Murray: Kapitána Britů bych nehledal jen mezi slavnými

21. 3. 2010, 18:29
Aktuality 0
Velká Británie je v Davis Cupu jedinou porážku od propadu do nejnižší skupiny slavné soutěže. Tenisová asociace nyní marně hledá nástupce Johna Lloyda, který po poslední porážce rezignoval. Není nutné hledat jen mezi známými jmény, doporučuje jediná současná hvězda Britů Murray.
Profily hráčů
Andy Murray

Britové v únoru ostudně prohráli s Litvou a média okamžitě začala spekulovat o nástupci současného kapitána Johna Lloyda. Ten před pár dny  rezignoval, britský svaz LTa však zatím nástupce hledá marně.

Osloven byl například Tim Henman, který nabídku odmítl. Námluvy nevyšly ani s Gregem Rusedskim.

"Problémem je, že kapitány daviscupových týmů obvykle dělají slavní lidé, nebo nejlepší tenisté z minulých generací," říká nejlepší současný britský tenista Murray. "Ale není nutné to dělat jako v jiných zemích, myslím že to není jediná cesta. Z mého pohledu by se mohlo vyzkoušet i něco jiného."

Lloyda by údajně mohl nahradit Murrayho bývalý juniorský kouč Leon Smith, nebo kapitán juniorského týmu Colin Beecher.

"Je spousta věcí, které musí kapitán zvládat. A nikdo neví, jak se lidé chovají v určitých situacích - například být pod tlakem, pod velkým tlakem. A i takové věci se při jmenování nového kapitána musí zvážit," uvědomuje si čtvrtý hráč světa.

"Myslím, že pozice, v jaké se právě nacházíme, není dobrá. Hlavní je, aby se kapitán našel co nejdříve."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist