Murray porazil Djokoviče. Poprvé vyhrál Turnaj mistrů a rok zakončí jako jednička

20. 11. 2016, 19:10
Aktuality 276
TURNAJ MISTRŮ - Andy Murray napsal za svou životní sezonou dokonale zlatou tečku. Na domácí půdě v londýnské O2 areně přehrál svého aktuálně největšího rivala Novaka Djokoviče a získal premiérový titul z Turnaje mistrů. Zároveň si udržel post světové jedničky a poprvé v kariéře tak sezonu zakončí jako první hráč žebříčku ATP.
Profily hráčů
Andy Murray

Andy Murray 14. listopadu sesadil po téměř dvou a půl letech Novaka Djokoviče z tenisového trůnu a poprvé se stal světovou jedničkou. A jen o 13 dní později devětadvacetiletý Brit střídání na pozici nejlepšího hráče světa stvrdil i výhrou ve vzájemném souboji.

Ve svém prvním finále na Turnaji mistrů to přitom neměl vůbec snadné. V předchozích čtyřech dnech odehrál dvě vyčerpávající tří a půlhodinové bitvy včetně včerejšího semifinále a navíc mohl být pod tlakem, neboť v případě porážky by o post jedničky už po dvou týdnech přišel.

Statistiky zápasu
Murray - Djokovič
3 esa 1
3 dvojchyby 0
54 % 1. podání 'in' 72 %
84 % úsp. 1. podání 59 %
48 % úsp. 2. podání 65 %
13 winnery 13
15 nevyn. chyby 30
3/5 hra na síti 12/17
3/9 brejkboly 1/1
čas: 1:42

Murray se ale na poslední zápas sezony skvěle připravil a až nečekaně snadno ho zvládl. Od začátku zápasu byl lepší ve výměnách od základní čáry a neztrácel koncentraci. Naopak Djokovič očividně neměl svůj den, chyběla mu úderová jistota a s přibývajícím počtem zbytečných chyb se dostával do křeče.

Zhruba v polovině střetnutí Murray prakticky rozhodl o svém vítězství. Od stavu 3-3 získal sedm z osmi gamů a vedl 6-3 a 4-1 s dvěma brejky v zádech. Jenže pak i vinou dvojchyby poprvé ztratil podání a Djokoviče probudil. Srb vycítil jiskřičku naděje, zpřesnil své údery a získal mnohem větší jistotu ve své hře. 

Djokovič za stavu 4-5 bojoval o návrat do zápasu, třikrát usiloval o brejkbol, aktivní hrou a vítěznými údery odvrátil dva mečboly, ale nestačilo mu to. Murray závěr ustál a po 102 minutách zvítězil 6-3 6-4.



"Tohle je pro mě výjimečný den, hrát proti Novakovi v takovém zápase. Máme za sebou už spoustu grandslamových finále a další velké zápasy. Hodně z nich jsem s ním prohrál, proto mám velkou radost, že jsem dnes vyhrál. A k tomu skončit na prvním místě, takový den jsem nikdy nečekal," radoval se Murray, který snížil vzájemnou bilanci s o pouhý týden mladším Djokovičem na 11-24. V hale ho porazil poprvé na čtvrtý pokus.

Andy MurrayMurray startoval na Turnaji mistrů poosmé v kariéře a až letos si zahrál poprvé ve finále. Ovšem hned napoprvé v něm uspěl a svou bohatou sbírku úspěchů tak rozmnožil o další dvě velké trofeje naráz. Ke dvěma triumfům ve Wimbledonu (2013 a 2016), jednomu titulu z US Open (2012) a dvěma olympijským zlatům (2012 a 2016) přidal pohár pro vítěze Turnaje mistrů a trofej pro nejlepšího hráče žebříčku ATP za rok 2016.

U všech Murrayho velkých úspěchů byl jeho superkouč Ivan Lendl. Ten Brita vedl od začátku roku 2012 do března 2014, letos v červnu s ním spolupráci obnovil a ani dnes nechyběl v jeho trenérské lóži.

Rodák ze skotského Dunblane zakončí rok na 1. místě světového žebříčku jako 17. tenista v historii. Přerušil tak nadvládu tria Roger Federer, Rafael Nadal a Djokovič, kteří vládli nepřetržitě od roku 2004. Srb byl první v letech 2011, 2012, 2014 a 2015.

Murray dnes prodloužil svou rekordní neporazitelnost na 24 zápasů, když během posledních sedmi týdnů vyhrál pět turnajů. Z posledních třinácti akcí byl dvanáctkrát ve finále a devětkrát v nich slavil úspěch. Během celé kariéry získal 44 titulů. Devět z nich vybojoval v Londýně, když před Turnajem mistrů ovládl dvakrát Wimbledonu, pětkrát turnaj v Queen's Clubu a v roce 2012 také olympiádu.

Andy Murray a Novak Djokovič"Dnes jsme se tu stali součástí historie, bylo mi ctí být u toho. Andy je teď bezpochyby nejlepším tenistou světa. Triumf i post jedničky si zaslouží. Dnes mnohem lépe zvládal klíčové momenty, mě se nedařilo. Lépe jsem začal hrát až ke konci, ale to už bylo pozdě," komentoval Djokovič.

Djokovič hrál na Turnaji mistrů podesáté a pošesté došel až do finále. Dnes v něm poprvé prohrál, neobhájil své triumfy z předchozích čtyř let a nepovedlo se mu tak celkově šestým triumfem vyrovnat rekord Rogera Federera, 

"Byl to výborný rok, rozhodně mám na co vzpomínat. Hlavně těch prvních šest měsíců bylo nádherných," řekl Djokovič, jenž na letošním Roland Garros zkompletoval kariérní i nekalendářní grandslam. Od té doby ale formu i vinou zdravotních potíží ztratil a v druhé polovině sezony získal jediný titul (na Masters v Torontu).

• TURNAJ MISTRŮ 2016 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 7.500.000 dolarů
nedělní výsledky (20. 11. 2016)
• Dvouhra - finále •
A. Murray (1-Brit.) - Djokovič (2-Srb.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

276
Přidat komentář
Nola
Parez, pohasly, dreveny... Gencic ruzove okuliare dole, ziadny talent to nebol, bez balancu, nic co by stalo za zmienku, drevenak vydrel nejake smiesne tituly v podrepe, kraloval v dobe tenisoveho temna..... dnesni treneri nevyhladavaju videa z jeho treningov, iba sviatocne , zhodnotia, usudia, ze jeho zapasy nebudu sledovat odbornym okom, take drevo nestoji za ich namahu, toboz zaradit medzi svojich ziakov.....
Azarenka + Djokovic ? nestravitelna dvojka.......
Heslo : driet, driet, driet..... talent je druhorady, aj z dreva mozete vykresat falosny diamant, ktory bude pisat historiu v casoch temna.....
Reagovat
smazaný uživatel
Azarenka je pro me samozrejme opravdu nestravitelne sousto, ale TENISOVY pohybovy projev ma ladny, precizni a krasny.. skoda, velka skoda, ze to take necitis.. ;-)
Reagovat
Nola
citim, citim......

http://www.tenisportal.cz/zpravy/djokovic-po-nejjednoznacnejsi-vyhre-nad-nadalem-ovladl-turnaj-v-dauha-17686/
Od: sojka
gratulace vsem vitezum.. ALE... :-))
panbuhsnamiazlypryc, nic nectu, staci mi obrázky: Djokovic, Azarenka, Coric, Kyrgios..ufff, dobry, pak uz Aga, Roger, Sloane, uz jsem myslela, ze je konec sveta!!! Stejne se zrejme zacnu tady s vami radeji zabyvat biatlonem, sice mi prijde hodne neprakticke se na lyzich tahat s puskou a zdrzovat se strilenim, ale co uz.. :-)))
[ Reagovat ]
09.01.2016 19:31Od: vilda
Jde to napsat i tak, abych to pochopil? (jsem Hanák)
[ Reagovat ]
09.01.2016 19:44Od: sojka
= prvne jmenovane nemam v oblibe, pro me vrazedna sestava tady.. :-))
[ Reagovat ]
Reagovat
smazaný uživatel
Nolo, trochu vazneji, ve svem, ciste svem a osobnim, hodnoceni klidne oddeluji sympatie a tenis. Ted skutecne nemyslim nejake body a snury, ale i sportovni a esteticky prozitek hry. Ja tenis miluju a vnimam, myslim, komplexne a mne nestaci, ze nekdo vraci mice pres sit. Je spoustu hracu, ktere nemusim, nesedi mi, nekteri mi jsou (jiste iracionalne) absolutne protivni, neprijemni, smesni, ale umim (minimalne pro sebe) ocenit, jak nadanymi a sikovnymi tenisty (sportovci) jsou. Djokovic mi zadny okouzlujici esteticky zazitek neposkytuje a zrovna se mi to u nej seslo se znacnymi antipatiemi. Rozhodne se nepodeziram, ze bych prehledla, kdyby se mi jeho provedeni uderu a pohyb jako takovy libil. Ze ty balonky nekdy vrati uplne vsechny, je uz vec druha.. :-)
Reagovat
janek_da
Dyk jak ten Djoker býval hodný, že vrátil všechny balonky. Teď už zpychl a hodně balonku nevrátí. No jo, pýcha předchází pád.
Reagovat
Marduch
Však Djoko se o ten první flek ještě popere. Snad;) Ale místo toho, aby trénoval smeče, na saku jenom blbne:
https://www.youtube.com/watch?v=x9eNJBzptZ0
Reagovat
smazaný uživatel
:-)) dobra blbinka, mimochodem, opet nazorne (nenasilne a zabavnou formou) :-) demonstruje, oc sikovnejsi, plastictejsi a technicky preciznejsi je jeho sparring, ktery (si) doslova hraje - jednoruc, obouruc, levoruc, lepe pracuje s vyskou, falsi, uhly a vypada ke vsemu velmi nenucene. Djokovic vsak klasika, opet pokryto.. ;-) Jinak mne chybet nebude, ale si take myslim, ze zabojuje, bylo by to prece proti prirode snad.. taky bych na jeho miste zabejcila, bejcim, konec koncu, vzdy i na svem.. :-))
Reagovat
Marduch
Věř tomu nebo ne, ale přesně tohle jsem si řikal "schválně, jestli vypíchne toho sparinga":)
Reagovat
smazaný uživatel
tak podivam se a vidim.. ;-) Ma to vsak malicky hacek - temer nikdo nevi, kdo je ten sikovny sparring partner, ale temer vsichni vedi, kdo je ten prkenny Djokovic.. :-)))
Reagovat
Marduch
Optej se u Génia, ten ho dost možná bude znát - prostě další z mrhačů :DD
Reagovat
Nola
Andy zasluzena NO1, nech si to jeho fans uzivaju
vlastne nielen oni, aj vsetci, ktori sa tesia, ze Novak neprekona rekordy, snury, ap
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak má 3 GS v řadě a může všem kromě Lavera říct to, co pronesl jeden bývalý český politik a ono to zlidovělo: "No řekněte, kdo z vás to má..."
Reagovat
Stan_Borowitz
4 tam mělo být, samozřejmě...
Reagovat
Nola
tento rekord si svoju dan vybral, ja ako fanusik som spokojna, nikdy nebudem lutovat, ze som podlahla caru tohto srbskeho nemilovaneho JOKERA, zaradil sa medzi legendy tohto sportu a zrejme az v buducnosti bude jeho vysledky docenene
Reagovat
VlS
Já si teda myslím, že Nole ještě nekončí. Udržet vrcholnou formu celej rok v tahu asi ani nejde.
Reagovat
spaniel
Větší krizi už měli všichni: Roger, Rafa i Murray a všichni se vrátili úspěšně (Rafa dokonce víckrát), taky myslím, že Novak to minimálně jednou zmákne.
Reagovat
Krisboy
U Murrayho to nebyla ani tak krize, jako spíš problémy se zády, ne?
Reagovat
Marduch
jj, u Můry záda a Rafík si pokaždý několik měsíců náležitě odfrknul psychicky i fyzicky. Zato Nolda jede a nikde nestaví..
Reagovat
spaniel
U všech to bylo vlivem zranění... Ještě k nim můžeme přidat Delpa.
Reagovat
Krisboy
Já ne.
Reagovat
George_Renel
Ale letošní TM ve mně moc vzpomínek nezanechá. Asi jen to, že vyhrál A. M. a potvrdil, že je momentálně nejlepší a pak nesmyslné Djokovičovo rozčilování se nad překročeným časem v momentě, kdy to bylo úplně mimo. Celkově mi připadlo, že se hrál jakýsi prefabrikovaný tenis, asi účinný na tom pomalém, na míru? stavěném povrchu, ale koukatelný tak maximálně hodinu. Takže nebylo až tak velkým překvapením, že vyhrál ten kdo měl ten betonový prefabrikát nejkvalitnější. Pokud půjde ATP tenis nadále směrem měkkých povrchů, bude pro mě zajímavější sledovat sice ne tak dokonalý, ale nepředvídatelnější a pestřejší tenis WTA.
Reagovat
gigin
Mi se nejvíc líbila hra Miloška. Chodil si pro ty winnery, nebál se, prostě z těch všech, co tam byli se mi líbil nejvíc. S Gaelem a Domem v klidu a měl na lopatě jak Djoku, tak Můru. No na lopatě, s Můrou mečouna myslím a s Djokem se na big pointech nepodařil.
Reagovat
Stan_Borowitz
Je to asi otázka času. On ještě má prostor zlepšovat se, oni ne. V tom, co hrají, hrají maximum možného.
Reagovat
janek_da
jj, nakonec mi tam Tom celkem chyběl. A nejvíc tam asi chyběl Conga Congič
Reagovat
Stan_Borowitz
Podle mne Dustin Brown.
Reagovat
Krisboy
Dustin a Štěpec.
Reagovat
VlS
Taky se mi Miloš líbil, jeho čas nejspíš přijde. Na návraty bejvalejch králů moc nevěřím.
Reagovat
kada.tom
mně utkví v paměti asi hlavně Andyho cesta turnajem a ty dva rekordní maratóny, samozřejmě fakt, že porazil Novaka jen dokládá to, že je v současnosti (přibližně od Wimbledonu) nejlepší na světě
Reagovat
babolat.cz
finále stálo za prd. Hlavěn že se tu všichni naváželi na nudný tenis Rafy s Nolem, kdy spolu sváděli krásné zápasy. Včera to bylo o ničem, snad první gamy prvního setu. Pak Nole začal nesmyslě kazit a Můra jen vracela. Divná světová jednička. škoda že ho nevyšmyk Milos.
Reagovat
Stan_Borowitz
Mně se líbí, jak nakonec každý ten vraceč najde někoho, kdo mu hru dokáže znechutit ještě víc než on to dělá druhým. Rafa našel Novaka, Novak Andyho a to jistě ještě není konec.
Reagovat
slacker
pro me tenisova sezona skoncila finalem Fed Cupu. Jestli bude jednickou maznak nebo bahnak je mi uplne burt
Reagovat
spaniel
Dík za zbytečné info o houně.
Reagovat
slacker
hazeni perel svinim
Reagovat
spaniel
Házení sviní do perel
Reagovat
Marduch
:DD
Reagovat
Lunej..
letošní TM WTA ani ATP mě nenadchlo, musím uznat, že ač Raoniče nemusím, hrál velmi dobře. Djok a Můra jsou pro mě nezáživní, navíc Djok vypadá jak před umřením, jak zmiňoval spaniel, zhubl a je jak smrtka, Andy se věčně rozčiluje, takže pro mě jsou záživnější hráči typu Delpa, Tsongáče, Johnsona a spol. Marin mě taky zklamal, ale co už, uvidíme, jaká bude příští sezona. :)
Reagovat
Pe3k
Od te doby co je vegetarian je uplny skeleton, ale hubeny byl vzdy.
Reagovat
Nola
dnes sa nam javi, ze byt vegetarianom pre sportovca je chybne rozhodnutie, ktovie mozno az cas ukaze a prave tato strava mu moze predlzit sportovu karieru, nebudu uz urcite hrat vsetky turnaje s uplnym nasadenim... Vajda v rozhovore uvadza, ze uz nemozu nutit Novaka trenovat tolko ako v minulosti, telo dostalo zabrat v minulych sezonach, Andy ten trenuje stale, uvidime, ako jeho telo tuto zataz v buducnosti spracuje, ma najmenej odohratych zapasov z TOP4, tak je mozne, ze to este nejaky cas
Reagovat
Nola
potrva, kym telo na nadmernu zataz zacne reagovat
Reagovat
Marduch
Murray s Rogerem mají vláčnější techniku, díky tomu ušetří v zápasech zejména s níže postavenými hráči procenta sil. Můrovo vyložené vypinkávání níže postavených soupeřů ven z pavouka vlastně definovalo jeho pověst. Že pak ale někdy nedokáže účinněji přepnout na offensive tenis proti cca top 5 je zase věc jiná..
Reagovat
gigin
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s480x480/15135896_1091124054339589_6519791337906354719_n.jpg?oh=7c960c9054dc80ca89a7b409b1a7b5c1&oe=58BC2263
Reagovat
panzer.dragon
:-)
Reagovat
FulnekUltras
co zuby? už je to lepší? ;) větší bolest jako nerodička neznám...
Reagovat
gigin
Děkuju za optání :) No napajcovaný antibiotikama a s patáky proti bolesti se to uklidnilo a začátkem prosince mi budou rvát 20 let zapomenutý kořen, který tam zapomněli, jak rušili zub. Zubař - kavárník no, co bys chtěl :DD
Reagovat
FulnekUltras
Teď jsem na dvtv viděl Šmuclera - a jako špičkový (i obchodní) expert přes zuby má ty vlastní celkem v hajzlu... ;)))
Tak ať Ti to dobře a bolestivzdorně dopadne. ;)
Reagovat
gigin
Románek - zubní lékař, stomatochirurg, specialista na laserovou a estetickou medicínu, vysokoškolský pedagog, podnikatel, moderátor a scenárista. Tam bych nešel. Zadarmo drahý.

Jj, díky, když je pořád v záloze záchranná brzda - slivka ;))
Reagovat
letityfanousek
Na začátku roku bych na toto nevsadil ani korunu, že bude Murray #1. Stalo se neuvěřitelné a Andy to dokázal. Velká gratulace taky Lendlovi. Chceš-li něco dokázat, musíš pořádně makat!
Reagovat
smazaný uživatel
čokovič nevihral ato je jen dobřé naněj hystorie brzy zapomene už ma ustup ze slávy tetkonc se přišti rok zas vratí na víslunní rafa a ferer a zase budou vyhrvad granslami eště byse moh usdravyt berdih po voperacy břucha a bude to dobrí víte
Reagovat
HutaGalung
jsem nevedel ze tu na portal chodi i tvurce oprazku z ceskij chystoryje
Reagovat
turista
Rafa a Ferrer už mají to nejlepší za sebou. Rafa je navíc fyzicky opotřebovaný takže ten už No1 nikdy nebude.
Reagovat
janek_da
Ale tak David by se do top10 ještě mohl vrátit, ne?
Reagovat
janek_da
Třeba se Rafovi s novými vlasy vrátí sebevědomí. Třeba to fakt bylo všechno ve vlasech. Rafael Samson
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafael Samson Lenk
Reagovat
Marduch
Abychom se nedivili. Jestli opravdu trpí tou neurozou...kdyz slapnu na caru nevyhraju, kdyz neupravim vlasy pred podáním za uši...sakra si nemůžu vzpomenout na název ty neurozy... Zkratka kdyz se vyskytne neco, co ho vychyli mimo kontrolovany standard, tak ho to vyvadi z koncentrace. Proto mu přece Rosi povalil ty flašky.. Takze kdovi, treba ty "nekontrolovatelne" ridnouci vlasy opravdu mohly u Rafova herniho projdvu sehrat jistou roli...
Reagovat
VlS
No, tak leštit plešku by taky moh bejt rituál - myslel jsi obsedantně kompulzivní poruchu?
Reagovat
Marduch
:) Dneska sypeš hlášky:D
Reagovat
George_Renel
Třeba bude. Dlouhé vlasy si nechá nastřelit, nějaké hormony či trocha silikonu a může kralovat WTA :-).
Reagovat
Stan_Borowitz
Klidně příštích padesát let.
Reagovat
Davor1
Finále som nevidel, z výsledku som ale mimoriadne prekvapený. Obrovská gratulácia Andymu, samozrejme som mu fandil, ale čakal som, že po tom včerajšom maratóne a celkovej fyzickej záťaži za posledné mesiace už No2eho nepretlačí, aj som si na No2eho stavil v hendikepe za nie zanedbateľnú sumičku, ale som rád, že to Andy urval a dokonca úplne easy, čím potvrdil zaslúžený výstup na tenisový trón.

Andy má po dnešku minimálne do Wimbledonu obrovskú šancu sa na prvom mieste udržať, ak nepríde zranenie alebo mimoriadny pokles formy, tak by to mal určite zvládnuť. Ideálne by bolo, keby sa mu podarilo vyhrať buď AO alebo RG, tam bude určite najviac smerovať motiváciu a keď bude No2e stále mimo ako posledné mesiace, tak verím, že aspoň jeden z chýbajúcich GS vybojuje, kľudne sa môže stať, že vyhrá obidva, čo by bolo absolútne neskutočné, mal by v zbierke prakticky všetko, čo sa nepodarilo ani Nadalovi či Federerovi.

No2eho dominancia je preč, som zvedavý, či je ten pokles len dočasný, alebo trvalý. Budúci rok bude mať 30, to je vek, kedy už odišiel aj Federer či Nadal, preto si myslím, že to kľudne môže byť aj No2eho prípad. Vyhral už všetko a ten ústup z pozícii určite nebude niesť ľahko, od Olympiády je na tom s psychikou nie práve najlepšie a aj fyzička už po tridsiatke nebude čo bývala. Federerove rekordy už pravdepodobne neprekoná a to som si po RG myslel, že to dá celkom s prehľadom. Som rád, že je tu konečne nejaká zmena, Andy je logický nástupca a aj keď z toho koláča, ktorý si BIG4 podelili má najmenší kus, už je nezmazateľne zapísaný v tenisovej histórii a má svoje miesto medzi legendami.
Reagovat
Davor1
Celkovo turnaj nič moc, 2 dobré zápasy (Andy s Milošom a Nishim), veľa úplne nezáživných, finále na prd, ale víťaz to aspoň mne kompenzuje a som spokojný. Nishi ma mimoriadne sklamal, včerajší zápas som našťastie nevidel, ale už mi príde ako Djokovičov fackovací panák a celkovo to bola v jeho podaní slabúčka sezóna, aj keď to tak podľa rebríčka nevyzerá. Stan podľa očakávania, Thiem podľa očakávania, "zranený" Miloš zanechal skvelý dojem.

Teším sa na novú sezónu, snáď sa tu v januári všetci zase pekne stretneme :-))
Reagovat
Marduch
Tzn. "letos po RG sis myslel, že měl dát Fedexovy rekordy celkom s přehľadom", navzdory tomu, že "buduci rok bude mat 30, ked už idišiel aj Federer či Nadal"?
Reagovat
a.magerova
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/67/4d/7e/674d7e0d62d21ef8877fba25538f8495.jpg
Reagovat
blixa
Neslintej ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
vcera sa jej mozno az taky sexi nezdal ako dnes ked uz je najlepsi
Reagovat
a.magerova
Kus pravdy máš: "vcera sa jej mozno az taky sexi nezdal ako dnes"
Ale to, že je nejlepší není to, co mě bere.... :-P
Reagovat
a.magerova
Už je po 22. hodině, už můžu... :-P
Reagovat
Meceon
ten djokovic byl tak kyelej,nebo murray je fakt nejlepší?
Reagovat
Stan_Borowitz
To se přece nevylučuje...
Reagovat
Dobry-den
To se mi snad zdá. Odmítám tomu uvěřit. Štípněte mě něgdo, honem!!!
Reagovat
Marduch
"Dnes jsme se tu stali součástí historie, bylo mi ctí být u toho. Andy je teď bezpochyby nejlepším tenistou světa."
Idemo in the next season!;)
Reagovat
EllNino
Andymu gratulace, druhou pulku sezony měl lepší než Nole, jsem zvědav, jak se oba připraví na další sezonu, bude toho dost :)
Reagovat
gigin
ještě, že tu nechodíš. Taková sláva a vedle v článku řeší emigraci a že Fandina neměla banány pro děcka.
Reagovat
gigin
Vlastně měla, ale přes známé jenom.
Reagovat
Fandina
Je vidět, že si toho moc nezažil.
Reagovat
gigin
Jo jasně. Já zapomněl. Shánět banány = být světák. Si furt na něco nehraj. Jak můžeš vědět, kdo co prožil a zažil??!!
Mimochodem jsem chodil za komunistů na výšku a vozil jsem domů mladším sestrám pomeranče, banány, mandarinky, měli jste tam toho plné výlohy. O tom se nám na Moravě mohlo jen zdát.
Reagovat
gigin
V Praze.
Reagovat
Fandina
Hlavně nezapomeň napsat v Praze a že u vás na Moravě to bylo jinak. Jsi lhář na entou.
Reagovat
gigin
Nelžu. Mamka mne o to vždycky požádala, abych to pro ségry dovezl. A ano na Moravě to bylo, je a bude vždycky jinak jak v Praze. Ale to není nějaké fňukání. Je to normální a zákonité.
Reagovat
Fandina
Ano, v Praze je vyšší životní úroveň, jsou tam vyšší platy, je tam větší možnost zaměstnání. Ale rozdíl v tom, co se tam v globálu dá koupit není. A nebyl ani za komunismu. Zboží tam vždycky bylo a bude přibližně stejně. Navíc mě nevykládej, co se děje a neděje v Praze. Velkou část svého života jsem prožila na pomezí Čech a Moravy. Takže vím, jak to kde chodí. A banány mi pro mou dceru sháněl táta v jednom malém městě, kde mu je známá prodavačka nechávala pod pultem, aby se na něj dostalo. A plné výlohy mandarinek banánů a pomerančů jsem za komunismu v životě neviděla. Jedině tak fronty na ně.
Reagovat
Fandina
Kdybys alespoň nelhal. Plné výlohy pomerančů, banánů a mandarinek za komunismu? Jedině tak ve snu.
Reagovat
Fandina
Možná umělých. To ano.
Reagovat
Fandina
Nejsem jediná, kdo neměl banány pro děti, i když mi je doktor doporučil.
http://magazin.e15.cz/regiony/fronty-na-banany-a-vlozky-pod-pultem-853589
Reagovat
FulnekUltras
A jak Ti chutnal každodenně běžně dostupný, vysoce kvalitní a relativně levný socialistický uherák, Fandi? ;)
Reagovat
Fandina
Byly doby, když jsem byla na mateřské, tak s jedním platem mi nechutnalo skoro nic, protože se těžko dalo vyjít. Řešila jsem to tak, že jsme na víkend jezdili k rodičům a ty nás živili.
Reagovat
FulnekUltras
zkrátka těžké časy, no...
Reagovat
Fandina
Naštěstí to pominulo.
Reagovat
Fandina
A jinak. Já ti rozumím, že máš problémy s podnikáním. Psala jsem vedle v článku, jak je těžké si najít to svoje místo na světě. Ale věř, že zdravý schopný člověk uplatnění najde. A to je to nejdůležitější na světě.
Reagovat
FulnekUltras
a kdo nevěří, ať ke kolejím běží - jeden už zase v noci u České Třebové zpomalil dopravu...a andělům na kúru je to jedno

https://www.youtube.com/watch?v=Ak8o5lSU6xQ
Reagovat
Fandina
Proto nemá cenu nevážit si toho co je.
Reagovat
FulnekUltras
jj, važme si každého dne a hodiny, dokud není ještě hůř
Reagovat
Fandina
a dělejeme všechno proto, aby hůř nebylo
Reagovat
janek_da
dyk jsou už z toho všici unavení, asi 10 let tohle čekali
Reagovat
gigin
:DD
Reagovat
gigin
https://twitter.com/brooksandtennis/status/800433914145669120
Reagovat
Marduch
jj, má zakázáno se pateticky radovat, pak by totiž hrozilo ujetí si momentálním úspěchu a pokles pokory před dalšími velkými turnaji. Samozřejmě jednoznačně víme, čí je to práce;)
Reagovat
Marduch
nn, to mělo být pod henrita níže..
Reagovat
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
obrovska gratulace Andymu, Ivanovi, tobe a tomasinhovi, uzasne, skvele, zaslouzene.. :-)) Zapas nenadchl, ale vyrazil dech vyvojem a bylo tam i par uzasnych balonu, druhych servu treba a ony i ty vyskrabnute zazraky z absolutnich nepozic zatuhleho Djokovice maji sve kouzlo. A naopak ten jeho volej se sakem na brise do smrti nezapomenu.. nejde o to, ze ho zkazil, ale JAK ho hral. ;-) "Vsechno" tu uz bylo receno, tak jen maly postreh.. Gigin sem behem TM daval videjko z treningu hracu, kdyz jsem se divala, tak uz to melo asi 9 hodin, takze jsem si klikala namatkou a natrefila jsem i na Djokovice. Trenoval returny a nutili ho v tom jeho "posedu" nezapoustet koreny, ale vic se odlehcit, zaperovat (to clovek proste udela i ze sna, ze na zvuk uderu soupere - pokud mozno i ladne - poskoci) trochu se u toho smali, ale zadny pokrok, byl jak parez, z Djokovice jednoduse baletak nikdy nebude, elegos taky ne, vim, ale dnes bylo zvlast markantni, kdyz byl pohasly, jak je dreveny, jak ulpiva v pozicich (a pak tezko chyta i normalni balanc.) Vsichni vesmes vyzdvihuji, ze je gumovy (ten primer jsem nikdy nepochopila, Gumak je Gael) a kdesi cosi.. Pritom je to "jen" vydrene, ale o to uzasnejsi, to jiste jo. Jenze kdyz opadne euforie a upadne vitezna aura, vypada to proste takhle. No nic, ja Djokovice sleduju pouze svatecne... a zas ulpivam v uderech a treba taky potom ztracim balanc, me to bavi, takze pardooon... :-) A vubec: Kral je mrtev, at zije kral!!! :-))
Reagovat
gigin
Já jsem tu žádné takové video nedával. A Mutovi si nepogratulovala, děvče...
Reagovat
smazaný uživatel
tak sorac, asi odkaz na kameru, ale neco urcite! :-)
Reagovat
gigin
Jsem myslel, že mne máš v ignoru sakra :))))
Reagovat
janek_da
Ještě gratulace Mutovi!
Reagovat
a.magerova
To asi já, jakože odkazy na tréninky až 9 hodin.... taky jsem tam sem tam koukla, i když jen amatérským okem... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
a to je klidne mozny, nejak mi to splynulo, jak obcas gigace odpojuju z ignoru.. ;-)
Reagovat
a.magerova
No... gigina si dovedu představit kdekoli... jen né v ignoru... :-)))
Reagovat
Stan_Borowitz
to mě taky zarazilo - JAK ho hrál... jinak já mám s tím hopsáním taky problém, to když nemáš zažité, tak už se to nedoučíš.
Reagovat
Marduch
Je to v hajlajc? Jaký čas?
Reagovat
Stan_Borowitz
Tady v těch bohužel asi ne.
Reagovat
Marduch
Vím co myslíš. Má totiž serbinátorský paže a občas na to hřeší;)
Reagovat
smazaný uživatel
dnes Andymu tu euforiu zavidim
Reagovat
FulnekUltras
ale jo, má to vydřený
Reagovat
gigin
https://twitter.com/tennis_photos/status/800434664074833920
Reagovat
PetaM
No, aspoň, že nevyhrál Murray ...
Reagovat
kada.tom
a kdo teda vyhrál?
Reagovat
Frick
No, řekl bych, že 1.1.2016 se to tak úplně nečekalo, že sezonu nezakončí na trůně ani Serena, ani Novak.

Ano nevim, co se dá označit za více překvapivé. Jak z pohledu toho, že hegemon minulých let trům opustil, tak z pohledu toho, kdo je tam místo hegemona.

Tak možná u žen to zase taková bomba není, že Serena byla sesazena. 35 let. Klouby v háji. Nicméně překvapivé je to, že ji nahradila právě Angie. Sice určitě kvalitní hráčka, ale přecijen, poslední tři sezony přebývající většinou až na chovstu TOP TEN.

U mužů je sesazení Novaka bombou o dost větší. Naopak ten fakt, že jméno toho, kdo ho svrhl, je Andy Murray, je asi nejvíce logické vyústění. Roger starý, Nadal zdravotně v háji. Stanovi a spol. "něco chybí"...

Osobně bych si dovedl představit, že i v roce 2017 se bude jméno no. 1 měnit. Novak se samozřejmě na trůn může vrátit. Jestli by někdo někdo jiný mohl vstoupit do hry? Asi spíše ne.

U žen je naopak boj o trůn velice otevřený. Může se o něj porvat klidně i třeba 6,7 i 8 hráček. K naší velké radosti jsou mezi nimi i dvě Češky.

Bude nás čekat zajímavý rok.
Reagovat
Kozoroh
No nic, gratulace Andymu a jeho fans, dnes byl o třidu lepší. Andy Novaka předčil ve výměnách i na returnu, na příjmu po 1. podání soupeře Djoker získal jen 5 z 32 míčů, což je na returnéra jeho kvalit mizerné číslo. Ač Djoker měl dnes 72% úspěšnost 1. podání, nic mu to nebylo platné.
No1e si nechal mezi prsty proklouznout letošní sezónu. Je prvním tenistou od svého kouče Borise, který v sezóně (1989) vyhrál dva majory a neuzavřel ji na 1. místě. Mohl to dnes napravit, jenže dnes se jeho výkon podobal letošním podzimním zápasům proti Bautistovi, Čiličovi, Zverevovi. Bohužel dnešní zápas ukázal, že jeho letargie pokračuje dál. Odhaduji, že na přelomu roku oznámí změny v týmu, současný stav ho uspokojovat nemůže.
Reagovat
Mayo
Vyhral 2 GS sak to je super.
Reagovat
woody
No hlavně by měl zapracovat na rychlosti podani,nevim jestli ho stale limituje prava ruka,nicmene rychlosti uz je skoro na zenskych,musi tahat vse pres vymeny a to se neda porad. At hral posledni pul rok mizerne,dnesni zapas byl vrchol.Tolik zahozenych konecnych uderu jsem dlouho nevidel a kdyz ho trefil,tak byl pomalej. Murray nehral nic extra,na Djokera to stacilo.Uvidime jestli najde dost motivace dostat svou hru ( a halvne servis) zpet na uroven z poslednich let,budu mu drzet palce !!!
Reagovat
Marduch
Přesně takle jsem vnímal hru Novaka v prohraném zápase s Čiličem Nemá to koule (ač jsem dnes neviděl)
Reagovat
turista
Novak jakoby ztratil šťávu. Dřív mu první podání lítalo běžně přes 200km/h. Teď podává pomalu a vše musí tahat přes výměny. Bohužel už mu nejdou ani ty big pointy.
Reagovat
woody
Podani podle me momentalne nejvetsi rozdil,sila se vekem neztraci tak rychle jako rychlost,verim ze na tom zamaka a bude podavat lepe!
Reagovat
George_Renel
To ten outfuck přišel Djokoviče dost draho....
Reagovat
steve79
Fandil jsem Murraymu, protoze kdyby vyhral Djoko, tak by vyrovnal Rogera. Murray se neskutecne zlepsil v obrane. Vynalezl uplne novy druh obrany v uvozovkach.
Reagovat
Mayo
Zlepšil v obrane? :D ja som si vždy myslel, ze v obrane je fantasticky
Reagovat
Pe3k
Velka gratulace. Cekal sem jasnou vyhru No2eho a vyhral Mu11ay. Vyhrat wtf ve finale smaznout Novaka a zakoncit rok jako jednicka je uspech hoden clena big4. Ted to chce vyhrat AO.
Reagovat
steve79
Ao vyhraje Roger Federer.
Reagovat
VlS
Tak na to se rád podívám, ale moc bych na to nevsadil.
Reagovat
steve79
No uvidime. Sam jsem zvedavy, jak na tom bude.
Reagovat
Pe3k
Fyzicky je na tom prej velmi dobre a sam tvrdi ze chce vyhrat grand slam :) vetsi sanci ma na W a Us ale nebudu se zlobit ani za Ao...
Reagovat
steve79
Ja jsem cetl cca mesic, ze trenuje naplno, ale koleno neni na 100 procent. Nevim jak si to mam vylozit.
Reagovat
Pe3k
Jeho kondicni trener je spokojen tak si myslim ze je na tom dobre ????
Reagovat
steve79
No kdyz bude fit, tak se rozhodne muze vratit do to 3. Necetl jsi novou knihu od fedexe. Ted vysla.
Reagovat
Marduch
von tady už zas někdo blouzní o Fedexovi v top3 a nejlíp hned na AO?
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak když bude za každý vyhraný zápas dostávat desetinásobek bodů, tak to vůbec není nereálné...
Reagovat
Marduch
aha to je pak jiná, uznávám.
Reagovat
kada.tom
chtít může ... to je tak jediný :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
porazí v pěti setech Rafaela Nadala...
Reagovat
Pe3k
Tak zas nefantaziruj HairDal obhajuje prvni kolo....
Reagovat
steve79
A 7:6 v tie breaku :D
Reagovat
peggy
Mily Noe,kdybys prohral tereba z dvoustym hracem okruhu,ale s Andym z toho jsem moc spatna. U neho bylo vyhodou,ze hral doma.Tak nesympaticky hrac jako je Andy se jiny nenajde! V jeho hlave je,ze jste vsichni spatni,ale v Novem roce spadne,zadny strom do nebe neroste.
Reagovat
spaniel
Pan Andy!
Reagovat
FulnekUltras
lajnoví si nakonec taky odvedli své
Reagovat
Stan_Borowitz
Proradní anglosasové, oběma slovanským bratřím hlásili schválně špatně. Asi chtěli, aby prohráli oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Andymu. Neškodilo by ale, kdyby projevil trochu víc radosti. Vypadá to, jako by ani neměl radost.
Reagovat
tito
Je vyčerpaný.
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím. Já jako fanoušek tenisu se chci radovat s vítězem, ale tohle ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Napiš stížnost na vedení ATP.
Reagovat
VlS
A Vatikán by nepomohl? Asi ne, ani pravoslaví, ani presbytariáni tam nemají nejlepší jméno, zase binec!
Reagovat
a.magerova
Lendlovatí.... :-))
Reagovat
Marduch
Právě. Má zakázáno se pateticky radovat, pak by totiž hrozilo ujetí si momentálním úspěchu a pokles pokory před dalšími velkými turnaji. Samozřejmě jednoznačně víme, čí je to práce;)
Reagovat
kada.tom
Od: kada.tom Andy na letošním TM
Cilic = jednoduchá práce
Nishikori = bitva
Wawrinka = jednoduchá práce
Raonic = bitva
Djokovic = ???

Kéž by to pokračovalo v nastalém trendu :-)
[ Reagovat ]
20.11.2016 00:54Od: spaniel
Aby nebyla jednoduchá práce...pro Novaka. (skrýt komentář)
[ Reagovat ]
20.11.2016 09:24Od: baggik
2* jednoducha prace, 2* bitva a jako tresinka na vrchu potupa.
[ Reagovat ]
Reagovat
Stan_Borowitz
No jo no, měls pravdu. Mohl jsi na tom vydělat balík, ale ten pocit žádné prachy nenahradí.
Reagovat
kada.tom
+1
Reagovat
spaniel
Klasická djokomurárna...negativní poměr winnerů a chyb (26:45), dlouhé výměny a čekání na chybu soupeře. Oba mají skvělou práci a ani jeden nemá dostatečně dobrý útok na překonání obrany toho druhého.

Zatímco dřív to býval Murray, kdo zkazil první, dnes se to otočilo a první zkazil Novak. Potvrdil, že je v krizi a naopak Murray potvrdil, že je nejlepším hráčem posledních 5-6 měsíců. Novak se v druhém setu trochu zlepšil, ale Murray dnes překročil svůj stín, o druhý servis nepřišel a dopodával. Nevím jestli je to věčnou kritikou nebo čím, ale Novak bez emocí a bojovnosti. Působil odevzdaně. Otázka je, v jaké formě se vrátí v 2017.
Reagovat
spaniel
* oba mají skvělou obranu
Reagovat
Tornes
Gratulace Andymu. Nejen že má první WTF, ale ještě zakončí rok jako světová jednička. Pro mě naprosto nečekané, ale po WTF musí uznat snad každý, že zasloužené.

Má solidní šanci se udržet tam minimálně do Wimbledonu a kdo ví, možná i déle ;) Osobně doufám, že ho na trůnu vystřídá někdo, kdo tam ještě nebyl, ale kdo ví.
Reagovat
Frick
Takovýto zápas by si to zasloužil. 1h 42m - to je výsměch. To má být fight aspoň na 150 minut.
Reagovat
FulnekUltras
se občas nažere i malý... ;)

https://www.youtube.com/watch?v=2OhywIhuO5A
Reagovat
Stan_Borowitz
Aspoň že titul zůstal ve slovanských rukou.
Reagovat
Fandina
Nole víc chyboval a to rozhodlo. Gratulka Andymu. Jedničkou je zaslouženě.
Reagovat
sprchon
Nechápu jak mohl Novak prohrát, na BP byl jednoznačně lepší... Asi to bude tím, že se Andy nevzdával ani když měl MP na vlastním servisu.
Reagovat
Denis92
Kto by to bol povedal, ze najlahsi zapas (super) bude Murrayho cakat vo finale :) Uplne zasluzene zvitazil, dnes bol vo vsetkom lepsi. Udrzal si poziciu svetovej jednotky v priamom suboji a poprvykrat vyhral TM. Pekny uspech.

Djokovic dnes slabucky, strasne vela chyb. Druha polovicka sezony mu vobec nevysla, tak ako som pisal po RG, ze uz ziadny GS v tejto sezone neprida.

Uvidime co prinesie nova sezona..hlavne nech je zdravy Roger!
Reagovat
Marduch
I ty? Ja tu predikci zaznamenal jen u Forehanda..
Reagovat
Denis92
Od: Denis92 05.06.2016 19:02
Nevyhnutne sa stalo skutocnostou. Gratulacia Novakovi..

Dokazal vyhrat 4GS v rade, co je naozaj obdivuhodne. Moze sa vsak stat, ze z najblizsich 4GS nevyhra ani jeden. Odvazne tvrdenie, mozno sa v tejto chvili zda az nerealne.. Osobne si vsak myslim, ze minimalne tento rok uz ziadny GS nevyhra.

Moj prispevok po finale RG.
Reagovat
Marduch
Jj dobra trefa;)
Reagovat
tito
Andy!!! Už jsem měl strach, v závěru šlapal vodu, ale naštěstí to dotáhl. Nic moc zápas, ale úžasné vítězství a zasloužená No1!
Reagovat
VlS
Kdo to bude mít těžke se zkousnutím, květáková połívka mu může udělat dobře.
Tolik atletiky ve dvou setech, klobouček pánové, jednoznačně jste dva nejlepší atleti současného ATP. Sice mám radši chlapáčtější tenis, ale nejde nevidět schopnost pohybu obou a excelentní obranu.
Gratulace Andymu a Nole, musíš máknout víc.
Reagovat
Mayo
Andy krásne ponizil Djokoviča v suchom. Ani to nebolelo.
Reagovat
kada.tom
Yes! Andy to dokázal! :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Naši slovanští bratři Skotové to dokázali!!!!
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
VlS
Nabarví si teď hubu na modro? No, mohl by.
Reagovat
spaniel
...
Reagovat
kada.tom
Andy si přečetl motivační věty v notýsku, nasadil čepici a jde na to :-)
Reagovat
kada.tom
Come on Andy!
Let´s go Andy!
Reagovat
kada.tom
hezký televizní jestřáb :-)
Reagovat
sprchon
Viděli jste někdy zahrát Noleho dva údery po sobě do FH?
Reagovat
spaniel
milionkrát...
Reagovat
spaniel
Jestli myslíš forehand křížem...dělá to běžně a každým úderem zvětšuje úhel.
Reagovat
sprchon
Spíš myslím zleva dvakrát za sebou po lajně.
Reagovat
Marduch
Máš naprostý recht, on tuhle figuru úplně přestal používat, ač tam takové riziko, jak BH po lajně z crossu není. Jakože když teda už trefí z crossu BH po lajně, tak potom zas honem rychle od lajny pryč :) Nějaký protipohyb z BH od něj nehrozí. S tímhle se těžko smiřuju, protože pak jeho hra smrdí stereotypem..
Reagovat
Stan_Borowitz
Berdychovatí...
Reagovat
sprchon
Dobře. A dneska? Když nepočítám úder po servisu zprava doleva.
Reagovat
spaniel
Novak dnes strašně chybuje z BH, takže Murray tlačí, aby se všechny výměny hrály BH - BH. Ale máš pravdu, dnes toho bylo málo. Až teď, co se Novak trochu zlepšil.
Reagovat
Fandina
To je pěkný pohled kamery na oba dva zároveň, když sedí na lavičce.
Reagovat
spaniel
Tomasinhovo momentum :)
Reagovat
smazaný uživatel
To se konalo na US open. Od té doby Andy neprohrál žádný turnajový zápas....
Reagovat
spaniel
Haluz je, že tomasinho odešel a Murray se stal jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
I takové příběhy Andy píše.
Reagovat
VlS
ještě to může bejt zajímavý
Reagovat
vaclavsubrt
Pojd Nole... seš ted na tom nejlíp za celej zápas
Reagovat
sprchon
No konečně! :)
Reagovat
blixa
Klídek, Nole otáčí ;-)
Reagovat
d@ve
Kdyby na druhé straně nebyl Andy, tak to klidně i věřil.. ;)
Reagovat
Nola
Nole to je fakt nieco hrozne, Andy je ovela lepsim hracom
Reagovat
kranyz
6-3 *4-1 to je až ostudný výkon...jsem myslel že se bude aspoň být o jedničku na konci roku ale tohle..?
Reagovat
blixa
Bude se "být" ? Boha ... :D
Reagovat
kranyz
Jj nějak mi to uklouzlo, jsem rozladěný z výkonu poslední na tiketu :D
Reagovat
spaniel
Nishi nás zmatl. Vypadalo to že Novak je zpět, ale to jen Kei byl úplně mimo. Novak velká bída. A emoce nula...žádná bojovnost.
Reagovat
Marduch
Mluv za sebe, facepalme.
Reagovat
spaniel
Hraješ si na morální zeď, inteligente? :D
Reagovat
Marduch
Klobouk dolu pred Morální zdí! Ač jsem to neviděl, tak zvladl finále i navzdory predchozim maratonum. Ostatně, můj tip byl 65/35 pro MZ s tím, ze Nishi málokdy dava víc top hráču za sebou..
Reagovat
kada.tom
Novak je naprosto mimo ... naprosto
Reagovat
kada.tom
co to Novak předvedl u té sítě ...
Reagovat
spaniel
Nejkomplexnější tenista na síti dřevěnější než já :D
Reagovat
spaniel
Jsem nevěděl že Clive Owen je tenisový fanda. Je to pán.
Reagovat
kada.tom
Gerard Pique je přítomen :-)
Reagovat
Denis92
Murray ho uplne nici..Djokovic vyzera ako ten, co hral vcera 4hodinovy maraton.

Inak stats 1.servisu Djokovic 77% a Murray len 55%. Neuveritelne vzhladom na skore.
Reagovat
sprchon
Ovšem fiftýny po prvním podání:
Novak 58 %
Andy 85 %
Reagovat
Tuttovka
Vzhledem k tomu procentu servisu je to fakt dost překvapivé. To je fakt nálož. Takhle jsem dlouho neviděl Novaka prohrávat. Bohužel jsem chtěl vyrovnaný zápas...
Reagovat
spaniel
Nezhubl Novak? Zdá se mně jak smrtka.
Reagovat
sprchon
Působí tak, no. Je to možný...
Reagovat
Mayo
Vždy bol jak palička.
Reagovat
spaniel
Byl vždy, ale ne až takto...teď je jak párátko.
Reagovat
Fandina
Já ho tak často nesleduji, ale myslím, že je pořád stejný.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak naprosto neškodný na returnu
Reagovat
kada.tom
Andy neskutečně bojuje a nevzdává se. Novak odvrátí dva breakbally v řadě skvělým servisem a pak to stejně chybama daruje.
Reagovat
sprchon
Proč by se vzdával? :D :D
Reagovat
spaniel
Kaďák je mimo.
Reagovat
kada.tom
tak téměř všichni pasovali do role favorita Novaka, navíc ten tlak O2 arény musí být obrovský :-)

a nevzdává se ... nedal dva breakbally a stejně to pak v dalších X výměnách vybojoval :-)
Reagovat
MartinPa
Koukám na to 15 minut a zatím 1 winner a 18 UE = to takto probíhal celý první set?
Reagovat
sprchon
Ano, je to skvost.
Reagovat
smazaný uživatel
a tohle je prosím finále TM
Reagovat
MartinPa
Tak už je to lepší - druhý winner, tentokrát Novak :-)
Reagovat
spaniel
:D
Reagovat
Tuttovka
Na to jak je nakloněné procento prvního servisu na Novakovu stranu, je hra na kurtu výrazně otočená k Murraymu.
Reagovat
tito
Výborně Andy! Hraje disciplinovaně, bekhend jak píše Mayo opravdu bezchybný. Ve dvou by to mohlo vyjít.
Reagovat
kada.tom
klidně i ve třech :-)
Reagovat
tito
Po včerejšku? Myslím že ne.....
Reagovat
kada.tom
Andy neskutečně bojuje a nevzdává se. Novak odvrátí dva breakbally v řadě skvělým servisem a pak to stejně chybama daruje.
Reagovat
kada.tom
Novak zatím dělá dost chyb a zcela objektivně byl v 1. set horším hráčem. Andy ale nehraje žádnou údržbu, oba hrají docela agresivně a jsou k vidění dost pohledný výměny :-)

Snad Andymu nedojdou síly a udrží level své hry :-)
Reagovat
spaniel
Jak se někdo může dívat a vidět něco úplně jiného než co se děje. 8/11 a 7/8 je u tebe agresivní tenis? Vždyť nehrají žádné úhly, všechno je to na jistotu.
Reagovat
Kozoroh
Ač Murray dobře nepodává (50% umístěného prvního podání), přesto je ve výměnách silnější a Djokera zatlačuje. Novak je na returnu bezzubý. Musí něco změnit, neboť Murray nevypadá na to, že by měl odpadnout... Novaku BOJUJ!!! Vzpomeň na letošní finále RG, kde jsi taky ztratil první sadu!
Reagovat
janek_da
čím hůř Noak hraje, tím menší mám o něj obavy :)
Reagovat
Mayo
Lec gou Andriš
Reagovat
sprchon
Prohrává v dlouhých výměnách. A i v těch krátkých... Bez šťávy, Murrayho neupinká. ;)
Reagovat
Mayo
Andy z BH strany absolútne bezchybný, istý.
Reagovat
kada.tom
Andy využil třetí nabídnutou šanci a sebral Novakovi podání. Teď se uvidí, jestli to dokáže potvrdit a získat tak set. Zatím je lepší.
Reagovat
Kozoroh
Ač Murray dobře nepodává (50% umístěného prvního podání), přesto je ve výměnách silnější a Djokera zatlačuje. Novak je na returnu bezzubý. Musí něco změnit, neboť Murray nevypadá na to, že by měl odpadnout... Novaku BOJUJ!!! Vzpomeň na letošní finále RG, kde jsi taky ztratil první sadu!
Reagovat
smazaný uživatel
jžš Novaku
Reagovat
Kozoroh
Hodně vyrovnaný duel a na Andym není znát včerejší maraton s Milošem. Novak to má těžké...
Reagovat
janek_da
Noak Djokovič vyhraje suše ve dvou
Reagovat
sprchon
No nevim nevim...
Musel by mu celou dobu šlapat 1. servis a doufat v nějakou Maříkovu slabší chvilku.
Reagovat
Lunej..
Co kdyz prohraje mokre ve trech?
Reagovat
sprchon
Na zápas se dívám a užívám si poslední zápas sezony. :)
Reagovat
Mayo
Konečne končia tie hnusne haly
Reagovat
kada.tom
Novak horko těžko uhájil svoje podání. Zatím mi přijde Andy o něco lepší. A dokonce jsou k vidění i winnery :-))
Reagovat
Mayo
Takze Andy skvelý slajz, return a následne delovy return, ze Djokovic skoro odletel a aj tak neni brejk. Omg
Reagovat
pockerface
Pink sem, pink tam a jestli bude každý game skoro 10 minut, tak potěš koště :-)
Reagovat
Mayo
Omg tie fotehandy desne
Reagovat
Mayo
Fenomenálny return Andyho wow
Reagovat
Serpens
Užijte si poslední zápas s Bidrmanem, nejlepším tenisovým komentátorem, je ho škoda :(
Reagovat
Fandina
On by měl komentovat tenis na O2, tak snad o něj nepříjdeme.
Reagovat
Serpens
Nechytám... :(
Reagovat
Fandina
Já ano, takže se na něj tam těším, ale zase mě vadí, že neuvidím ATP tenis, ten v Česku bude k vidění na Digi Sportu a ten nemám. Ale uvidím, třeba si to také pořídím.
Reagovat
Fandina
mi vadí
Reagovat
smazaný uživatel
na nete nie je problem sledovat takmer uplne vsetko,len prides o dabing
Reagovat
darek.vrana
Kde? Streamy o kterých vím já se s TV nedají srovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
nebudem tu robit reklamu,ale co tak nejake stavkove spolocnosti?,staci mat na ucte 1(jeden)cent
Reagovat
Fandina
Na netu mohu sledovat i Digi sport ve slovenštině nebo češtině, to samozřejmě, když si to zaplatím. A jinak mohu sledovat na netu všechno na free stremech bez komentáře nebo bez češtiny. To vím. Já ale psala spíš o televizi a HD kvalitě. Ale mám ještě na satelitu italský SuperTennis a tam dávají jak ATP tak WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
tiez sport radsej sledujem v TV,mne o komentar ani tak nejde,niekedy ked sledujem a nerozumiem komentaru,tak je to aj vyhoda,nevyrusuje ma to,mohli by vymysliet nejaku stanicu bez komentara,len to by asi vacsine zase vadilo
Reagovat
smazaný uživatel
myslim hlavne tenis,hokej,v takom biatlone je potrebny,tam sa toho deje velmi vela
Reagovat
Fandina
Já mám tenis s komentářem, kterému roumím ráda. Když náhodou dělám něco jiného a zrovna to nesleduji, tak jsem alespoň v obraze zvukem.
Reagovat
smazaný uživatel
tak to ano,len vtedy mi viac ide o zehlenie:)
Reagovat
Fandina
Nejen při žehlení se dá poslouchat tenis.
Reagovat
janek_da
Na zápas se dívám. Fandím Djokovi.
Reagovat
Lunej..
Taky se divam a taky fandim Djokovi. Ale nevydrzim do konce.
Reagovat
blixa
Vydrž babi, nepodceňuj se ! ;-)
Reagovat
janek_da
jj, konec bude jenom pro ocelové muže. Tím neříkám, že mezi ně patřím.
Reagovat
Lunej..
Jde o to, ze me jejich zapasy nebavi, takze budu koukat nez me to prestane bavit:)
Reagovat
Fandina
Na zápas se dívám a je mi jedno, kdo vyhraje.
Reagovat
rubens
kde na to koukáte, nějaký stream...
Reagovat
kada.tom
http://live.robinwidget.com/streamvideo8/murray-or-raonic-vs-djokovic-or-nishikori-atp-world-tour-finals-london-live-stream-55069.html
Reagovat
rubens
Dík, už to šlape.. :-)
Reagovat
kada.tom
Tak nechť vyhraje ten lepší :-)
Reagovat
Marduch
jj
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist