Murray dorazil zraněného Simona 'dropshoty'. Diváci Brita vypískali

14. 4. 2011, 18:16
Aktuality 17
ATP MONTE CARLO - Andymu Murraymu se po sérii čtyř porážek začalo dařit na méně oblíbené antuce. Po dnešní výhře nad Simonem si však srdce francouzských fanoušků nezískal; v Monte Carlu v zápase 3. kola využil soupeřovy omezené pohyblivosti a Simona nakonec dorazil i s pomocí 'kraťasů'.
Andy Murray

Andy Murray včetně porážky ve finále Australian Open prohrál devět setů v řadě a rozhodl se pro změnu. Koncem března ukončil spolupráci s trenérem Alexem Corretjou a jako náhradu dočasně angažoval Tima Cahilla se Svenem Grönefeldem.

V nejbližší době má v kalendáři navíc zaškrtnuté čtyři turnaje na antuce, na které si během kariéry zahrál jen jednou v semifinále. Přesto na nejpomalejším povrchu dokázal ukončit období více než dvou měsíců bez vítězství, když v Monte Carlu bez problémů přehrál Radka Štěpánka.

Čtvrtek v Monte Carlu:

Berdych v Monte Carlu končí, nestačil na Ljubičiče

Federer i Nadal v Monaku pohodlně do čtvrtfinále

Ve třetím kole se utkal s Gillesem Simonem a britský tenista zvítězil znovu poměrně hladce dvakrát 6-3. Klíčový moment souboje přišel v úvodní sadě, kdy si Francouz za stavu 3-5 podvrtl kotník. S bolestivou grimasou se nechal ošetřit a nevypadalo to, že by mohl v utkání pokračovat. Přesto se vrátil a po prvním prohraném setu hned zkraje druhého soupeře nečekaně zaskočil čistou hrou na returnu. Simon totiž neměl co ztratit a podařila se mu série parádních úderů.

Šestadvacetiletý Francouz, otec půlročního syna, ale dlouho u agresivní hry nevydržel. O brejk přišel a za stavu 1-2 si nohu nechal zatejpovat. Murray se nechtěl nechat soupeřovým zraněním rozhodit a snažil se zůstat u svého tenisu. Zřejmě i s vědomím, že je soupeř pohybově indisponovaný, předvedl řadu zdařilých 'kraťasů'. Simon na ně mnohdy ani nereagoval a Skot nenašel pochopení ani u publika, které na něj opakovaně pískalo a bučelo. 

Murray ještě v závěru ztratil koncentraci a zápas za stavu 5-1 nedopodával, větší drama už ale odmítl.

"Vůbec mi to (pískání) nevadilo. Dělal jsem, co jsem musel. Každý hráč na světě by to hrál stejně, nedělal jsem nic špatného. Uvidíme, jaké budou reakce zítra," řekl Murray, kterého se zastal i jeho soupeř. "Hrajete tak, abyste vyhráli," prohlásil Simon.

"Máte zápas pod kontrolou a chcete ho co nejefektivněji ukončit. a dropshoty pro mě byly takřka pořád vítěznými údery. Nemohl jsem ho nechat stát na místě, musel jsem ho dostat do pohybu," dodal Murray.

Pro Simona, který loni laboroval s kolenem, je to další zranění během krátké doby. Zatímco minulý měsíc v Miami vzdal čtvrtfinále proti Federerovi po třech odehraných gamech kvůli ztuhlému krku a divváci ho z Key Biscayne vypískali, dnes byl za hrdinu, že v duelu se světovou čtyřkou bojoval až do konce. 

Třiadvacetiletý Murray se v Monaku přiblížil vyrovnání svého antukového maxima. V pátek ho totiž čeká duel s nejpřekvapivějším čtvrtfinalistou Frederikem Gilem, jenž startuje teprve počtvrté v hlavní soutěži turnaje Masters 1000. Šestadvacetiletý Portugalec zahájil své působení v Monaku už v kvalifikaci a nyní má na kontě již pět zápasů bez ztraceného setu.

Dnes si rodák z Lisabonu poradil 7-6 6-2 s osmým nasazeným Francouzem Gaelem Monfilsem, který hrál na prvním turnaji po dvou měsících. Během nich léčil zraněné zápěstí.

Gil může v pátečním čtvrtfinále pravděpodobně počítat s podporou publika, které nebude přát postup přemožiteli Gillesa Simona. "Příliš o něm (Gilovi) nevím, ale už jsem jeho hru sledoval. Loni hrál dobře v Estorilu a na antuce může být nebezpečný. Ostatně to dokazuje tento týden, musím si na něj dát pozor a zůstat u své hry," říká Murray, který bude usilovat o své druhé semifinále na antuce. Poprvé si ho zahrál v roce 2009 právě v Monaku, kdy nestačil na Nadala. I letos by se o finále mohl utkat se současou světovou jedničkou.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO (Monaco, antuka, 2,227,500 eur) -
čtvrteční výsledky (14. 04. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Ljubičič (Chorv.) - Berdych (5-ČR) 6-4 6-2
Nadal (1-Šp.) - Gasquet (13-Fr.) 6-2 6-4
Federer (2-Švýc.) - Čilič (15-Chorv.) 6-4 6-3
A. Murray (3-Brit.) - Simon (16-Fr.) 6-3 6-3
Ferrer (4-Šp.) - Raonic (Kan.) 6-1 6-3
Melzer (7-Rak.) - Almagro (9-Šp.) 6-1 6-4
Gil (Portug.) - Monfils (8-Fr.) 7-6(6) 6-2
Troicki (11-Srb.) - Robredo (Šp.) 3-6 2-1 skreč R.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, chápu, že téměř všichni zaregistrovaní členové na tomto serveru jsou fanoušky různých tenistů, jenže aby nějaký fanatik pískal na čtvrtého nejlepšího tenistu, to je vážně trochu silná káva.

Já osobně jsem se s tím již několikrát setkal. Všiml jsem si, že hrajete-li tenis v zahraničí, zejména v rozvojových zemích, jste téměř zcela neoblíbení. Pohádky filozofů o tom, že by na světě neměl existovat rasismus, jsou pro většinu lidí lhostejné.

Když jsem hrál před dvěma lety na jednom turnaji v zemi, o níž se nechci zmiňovat, jeden nevzdělanec na mě začal křičet, že jsem ... běloch, a tudíž mi z celého srdce přeje, abych prohrál. Tenkrát jsem se opravdu neskutečně naštval.

Každý si může pod tento příspěvek napsat jakoukoliv reakci, neboť mi to je jedno. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ten, kdo pískal je neuvěřitelnej hlupák, nic jiného k tomu nelze říci!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tip s Murraym a SF mi (zdá sa) vyjde. Gila by mal poraziť, aj keď to bude tesnejšie ako dnes. Nadal zajtra Ljubicica tiez, hoci ten moze hrat aj trochu hlavou, a ak mu pojde servis, ktohovie ...
Federer by Melzera porazit mal, no mal by hrať lepsie ako dnes proti Cilicovi, a Ferrer hadam toho "nemoruda" Troickeho porazi (prepacte, ale tomu tenistovi neviem prist na chut ! )
Reagovat
VlS
Nejvíc bych se smál, kdyby Andy postoupil do semi (což by snad i měl) a kdyby v semi porazil Rafu (což by asi chtěl, ale těžko se mu to povede). Nejsem fanoušek Andyho ani antifanoušek Rafy a je mi dost fuk kdo vyhraje a kdo prohraje, ale kdyby dostali zdejší miniakální "Nadalovci" lekci, tak to by mě fakt pobavilo.
Je to blbý, ale je na tom vidět, jak jejich nenávistná kampaň proti všem dokáže člověka motivovat k tomu, aby fandil komukoliv mimo Rafy, i když ho jako tenistu obdivuji a nic proti němu nemám (s výjimkou rejpání se v zadku, ulízávání účesu a natahování hry před každým servisem)
Reagovat
smazaný uživatel
já nejsem fanoušek ani Rafy ani Rogera, ale na oba se rád podívám a rozhodně mi v tom nezabrání pár blbečků na tomhle portálu, kteří se chovají hůř jak malá děcka... já nějak Rafovi ani Rogerovi v zápasech nepřeju, protože vím, že stejně většinou vyhrajou, ale když nastoupí proti mému oblíbenému hráči, tak jsem samozřejmě proti jejich postupu, ale určitě to není způsobeno zdejší "kampaní"...
Reagovat
smazaný uživatel
KOČÍ nebo BÁRTA .... ????????
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, proč by to měl Simon vzdát, chtěl to dohrát jako chlap.. reakce diváků byla prostě taková, já se jim nedivim, prostě fandili "domácímu"... ale samozřejmě je pochopitelné, že Murray hrál dropshoty i třeba víc, udělal by to každý, udělal, co musel, někteří hráči se nechají ovlivnit tím, že soupeř není úplně fit a poleví, Murray se zachoval zkušeně...
Reagovat
misoSK
Tazko sa k tomu vyjadrit, na jednej strane ked Simon hral dalej tak ho Murray nema dovod setrit, chce vyhrat co najrychlejsie a vyuzit superove slabiny, a nie pinkat si so zranenym hracom...na druhej strane sa divakom niet co cudovat
Reagovat
smazaný uživatel
Je všeobecně známo, že francouzští fanoušci jsou ti největší tupci, kteří na okruhu jsou a to beru v potaz i Číňany, kteří chodí mezi výměnami, či Američany, kteří šustí s obaly od chipsů. FRancouzi jsou prostě nesportovní, nemají základni sportovní či fair-play návyky. Jde to vidět pokaždé v Bercy, kdy jsou jako divá zvěř.

Dneska neměli jediný důvod pískat či bučet. To má jako hráč hrát úmyslně na půl plynu, protože je soupeř zraněný? Dropshoty hrál Murray včera i dneska dost často, takže jich pár zahrál i v okamžiku, kdy to mělo ještě větší účinek. Nechápu, co fanoušci čekali.
Reagovat
VlS
Já nechci hodnotit Frantíky všeobecně, ale fakt je, stoletá válka, bitva u Trafalgaru a Waterloo a nejsou zapomenuty na rozdíl od první a druhé světové války, kdy Britové tahali Frantíkům trny ze zadku. A za kanálem to zase funguje obráceně a Briťáci nemají moc rádi Frantíky. A když je potom příležitost to dát příslušníkovi neoblíbeného národa sežrat, tak zaváhá jen málo kdo, čímž se Frantíků nezastávám, pouze suše konstatuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jasně, tohle je známá věc. Francouzské publikum se chová jako zvěř ale pokaždé, loni v Bercy při Masters v zápasech Llodry či Monfilse byli jak smyslu zbavení.
Reagovat
smazaný uživatel
A ve finále DC se taky nechovali nejlíp.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc dobře si ho pak Murray povodil a aspoň si dobře natrénoval kraťasy.. Diváci asi pískali trochu neprávem, Murray přece chtěl aby to Simon ještě rozhejbal:-)
Každopádně se těšim až ho Rafa v semifinále roznese
Reagovat
Gulbis
tak to měl Simon skrečovat, když nemohl běhat, neni to nic nefér, jen Murray využil jeho indispozice, udělal by to každej, kor v týhle branži kde lítaj eura hodně vysoko
Reagovat
smazaný uživatel
Už ho roznese Gil.
Reagovat
smazaný uživatel
presne. nemeli pravo bucet. kdyz nemuze dobihat, tak at radsi skrecne...nebo by ho divaci radsi chteli videt hret delsi bolestive vymeny? nemaj logiku ti divaci...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist