Muchová si tenis na trávě užívá. I proto na ní slaví životní úspěch

8. 7. 2019, 23:00
Aktuality 26
V nejdelším utkání kariéry vybojovala Karolína Muchová životní postup do čtvrtfinále Wimbledonu. Favorizovanou krajanku Karolínu Plíškovou porazila na londýnské trávě po třech hodinách a sedmnácti minutách 13-11 v rozhodující sadě. Utkání ukončila 'prasátkem' a doufala, že se na úterní duel o semifinále dokáže připravit.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© AFP)

Dvaadvacetiletá Muchová hraje v All England Clubu poprvé a hned se probojovala mezi nejlepší osmičku. "Jsem super šťastná," řekla. "Myslela jsem si, že můžu dojít v turnaji daleko. Cítím se na kurtu sebevědomě. Ale trochu překvapená asi jsem," připustila.

Loni na US Open hrála první grandslamový turnaj a v New Yorku překvapila výhrou nad Španělkou Garbiňe Muguruzaovou a postupem z kvalifikace do třetího kola. Nyní ve Wimbledonu už je ve čtvrtfinále. "Vděčím za to postupné práci, kterou děláme s týmem dva roky. Snažíme se zlepšovat a myslím, že to je asi ten klíč."

Vydřená výhra nad světovou trojkou Karolínou Plíškovou může být dalším zlomem v její kariéře. Poprvé totiž vyzrála na hráčku světové desítky. "Je to můj nejlepší výsledek a obě jsme odehrály super zápas. Určitě mi to pomůže," uvedla Muchová.

Svěřenkyně slovenského trenéra Emila Miškeho, které pomáhá manažersky bývalý kouč Petra Kordy Tomáš Petera, se na trávě cítí výborně. A to především díky kreativitě, kterou se vyznačuje. "Baví mě hrát pestře," říkala už po finále na antuce v Praze. Na trávě má její hra další rozměr. "Je zábava dohrávat si to na síť a je fajn, že výměny jsou rychlé."

 

Muchové fandila i australská herečka

Karolíně Muchové fandila v úspěšném osmifinálovém zápase ve Wimbledonu proti Karolíně Plíškové i australská herečka Rebel Wilsonová. Nepřehlédnutelná blondýna, kterou mohou v současnosti vidět v kinech i čeští diváci ve filmu Podfukářky s oscarovou hvězdou Anne Hathawayovou, usedla do lóže vyhrazené pro doprovod české tenistky.

"Má ráda tenis, jsme kamarádky. Napsala mi dneska o lístky, tak jsem jí je dala. Užila si to," uvedla Muchová na tiskové konferenci poté, co udolala po velkém boji nasazenou trojku Plíškovou.

S Wilsonovou se seznámila loni v New Yorku během svého debutu na US Open. "Byla jsme spolu na večeři. Napsala mi na twitteru, když jsem porazila Muguruzaovou. Říkala jsem si: Páni. Překvapilo mě to. Je hrozně milá, ohromně zábavná. Ať řekne cokoli. Úžasná," řekla dvaadvacetiletá rodačka z Olomouce, která prožívá mimořádně povedenou premiéru ve Wimbledonu.

Radost mohla sdílet se svým týmem i otcem. Bývalý fotbalista Josef Mucha přiletěl v neděli a v lóži emotivně fandil. "On se strašně chtěl kouknout na Wimblas, jsem ráda, že se sem dostal a viděl takovýhle zápas. Super," těšilo Muchovou.

V utkání s Plíškovou mnoho nechybělo a mohla prohrát. Bývalá světová jednička ve třetím setu dvakrát podávala na postup, ale Muchová pokaždé podání jedné z nejlépe servírujících hráček na okruhu prorazila. "Zkoušela jsem to. Šla jsem do toho, chtěla být agresivní a ona udělala pár chyb. A měla jsem i štěstí," řekla.

Štěstí měla rovněž při mečbolu. Trefila pásku a míč přepadl na stranu Plíškové. Takzvané prasátko tak ukončilo napínavou bitvu. "Dík, že to tam přepadlo. Samozřejmě, je to vůči ní takové... Ale jsem ráda, že mi pomohlo," řekla Muchová.

Ani ne za 24 hodin se do areálu All England Clubu vrátí a ve čtvrtfinále bude čelit osmé nasazené Ukrajince Elině Svitolinové. "Uvidíme, jak se budu cítit. Doufám, že se trošku oklepu a budu ready," přála si.

Hrát se bude na dvorci číslo jedna, druhém hlavním kurtu. "Postupně si zvykám," smála se. V pátek hrála na trojce, dnes na dvojce a v úterý na jedničce. Třeba se letos dostane i na centrkurt. "Kdo ví...," usmála se.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

26
Přidat komentář
bIbec
stránky Wimbledonu sou pošahané, nejdou spustit tiskovky Karolíny a Karolíny, na které bych se rád podíval. Máte stejný problém? Je u nich čas 00:00, což samo o sobě je divný. Všecky ostatní, kde ten čas je, tak na ty se podívat jde.
Snad to během dne dají do pořádku.
Reagovat
Frick
https://www.instagram.com/rebelwilson/
Reagovat
Frick
6,5 mil. sledujících má tato kyprá dáma na IG. To asi úplně noname nebude...
Reagovat
Mac
takze opet velke ocekavani....a konci to obvyklym zklamanim... nase dlouholete top 10 na GS neprekvapive slehly a nejvyssi vavriny prenechaji velkoryse jinym, zrejme vice potrebnym. jenom skoda, ze pliskova to natahovala tak dlouho, takhle je to pro musku pyrrhovo vitezstvi, zitra bude rada, kdyz vydrzi ve stoje jeden set.
aspon diky babicce bare za bojovnost, ale obavam se, ze pokud madarka zitra neztuhne tremou, bude ji akorat za sparingparnerku....
skoda, meli jsme a jeste mame tak technicky skvelou generaci hracu a hracek, ale vsichni se tak casem dokazali zamindrakovat, ze ten posledni krucek se jim stal neprekrocitelny. ale aspon diky za to, je na co koukat a nervovat se...
Reagovat
FulnekUltras
Ida se také věšet nebude. Přece nemůže přijít o milované Cinci... ;-)

https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1122525-zklamana-pliskova-lepe-se-mi-hraje-se-serenou-nez-s-muchovou-wimbledon-neni-muj-oblibeny-turnaj.html
Reagovat
bIbec
tak o to nechce přijít většina top hráčů, hráček. Skvělý turnaj.

Jinak předpokládám, kdyby se Kája střetávala s tou Serenou častěji, že by tohle asi neřekla :-) Je taková analytická a asi myslí, že Serena jí dává trošku to tempo, že s ní může hrát delší výměny a tak.. ale Muška včera předvedla opravdu nadstandardní výkon. Za tu Mušku mohla být ráda.. a v budoucnu asi i bude ráda. Teď se to nepovedlo.
Reagovat
bIbec
nebo to mohla myslet spíš tak, že je jednodušší hrát s někým top - mentálně. Což teda chápu.
Reagovat
tommr
určitě to tak myslela. Problém je ale v tom, že ty top-hráčky mají zase vyšší herní úroven takže to nakonec vyjde nastejno. Pokud chce vyhrávat důležitý zápasy na GS tak musí být prostě mentálně i herně na výši a to včera proti Mušce zdaleka nebyla ...
Reagovat
Torn
Ber to tak, že každá hráčka má své turnaje. Petra má ráda W, měla hodně ráda New Haven, Sydney....Kája zase jiné turnaje. Většinou se hráčkám daří na těch turnajích, kam jezdí rády, takže taková je realita. Ono těch hráčů, co ten Wimbledon nežere je docela dost.
Reagovat
FulnekUltras
Petra doufejme celkem v klidu. A měsíc na potřebnou renovaci.

https://www.sport.cz/tenis/wimbledon/clanek/1122521-osmifinale-wimbledonu-dobry-vysledek-potesilo-me-to-nesmutni-po-porazce-kvitova.html
Reagovat
Frick
jak Karolína vylétla a i ukázka toho, že k tomu, abyste se dostali někam k TOP 40, tak nenení nutné být v 18, 19 ještě nějak extra vysoko.

Sezonu 2014, tedy tu, kterou její vrstevnice Katka Siniaková končila SF na Premieru v Moskvě, Karolína zakončila v sedmé stovce žebříčku.

Já osobně jsem její jméno zaragistroval až v roce 2015, kdy se z kvaldy dostala v Olomouci až do ČF.

Po Wimbledonu se Kája dostane Katce na dostřel. Pokud to zítra nevyjde.

Pokud by to vyšlo, tak se dostane kousek na dostřel pozicím pro Elite Trophy.

..chtělo by to ale pak více hrát, no...
Reagovat
sojka1
pro me zvlastni den, skoro nic jsem nevidela a dojimam se az ted nad zaznamy, dodatecne, pad obou nasich vezi je pro me velkym zklamanim, "pani Strycovou" rada nemam, ale oci se mi orosily, Baruno jedna... :-))) Muchove velka gratulace, bylo to pestre a dobre, ovsem jeste si pockam na pokracovani, neumim se tak rychle presaltovat... ;-)))
Reagovat
VlS
Taky to teprve trávím, ale klobouk dolů před Muškou. A Báru mám svým způsobem i rád, gangsterku jednu.
Reagovat
Frick
Tak uvidíme. Zas tolik toho teda Elina poslední dobou nepředvádí. Ve ČF je i díky skreči Gasaparyan v zápase, kterej určitě se nemusel vyhrát.

I sázkovky dávají Karolíně kurzem 3,00 jistý šance.

Horší věcí je samozřejmě riziko únavy.
Reagovat
Frick
že plechovka byla dost chladná u tý sítě. Kdyby porazila Petru, tak by jí objala, si myslim. O Lucce se nebavíme.
Reagovat
Enterprise
Podobné chladné "gratulace" u sítě se většinou stávají, když prohrávající hráč je deprimovaný (zklamaný) ze svého výkonu, ze zahozených šancí. Něco podobného jsem třeba viděl po skončení zápasu Markéty Vondroušové s Barborou Strýcovou v Římě nebo ve finále čtyřhry Australian Open 2017 v podání Andrei Hlaváčková.
Reagovat
VlS
Ono se to od televize žvaní, když nemusiš zpracovávat všechny emoce z třihodinový bitvy
Reagovat
Enterprise
Právě o tom jsem ve svém příspěvku psal.
Reagovat
VlS
To bylo na Fricka, s tebou souhlasím
Reagovat
makro99
a jako bonus to prase na konci, že jo, bezprostřední frustrace; odvrátíš 2 MB a pak toto, s čímž nemůžeš nic dělat....
Reagovat
Frick
I tak by Petra nebo Lucka byli srdečnější.

No, ta Lucka. Petra nemívala kdy.
Reagovat
FulnekUltras
Tak pozoruji, že do boje proti systému, který narušuje jejich 30tiletý bohorovný klid, už se u nás zcela otevřeně a bez sebemenšího maskování zapojuje i ten nejpokleslejší možný šmejd. ;-))) Modrákům "upřímnou" soustrast... ;-))) Zabarikádujte se nejlépe na Praze 6... ;-)

https://www.televizeseznam.cz/video/jb-talk/budu-predsedou-ods -babis-je-zlodej-a-cire-zlo-cssd-uz-neni-pomoci-rika-pavel-novotny
Reagovat
VlS
Nespletl sis portál?
Reagovat
annah
Plete si ho nepřetržitě...
Reagovat
rybicka
Na jiném portálu by se totiž alespoň malinko slušné diskuze nedočkal. Tam hned jedou nejhrubší možná zrna formulací. Tady občas přiměje minimálně jednu osobu k diskusi.
Reagovat
Alien
To snad ani nemá cenu komentovat!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist