa
Reagovat
blixa
https://twitter.com/hector2100?lang=cs
Reagovat
Hector21
Tak to jsi zabil.....

Nicméně uhrát 4 gamy to je opět šedý průměr a jako vždy po dobrých výkonech velké zklamání... Ach jo.

Varianta jsem naštvaný...
Reagovat
Carloss
prosím vás, nemáte někdo ponětí, kolik stojí výstavba tenisového kurtu (řekněme s povrchem Rebound Ace), venku a na vlastním pozemku?
Reagovat
George_Renel
Když dostala Karolína článek, zkopíruju to ještě sem.
odehrála dobrý zápas, ale Angelika byla prostě v rozhodujících chvílích jistější. Hlavně v 1. setu rozhodlo proměňování BB. (1:2. 0:4)
Ve 2. setu musela Karolína dotahovat, a když soupeřku konečně brejkla zpět, vzápětí ztratila servis opět. Několik skvostných výměn tam ovšem bylo a jakmile se Karolína dostala na síť, byla neomylná. Rozhodně daleko lepší výkon než v 1. zápasu. Věřím, že RG dopadne bez kvalifikace.
Reagovat
dadaft
Karolína hrála vloni za celý duben jenom kvaldu ve Stuttgartu, kde získala pouhé dva body, protože prohrála s Markétou Vondroušovou, a pak až koncem května kvaldu RG (taky neúspěšně).
(pak ještě hrála na antuce po trávě a na ITFkách si připsala 7 výher)
,,,,,,,,,,,,,,,,, zkrátka doufám, že letos před RG už v top100 bezpečně bude, několik turnajů třídy International by stihnout měla a formu má slušnou, nějaké body určo zapíše.

Včera škoda, ale Andělka je prostě hodně těžká soupeřka a nebyla to žádná ostuda, takže bych to bral jako plus, ne naopak.
Reagovat
Vaslab
Pro Karolínu je teď důležité datum pondělí 15. 4. Žebříček z tohoto dne určí seznam přímých účastnic FO. Momentálně je Karolína 102., takže by bylo vhodné, aby se před ní dostaly max. 2-3 hráčky, aby měla jistotu, že nebude hrát kvaldu. Karolína příští týden nikde nehraje, tak musí čekat. Cca 104-105. místo by mělo znamenat jistotu účasti. Taky je otázka, kolik hráček využije PR...
Reagovat
dadaft
ano, bylo by super, aby na RG nemusela do kvaldy - ještě je otázka, kolik hráček těsně nad ní něco příští týden obhajuje.........
snad to vyjde.
a Wimbledon a USO už by podle mě mělo být na tuti bez kvaldy, na to má...
Reagovat
dadaft
mimochodem - opravdu žebříček z 15.4.?
RG začíná až 26. května...
Reagovat
misa
Uzavíralo se vždy (WTA + GS) 6 týdnů před startem hlavní soutěže, tak asi platí to uvedené datum.
Reagovat
misa
Myslím, že jsi to byl ty, kdo se divil, když Barty postoupila na žebříčku hodně vysoko, a přesto musela hrát ještě kvalifikace. To proto, že se přihlášky uzavírají takhle dopředu.
Reagovat
dadaft
v poho, jen jsem se ptal, tohle jsem nikdy moc nesledoval - příjde mi to jako přehnaný předstih, ale tohle si koneckonců určují grandslamy a je to jejich věc...
Reagovat
Vaslab
Ano, je to opravdu tak. Taky mi to přijde celkem brzo. Dle nynějšího žebříčku se ale dělal entry list pro Řím, který je od 13.5, takže to vychází...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist