Muchová: Tohle čtvrtfinále mi chybělo. Je to krásné, ale chci dál

4. 9. 2023, 11:24
Rozhovory 18
Karolínu Muchovou těšilo, že si postupem mezi osm nejlepších hráček na US Open zkompletovala na grandslamech sbírku čtvrtfinálových účastí. Turnajová desítka se ale nechce nejnovějším počinem uspokojit a ráda by v New Yorku dokázala ještě víc. Po nedělní výhře nad Číňankou Xinyu Wang 6:3, 5:7, 6:1 narazí v další fázi na Rumunku Soranu Cirsteaovou a na tiskové konferenci řekla, že má šanci i proti ní.
Profily hráčů
Karolína Muchová (© Profimedia)

"Tohle bylo poslední čtvrtfinále, které mi chybělo, a jsem ráda, že jsem to dokázala. Je to krásné, ale nechci se zde zastavit. Jsem na sebe pyšná, že jsem to zvládla, dívám se však pořád dopředu, abych postoupila i do dalšího kola," uvedla Muchová.

Sedmadvacetiletá rodačka z Olomouce vyhrála první set proti Wang Sin-jü díky čtyřem brejkům za 39 minut. Ve druhé sadě ale sama čtyřikrát servis ztratila a o šest let mladší Číňanka srovnala. Přestože česká tenistka přišla o set na turnaji poprvé, dokázala se do toho rozhodujícího zkoncentrovat.

"Vrátila jsem se ke hře, kterou jsem předváděla v prvním setu. Snažila jsem se hrát více slicy, měnit rytmus a ne jen střílet jako ve druhém setu. To byl klíč k úspěchu," podotkla Muchová.

Před rozhodujícím třetím setem jí v horkém počasí pomohla také přestávka, během níž se hráčka I. ČLTK Praha v zázemí zchladila a znovu naladila. "Přišlo mi to vhod. Převlékla jsem se a popřemýšlela, jak to změnit. Jít více na síť a dávat kraťasy nebo slicy. Myslím, že to byla cesta, díky níž se mi povedlo utkání vyhrát," doplnila Muchová.

Finalistka letošního Roland Garros vyhrála devátý z deseti posledních zápasů, před US Open se dostala také do finále turnaje v Cincinnati. Díky úspěšné sezoně, v níž je také blízko premiérové účasti v Turnaji mistryň, se cítí stále jistěji.

"Také v Cincinnati jsem hrála skoro všechny zápasy na tři sety, takže jsem si věřila. Je to ale zrádné. Soupeřka hrála ve druhém setu velmi dobře a nevěděla jsem, co od ní přijde. Jakmile jsem využila brejkbol na 3:1, cítila jsem, že už mám navrch," řekla Muchová.

Ve volných dnech se snaží v New Yorku od tenisu také mentálně odpočinout. "V sobotu jsem měla volno a dala si od tenisu pauzu. Bydlíme v hotelu poblíž Central Parku, tak jsem šla na procházku a zastrečovala si. Město se mi líbí, jak Central Park, tak i všechny ty kavárny nebo restaurace," líčila Muchová.

Cirsteaová? Mám šanci

V úterním boji o semifinále vyzve svěřenkyně trenéra Emila Miškeho turnajovou třicítku Soranu Cirsteaovou z Rumunska. O šest let starší soupeřka vyřadila ve 3. kole turnajovou čtyřku Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu a v osmifinále zdolala i olympijskou šampionku Švýcarku Belindu Bencicovou.

S Cirsteaovou se Muchová utká popáté a počtvrté letos. Dosud proti ní má bilanci tří výher a jedné porážky. "Hraje skvělý tenis. Musím být co nejlépe připravená, abych jí mohla čelit a mít proti ní šanci. Věřím, že ale se svou hrou mohu být na špici," dodala Muchová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
tommr
Karolína bude jako favoritka pod tlakem což by proti Bencicový nebo Rybakině nebyla. Uvidíme jak se s tím vypořádá tentokrát. Proti Wangový moc přesvědčivá nebyla ...
Reagovat
GaelM
Proti Belindě už by asi byla favoritka taky. V osmifinále ji tlumilo hlavně vedro, snad bude hrát QF v nějaký lepší čas.
Reagovat
JohnB
Ty vždy napíšeš takový nesmysly, že to je fakt k smíchu. Ty seš místní tupá tužka z penálu co tommre?
Reagovat
annah
Nešlo by to bez toho nadávání? :-)
Reagovat
vavrinec
Chmmmm, chmmmm, Sorana bude těžká soupeřka .... http://www.femisports.com/wp-content/uploads/Sorana_Cirstea-hot.jpg
Reagovat
Serpens
Naštěstí Muška není chlap, aby tohle na ni fungovalo smile
Reagovat
Hector17
V QF těžko čekat lehkou soupeřku. Naopak mohla fasnout mnohem horší los. Cirstea je hodně hratelná.
Reagovat
Krisboy
Jsi nikdy neviděl ženskou? Kolik ti je? Nejsi com nebo Frick?
Reagovat
vavrinec
Prosím? Něco jsem napsal špatně nebo nevhodně? Nechápu, nerozumím.
Reagovat
Krisboy
Že se rozplýváš nad polonahou ženskou jako bys ji viděl poprvé v životě.
Reagovat
vavrinec
Já vám nerozumím, pane. Sorana je na fotce slušně oblečená, jen vypadá poněkud lépe než na kurtu (cože je u většiny tenistek obvyklé. Nikde nevidím, že bych se rozplýval. Jen strohá poznámka že bude těžkou soupeřkou (což bude) a jako trochu vtípek fotografie z netenisového prostředí. Takže ten komentář mi nepřijde jako důvod k takové odpovědi. Něco jsem vám udělal? Vadím vám v této diskuzi? Nerozumím tomu.
Reagovat
Marduch
Sorana jd prostě kóča, krysí negátore:D
Teda mě osobně se většinou líbí víc hráčky na kurtu než pak na těch "vytuněných" profi snímcích z aterliérů a to platí i pro Soranusmile
Reagovat
Krisboy
smile
Mám to úplně stejně.

A negátora si v tomto vlákně silně vyprošuji! smile
Reagovat
Krisboy
Tady jí to sluší víc, než na tý fotce p.vavrince:

https://apicms.thestar.com.my/uploads/images/2023/03/30/2000523.jpg

smile
Reagovat
Mac
urcite, na te radoby "sexy" vypada trochu jak sarapka..
Reagovat
bIbec
Sluší jí to tam i tady, borci.
Reagovat
dadaft
Zajímavé, osobně jsem to viděl u Wangové ve třetím setu jako problém psychiky, že se vyházela,,,,,,,,,,,, ale že začala Karolína cíleně zase víc čopovat určitě taky sehrálo roli -- Wangové víc vyhovovala čistá střílečka...
Reagovat
elsky
Wang mi přišla od začátku stylem trochu jako Petra Kvitová. Sto tam, stodvacet zpátky smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist