Muguruzaová zdolala Halepovou. V prvním melbournském finále zabojuje o 3. titul z grandslamu

30. 1. 2020, 08:34
Aktuality 100
AUSTRALIAN OPEN - Šestadvacetiletá Španělka Garbiñe Muguruzaová ve svém prvním semifinále na Australian Open zdolala 7-6 7-5 Rumunku Simonu Halepovou, přestože v prvním setu čelila celkem čtyřem setbolům a ve druhém prohrávala 3-5. Do finále grandslamu postoupila počtvrté v kariéře, o třetí titul si vítězka French Open 2016 a Wimbledonu 2017 zahraje s Američankou Sofií Keninovou.
Garbiñe Muguruzaová (© AFP)

Bývalá světová jednička Garbiñe Muguruzaová od postupu do osmifinále loňského Roland Garros prohrála sedm z osmi zápasů a v žebříčku se propadla na 36. místo. 

Nový impuls našla až v obnovení spolupráce s krajankou Conchitou Martínezovou, která jí v roce 2017 pomohla k wimbledonskému triumfu a posunu do čela světového žebříčku.

V úvodu nové sezony totiž šestadvacetiletá Španělka vyhrála už 11 z 12 zápasů a hraje své nejlepší Australian Open, na kterém byla až dosud jen jednou ve čtvrtfinále. 

Muguruzaová sice v Melbourne dostala hned v prvním setu kanára od Američanky Shelby Rogersové, ale vývoj otočila, ve druhém kole zvládla další tříseťák proti domácí Ajle Tomljanovicové a od té chvíle už neztratila ani set. 

A to čelila už třem soupeřkám z Top 10. Ve 3. kole smetla Ukrajinku Elinu Svitolinovou, v osmifinále přehrála Nizozemku Kiki Bertensovou, ve čtvrtfinále vyřadila přemožitelku Karolíny Plíškové Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a v dnešním semifinále si poradila se světovou trojkou Simonou Halepovou z Rumunska.



Muguruzaová v souboji dvojnásobných grandslamových šampionek a bývalých světových jedniček zvítězila po více než dvou hodinách boje 7-6 7-5, cesta za dvousetovým vítězstvím ale nebyla vůbec snadná.

V prvním setu Španělka vedla 5-3, ale pak ztratila deset fiftýnů v řadě a za stavu 5-6 čelila dvěma setbolům. Nicméně oba zlikvidovala, další dva odvrátila v tie-breaku a ujala se vedení.

Ve druhém setu Muguruzaová prohrávala 3-5, ovšem tentokrát Rumunku k žádnému setbolu nepustila. Získala čtyři hry v řadě a vedení ve vzájemné bilanci zvýšila na 4-2. Na tvrdém povrchu vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas.

Do finále grandslamu se Muguruzaová dostala počtvrté v kariéře. Ve Wimbledonu 2015 na titul ještě nedosáhla, ale na Roland Garros 2016 a ve Wimbledonu 2017 už triumfy slavila.

Muguruzaová bude i ve čtvrtém grandslamovém finále čelit soupeřce ze Spojených států amerických. Poté, co hrála dvakrát proti Sereně Williamsové a jednou proti její sestře Venus, se utká se Sofií Keninovou.

S o pět let mladší Američankou odehrála jediný vzájemný zápas loni na podzim na tvrdém povrchu v Pekingu a prohrála s ní 0-6 6-2 2-6.

Jednadvacetiletá Keninová postoupila do svého největšího finále poté, co si při premiéře v semifinále grandslamu nečekaně poradila s domácí světovou jedničkou Ashleigh Bartyovou a zajistila si premiérový posun do Top 10.

Také Keninová vyhrála semifinále po setech 7-6 7-5 a také ona měla v obou setech namále. V obou sadách totiž musela odvracet dva setboly, z toho třikrát při podání soupeřky.

• AUSTRALIAN OPEN 2020 •
Melbourne / Austrálie, tv. povrch, 49.100.000 dolarů
čtvrteční výsledky (30. 01. 2020)
• Dvouhra žen - semifinále •
Keninová (14-USA) - Bartyová (1-Austr.) 7-6(6) 7-5
Muguruzaová (Šp.) - Halepová (4-Rum.) 7-6(8) 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
FulnekUltras
Ash si dneska se Sofií užila skoro přesně to, co Petra s ní v čf. Dalo se čekat, že domácí tlak už tentokrát neustojí - ale spíš mám radost z hořké pilulky pro ty, kteří ovlivnili čas jejího čf s Peťou. Nic jim nakonec nepomohly ani opakované záběry do hlediště na Goolagongovou.

Koťátko ve velkém stylu - na tvrdším povrchu její hra na Simonku přece jen platí víc - obzvlášť pokud je psychicky nahoře, a to teď díky Conchitě rozhodně je. Drbej si palici, Hrdlo.

Gratulka blixovi a misovi. ;-)
Reagovat
Torn
Tam to není v trenérovi. Na kurtu je hráčka sama za sebe. Mugu se umí jednou za uherák hecnout na GS, Kája je prostě v tomhle holt mimo.
Reagovat
FulnekUltras
Jako bez debaty, že národnostně a tím i mentálně mají Mugu s Conchitou k sobě mnohem blíž. Chyba Hrdly je v tom, že chce rvát ovoce pokud možno hned - a to se nevyplácí obecně, zdaleka nejen ve sportu. Koncepce nás nezajímá - my chceme okamžité výsledky. Bez grandslamu do nebes, odešle vás ODS.
Reagovat
Nola
mozno mala Mugu stastie, ze Kaja vypadla s Nastou... Mugu ma blok z Kaji, vedla sme to riesili
Reagovat
FulnekUltras
Obzvlášť ve WTA rozhoduje každý detail. Příště zase úplně jiný příběh - a to mě baví. ;-)
Reagovat
jirkaS
po shlédnutí (zkráceného) záznamu obou
semifinále jsem musel konstatovat, že
na to by žádná z Češek neměla
Reagovat
EllNino
Myslim, že takhle to hodnotit je vlastně nesmysl ...
Reagovat
FulnekUltras
každý turnaj má své vrcholy - a buďme rádi za to, že ve WTA se vlny příjemně přelévají...
Reagovat
smazaný uživatel
Obsazení ženského finále teda paráda :)
Sofia zvládla lépe obě koncovky než Ash. Z te minely kdy měla Sofia bb na 5-5 Ash ještě pár dní nebude moct spát. To ji zlomilo, rozhodilo a Sof už to nepustila.
Queen Garbine je zpět a sem za to rozhodne rád. Dnes sem ji proti Simone celkem věřil a potvrdila ze ma výbornou formu. Tenisové špičce hodně chyběla tak snad brzo vrátí zase na výsluní.

Finále vy melo byt hodně zajímavé. Garbine favoritka, ale nemyslím ze Sof bude mít z prvního finále respekt. Snad to ale naše španělské kotatko zvládne :)
Reagovat
Alien
Kotatko?
Reagovat
Krisboy
Koťátko.
Reagovat
Krisboy
Mačiatko.
Reagovat
Pavlis
Bylo jen otázkou času, kdy se opět vrátí na výsluní. Měla prý nějaké zdravotní problémy. A ta její koučka, fíha. Respekt!
Reagovat
Nola
mne sedi Garbine s Conchitou, neskutocna chemia, ona fandi o dusu v hladisku, ale to fandila aj Kaje, velmi prijemna dama
Reagovat
FulnekUltras
čecháčkovský charakter už poznala dokonale
Reagovat
fialka
Titul prajem Garbi. Kenin mi veľmi nesedí. Sama neviem, v čom to je.
Reagovat
Petr_Fisk
Proti Soně nic nemám, ale taky přeji Garbi.
Reagovat
Cico93
Reagovat
misa
Mohla by se vyházet, třeba...
Reagovat
blixa
Udělej mi tu laskavost a běž se vyhodit do popelnice, ano ? ;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Neboj, kotatkovi svihne,,,a to pude:)
Jsem s Tebou do posledniho mice.
Reagovat
misa
Tak to je už jeden set doma.
Reagovat
Vlk-v-trave
:) Hlavne, jestli bude mit tu moznost vymen, tak hrat na nohy, a ta Garbina se dostane do blackoutu a zdreveni,,...pak uz jen ji v tom drevu udrzet:D)))
No nebude to jednoduche...ale jednoduche vyzvy nemam stejne rad.
Reagovat
blixa
Tak dneska na to padne osmiletá ;-) Na finále mám dvanáctiletou, tak uvidíme ... :-D
Reagovat
Petr_Fisk
Seš horší jak Michael Jackson...:)
Reagovat
blixa
Whiskey vole ! :-D Ženský pod 26 nebrat, nejsu pedofil ;-)
Reagovat
EllNino
proč zrovna pod 26? :D
Reagovat
blixa
Tak nějak mi to vychází jako optimální minimální věk. Ale to je záležitost čistě individuální ;-)
Reagovat
Petr_Fisk
Nádherná a povolná pětadvacítka má holt smůlu...:)
Reagovat
blixa
Výjimky potvrzují pravidlo ! :-D :-D
Reagovat
Petr_Fisk
To bude něco z numerologie, jako včera s Kotlebou...:)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/marian-kolteba-slovensko-lsns-soud-extremismus.A200129_092232_zahranicni_bro
Reagovat
Petr_Fisk
Možná se mně povedlo Tě naštvat rovnou 2x... (pokud náhodou nejsi fanoušek Michaela)...:)
Reagovat
blixa
Ale vůbec :-D Michaelův fanda nejsem, byť jsem veliký fanda do muziky. Ale tohle není můj žánr, velmi zjednodušeně řečeno.
Reagovat
Petr_Fisk
Tak jsem si tipnul dobře. Máš rád tohle?
https://www.imdb.com/title/tt0101605/?ref_=nv_sr_srsg_0
O víkendu chci rip z LP soundtracku předělat na 96/24 5,1 DVDA.
Reagovat
blixa
Joo, tohle můžu :-D Ale i spoustu dalšího ;-)
Reagovat
Mr.Pink
dobry vyber. jeden z nej hudebnich filmu se skvelou soulovou hudbou.
Reagovat
Petr_Fisk
Andrew Strongovi - hlavnímu zpěvákovi z filmu bylo v době natáčení neuvěřitelných 16 let. Vedle něj Glen Hansard měl 21 a vypadal mladší.
Reagovat
Mr.Pink
ano, andrew v tom filmu vypadal na 35, i jeho hlas znel vyzrale :)
Reagovat
tito
Skvělá volba
Reagovat
EllNino
O Soně se zase tolik nemluvilo, narozdíl třeba od Bianci, CoCo a podobně ... a ejhle, finále GS, skalp světové jedničky :) Tak třeba vyjde i finále

No ... a Garbine to opět jednou vyšlo :) ...pokud bude mít 3. GS, tak se zařadí po bok Angie, taky vyhraje tři různé GS ... Petra má 27 titulů, ale GS "jen" 2, navíc stejné, ale zase Wimbledony, Angie a Garbine nemají ani obě dohromady tolik titulů jako Petra, ale obě budou mít GS 3 :) A pak vlastně člověku vyvstane myšlenka, zda nejsou ty GS přeceňovány :) Ale asi ne

Nechť vyhraje ta lepší :)
Reagovat
Grape
No bylo by fakt vtipný, kdyby hráčka jako Garbine měla na letošním USO šanci zkompletovat kariérní Grandslam :D
Reagovat
EllNino
ale jo, já bych jí to přál ... umí se kousnout a ten GS vyhrát, i když jinde není třeba taková motivace ...

i když na těch GS i jinak nemá zas až takové výsledky ... prostě jí to občas totálně sedne :) Petra takhle taky vyhrála dva, jinak na nich moc nezářila pár let :)
Reagovat
Grape
Jj v tomhle jsou si s Petrou (do zranění) podobné, Petra to tak taky měla, každou chvíli 1., 2. kolo, ale jakmile se dostala do závěrečných fází, tak už to většinou dotáhla k titulu.
Dnes už je Petra konzistentnější, ale ty nejdůležitější zápasy už jí tolik nejdou.
Třeba se Garbine pod Conchitou zvedne dlouhodoběji. Koneckonců už byla i jedničkou, ale pak z toho zase vypadla...
Reagovat
EllNino
Jojo, Petra je teď konzistentnější než dřív ... od Stuttgartu nebyla ve finále, tak uvidíme, nutno říct, že od té doby moc trunajů zase nehrála ... takže uvidíme, co dál :)
Reagovat
LukasH
Mugu už říkala, že má motivaci hlavně na GS. Angie, tam je to zvláštní. Dlouho se zdálo, že GS nevyhraje a najednou jsou z toho tři. Ostatní turnaje jsou nejvýš Premier. Mugu má titulů malinko, ale zas PM i P5.
Moc nesouhlasím s trvzením, že turnaje jsou jen příprava na GS. Všechny legendy tenisu vždy vyhrávaly spoustu turnajů mimo. Je jedno, kde se hraje. Pořád je to tenis. Spoustu krásných a napínavých zápasů se odehrává mimo GS.
To, že má Petra jen 2 GS přičítám tomu hluchýmu období od r. 2013. Nemyslím, že by za to mohl Kotyza. Petra bojovala sama se sebou, hubla, přibírala...kdyby celou dobu hrála jako teď, tak by se jí s velkou pravděpodobností někde zadařilo.
Třeba Vika má taky jen 2 GS (i když nebýt Sereny, měla by možná 5), ale prostě hrála pořád dobře a všude. Takže proto jsem třeba dneska rád za Simonu.
Reagovat
FulnekUltras
Vika má mimochodem "jen" 20 vyhraných turnajů celkem.
Reagovat
LukasH
Ona měla ten vrchol o dost kratší. Jakožto dříč se do toho po zranění mnohem hůř dostávala a když byla znovu na vrcholu, otěhotněla.
Ale celkově to byla dobrá generace...Vika, Máša, Caro, Aga. Z týhle generace zbyla už jen Petra a stálice Karolína se Simonou. Barty je milá, ale nepasuje mi. Jinak se vždy někdo vynoří a pak zas zaleze. :-)
Reagovat
LukasH
myslel jsem stálice o něco mladší.
Reagovat
FulnekUltras
Petře hlavně věřím, že jí motivace a energie ještě aspoň dva roky vydrží. Kdyby urvala třetí GS dřív, už bychom ji na okruhu taky nemuseli vidět. ;-)
Reagovat
LukasH
To si nemyslím. Pořád je hrozná škoda, že jí loni ten AO nevyšel. Hrála by dál, protože má tenis ráda a naopak by jí nejspíš uklidnilo, že dosáhla nejvyšší mety pod Vaňkem.
Reagovat
FulnekUltras
Však se dočká. Hlavně žádný předčasný rychlý pohyby. ;-)
Reagovat
pockerface
Tak to mi řekněte, Mugu celý rok marná a pak jí začne trénovat Martinezová a ona hned ve finále GS. Prostě jiná mentalita, taky krajanky a možná byla ochotná na rozdíl od Karolíny plnit všechny rady, pokyny trenérky. Kdo ví. Ale vypadá to, že si Mugu s trenérkou fakt sedly.
Reagovat
Grape
Pro Garbine to bude čtvrté finále GS, počtvrté proti Američance, ale poprvé ta Američanka nebude mít příjmení Williams?
Pokud Garbine zopakuje své výkony z dosavadního průběhu turnaje, nevidím moc možností, jak by ji Sofie mohla porazit. Plus zkušenosti taky na straně Garbine. Ale je to ženský tenis, ten překvapuje neustále. :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano trebas pripad Ostapenko vs. Halep:D)
Garbinu bude tezke zastavovat, ale stale je tu moznost, ze se zastavi sama, coz dokaze i slusne ve vyhranych zapasech, vlastne neni moc zapasu, kdy se nam tzv. nezastavi...bude jen zalezet na jak dlouho, a jak toho Sofie vyuzije.

Pochopitelne finale muze Sofii semlit, a bude to prusvih. A nepomohou ani minely Garbiny.

Snad Dinara Safina Sofii pomuze:)
Reagovat
Vlk-v-trave
A hlavne snad ji prinese stesti.:)
Reagovat
EllNino
no zrovna Dinara ve finále GS 0:3 :/
Reagovat
Vlk-v-trave
jde o tenisove zkusenosti, ne o hlavu, tu ma Kenin uplne nekde jinde...nez Safina.:)
Reagovat
Vlk-v-trave
ikdyz...uvidime v sobotu.
Reagovat
EllNino
No ... pokud někdy bude mít Sofie podobně úspěšnou kariéru jako "špatná hlava" Dinara, tak to bude velký úspěch :)
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Tak ty finale...promin...
Reagovat
EllNino
no rozhodně :) ono je celkem důležitý ten první zápas ve finále GS, pak se to s tím člověkem podle mě dost táhne, když ho neudělá, viz právě Dinara, Simona s tím taky měla v prvních finále velký problém, ale překonala to
Reagovat
Fandina
Jupííííííííííí mám radost. Mugu je mi sympatická.
Reagovat
Aussie
Pro Muguruzu mám už léta přezdívku "Working man's Ana Ivanovic". Vypadá tak trochu jako ona (mimochodem podle mne nejhezčí tenisová děva všech dob, to ovšem ze mne mluví dnes už povadlé libido), jen není úplně tak krásná. Jako se za mých mladých let v Anglii říkávalo Roveru Working Man's Rolls-Royce...
Reagovat
Fandina
:-)). Já nejsem muž a také je v mých očí Ana obrovská krasavice. A Mugu se mi také moc líbí. A na kurtu mi připadá nonšalantně vznešeně. :-))
Reagovat
Fandina
Ana se mi ale líbí víc.
Reagovat
Aussie
Je tomu už asi 10 let, byl jsem před oficiálním otevřením tenisové haly a stadionu tady v Brisbane a seděl jsem hned vedle hlavního kurtu v lóži pro tisk. A představ si - Ana, která se tam rozehrávala s Verdaskem, honila míč a málem mi spadla do klína! Omlouvala se, i když nebylo za co. Klidně mohla do mně narazit tvrději.
Tehdy prý s Verdaskem chodila. Potom měla golfistu Adama Scotta, místního hocha, to byla glamorózní dvojice, oba bývalé světové jedničky. Dneska je snad vdaná za někoho-nikoho a má rodinu. Hlavně ať je šťastná!
Reagovat
EllNino
má Bastiana Schweinseigera přece :))
Reagovat
Aussie
Hmmm. To mi moc neříká. Ňákej fotbalista?
Reagovat
Fandina
Faktem je, že je to jedno z nejznámějších jmen sportovců, nejen ve fotbale.
Reagovat
Aussie
My tady známe hlavně ragby. A začíná sem pronikat americký fotbal, také baseball. No a kriket se hrál dávno předtím, než začal fotbal. Totéž golf. Ten jsem hrával závodně, dokud mi to nezarazila artróza v rameni.
Reagovat
Fandina
Tady je to fotbal a jejich svatba byla považována za událost roku a to nejen mezi sportovci. A protože je to Němec kapitán týmu mistrů světa u fotbalové velmoci a spoustu dalších úspěchů v době své kariéry, není divu, že byl považován ze velkou hvězdu a Ana zase v tenise. Takže to byla svatba dvou sportovních celebrit.
Reagovat
blixa
Bože, tak snad jsi pořád Čech, ne ? Neznat Bastiana je dost ostuda, australáku ! :D
Reagovat
Fandina
Je vidět, že to mají všechno jinak, ve dne spí a v noci místo spánku hrají jiné sporty :DDD ... obrovský úsměv
Reagovat
Fandina
v létě mají zimu a opačně
Reagovat
Petr_Fisk
:):)
Reagovat
Aussie
A znáš ty třeba Jasona Daye? Nebo toho Adama Scotta? Grega Normana? Všichni byli světové jedničky, na rozdíl od toho Bastiena s tím dlouhým jménem. Nebo Edisona Rusty Stephensona? Toho ale nezná nikdo, právě jsem si ho vymyslel.
Reagovat
Fandina
Já znám Adama, protože jsem hrála golf, tak to sleduji.
Reagovat
blixa
Znám, protože golf celkem sleduju :-D Ve fotbale světová jednička neexistuje, ale být dlouhá léta kapitán německé repre, to je skoro jako světová jednička ! :-D
Reagovat
Aussie
No jo, když ale ten fotbal co o něm mluvíš se hraje s kulatým míčem. Kdo tohle kdy viděl?
Taky jsem ho ale kdysi hrával, to už je tak dávno, že jsem zapomněl, co se s tím kulatým míčem vlastně má dělat! Mám, jen pocit, že se do něho kope.
Reagovat
blixa
No jo, chlape, kope !! :-D Proto se taky jmenuje "foot" - noha , "ball" - míč ! :-D Proč tomu svému rugby říkáte football, když tam ten míč v drtivé většině případů nosíte nebo házíte je mi věčná záhada ! :-D
Reagovat
Aussie
Mně taky. Už proto mám raději cricket. Takovej test match, to je pokoukáníčko! Hraje se celých pět dní, od rána do večera.
Reagovat
Petr_Fisk
Už jsem myslel, že 5 dní bez přestávky - to by byl panečku sportovní zážitek.
Reagovat
Aussie
To máš tak. Chceš-li proniknout pod fasádu a do duše Angličana, ale i Australana, Jihoafričana, Inda Pákistánce, Srílančana nebo lidí s Karibiku, musíš ze naučit rozumět kriketu. Bez toho to nejde, ti prostě kriketem žijí. Pokud se dokážeš inteligentně bavit s někým takovým o kriketu, máš to u něho vyhráno. Většina Čechů tady ani po letech kriket nepřijala, dívají se na to svrchu, Znám jich jen několik, kteří znají dobře pravidla kriketu. Je to ale stejně důležité, jako pochopit, že míč může být také šišatý. V některých zemích snad jiný ani neznají.
Reagovat
blixa
I tenisový ????!!!! :-o :-o :-D
Reagovat
turista
Někoho-nikoho? Vždyť Ana vyhrála 15 titulů WTA, z toho GS a její německý manžel 117x reprezentoval Německo, takže byl fotbalová superstar. To se ti zdá málo?
Reagovat
turista
1xGS.
Reagovat
George_Renel
Vypadá to, že dědeček Hrdlička měnil až dovyměnil.....
Reagovat
tmora
Přesně! Conchita byla skvělá
Reagovat
misa
:)
Reagovat
tommr
Karolína dokáže předvádět skvělej tenis na menších turnajích, ale na GS má v hlavě blok. Muguruza je pravej opak a nejlepší tenis předvádí na GS zatímco na menších turnajích hraje obvykle tužku. Je to škoda, protože jejich H2H jasně dokazuje, že Karolína je lepší hráčkou a mohla by ty GS vyhrávat taky ...
Reagovat
Nola
H2H nema ziadnu vypovednu hodnotu, Makarova vs Pliskova 4:1.....
Reagovat
Grape
Tak neřekl bych žádnou, ale nedá se z toho vždy usoudit, kdo je lepší. Djokovič - Kyrgios 0:2 :D Jasně, mezi Kájou a Garbine těch zápasů bylo víc, ale je to spíš o tom, že Garbine prostě tu formu chytne tak 2krát za rok (někdy ani to ne) a jinak hraje prd, Kája hraje dobře celý rok, ale nedokáže tu hru posunout, aby udělala fakt velký úspěch. Nepamatuju si všechny zápasy Káji s Garbine, ale nemyslím si, že by při nich měla Garbine formu, se kterou vyhrála 2 GS a kterou má tady v Melbourne. Tady by ji Kája těžko porážela...
Reagovat
Nola
match up
Reagovat
Nola
zle ste si vysvetlili co som napisala
Reagovat
Krisboy
Ono to je vůbec nějaké zamotané...jak to teda s H2H mají?

http://www.stevegtennis.com/head-to-head/women/Karolina_Pliskova/Ekaterina_Makarova/
Reagovat
Grape
Nevysvětlil jsem si to zle. Já jen reagoval na tu "žádnou výpovědní hodnotu". Určitou výpovědní hodnotu to samozřejmě má, ale není to rozhodující ukazatel.
Reagovat
Kozoroh
Oba zápasy proběhly během Djokerovy herní krize a mají jen částečnou výpovědní hodnotu.
Reagovat
Grape
Samozřejmě, to jsem použil jako příklad toho, že ne vždy se dá vycházet jen z H2H. :-)
Reagovat
Nola
na tom nezalezi, pre Novaka su urciti hraci velmi neprijemni, trebars Bautista, urcite aj Kyrgios, ak sa stretnu nabuduce, bude to mat v hlave
Reagovat
tommr
a Makarovou prohrávala Karolína jako mladá a nezkušená hráčka. K odvetám už bohužel nikdy nedojde ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist