Muchová v Aucklandu přehrála Ruseovou a zahraje si o první semifinále po dvou letech

5. 1. 2023, 08:56
Aktuality 31
WTA AUCKLAND - Karolína Muchová v Aucklandu porazila 6-4 6-1 Rumunku Elenu-Gabrielu Ruseovou a pokračuje v úspěšném vstupu do sezony. O první semifinále od Australian Open 2021 si česká tenistka zahraje s bývalou vítězkou dívčího French Open Španělkou Rebekou Masárovou.
Karolína Muchová (© Profimedia)

Karolína Muchová si před dvěma lety zahrála semifinále Australian Open, prodrala se do čtvrtfinále Wimbledonu a ve světovém žebříčku se vyšplhala do Top 20.

Od té doby ale i vinou častých zdravotních potíží ani jednou neporazila tři soupeřky v řadě, pouze čtyřikrát zaznamenala alespoň dvě výhry po sobě a vypadla z Top 100.

Vyhrát dvě utkání po sobě a vyrovnat tím své maximum za poslední rok a půl se jí povedlo nyní hned v úvodu nové sezony na podniku WTA 250 v Aucklandu. V prvním kole 26leté Češce vzdala v závěru prvního setu Číňanka Xiyu Wang a dnes si Muchová poradila bez ztráty podání 6-4 6-1 s Rumunkou Elenou-Gabrielou Ruseovou.

Muchová v zápase, který se kvůli vytrvalému dešti na Novém Zélandu hrál v hale, nečelila jedinému brejkbolu. Sama využila čtyři z devíti šancí na brejk a po 82 minutách si dokráčela pro hladký postup. 

O první semifinále od února 2021 si olomoucká rodačka zahraje v prvním vzájemném střetnutí s o tři roky mladší kvalifikantkou Rebekou Masárovou.

Španělská vítězka juniorského French Open 2016 a finalistka Australian Open 2017, jež je dcerou švýcarské matky a slovenského otce, letos odehrála osm zápasů a vyhrála všech osm setů. Den po skalpu bývalé vítězky US Open a nasazené dvojky Sloane Stephensové si poradila 6-1 6-4 s Annou Blinkovovou.

Úspěšný vstup do sezony prožívá světová sedmička Cori Gauffová. 18letá Američanka, jež zakončila loňský rok sérií pěti porážek, si v Aucklandu poradila ve dvou setech s semifinalistku loňského Wimbledonu Němkou Tatjanou Mariaovou a vítězkou Australian Open 2020 Sofií Keninovou. Krajanku dnes porazila dvakrát 6-4.

Ve čtvrtfinále se Gauffová utká s Lin Zhu (h2h 0-0). Číňanka ve druhém kole zastavila 42letou americkou veteránku Venus Williamsovou, jež sice na Novém Zélandu přerušila sérii šesti porážek a připsala si první vítězství od Wimbledonu 2021, ale čekání na první čtvrtfinále od Cincinnati 2019 už ukončit nedokázala.

Sedminásobná grandslamová šampionka Williamsová sice proti Lin Zhu vedla 6-3 a 1-0 s brejkem, ale po přesunu do haly se jí přestalo dařit a náskok neudržela. Přesto byla blízko vítězství ve třetím setu, v němž vedla 5-3. K mečbolu se však nedostala a prohrála 6-3 2-6 5-7.



Při chuti je v úvodu nové sezony Leylah Fernandezová. V Aucklandu po jednoznačné výhře 6-1 6-1 nad Brendou Fruhvirtovou nedala šanci ani Rakušance Julii Grabherové, přemožitelku Terezy Martincové z prvního kola deklasovala 6-0 6-1.

Ve čtvrtfinále se 20letá Kanaďanka střetne s Belgičankou Ysalinou Bonaventureovou (h2h 0-0), která vyřadila osmou nasazenou Rebeccu Marinovou a překazila kanadský souboj o semifinále.

• WTA 250 AUCKLAND•
Nový Zéland, tv. povrch, 259.303 dolarů
čtvrteční výsledky (05. 01. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muchová (ČR) - Ruseová (Rum.) 6-4 6-1
Gauffová (1-USA) - Keninová (USA) 6-4 6-4
Fernandezová (3-Kan.) - Grabherová (Rak.) 6-0 6-1
Koviničová (7-Č. Hora) - Davisová (USA) 4-6 6-3 6-2
Bonaventureová (Belg.) - Marinová (8-Kan.) 3-6 6-3 6-3
Lin Zhu (Čína) - V. Williamsová (USA) 3-6 6-2 7-5
Masárová (Šp.) - Blinkovová (-) 6-1 6-4
Kužmová (SR) - Raducanuová (Brit.) 0-6 7-5 / skreč R.
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Katoová/Sutjiadiová (3-Jap./Indon.) - Martincová/Ruseová (ČR/Rum.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
misa
To má někdo los...
Reagovat
EllNino
Muses sis rejpnout jo? :) Měla nasazenou pětku, že jí skrečovala, není její vina ... a že Kenin není schopná vyhrát dva zápasy po sobě není záležitostí losu, nezlob se na mě :)
Reagovat
misa
Nedá se srovnávat nějaká bezejmenná Číňanka s hráčkou top 10, která když čelí brejkbolu, tak tam pošle eso... Jinak Sofia ve většině výměn aktivnější než Coco, která byla často pod tlakem, ale protože má světovou kvalitu, tak dělá málo nevynucených chyb.
Reagovat
EllNino
Bezejmenná Číňanka je 50. na světě, loni porazila Krejčíkovou, Azarenku, Sakkari, hrála vyrovnaně s Kontaviet atd. S Gauff se to nedá srovnávat, ale Kenin už měla tolik příležitostí a lehčí losy (prohry s Contreras Gomez, Yuan atd.), že opravdu může být ráda, že může ještě hrát WTA ... vždyť vyhrála 21 zápasů za 2 sezóny, Muška na tom není o moc líp
Reagovat
misa
Loni ale nebyla schopná hrát naplno - 5 měsíců mimo kvůli kotníku, předtím v součtu podobná doba kvůli operaci slepého střeva a kovidu, tzn. v letech 2021 a 22 byla SK v součtu rok mimo turnaje.

Poslední americká singlová vítězka grandslamu snad nemusí být ráda, že může ještě hrát WTA. To beru za samozřejmost :)
Reagovat
EllNino
Ale posledni sezony kvalit nedosahuje, neco jako Genie Bouchard
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak pockej, srovnavat Sofi s bozskou Evzenkou? Snad ne...:)
Reagovat
EllNino
Myslím tím výsledky, povahově jsou samozřejmě odlišné asi jako rub a líc :) Obě měly v mládí skvělé výsledky a nenavázaly na ně
Reagovat
misa
Prosím tě, srovnávat Sofii s Bouchard, která je už dlouhé roky jen reklamní celebritou...
Uvaž, že SK hrála v roce 2020 dvě gs. finále a v jednom byla úspěšná. Letos by se měla vrátit do stovky, pak se uvidí. Pozitivní je, že další body obhajuje až na konci srpna :)
Reagovat
EllNino
Snad se navrat povedesmile
Reagovat
misa
Dík. Teď hlavně aby Sofia nedostala v Hobartu do 1. kola nasazenou jedničku smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale zase budes mit 100% jistotu oblibnkyne ve 2 kole:)
Reagovat
misa
smile
Reagovat
George_Renel
Abychom těch jedniček neměli moc.smile
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenistka-sara-bejlek-rozhovor-sezona-australian-open-us-open.A221227_200311_tenis_pls&h=CF542A9B9F676AF9948F09C5173EF256
Reagovat
lvicek
Budou si muset udělat rozvrh a pravidelně se v té první desítce točit, aby každá byla jednička přiměřeně dlouho :).
Reagovat
tommr
Španělská vítězka juniorského French Open 2016 a finalistka Australian Open 2017, jež je dcerou švýcarské matky a slovenského otce, letos odehrála osm zápasů a vyhrála všech osm setů.

Tady něco nesouhlasí ... smile
Reagovat
Alien
To nechápu? Která hráčka?
Reagovat
tommr
no přece Masárová. Čteš vůbec ty články? smile
Reagovat
Alien
A jo!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, možná kdyby se matka jmenovala Basel, tak by nebyla Španělkasmile

Linda sice hrála fantasticky a Liu totálně převálcovala a asi i znechutila, nicméně s Rebekou to cítím bude těžší. Už ty její parametry 186cm a skoro 75kg...
Nicméně, Linda předvedla opravdu top údery, snad budou fungovat i proti Rebece. My se každopádně můžeme těšit na souboj dvou bývalých juniorských šampiónek RG.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale houby, Muška si zahraje s Masařkou, takže podobné somatotypy. Zkušeností by to měla Muška urvat.smile
Linda doufám Hejkala k ničemu nepustí...
Reagovat
tommr
já jsem ale nenarážel na to že Masárová hraje za Španělsko.
Jen jsem se podivil nad tím že v článku píšou že letos odehrála osm zápasů a vyhrála všech osm setů což je jasnej nesmysl ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já myslel to, že její máma není Švýcarka, ale Španělka, což je přeci jen malý rozdíl smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Kaja - asi pro ni dobry vyber turnaje, kdy ty souperky nejsou tolik narocne, a muze se krucek po krucku zlepsovat a dostat do zapasoveho rytmu...

Dalsi kolo bude dost pikantni jestli jde o ta prijmeni:

Muska vs. Masarka :)

Takovy Fly Battle.:)
Reagovat
Mony
smile. Muška by měla Masařku prechytracit
Reagovat
lvicek
Ty jo, to uz jsou dva roky od semicka na AO? To teda letí...
Reagovat
bardunek666
Pokud je zdravá, tak patří rozhodně do TOP20.
Gratuluji k výhře a další kolo je opět více než hratelné. :) Mohla by prolomit smůlu našich v Aucklandu a vyhrát to tam. smile
Hlavně ať zdraví drží, to je nejdůležitější.
Reagovat
Liverpool22
smile Vidím to stejně. Muška patří herně do TOP 20 a jen dodám, že má potenciál vyhrát GS, ale jak píšeš alfa a omega všeho je zdraví. Pokud bude držet, tak se od Mušky můžeme ještě dočkat BIG výsledků což bych jí moc přál smile smolíčka už si vybrala na několik let dopředu, tak snad se to vše obrátí smile
Reagovat
tommr
solidní výkon. Karolína soupeřce nedovolila ani jeden brejkbol ... smile
I v příštím kole bude hrát s kvalifikantkou takže postup do semifinále je skoro povinností ...
Reagovat
Liverpool22
jo, jo Muška má velkou šanci udělat tady super výsledek smile smile smile
Reagovat
turista
Ano. Gratulka k dnešní výhře!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist