Muguruzaová je poprvé v semifinále, Halepová vyhrála už poosmé v řadě

21. 6. 2013, 10:11
Aktuality 1
WTA HERTOGENBOSCH - Dvacetiletá Španělka Garbine Muguruzaová si zahraje poprvé v semifinále turnaje WTA. Dočkala se na trávě v Hertogenboschi, kde vyřadila nasazenou dvojku Dominiku Cibulkovou. Už na osm zápasů prodloužila svou sérii neporazitelnosti Simona Halepová, která útočí na druhý titul behěm dvou týdnů.
Garbine Muguruzaová

Garbine Muguruzaová už byla třikrát v osmifinále velkých turnajů - dvakrát v Miami a jednou v Indian Wells. Připsala tam skalpy Zvonarevové, Makarovové či Wozniacké, na menších turnajích WTA International se ale jen jednou dokázala dostat přes druhé kolo.

Svého premiérového semifinále se tak trochu překvapivě dočkala až na trávě, když v nizozemském Hertogenboschi vyhrála včetně kvalifikace už šest utkání. Po nasazené pětce Moně Barthelové si ve čtvrtfinále vyšlápla i na světovou osmnáctku a turnajovou dvojku Dominiku Cibulkovou. Slovenskou tenistku, která poslední dva týdny místo tréninku léčila zranění achilovky, porazila dvakrát 6-4 a zaznamenala čtvrtou výhru nad soupeřkou Top 20.

A pokud se bude chtít dvacetiletá Španělka dostat poprvé do finále, musí si poradit s další hráčkou elitní dvacítky světového žebříčku Kirsten Flipkensovou. Čtvrtá nasazená Belgičanka si ve čtvrtfinále poradila stejným výsledkem s Polkou Urszulou Radwaňskou.

Parádní formu má před Wimbledonem Simona Halepová. Jednadvacetiletá Rumunka sice po semifinále v Římě, kde porazila Hantuchovou, Kuzněcovovou, Agnieszku Radwaňskou, Vinciovou a Jankovičovou vypadla v prvním kole French Open, od té chvíle ale vyhrála už osm zápasů v řadě. Minulý týden na antuce v Norimberku získala svůj premiérový titul a skvěle se vypořádala i s přechodem na trávu. V Nizozemsku po nejvýše nasazené Italce Vinciové porazila hladce 6-3 6-1 i Lesju Curenkovou z Ukrajiny a postoupila do semifinále.

"Nevím proč, ale dnes jsem byla hodně nervózní. Počasí nebylo vůbec příjemné, byla vysoká vlhkost a zápas tak byl hodně náročný. Ale jsem šťastná, že jsem opět v semifinále," řekla Halepová.

Rumunskou tenistku pouze mrzelo, že vinou (díky) úspěchu se včera nemohla zúčastnit před wimbledonské párty. "Dostala jsem pozvánku, je škoda, že letos musím chybět," litovala Halepová. "Ale hráčské párty mají hezké na každém turnaji. Doufám, že příští rok se už zúčastním."

O své celkově páté finále se utká s Carlou Suárezovou-Navarrovou, které se může pomstít za nedávné vyřazení z prvního kola Roland Garros. Rumunka vyhrála jen dva ze šesti vzájemných duelů, na trávě se utkají poprvé. "Vím, že Simona hraje velmi dobře, před pár týdny jsme spolu hrály. Jet to těžká soupeřka, bojuje o každý míček," řekla Suárezová.

Třetí nasazená Španělka si ve čtvrtfinále poradila s Bulharkou Cvetanou Pironkovovou. Přestože Suárazeová-Navarrová v zápase přerušeném kvůli dešti ztratila první set a ve třetím prohrávala 0-2, zvítězila 2-6 6-4 6-4.

"Dnes to pro mě byl hodně náročný zápas. Od začátku jsem musela hodně bojovat. Pauza kvůli dešti mi pomohla, mohla jsem se uvolnit. Jsem ráda, že jsem tu v semifinále. Doufám, že zítra budu hrát svůj nejlepší tenis," dodala Španělka.

- WTA INTERNATIONAL HERTOGENBOSCH -
(Nizozemsko, tráva, 690.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (20. 06. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Muguruzaová (Šp.) - Cibulková (2-SR) 6-4 6-4
Suárezová (3-Šp.) - Pironkovová (Bulh.) 2-6 6-4 6-4
Flipkensová (4-Belg.) - U. Radwaňská (7-Pol.) 6-4 6-4
Halepová (Rum.) - Curenková (Ukr.) 6-3 6-1

Semifinálové dvojice: Halepová - Suárezová, Muguruzaová - Flipkensová.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Domínguezová/Muguruzaová (Šp.) - Hantuchová/Hlaváčková (1-SR/ČR) bez boje

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
hatatytla
Starosti Simony Halep bych chtěl někdy mít...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist