Muguruzaová v Pekingu slaví svůj nejcennější a teprve druhý triumf

11. 10. 2015, 11:49
Aktuality 359
WTA PEKING - Garbiñe Muguruzaová v Pekingu prožila skvělý týden. Během něj oslavila 22. narozeniny, zajistila si premiérovou účast na Turnaji mistryň a zakončila ho ziskem svého teprve druhého, nicméně velmi cenného titulu. V dnešním finále si španělská tenistka poradila se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou.
Garbiñe Muguruzaová

Garbiñe Muguruzaová se vyšplhala na páté místo světového žebříčku, třebaže měla na kontě jediný titul, který se navíc už do současného rankingu nezapočítává. Svou první trofej totiž získala loni v lednu na menším turnaji v australském Hobartu. 

Nicméně letos prožívá průlomovou sezonu. Ve Wimbledonu si prvním grandslamovým finále zajistila premiérový posun do Top 10 a začala naplňovat své ambice. Po wimbledonském úspěchu se jí nedařilo, ovšem nedávné angažování trenéra Suma Sumyka jí nakoplo zpět ke skvělým výkonům. 

Nejprve si minulý týden ve Wuhanu zahrála finále, v němž vzdala kvůli problémům s kotníkem, a dnes v Pekingu slaví dokonce titul. Ve finálovém duelu přetlačila Švýcarku Timeu Bacsinszkou, kterou zdolala 7-5 6-4, přestože v úvodu zápasu ztratila tři servisy po sobě a prohrávala 2-5. V druhém setu otočila vývoj z 0-2.



Čerstvě dvaadvacetiletá Španělka tak získala svůj druhý titul a navíc premiérový z prestižního turnaje WTA Premier Mandatory. V čínské metropoli si také zajistila start na Turnaji mistryň v Singapuru a další vylepšení nejlepšího postavení ve světovém žebříčku, v němž se dostane na čtvrté místo před Petru Kvitovou a jen těsně za třetí Marii Šarapovovou.

Šestadvacetiletá Bacsinszká v Pekingu ukončila sérii pěti porážek v řadě a čtvrt roku dlouhé čekání na výhru a zároveň si jako si jako čtvrtá Švýcarka v historii zajistila posun do Top 10. Také se vrátila do hry o Turnaj mistryň, o který může zabojovat ještě v týdnu od 19. října v Lucemburku. Dnes hrála ve svém šestém a dosud největším finále, v nichž má nyní bilanci 3-3.

• WTA PREMIER MANDATORY PEKING •
Čína, tv. povrch, 4,720,380 dolarů
nedělní výsledky (11. 10. 2015)
• Dvouhra - finále •
Muguruzaová (5-Šp.) - Bacsinszká (12-Švýc.) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

359
Přidat komentář
sprchon
Hmmm, hezky, gratulace! :)
Reagovat
vendulkabendulka
Nicole prosla kvaldou a je opet po case v MD.
Reagovat
Frick
Monča

http://imgbox.com/TyVc0bLC

No, je docela bytelná. Ale drží to pevně, takže to nevadí a vypadá to dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Monča je kus a velká sympaťačka! :)
https://twitter.com/_Tatinka_/status/651756623715794944
Reagovat
smazaný uživatel
Vlku, v HavlBrodu byla včera velká konkurence:
http://www.sportovnipohadky.cz/ a stejný titul u jiného stánku: http://www.grada.cz/sportovni-pohadky_8671/kniha/katalog/
Co Pohádky z TP? Nová kapitola: Carolina je pouze lokální hráčka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Navíc ani kromě herního stylu nelze na Wozniacki obdivovat mnoho věcí v mých očích..vždy mi přišla trošku jednodušší, viz. smysl pro humor, který se často projevoval v těch jejích jakože "srandách" páchaných na jejích kolegyních na okruhu. Přišlo mi to strašně stupidní. Nejvíc ovšem klesla v mých očích šaškárnou jednou na TM proti Věrce Zvonarevové, její tehdejší herecký výkon by se hodil do divadla. :) Tuším, že TM 2010, ale na beton to nevím. Jestli někomu stačí atraktivní blonďatá schránka, budiž. :)
Reagovat
Cico93
stačí. :DD
Reagovat
smazaný uživatel
No, je fakt, že některé její rádoby vtipy - vlastně většina - jsou spíš trapné.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, je to tak. :) Zkrátka je jen pohledná, jinak na ní není co obdivovat, mám teda jinou představu o atraktivitě ženy (vnitřní atraktivitě + chování) :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já proti ní v principu nic nemám a ani nemám potřebu zpochybňovat, to že byla světovou jedničkou. Ale že byla světovou jedničkou ještě neznamená, že byla nejlepší.
Reagovat
FulnekUltras
Dnes prostě "komerčně vhodný" typ... ;)
Reagovat
gigin
Zase taková hitařka to není. Najdou se větší ohňostroje...
Reagovat
Herbert_Hoover
Já beru její pozici na trůnu jako logickým vyústěním, ale nebylo to dobře. No právě, světová jednička by měla být nejlepší. Ale to, že byla na trůnu a tolikrát prohrála s hráčkami, které byly pod ní, na vrcholcích sezony, je právě to oč tu kráčí. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Maraton pod 3:30 je obdivuhodný výkon.
A celkově je Caro sympatická.
Reagovat
smazaný uživatel
Vůbec uběhnout maraton je obdivuhodný a je jedno, v jakým čase. :)
Reagovat
FulnekUltras
Jakkoliv pod 4 hodiny - to už je na klobouk dolů...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska olympijský vítěz Frodeno ukázal, že je obojživelník (krátký triatlon i ironmana). Dát po 3,8 km plavání a 180 km na kole maraton pod 3 hod., to nechápu :-)
Frodeno Havaj přirovnává k Wimbledonu.
Já sice kdysi porazil Paulu Newby Fraser (https://en.wikipedia.org/wiki/Paula_Newby-Fraser), ale jen kvůli tomu, že při běhu zkolabovala a hodinu ležela na kapačkách :-)
Reagovat
FulnekUltras
Kolegu z MarathonUltras nedávno diskvalifikovali na 112. kilometru za převzetí čelovky mimo checkpoint...jinak by snad z těch Athén do Sparty i doběhl. ;)
Reagovat
George_Renel
180km na kole pod 3 hodiny mi nesedí. To nedá ani proficyklista na rovině.
Reagovat
smazaný uživatel
Za tři hodiny dal ten maraton, ne těch 180 km na kole - teda tak jsem to alespoň pochopil já.
Reagovat
FulnekUltras
přesně tak
Reagovat
George_Renel
V tom případě ml kolega něco v té větě špatně......
Reagovat
FulnekUltras
jsem to možná trochu zkomplikoval reakcí na triatlon jinou, ještě trochu děsnější disciplínou... ;)
Reagovat
George_Renel
Chyba je na mé straně. Až teď jsem to přečetl v klidu a přehlédl jsem v té větě to "po". Takže omluva, kolega to má dobře.
Reagovat
smazaný uživatel
Má to v pořádku, prostě Iron man je složený z 3,8 km plavání, pak 180 km na kole a nakonec se běží maraton - a po těch prvních dvou porcích dal Frodeno maraton za 2:52 - a to je šílený :) Komplet i s plaváním a kolem to měl za 8:14.
Reagovat
smazaný uživatel
To je taky pravda :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
To samozřejmě, já bych ho nedal. :) Leccos lze usoudit z jejího stylu hry, že běh bude nejspíše její doménou. ;)
Reagovat
Kozoroh
Jj taky to tak vidím. Wozniacká byla statistickou jedničkou, herní nikoliv.
Reagovat
dadaft
já osobně s Caroline nemám nejmenší problém --- holt každý hraje, jak nejlíp umí.
tak to prostě je.
světovou jedničkou byla dostatečně dlouho na to, abych si o jejím levelu nedovolil říct ani popel............ a to v časech, kdy se ženská špička vyrovnala a máme tu spoustu hráček schopných vyhrát turnaj.
jako člověka ji neznám, příjde mi milá.
Reagovat
VlS
Mám to nějak jako ty a tu debatu chápu jako utrácení času, než bude o čem se hádat :-))
Reagovat
Herbert_Hoover
Každý hraje, jak umí, ano...ale to nevyvrací fakt, že je co měnit, lepšit. Někdo hraje jak umí, ale kdyby něco změnil, mohl by být lepší apod.
Naopak, zrovna v té době, kdy byla Caro světovou jedničkou byla poměrně snížená konkurence. Šampionky jako Li nebo Clijsters se na 80% turnajů které dostaly Caro tam, kde ji dostaly, s ní nepotkávaly. Serena vyhrála 2 GS a jinak šlus, po Wimbledonu si zranila chodidlo+plicní embolie. Dementieva na ústupu, vlastně její poslední sezona. Petra prorazila až o rok později, pro Mášu jedna z nejslabších sezon + v té době tuším měla problémy s tím ramenem nějak. Vika taky ještě nebyla tam, kde později, průlom o sezonu později. Takže přímou konkurenci jí tvořila Zvonarevová, další hráčka bez GS titulu, s níž měla Caro bilanci 4:6 a jediné GS střetnutí Wozna prohrála. Henin to zkusila tehdy, uhrála finále GS, pěkný zápas se Serenou, ale jinak taky nic. Zkrátka zrovna tehdy ta konkurence ze stran dnešních šampionek nebyla bůh ví jaká. Wozniacki těžila z Kodaní, Ponte Vedr Beach apod. turnajů. Když už se střetla na prestižním velkém turnaji, vrcholu sezony, tak ji nejlepší tehdejší hráčky přehrály. Caro opravdu těžila jen ze zajímavého WTA systému...zahrát co nejvíc menších turnajů, víc než ostatní hráčky + sem tam něco uhrát na GS potažmo Premier 5/Mandatory. Ale drtivá většina triumfů byla na menších turnajích. Zkrátka si to zasloužila taktickým zvládnutím kalendáře, ale po herní stránce je to v mých očích možná nejhorší světová jednička. Jako člověka ji taky nějak neznám, hodnotil jsem jen ty její vtípky, o kterých má každý se možnost informovat a o některých prohlášeních. I to může leccos naznačit.
Reagovat
smazaný uživatel
V osmnácti 12. na světě, o rok později čtvrtá a ve dvaceti nejlepší. Vyhrát tucet turnajů během dvou sezon, to nezvládne tuctová hráčka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Spousta netuctových hráček nebyla světovými jedničkami. Spousta netuctových hráček, které vyhrály GS, nebyla světovými jedničkami. Například taková Mandlíková, Novotná, Sabatini, Pierce, Kuznetsova, Myskina, Li, Kvitová...mnoho z nich vyhrálo více než 1 GS. Že by to bylo vyšší mírou konkurence? :)
Reagovat
aligo
nevíte někdo jestli z něj budou streamy? :)))
Reagovat
FulnekUltras
od středy určitě...
Reagovat
aligo
Tohle je sice z loňska ale je to prostě nejvíc boží :)))

https://www.youtube.com/watch?v=xVJ_Qnk8qSU
Reagovat
misa
Ten pohled Marie v 0:32 :-)
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
aligo
jj :D sibiřský vrah :D
Reagovat
vrabejka
Ta trofej je 3x větší než ve Wimbledonu :D
Reagovat
Frick
Hlavně, estli není z umělý hmoty. :-D
Reagovat
aligo
Nedivil bych se ????
Reagovat
aligo
:DD
Reagovat
aligo
byla no. 1 naprosto zaslouženě! nejlíp dokázala využít vakuum vznikl= pro odchodu Kin a Serky, vyhrávala turnaje byla ve finále GS, dvě sezony zakončila jako jednička, způsob jakým hrála, hraje je famózní...hotovo šmitec :D stoprocentně si to zasloužila.... uhrála si to sama :P
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
milik254
Kin a Serka :DD
Reagovat
smazaný uživatel
Věřím, že se jí jednou sejde všechno i na GS.
A její pozice No.1 byla zasloužená. Jen ji mohla na konci sezony 2011 aspoň na týden opustit :-)
Reagovat
Frick
Měla mít tehdy Petra ty svý hluchý období o něco méně hluchý, no...

Vlastně je to zajímavý i u Lucky. Životní sezóna, ale povedl se jí jen únor, květen a srpen (bráno podle měsíce začátku turnaje).
Reagovat
misa
Ještě jí může vyjít říjen.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ano, pozice byla zasloužená, jelikož si nahnala body díky účastem na mnoha a mnoha menších turnajích se sníženou konkurencí. A když se měl lámat chleba, tak se zlomila Karolínka. :) Právě to je ten systém, který byl tolikrát kritizován a kritika přišla právě s tím, že se Wozniacki dostala na trůn. Několik tenisových legend to kritizovalo. Prostě takový byl bodový systém, který tohle podporoval, takže ano Karol toho využila dokonale, bylo to logické. Ale zkrátka takovou světovou jedničku nemůžu uznávat.
Reagovat
smazaný uživatel
Chudák Caro, snad si to tady nepřečte, že jí neuznáváš jako jedničku. Možná by pak kvůli tomu sekla s tenisem a šla hrát třeba baseball, tam se dá grand slam udělat taky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Může jít hrát třeba golf, Rory ji jistě něco naučil :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ke golfu má teď určitě kladný vztah :) Podstatné je, že tady zpochybňujete žebříček, který měl určitá pravidla a ona díky tomu, jak byl nastavený, se stala jedničkou. Já jsem taky zastánce toho, že GS je nejvíc, 1 GS považuju za víc než 10 Masters/PM, ale žebříček od toho úplně odděluju. Caroline si mohla díky svojí fyzičce dovolit odehrát víc turnajů a obvykle na nich došla daleko, na tu absolutní špičku holt neměla, ale pokud se ta absolutní špička mimo GS "flákala", tak prostě ten post číslo 1 právem měla ona. A ten GS pořád ještě vyhrát může (když mohla Pennetta nebo Bartoli) a přitom být třeba na žebříčku pátá :) A taky to bude ok.

Navíc ona na tom 1. místě nebyla náhodou, byla tam 67 týdnů, takže tu výkonnost musela mít dlouhodobě. Za 40 let bylo jen 21 jedniček, to taky ukazuje, že není lehký se na tu metu dostat.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ježiš, však píšu, že to bylo logické, že se na ten trůn dostala, ale že její pozice no.1 nenaplňovala formát toho postu tak jak má. Pokud to srovnáme s dalšími světovými jedničkami (Serena, Henin, Venus, Seleš, Capriati..), je to jako nebe a dudy. Paradoxně třeba Capriati byla na trůnu relativně krátkou dobu, ale přitom šampionka byla, to svědčí jedině o tom, že tehdy byla vysoká konkurence a v té době se prosazovaly i další šampionky. Safina, Jankovič, Wozniacki tvoří hlušší období. Taktika Caro byla jasná, vyšlo jí to, ale po herní stránce a z hlediska šampionky nenaplňovala formát světové jedničky. To je to, co tu zpochybňuju, ne to, že si nějakým způsobem nezasloužila být no. 1. Takticky to zmákla dobře, ale čistě herně při jiné volbě kalendáře a v konfrontaci se špičkou, která tehdy nebyla tak široká a neobjížděla tolik turnajů, by na no.1 neměla. A jsem si docela jistý, že GS nezíská a pokud využije podobné shody náhod jako Flavia, takže to bude nějakým způsobem zpochybňováno.
Reagovat
FulnekUltras
Obrovská škoda, že z té hlušiny začátkem roku 2012 nevytěžila o kousíček víc Petra - ale ono to jednou ještě přijde... ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
O Petru bych se nebál, ta ještě GS vyhraje. :) A turnaj mistryň taky.
Reagovat
Herbert_Hoover
Co je famózního na automatu na míčky? Pushniacki prohrávala s jakoukoliv větší šampionkou vrcholy sezon (GS zejména + TM), ať už to byla Li nebo Kim apod...tehdy nebyla prakticky žádná konkurence na těch jejích turnajích stylu Ponte Vedra Beach nebo Kodaň..světová jednička v podobě Wozniacki je zvrhlost bodování WTA. Stačí objet mraky meších turnajů a vyškrábat se díky tomu na trůn při absenci nejlepších hráček.
Reagovat
Herbert_Hoover
Netvrdím že to nebyl logický důsledek, o to je to smutnější ovšem. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že poslední dobou sem leze samej lepší matroš...
Reagovat
Herbert_Hoover
To je dost možné, uctívání Pushniacki chce určitý matroš do těla. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Dlouhosáhlé diskuse s Fandinou taktéž... :D
Reagovat
Herbert_Hoover
Naopak, to chce velmi zdravý úsudek. :)
Reagovat
misa
Zbytečná ztráta času diskutovat s Fandinou.
Reagovat
Fandina
Zbytečná ztráta času diskutovat s vámi. Neumíte to.
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
Cico93
:D
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Herbert_Hoover
A máš to. :D
Reagovat
milik254
Je stejně smutné, že hráčka co bude hrát na TM stejně nemusí skončit v první desítce :(
Reagovat
EllNino
ano ano :) ...
Reagovat
milik254
jenom proto že nějaká jiná hráčka na takovým pošahaným turnaji porazí unavený hráčky typu Errani...
ale zase kdyby to vyhrála Karolína, tak by mi to nevadilo:DD
Reagovat
misa
ET je zbytečný turnaj, který může způsobit podobnou zvrácenost.
Reagovat
tommr
zbytečně plašíš. I ta nejhorší hráčka na TM získá 210 bodů za tři porážky. K nějakejm velkejm přesunům mezi první a druhou desítkou proto skoro jistě nedojde. A pokud si po skončení TM/ET prohodí místo desátá a jedenáctá hráčka tak se vůbec nic nestane ...
Reagovat
FulnekUltras
https://www.youtube.com/watch?v=w9OIoHxT99Y

s omluvou za nižší technickou kvalitu záznamu... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Na jednu stranu škoda, že Kočička vyhrála. Byla by legrace vidět sv.1 bez většího turnajovýho vítězství. :))) Jináč veliká gratulka.
Reagovat
misa
připisuje body do race za každou výhru, protože její letošní nejhorší nepovinný zisk v šestnáctce nejlepších turnajů je 1 bod. Dobrá výchozí situace :)
Reagovat
tommr
a s každou výhrou bude zároven stoupat i její šance na TM ... :)
Reagovat
Frick
Na druhou stranu - na co budou v Linzi nutné tři výhry, na to v Moskvě bude stačit jedna výhra.
Reagovat
smazaný uživatel
https://twitter.com/WTA/status/653211216966356992

Btw. ta trofej vypadá jak urna. :D
Reagovat
blixa
Ale néé, URNA vypadá takhle ;-) :

http://web.quick.cz/t.peca/urna09.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Hezký, taky mne to napadlo.
Reagovat
Cico93
67 týždňov, teda wau.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jeden z největších omylů v historii WTA a upozornění na zvrhlý bodový systém. :) Královna Kodaní a bezgrandslamová Caro světovou jedničkou :)
Reagovat
smazaný uživatel
Sám jsi omyl. Caro ve druhé půlce roku 2010 a první půlce roku 2011 byla skoro na každém turnaji minimálně v semifinále. Zasloužila si to úplně stejně jako každá jiná jednička.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby měla Caro GS, byť jeden jediný, tak bych proti ní coby No. 1 nic neměl. Ale jednička bez GS titulu je jen poloviční jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se tady k tomu vyjádřil nejmíň pětkrát, takže se nebudu opakovat...
Reagovat
aligo
Za to co dokázala a jak dlouho se tam udržela si to naprosto stoprocentně zasloužila!
Reagovat
aligo
Počet všech titulů co má v držení je obdivuhodný a většinu z nich přidala v poměrně krátkém období
Reagovat
misa
Hezká historie, ale poslední sezony jsou už mnohem slabší...
Reagovat
smazaný uživatel
Loňská byla dobrá, hlavně druhá půlka. Letos ve Stuttgartu super, pak už nic moc. :(
Reagovat
milik254
Kdy dáš na twitter, pro koho si hlasoval?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď. :D A už jsem to tady házel blixovi v 16:13. :D
Reagovat
misa
Myslel jsem hlavně co se týče turnajových trofejí. Jak to s ní vůbec teď vypadá v soukromém životě? Nemá nějaké problémy, které by ji ovlivňovaly?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím o ničem.
Reagovat
misa
Dobře, nedávno jsem prohlížel její instagram, kde mě kromě tělesných půvabů zaujala i fotka z pečení.
https://instagram.com/p/3RlhrykH4a/

Šikovná dívčina, té se drž :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tos prohlížel opravdu poctivě, protože to tam dávala 29. května... :)
Reagovat
misa
Nedávno jsem myslel před několika měsící, ta fotka mě dost zaujala, takže si ji pamatuju :)
Reagovat
Frick
https://instagram.com/p/vJS4ssEH3Q/

Bikiny bridge :-D

A pak, že to je známka anorexie. :-D U Caroline, co má zadek jak kombajn.
Reagovat
aligo
Teď už je větší,spíš širší konkurence, ale i tak se drží dobře...
Reagovat
Cico93
Presne tak, 12 titulov za cca 16 mesiacov.
Reagovat
Kozoroh
Mohla mít titulů, kolik chtěla, ale jelikož nebyl žádný majorový, byla jedničkou nezaslouženě.
Reagovat
Cico93
tvoj názor.
Reagovat
misa
Vyšlo jí to bodově, žádné podvody nebyly, takže si to zasloužila. Žebříček ukazuje jen to, kolik která z hráček získala v posledních 52 týdnech bodů. A někdo jich musí vždy získat nejvíc. Letos po US Open se stala Lucka světovou pětkou, aniž by vyhrála v NY zápas. Zaslouženě?
Reagovat
bIbec
jakákoliv meta, jež tenistka dosáhne je zasloužená. Tyhlety řeči o nějaké nezaslouženosti beru jenom v případě, že hráčka něčeho dosáhne podvodem, či nějakou fatální chybou rozhodčí v rozhodujícím momentu zápasu.
Jinak je diskuze o nějakých zásluhám v podstatě zbytečná bych řek.
Caro nevyhrála nikdy GS (třeba jednou jo.. i když nevím..).. to samo o sobě je taková jakási kaňka, s kterou jí budou vždycky tenisový fans strašit. Nechme ji aspoň tu jedničku.. to není špatné. A je to zasloužené.
Reagovat
Kozoroh
Dobře, zeptám se jinak - byla v té době nejlepší hráčkou? A neptám se na body, ale na herní stránku.
Reagovat
misa
Žebříček vypovídá jen o bodových zíscích.
Reagovat
bIbec
Slovíčko "nejlepší" je dost ošidné. V podstatě je to o tom, že tenisový fanoušek si nastaví jakási pravidla, priority, jež sou pro něj podstatné a pak na základě těch pravidel určí, kdo je nejlepší.

Ale pozor, nemělo by to být tak, že si nastavuješ pravidla hodnot podle toho, jak se ti to zrovna hodí.

Pokud řekneš "ona je nejlepší", tak to není absolutní pravda, nýbrž subjektivní pohled jedince, který vychází z předem stanovených pravidel.. takže asi tak :-)

Jináč pokud řekneš, že nejlepší nebyla, tak je to v pořádku, protože máš ty hodnoty prostě nastavené odlišně.
Reagovat
aligo
každý má jinou hráčku která je nejlepší pro něj... takhle to nejde určit... pro každého je nej někdo jiný...
A ANO V TU DOBU BYLA NEJLPŠÍ
Reagovat
smazaný uživatel
Když v tu dobu byla nejlepší, proč tedy na konci roku 2011 dostala ocenění za hráčku roku WTA a titul mistryně světa ITF Petra? Nerejpu, jenom se ptám.
Reagovat
Cico93
mistryně světa :-))))))
Reagovat
smazaný uživatel
Co se směješ? :D Petra je opravdu mistryní světa...

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Mistři_světa_ITF
Reagovat
Cico93
Aha tak prepáč...

Čo to je za nezmysel???
Vidím, že v roku 13 to má Novak...no comment
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom nesmyslného?
Reagovat
gigin
Zní to přinejmenším legračně. Mistr světa v tenisu... jak jako..
Reagovat
smazaný uživatel
Není to o nic legračnější než mistr světa v jakémkoliv jiném sportu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak v jiných sportech se obvykle pořádá MS...
Reagovat
Cico93
Kedy budú MS v tenise? neviete niekto?:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Asi až zasedne ITF. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo nejvíckrát trefí podáním plechovky nebo vytyčená místa
Kdo dá nejvíc DF v řadě
Kdo dá nejvíc UE v zápase (o prvním místu Petry není pochyb)
Kdo dá nejvíc W v zápase
...

Atd... ;DD
Reagovat
VlS
:-D +1
Reagovat
gigin
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Odpovím ti stejně jako Montymu - no a?
Reagovat
gigin
Ale nic, já zase zapomněl... Prostě mi ten název nesedí, tečka. Stačí? Žádné MS v tenisu není, tak není ani Mistr světa.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevadí mi, že ti ten název nesedí. Ale neopravňuje tě to ho nějak shazovat či ho rovnou zpochybňovat tím, že není žádné MS. Při vší úctě ty - a nikdo z nás tady - rozhodně nejsi ta autorita, která určuje, kdo je či není mistr světa a jaké musí splnit podmínky pro udělení tohoto titulu.
Reagovat
gigin
Ale to by mne Jirko v životě ani nenapadlo! Jen mi ten titul prostě prijde směšný. Jeho název, n? zasluhy, za který je teda udělován.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak proč tvrdíš, že žádný mistr světa v tenise není, když to není pravda?
Reagovat
gigin
Tvl je, když to existuje :-D ale pro mne ne :-D
Reagovat
smazaný uživatel
No proto :-)
Reagovat
gigin
* ne
Reagovat
smazaný uživatel
No a? V tenise je holt mistr světa vyhlašován takto. Nic směšného na tom není.
Reagovat
Cico93
A dostala Petra aj zlatú medailu?
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, neptal jsem se. :-p
Reagovat
misa
Z letošní výstavy Trofeje Petry Kvitové, kterou jsem navštívil:
http://jpeg.cz/images/2015/10/11/cL2D.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Docela pěknej pohár :-)
Reagovat
Fandina
Je moc pěkný. A tak koukám, když v jiných sportech se konají MS a tam se kvalifikují jen ti nejlepší, tak takový TM je také MS podobný. I v jiných sportech se hrají různé turnaje a jednou za čas MS. Ale pokud je v tenise mistr svqěta tak, jak je to teď, tak proč to na druhou stranu měnit.
Reagovat
Cico93
gigin
tak tak
Reagovat
Cico93
Tak napr. Najlepší hráč podľa ATP za rok 13 Je Nadal a majster sveta je Novak.

donebavolajúci nezmysel!
Reagovat
smazaný uživatel
Proč? Protože jsi Nadalovec a Novaka nemáš rád? :-)
Reagovat
Cico93
Novaka mám rád, a to s tým nemá vôbec nič.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vysvětli, proč je to nesmysl.
Reagovat
Cico93
a snáď neni???
Reagovat
smazaný uživatel
Četl jsem, co Novak ten rok dokázal. A ne, nepřipadá mi to jako nesmysl. A když si k tomu vezmu, že ten rok poctivě reprezentoval v DC, což se o Nadalovi říct nedá, tak to naopak smysl dává - ITF pochopitelně účast na své soutěži zohlední, ATP má Davis Cup u zadku.
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom k smíchu, fakt jí je. Viz PetraFans.
Reagovat
bIbec
protože ji tak ITF ocenilo. Ovšem absolutní "svatou" pravdou ITF nedisponuje.
Oni tak rozhodli a je to ok. Někomu ji dát museli. Ale někdo jiný by tou nejlepší hráčku mohl označit Caro.. a taky by to bylo ok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ona ji ocenila i WTA. Trofejí pro Hráčku roku. Ta samá WTA, co spravuje ranking.
Reagovat
VlS
A to si nastavila sama pravidla? Jinak by to totiž těžko šlo být neoprávněně jedničkou.
Reagovat
Kozoroh
Nezasloužila si být No. 1 víc než Serena, vítězka AO a WCH 2010 (která se zranila a konec sezóny vypustila, bez této okolnosti by se Caro v roce 2010 jedničkou nestala) nebo Kim Clijsters, šampionka USO 2010, AO 2011. Tady zas Caro pomohl arsenál malých titulů a pár větších (Peking 10, IW 11). A nedělejte si iluze, na GS v té době nebyla největší favoritkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby, kdyby... Na to se ve sportu nehraje. Prostě Caro byla jedničkou, hotovo, ende, šlus. A ten GS klidně ještě může vyhrát...
Reagovat
smazaný uživatel
Caro byla zasloužená jednička... Ale konec sezóny 2011 z pohledu Petry pořád mrzí. :(((
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte kdy bude los do Lince?
Reagovat
EllNino
už dávno je :) je tu v odkazu
Reagovat
misa
k účasti na TM. Už ji nemůže nikdo vyhodit z postupující osmičky. I přes mlčení WTA :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Příští rok by to chtělo zajistit si to už po Wimbledonu :D :D
Reagovat
misa
Po výhře na AO, RG a W úplně v klidu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Plus ještě IW a Miami, když má penalizační nulu, tak by to teď chtělo rovnou 2.000 bodů za tak krásné turnaje :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Bohuzel, ceka se na posledni divoke karty, jejichž vydani by mohlo Petru ohrozit. Rusi to maji slozity-kdyz vydaji karty, Petra soutezit musi, kdyby neco.Kdyz ne, tak se jim Petra odhlasiTudiz ocekavam, ze daji karty Vee ci Kaje, petra bude muset prijet a rusaci budou mit supr obsazeni.
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že kdyby WC dali některé z těch dvou, tak už to asi víme. A Rusům to otálení zas tak moc nepomůže, navíc nemůžou otálet až do startu turnaje.
Reagovat
tommr
a proč by nemohli? Letos jsou naopak v pozici kdy si můžou vybírat, protože zájemkyn o WC je spousta. A v nejhorším jí vždycky můžou dát na poslední chvíli nějaký talentovaný domácí hráčce, kterých mají mraky ...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi proto, že jsou na to (předpokládám) nějaká pravidla? Přeci není možný, aby až do poslední chvíle nebylo jasný, kdo bude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud se udělí WC, tak může...
Reagovat
misa
Petru by muselo přeskočit pět hráček, to už není možné.
Reagovat
smazaný uživatel
Technically, Kvitova has not qualified because the WTA can still offer a WC. If the WTA chooses not to, she has qualified.
Reagovat
smazaný uživatel
Čtyři. Nezapomeň na hypotetickou WC. A pokud by Kája nebo Venus skutečně tu WC do Moskvy dostaly, tak Petru čtyři hráčky přeskočit mohou.
Reagovat
misa
Karolína si za Tianjin může připsat max. 175 bodů, pokud by dostala wc do Moskvy, tak za ni max. 285 bodů (doplácí na špatné povinně turnaje, nahradit může Cinci za 105 b. a Antverpy za 185), což je celkem 460 bodů. Ani to by jí k přeskočení Petry nestačilo.

Venus by ji teoreticky při udělení wc do Moskvy přeskočit mohla.
Reagovat
misa
Takže se rozhodne od stolu při rozdělování wc do Moskvy, no zajímavé :) Snad Venus v HKG rupne co nejdřív :)
Reagovat
smazaný uživatel
Čeká se na Venus. Ale nevím jestli zrovna jí se bude chtít se takhle honit..
Reagovat
tommr
co vím tak Venus by se na TM ráda podívala ...
Reagovat
misa
Doufám, že tam nebude a CSN taky ne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ovšem její šance jsou i v případě udělení WC do Moskvy minimální. Což si sama jistě uvědomuje. A jet šest turnajů v řadě (a ještě s nutností na nich něco pořádného uhrát), to se obávám je v jejím případě na úrovni sci-fi.
Reagovat
smazaný uživatel
No Petru můžou přeskočit Angie, Aga, Lucka a Venus (pokud by dostala WC do Moskvy) + teoreticky WC pro Flavii. To je pět jmen..
Reagovat
misa
Díky, tak to máme vyjasněné. Pokud nedostane Venus kartu do Moskvy, Petra postupuje, stejně tak při konci V. W. v Hongkongu v 1. nebo 2. kole.
Reagovat
Serpens
Ženský tenis je teď neuvěřitelně nečitelný. Každé finále v poslední době má "překvapivé" složení. Ale mě se to líbí, je to aspoň zajímavé až dokonce. Turnaj mistryň - to je obrovský otazník. Opravdu si užívám tu část sezóny bez Williamsky :D
Reagovat
FulnekUltras
Přesněji řečeno bez Sereny model over 30... ;)
Reagovat
misa
zaslouží absolutorium. Nechala Lucince velkou šanci na TM! Stačí, když bude Lucka zdravá a nechá jakýmkoliv způsobem za sebou Venus a CSN. Pochybuju, že Bencič nebo Kája ještě budou hrát na wc v Moskvě.
Reagovat
Mayo
Táto venezuelčanka hlavne nech vyhrá nejaký GS. Ale nejsom si istý.
Reagovat
blixa
Jen napůl. Na druhou půlku je Katalánka ;-)
Reagovat
VlS
No, má na to dlouhejch 10 let. Sumyk je asi dobrá volba ( za dva turnaje s Mugu asi vydělal víc, než za předchozí rok s Genie). Prostor pro zlepšení je velikej, od servisu po síť. Přeju jí, aby nezblbla a měla motivaci. Pokud ano, tak z ní m?že být velká hvězda tenisu. Uvidíme, co to udělá příští rok.
Reagovat
misa
Teoreticky 10 let, stačí zranění ... Robson, Hampton, atd.
Reagovat
EllNino
tak tak :) nebo Safina
Reagovat
VlS
Jasně, zkomplikovat se to může kdykoliv, komukoliv. Stačí třeba si dát syrový mořský potvory a sezóna je v čoudu :-((
Reagovat
tommr
z našich hráček v Hongkongu bohužel žádná nestartuje ...
Jako turnajová jednička je sále uvedená Muguruza i když se už objevily zprávy, že z turnaje odstoupila ...
Reagovat
Frick
Jj, odstoupila. Co by tam dělala.
Reagovat
tommr
mohla by vyfouknout titul Venus Williamsový. Takhle tam Venus nebude mít kromě Kerberový žádnou rovnocennou soupeřku a její šance na zisk titulu a předstižení Lucky hodně stouply ... :(
Reagovat
Frick
Nejsou tam špatný hráčky. Alizé, Jelena...
Reagovat
aligo
Alize? to už je větší superka Wangová.... Alize je teď v krizi....
Reagovat
Frick
Ok, neřikám. Bral jsem to "podle jmen".
Reagovat
tommr
Cornetový moc nevěřím, ale Jankovicová by Venus zaskočit mohla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lucku v prvním kolik v Linci čeká Mitu ve druhém kole by se mohla setkat s Friedsam nebo s Magdičkou .
V její polovině je Petkovic , AK .
Lucka Hradecká začne první kolo proti Van Uytvanck v druhém kole se může střetnou s Petkovic nebo Larson .
Katka v prvním kole se střetne bohužel s Anastázii .
Báru čeká Haas ve druhém kole by mohlo dojít na český souboj mezi ní a Allertovou tu v prvním kole vyzve Q.
Mezi nejzajíměvější zápas kromě českých bych zařadil Caroline , která se střetne s nebezpečnou Lucic
Reagovat
EllNino
myslím, že Mirjana bude v hale hodně nebezpečná :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si na tento zápas určitě vsadím , protože si myslím , že ten kurz bude kolem 3.5 pro Lucic a toho chci využít . Protože pro mě v tom zápase je naopak favoritkou Mirjana
Reagovat
VlS
Nechceš to poslat Vice? Hezky se na to tancuje a cvičí
http://www.youtube.com/watch?v=e3PUTkA85ZM&sns=em
A Ewa je kočka a šikula :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to teda nechci. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Se nedivim. :D
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud jde o zpěvačky, tak mám jiný vkus... Dneska dám na Twitter, jak jsem hlasoval do Slavíka, tak se těš. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ewu jsem poslouchala, když mi bylo asi 10. :DD ... Českou hudbu už skoro vůbec neposlouchám, tak ani nevím, jak bych hlasovala já... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak že zpěvaček jsem si oblíbila Lanu Del Rey :)
Reagovat
Haitik
Tu Lanu ti schvaluji! :DD je skvělá..
Reagovat
Cico93
Mne sa páči Gabča Gunčiková:-)
Reagovat
blixa
Není špatná, ale bohužel se zakopala s tím trapným americkým cirkusem :(. Ale aspoň si něco vydělá.
Reagovat
VlS
Zakopala? rozhodně míň než v trapnejch pražskejch muzikálech. U ní je to otázka buď si začít dělat svou muziku, nebo si bajít skladatele a textaře. Ale zpívá parádně. Koneckonců, turné s půlmilionem diváků, to se u nás asi jen tak nepovede.
Reagovat
blixa
Ale jo, ale je to jen kšeft a taky je třeba brát v úvahu, že tam je jedna z mnoha. Lepší než peklo českých muzikálů, tak to určitě. Snad tam získá nějaké kontakty, protože sama bohužel není autorka a to je v Čechách velký problém. V Americe je ten autorský potenciál přeci jen úplně jinde.
Reagovat
VlS
A on marketing založenej na šňůře TSO a statisících lidí na koncertech je o něčem jiným, než záznam Kleopatry a seznam pražskejch postelí. Pokud najde autory ( údajně se na tom pracuje) tak nebude muset hledat cestičky, jak se v Amice ukázat, protože už stojí na dálnici.
Ale je to o repertoáru.
Vrátit se domů a zpívat v těch muzikálech může vždycky.
Reagovat
smazaný uživatel
Já hlasuju víceméně podle toho, kdo se mi nejvíc líbil v létě na fesťáku... Jenom u zpěváků mi povinnost velí hlasovat pro Káju. :D
Reagovat
Frick
Lepší hlasovat do Slavíka, než ejakulovat do Slávika.
Reagovat
smazaný uživatel
Jednou jsem četl na jenpromuze.cz: Jaro Slávik měl v sobě víc klobás, než jich leží v regálech v Kauflandu. :D Jinak já hlasuju pravidelně už několik let. Akorát jednou jsem nehlasoval, když zrovna vyhrál Klus... :D
Reagovat
bIbec
myslem sem, že do Slavíka hlasují jenom šedesátiletý babičky..

(nic proti šedesátiletým babičkám)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zase myslela, že Gotta volí jen důchodci. :D
Reagovat
Cico93
Gotta i Helenku.:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kája má příznivce napříč generacemi, ale nevím, kdo všechno z nich hlasuje... A vůbec, já pro něj musím hlasovat. :D
Reagovat
VlS
jsou důchodci, co božskýho Káju rozhodně nemusí, protože dospívali na Jimmy Hendrixovina tak :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Už od spousty lidí jsem slyšel: "Neznám nikoho, kdo by hlasoval do Slavíka." :D Já vždycky na podzim vidím upoutávku většinou v sobotním magazínu Práva, takže si na to vzpomenu a zahlasuju. :D
Reagovat
Kozoroh
Loni do Slavíka hlasovalo 132 tis. lidí (reálně bych to viděl kolem 100 tis., dnes je běžné mít dvě i více SIM karet). Tudíž v ČR jeden člověk ze sta hlasuje do Slavíka. Ale myslím si, že část lidí se hlasováním nechlubí, proto taky vznikají řeči typu "neznám nikoho, kdo hlasuje do Slavíka".
Reagovat
smazaný uživatel
To já se klidně pochlubím... :D
Reagovat
blixa
Já jsem dostal od kamarádky "odborný výklad" :D, takže každý prý může hlasovat minimálně třikrát. Přes webový formulář, přímou SMS s napsanou volbou (to se s formulářem nepáruje) a osobně v sídle Slavíka. Pokud má někdo více čísel tak samozřejmě víckrát. Takže reálný počet hlasujících jedinců bude asi výrazně nižší.
Reagovat
Kozoroh
Jenže ten webový formulář musí odeslat přes SMS (odešle kód). Tudíž dva hlasy s jedné SIM karty se nezapočítají.
Reagovat
blixa
No to jsem si myslel taky ale prej ne. Párujou se jen všechny SMS přes WEB a zvlášť pak přímé SMS s volbou.
Reagovat
Kozoroh
V MF Dnes ředitel Slavíka Těšínský tvrdil, že hlasovat 2x do Slavíka nejde (přímo SMS & webem+SMS). Ikdyž je možnost hlasovat přes internet, tak se posílá kód přes SMS právě proto, aby odesílatel nemohl hlasovat ještě přes SMS přímo. Když tak někdo zahlasuje, tak se tyto hlasy vyřadí.
Reagovat
blixa
Hele, já nevím. Kámoška to řešila přímo v sídle slavíka (byla tam hlasovat :D) a tohle je výsledek ;-)
Reagovat
blixa
Tak jsem se jí na to ještě jednou ptal. Skutečně je to tak, že hlasování přes WEB a hlasování pomocí SMS spolu vůbec nijak nesouvisí (byť se přes WEB rovněž posílá SMS). Prý to tak je už několik let. Asi by bylo moc práce to kontrolovat (pomocí SMS se hlasuje pro každou kategorii zvlášť kdežto z WEBu pro vše najednou). Pan ředitel asi moc hulí ;-)
Reagovat
blixa
Monty je hudební "důchodce" už v mladém věku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby, pro starý hlasuju jenom ve zpěvácích... Zpěvačky mám všechny mladý a kapely taky (většinou z nich jsou ty zpěvačky). :D
Reagovat
blixa
Tak to sem flákni, ať se pobavíme ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já to chtěl dát až na Twitter, ale že jsi to ty... :D
http://abload.de/img/slavikcrjnx.jpg
Reagovat
blixa
Bože zase Záviš, no to je peklo :D :D Ale jinak jsem čekal strašlivější výběr ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kníže pornofolku je nejlepší zpěvák, kterého vídám na fesťáku... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kapely, zpěvačky - neznám. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jelena neznáš? :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom tohodle :D

https://orsagovamichaela.files.wordpress.com/2013/05/cropped-d40-8803-01-jelen-www_3751.jpg
Reagovat
blixa
Pěknej kousek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
A s takovou váhou na hlavě dokázal Stan vyhrát Tokio, klobouk dolů.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou oni. Ta zpěvačka (Kateřina Marie Tichá) není přímo součástí kapely, ale pravidelně s nima vystupuje... :)
http://abload.de/img/jelen5yksr.jpg
Reagovat
EllNino
třeba song Tančíme spolu :D jinak Jelen je boží kapela
Reagovat
smazaný uživatel
Však jsi je letos v srpnu taky viděl... :)
Reagovat
EllNino
yes, to teda jo :D
Reagovat
smazaný uživatel
Není to špatný :)
Reagovat
blixa
Neznáš Jelena ???
Reagovat
smazaný uživatel
Markét, hezký holky a taková Anetka, ta ukáže nejen zpěv. To je prostě Monty, zapátrám, jestli Karel taky neukazuje kozy :))))
Reagovat
gigin
Ta Jelena, to je co zač :-D
Reagovat
blixa
To je ta s tím vychlastaným hlasem ;-)
Reagovat
EllNino
Dáma :D
Reagovat
Haitik
To je česká verze "All about the bass" né? :D

A souhlas s Visem! :D Ewa je kočka!
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2015&wkno=99&eventid=M015&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com
Reagovat
EllNino
Lucka s Mitu, na rozehrání asi dobrý, Mituod RG velký prd :) pak Magda-Friedsam a do čtvrtfinále asi Camilka ...
Hráďa dostala Van Uytvanck, to jde, Katka bohužel Nasťu :( ...Bára začne s Barbarou Haas, alepak bude hrát asi s Denisou, škoda ...
Reagovat
tommr
to není tak špatnej los. Kdyby byla Lucka fit tak bych dokonce řek, že je to dobrej los ... :)
Jinak zastoupení českých barev je docela slušný a to ještě může postoupit Klára ... :)
Reagovat
EllNino
ale Lucka je fit :D Kdyby nebyla fit, tak by nehrála
Reagovat
tommr
nemyslel jsem tím jen zdravotní stav ale celkovou herní pohodu. Jak na tom Lucka opravdu je poznáme až při zápasech. Na Mitu by ale moh stačit i průměrnej výkon ... :)
Reagovat
EllNino
Mitu moc v hale nehraje, myslíš, že by to mohlo vyjít ...pak asi spíš počítám s Friedsam, ta tam loni prohrála až v semifinále s Karolínou :) ...no a pak bych si přál přestřelku s Camilou, nebo Julií :D
Reagovat
bIbec
takže skutečně uvidíme finále Lucie a Denisy. Těším se.
Reagovat
smazaný uživatel
Ideální semi: Lucka x Kajka.
A dole ať se daří Mirjaně + Báře a Denise.
Reagovat
tommr
ideální semi v Linci by bylo:
Lucka vs. Lucka
a
Katka vs. Denisa
Reagovat
bIbec
hmm, ale teď se dívám na ty kvalifikantky, co tam sou. Celkem šupa. Samá slušná jména. Denisa to nebude mít jednoduché v tom 1. kole, hergot.
Si říkám, že by bylo lepší začínat proti nějaké slabší hráčce s hlavního pole a né proti kvalitní, rozehrané kvalifikantce.
Reagovat
Kozoroh
Titul jsem víc přál Gabrine, holka má do budoucna velký potenciál. Řekl bych, že za dva-tři roky z ní bude světová jednička a majorová šampionka.
Reagovat
smazaný uživatel
Udivuje mě, jak málo stačí k tomu, aby byla holčina označena za budoucí světovou jedničku..
Reagovat
EllNino
Aha ...
Reagovat
George_Renel
To jsme si mysleli o Petře taky, a to měla v jejím věku ještě větší úspěchy.....
Reagovat
slacker
Vsak Petra taky je budouci jednicka a jestli ji nebude tak z ni bude blbka ktera promrhala svuj potencial.
Reagovat
smazaný uživatel
Jen otázka času,kdy nějaký turnaj vyhraje...Moc jí to přeju.
Reagovat
Cico93
Výborne Garbine, gratulujem
Zápas som nevidel dal som prednosť Jagrovi na Fandovi:-))
Reagovat
dadaft
podle fotky si to užíváš. ))
a tak to má být...

------------------------------------------------------
malé OT:
dnes se jede Velká pardubická, ale pro milovníky dostihů, kteří nestíhají doporučuji kromě VP ze záznamu shlédnout i Cenu Vltavy.
fantastický dostih.
Charme Look v sedle s mladou amatérkou předvedl famózní výkon, v poslední dlouhé zatáčce to rozbalil, něco extra,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
opravdu doporučuji.

nadšení panuje i na ofiko stránkách VP:
http://www.pardubice-racecourse.cz/kratke-zpravy-ze-zavodiste/cena-vltavy-pro-charme-looka
Reagovat
smazaný uživatel
Nojo, Marťa nechala Báru v sedle, Bára si jízdu vysloveně užila. Přeju to i Duškovým. Perfektní parta!
Reagovat
dadaft
v cílové rovince to byla dokonalá harmonie koně a člověka, nikdo neměl šanci je dostihnout.
Charme Look je macek - samý sval a rozený vítěz, jak za to před koncem vzal, bylo fakt prvotřídní.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděls, jak se Bára smála při jízdě? Až mne to zaskočilo:)) Tahle pohoda se přenese na koně. Martina si vybrala moc dobře. Moc by se mi líbila tahle parta jako vítěz VP.
Reagovat
dadaft
jj, už po výjezdu ze zatáčky věděla, že na ně nikdo nebude mít.

tak, teď se rozjela VP. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně se Mára dostal k lizu. Moc mu to přeju. Letos moc zbytečnejch pádů.
Reagovat
tommr
Road to Singapore - průběžnej žebříček k dnešnímu dni - po kompletně odehraném turnaji v Pekingu ...

1 Martina Hingis/Sania Mirza 10085 Qualified
2 Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova 6390 Qualified
3 Casey Dellacqua/Yaroslava Shvedova 5111 Qualified
4 Ekaterina Makarova/Elena Vesnina 4586 Qualified
5 Timea Babos/Kristina Mladenovic 4340 Qualified
6 Caroline Garcia/Katarina Srebotnik 3705 Qualified
7 Chan Yung-Jan/Chan Hao-ching 3705 Qualified
--------------------------------------------------------
8 Raquel Kops-Jones/Abigail Spears 3200
--------------------------------------------------------
9 Garbi?e Muguruza/Carla Suárez Navarro 3100
10 Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka 3060
...
Reagovat
tommr
Prvních 7 týmů už má účast na TM jistou ...

O poslední postupovou pozici ještě bojujou tři týmy.
Zatím to vypadá na postup Američanek, ale Španělky a Češky je ještě můžou teoreticky předstihnout na zbývajících dvou turnajích v Linci a v Moskvě.
Háčka by se ještě před Američanky mohla dostat pokud si na ně nahrajou minimálně 140 bodů. Konkrétně to znamená, že v Linci musí získat titul a současně tam Američanky nesmí dojít do finále ...
Reagovat
smazaný uživatel
A člověk si po Pekingu říkal, že Háčka už spolu nehrají, a tak jsme se smířili s ET .. A teď zase počítání a nervy, jestli to zvládnou a kvalifikují se na TM :D
Reagovat
Fandina
Tak to je dost ostré, musí vyhrát a Američanky nesmí dojít do finále. Ale bylo by super, kdyby se to povedlo.
Reagovat
tommr
šance, že se to povede je sice malá, ale pořád ještě žije ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak schválně, kdo je na fotce? :)
https://pbs.twimg.com/media/CQ_WUAVWIAAKj34.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea Hlaváčková ?
Reagovat
smazaný uživatel
Ne. :D
Reagovat
Frick
Caro?
Reagovat
EllNino
od kdy má Caro raketu Wilson Juice ...
Reagovat
EllNino
ne tak to je steam :) nebylo to vidět
Reagovat
kohlik
mladenovič?
Reagovat
smazaný uživatel
Mladenovič tam nehrála
Reagovat
smazaný uživatel
Hrála tam debla s Alizé Cornet... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to Kiki Mladenovic! Foceno na OH v Londýně 2012. :)

Za odměnu si můžeš dát jako pozadí na plochu její nejlepší moment z letošního US Open... :D
http://abload.de/img/kiki08nixg2.jpg
Reagovat
lars
slaby
a to nemas dotyk jeji rakety s mickem v tomto uderu ??
Reagovat
EllNino
Olga Govortsova, podle rakety ne ? :)
Reagovat
EllNino
ne tak Kiki, ale Olga má podobnou postavu ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
Garbine se odhlásila z Hongkongu.
Reagovat
kada.tom
to je dobře, má nahráno :-)
ať maj taky šanci další :-)
Reagovat
tommr
to není vůbec dobře - právě naopak. Výrazně to totiž zvyšuje šance Venus Williamsový na titul a předstižení Lucky ... :(
Reagovat
EllNino
Garbine už nám pomohla dost, te´d je řada na Lucce samotný, aby si taky něco uhrála, měla teď štěstí, že se před ní nedostalo víc holek :) tak ať maká :D
Reagovat
Fandina
gratulka. Zasloužený titul, v Pekingu hrála super a ve finále vždycky zabrala v koncovkách setů a dotahla to. Super a gratulka.

Jinak Sam Sumyk je zřejmě její trenér. Třeba jí dovede ke GS titulům a postu jedničky, jako tomu bylo s Vikou.
Reagovat
smazaný uživatel
Teprve :)
Reagovat
Frick
Já myslim, že to zvládne. Pokud nebude podraz s WC pro Flavii. Byl jsem dost "podělanej" z Timey, ale koťátko pomohlo.
Reagovat
smazaný uživatel
Bacsinszky cannot qualify for Singapore, but has qualified for Zhuhai.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, docela bych jí to přál.
Reagovat
Frick
Jdi se bodnout.
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde jsem nenapsal, že místo Lucky... :D
Reagovat
Frick
To je skoro to samý. Když by tam jela Timea, nejela by tam jiná. A kolik je těch kandidátek, co by ve prospěch Timey utřely? Ruka nešikovného uživatele cirkulárky by na to stačila.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, furt. :D Já to zas tak nepočítám, protože Masha už to má jisté a mých dalších favoritek se to netýká...

BTW: Radši začni na Twitteru sledovat @SlaviaZeny. :)
Reagovat
EllNino
proč ?
Reagovat
smazaný uživatel
Já taky... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je jas jasů, že Timea už nemá šanci :)
Reagovat
smazaný uživatel
A Sara Errani to samý...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u ní mi to nevadí. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Unless she gains a WC for Moscow, Karolina Pliskova cannot qualify for Singapore.
Reagovat
smazaný uživatel
Remaining Singapore Contenders:
1. Kvitova
2. Radwanska
3. Kerber
4. Safarova
5. Pennetta
6. CSN
7. Williams
Reagovat
tommr
uvidíme jak se situace vyvine v Tianjinu a v Linzi. Pokud tam Lucka, Aga a Pennetta uspějou tak by Karolíně ani ta WC v Moskvě nebyla nic platná ...
Reagovat
LukasH
Myslel jsem , že teoreticky může, pokud by jí dali WC do Moskvy a ona vyhrála. V opačným případě nevím, proč už nepotvrdí kvalifikaci Petře, která tak už může být nejhůř osmá...
Reagovat
LukasH
i kdyby dali Flavii WC.
Reagovat
smazaný uživatel
WC do Moskvy dostat nemůže, protože už je přihlášená do Lucemburku.

https://twitter.com/WTAStats/status/652783049986338820
Reagovat
LukasH
Aha, no takže Petru už můžou předstihnout jen 4 hráčky, kdy by byla 8. Takže by měla mít teď TM jistej už...
Reagovat
smazaný uživatel
Možná že člověk, který to má na starosti, o víkendu nepracuje. :-)
Reagovat
LukasH
:-) asi jo.:-)
Reagovat
Jam
Garbine letos nasbírala většinu bodů podobně jako minulý rok Petra - Wimbledon, Wuhan, Peking.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tohle jsem opravdu nečekal ... V deblu nastoupí pár Hlaváčková/Hradecká ... A to Andrea teď hrála kvalifikaci někde v Asii ... Tak tohle se opravdu nedalo čekat ... Jsou druhým nasazeným párem. První jsou jejich konkurentky Kops-Jones/Spears ... Tak že by naděje na TM ještě žily?
Reagovat
EllNino
:D taky jsem to zaregistroval ...
Reagovat
smazaný uživatel
Mají teda ještě šanci na TM? Zbývá poslední místo. CSN/Muguruza už spolu nikde hrát nebudou a po Pekingu by H+H měly být před nimi ne? Takže jediný pár, který je může vyšoupnout z TM je Kops-Jones/Spears ... No, ale ty dvě asi ještě budou hrát v Moskvě co? Teda pokud se to někde eviduje :D
Reagovat
tommr
takže je vlastně docela dobře, že Andrea v Tianjinu prohrála už v prvním kole kvalifikace. Možná, že to tam dokonce schválně vypustila? :)
Reagovat
smazaný uživatel
No, teď to vypadá, že jela jen pro penízky :D :D Protože WC u nich napsána není, takže musely být regulérně přihlášené :D

Když už jsi tady, mají Háčka šanci na TM?
Reagovat
tommr
mají, ale jen velmi malou. Musely by v Linci vyhrát a současně by už Američanky a Španělky nesměly získat žádný další body ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Španělky už spolu nikde nehrají. Teď jenom, jestli Američanky hrají v Moskvě ...
Reagovat
tommr
to nevím, ale bylo by divný kdyby to tam nezkusily ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je možné, aby Lucka v singlu udělala to samé, co Andrea teď? Že by Háčka hrála debla v Moskvě, ale Lucka je přihlášená do Lucemubrska, že by tam prohrála v prvním kole a debla tedy hrály v Moskvě? :D
Reagovat
smazaný uživatel
*Lucemburska
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo by mohla singla v Lucemburku obětovat, pokud by to šlo a hrát jen debla v Moskvě...
Reagovat
smazaný uživatel
To nevím, může odstoupit ze singla a hrát jen debla úplně někde jinde?
Reagovat
tommr
pokud si ujasní priority a pochopí, že uspět můžou jen společně v deblu tak by to určitě za pokus stálo ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea má na svých stránkách, že bude hrát v Moskvě čtyřhru.
Reagovat
smazaný uživatel
No, taky má, že bude hrát čtyřhru v Tianjinu :D Což asi fyzicky nezvládne :D
Reagovat
tommr
důležitý je ale taky s kým jí bude hrát. Pokud jí nebude hrát s Luckou tak jí to v boji o TM nic nepomůže ... :)
Reagovat
Frick
Jako kvůli těm 1000 USD?
Reagovat
smazaný uživatel
Blondýna. :D
Reagovat
d@ve
http://www.wtatennis.com/videos/article/5060758/title/chan-sisters-qualify-for-wta-finals
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je 7. místo. Teď se evidentně bojuje ještě o 8. místo ... :)
Reagovat
d@ve
OK ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak teda Chan/Chan si to zaslouží. Hodně dobré výsledky v posledních pár měsících. A dobře se na ně sází, už mi pár peněz vydělaly :D :D
Reagovat
kada.tom
to je dobře, sestrám fandím, jsou mi dost sympatické :-)
Reagovat
d@ve
jj, to jsou. :)
Reagovat
tommr
Road to Singapore - průběžnej žebříček k dnešnímu dni - po kompletně odehraném turnaji v Pekingu ...
V závorkách jsou uvedeny maximální body, který hráčka ještě může v následujících dvou týdnech získat za tituly na turnajích v Hongkongu (HGK), Linzi (LIN), Tianjinu (TNJ) a Moskvě (MOS). Body z Luxembourgu (LUX) neuvádím, protože body tam získaný se do Race nebudou počítat ...
Křížek místo pořadovýho čísla znamená, že hráčka na TM určitě nebude startovat ...

x. Williams, S. 9945 (-) (-)
-------------------------------------------------
1. Halep 5790 (-) (-)
2. Muguruza 4511 (HGK 279) (-)
3. Sharapova 4321 (-) (-)
-------------------------------------------------
4. Kvitová 3491 (-) (MOS 469)
5. Kerber 3330 (HGK 170) (MOS 360)
6. Radwanska, A. 3245 (TNJ 180) (MOS 370)
7. Šafářová 3221 (LIN 279) (MOS 415)
8. Pennetta 3153 (TNJ 279) (-)
-------------------------------------------------
9. Bacsinszky 3133 (-) (LUX)
10. Suarez Navarro 3030 (-) (MOS 370)
11. Williams, V. 2982 (HGK 279) (-)
12. Plíšková, Karolína 2950 (TNJ 175) (-)
13. Bencic 2900 (-) (-)
x. Vinci 2655 (LIN 250) (LUX)
x. Wozniacki 2641 (LIN 100) (MOS 275)
x. Ivanovic 2616 (-) (LUX)
x. Errani 2525 (-) (LUX)
x. Keys 2495 (-) (-)
x. Svitolina 2410 (TNJ 220) (-)
x. Azarenka 2276 (-) (-)
...
Reagovat
tommr
Po dnešku se situace v boji o TM opět o něco zjednodušila ...

Serena Williams si sice účast na letošním TM zajistila s předstihem, ale nakonec na něm startovat nebude ...

Halepová, Sharapova a Muguruza už mají účast na TM jistou ...

O zbývajících 5 míst ještě bojuje 10 hráček:
Hráčky na 4.-8. místě sice ještě účast na TM nemají oficiálně jistou, ale mají velkou naději, že na postupovejch příčkách zůstanou ...
Šance CSN a Venus Williams na účast na TM jsou mizivý. Jejich jediná šance je udělat nějakej mimořádnej výsledek v příštích dvou týdnech a ještě musí spoléhat na to, že hráčky na 4.-8. místě nic neuhrajou ...
Bacsinszky, Karolína Plíšková a Bencicová už jsou v podstatě bez šance ledaže by se ještě dostaly do Moskvy na divokou kartu ...
Reagovat
smazaný uživatel
Baca kartu dostat nemůže a kdyby si o ni řekla Kája nebo Belinda, tak už to nejspíš víme.
Reagovat
tommr
jj vypadá to, že Lucku už můžou ohrozit jen CSN a Venus ... :)
Reagovat
Frick
Z celkových 16 případů hned 9x si ve finále objevila hráčka, co loni nebyla na konci sezóny v TOP 10.

Pokud k tomu připočtem i P5, tak je ta bilance 14/26....
Reagovat
Frick
Přesněji tedy - mimo dominantního loňského kvarteta tří GS vítězek + nejelpší hráčky bez GS, si už žádná hráčka z loňské TOP 10 "neškrtla" - aspoň co se týče účasti ve finále skutečně velkého turnaje.
Reagovat
EllNino
a čemu se furt divíš jako ...ženský tenis už dávno není jenom o top 10
Reagovat
smazaný uživatel
On se diví i tomu, jak se dělá led.
Reagovat
EllNino
:) mně občas připomíná televizi Nova...
Reagovat
Frick
Ber to jako zajímavost. Loni to bylo 5/16, resp. 9/26....
Reagovat
EllNino
okey :D ale i tak mi to zajímavý nepřijde ...
Reagovat
Kozoroh
Konkurence je slabá, každá může porazit každou. Na jednom turnaji hráčka zazáří a na dalších utře....
Reagovat
EllNino
tak to je snad silná konkurence ne, když každá poráží každou a vzájemně si konkurujou :) ...kdyby vládly 3 hráčky, tak je to slabá konkurence, protože jim nikdo jiný konkurovat nemuže ...
Reagovat
smazaný uživatel
Takže slabá špička = silná konkurence a naopak? Nechci se pouštět do žádných větších debat... :D
Reagovat
EllNino
já nevím, mně to tak přijde, když je víc holek na podobné úrovni, tak si navrájem konkurujou ne ? takže ta konkurence je silná :) ..ale možná ne
Reagovat
smazaný uživatel
Já ti to nevyvracím. :) Dá se to brát z různých úhlů pohledu a tohle je jeden z nich. Třeba v roce 2012 se zase naopak dalo říkat, že je silná špička (Vika, Masha, Serena), za kterou ostatní zaostávají...
Reagovat
EllNino
ano, tak jsem to myslel :)
Reagovat
EllNino
a letos je to vidět v tom boji o TM, kde fakt rozhodují i desítky bodů
Reagovat
Kozoroh
To, co popisuješ není silná, ale široká konkurence. Širokou konkurenci určuje kvantita, tedy počet hráček. Silnou konkurenci určuje kvalita hráček. A když jsou hráčky nevyrovnané, žádná zbylé nepřevyšuje a po povedeném turnaji na dalších podnicích shoří, tak o kvalitní konkurenci se moc hovořit nedá.
Reagovat
EllNino
neříkej něco, co jsem neřekl, díky, jinak já se s tebou o tom bavit nebudu, všiml jsem si, že máš ke mně averzi
Reagovat
Kozoroh
Nevím, o jaké averzi hovoříš, averzi mám k nickům jako Fandina, Kveš, jackiec a další, ale k tobě ne. To sis mě musel s někým splést.
Reagovat
Fandina
Já mám zase averzi k tobě, takže jsme si kvit.
Reagovat
smazaný uživatel
Měla v Číně opravdu velkou formu. Dvě finále v řadě a nebýt zranění, tak možná byly i dva tituly... Jinak si myslím, že je to spíš pořádná kočička než koťátko. :) Některým pánům možná na TM nahradí Aničku, ale já se mezi ně neřadím. :D
Reagovat
misa
Děláš chybu, Garbine je mnohem lepší než Ana :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist