Muguruzaová si v Hua Hinu poradila s Barthelovou a je letos poprvé ve čtvrtfinále

30. 1. 2019, 15:47
Aktuality 0
WTA HUA HIN - Garbiñe Muguruzaová v thajském Hua Hinu ani ve druhém zápase neztratila set. Nasazená jednička si ve druhém kole poradila s Monou Barthelovou a poprvé v letošní sezoně postoupila do čtvrtfinále. V něm se utká s talentovanou Ukrajinkou Dajanou Jastremskou.
Profily hráčů
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová se od loňského semifinále na French Open výsledkově trápí. Dvojnásobná grandslamová šampionka od loňského června došla jen dvakrát do semifinále a ani letos se zatím velkého výsledku nedočkala. Proto se vydala na slaběji obsazený podnik do Hua Hinu.

A v rámci premiérového ročníku thajského turnaje WTA zatím úspěšně potvrzuje roli nasazené jedničky. V prvním kole si poradila s bývalou světovou dvanáctkou Němkou Lisickou a set neztratila ani s další německou soupeřkou Monou Barthelovou, kterou dnes přehrála 6-3 7-5.

Muguruzaová sice nedokázala proti až 84. hráčce světa potvrdit brejk z úvodního gamu, nicméně v dalším průběhu úvodní sady měla jasně navrch. Do druhého setu však vstoupila velmi špatně, a Němku dokonce pustila do vedení 4-0. Poté se ale vzchopila, pěti gamy v řadě nepříznivý vývoj otočila a rozhodující dějství nepřipustila.

V dalším kole bude bývalá světová jednička čelit Dajaně Jastremské. Osmnáctiletá talentovaná Ukrajinka přehrála 6-1 6-4 Shuai Peng. Jediný dosavadní souboj loni v hale v Lucemburku vyhrála jasně Jastremská.

Ajla Tomljanovičová, která v Hua Hinu přerušila sérii tří porážek, také ve druhém kole potvrdila roli favoritky. Turnajová šestka přehrála 7-6(0) 6-1 Katerynu Kozlovovou a ve čtvrtfinále narazí na Saisai Zheng. Číňanka porazila 6-2 6-4 Irinu Beguovou a poprvé od loňského srpna postoupila do čtvrtfinále na okruhu WTA. S Tomljanovičovou se utká poprvé.

• WTA INTERNATIONAL HUA HIN •
Thajsko, tv. povrch, 250.000 dolarů
středeční výsledky (30. 1. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Muguruzaová (1-Šp.) - Barthelová (Něm.) 6-3 7-5
Saisai Zheng (4-Čína) - Beguová (Rum.) 6-2 6-4
Tomljanovičová (6-Austr.) - Kozlovová (Ukr.) 7-6(0) 6-1
Jastremská (8-Ukr.) - Shuai Peng (Čína) 6-1 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist