Murray přijde kvůli bolestem pánve o ATP Cup i Australian Open

29. 12. 2019, 09:21
Aktuality 41
Andy Murray kvůli bolestem pánve nestihne začátek sezony. Dvaatřicetiletý Brit, který se letos v lednu podrobil druhé operaci kyčle a obával se konce kariéry, se odhlásil z ATP Cupu i Australian Open. Naposledy se představil před šesti týdny na finálovém turnaji Davis Cupu v Madridu, předtím triumfoval v Antverpách.
Profily hráčů
Andy Murray

Na letošním Australian Open se Andy Murray rozloučil po prvním kole v slzách a kvůli dlouhodobým bolestem kyčle zvažoval konec kariéry. Nakonec se rozhodl pro další operaci a kovová kyčelní náhrada mu pomohla k návratu do tenisového života. Už po necelých pěti měsících hrál čtyřhru.

Dvaatřicetiletý Brit hned v červnu triumfoval společně se Španělem Felicianem Lópezem na domácí trávě v Queen's Clubu, během léta začal hrát i dvouhru a na podzim v Antverpách ukončil po finálové výhře nad Stanem Wawrinkou i dvou a půlleté čekání na singlový titul. Za úspěšný návrat na kurty si od tenisové federace ITF i asociace ATP vysloužil trofej za Comeback roku.

Jenže právě od říjnového triumfu ho trápí potíže s pánví. Třebaže trénuje, nechce návrat do zápasového programu uspěchat a v lednu se tak na kurtech nepředstaví. Nepomůže Britům na novém ATP Cupu a od 20. ledna nebude startovat ani na Australian Open, na němž si zahrál pětkrát finále.


"Nesmírně mě mrzí, že nebudu moci v lednu v Austrálii hrát," uvedl bývalý první hráč světového žebříčku, jenž neabsolvoval plánovaný prosincový tréninkový blok v Miami.

"Potíže se vrátily a zatím neodezněly. V rámci prevence je třeba návrat na kurt neuspěchat," dodal vítěz tří grandslamů, jemuž v současnosti patří v pořadí ATP 125. místo.


Na ATP Cupu se Britové utkají v Sydney postupně s Bulhary (3. ledna), Belgičany (5. ledna) a Moldavany (7. ledna). Duo Dan Evans a Cameron Norrie by teoreticky mohl doplnit Kyle Edmund, který je aktuálně přihlášen do Dauhá. Dalšího hráče v Top 100 Britové nemají.

Místo přesunu do rozpálené Austrálie Murray zůstává na britských ostrovech a bude ladit kondici a celé tělo pro návrat do turnajového kolotoče. Na únor má naplánovaný halový podnik ATP 250 ve francouzském Montpellier.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
Kozoroh
Murraymu se takový návrat na výsluní, jaký měla Velká 3, nepovede. Problém je, že Murray má svou hru postavenou na pohybu a ten už nikdy nebude tak dobrý jako dřív. Kdyby svou hru změnil, zlepšil servis a byl aktivnější u sítě, mohl by hrát ještě několik let, což ale není nic jednoduchého změnit svůj styl hry. Pokud bude praktikovat starý styl, který u něj známé, do několika let ho čeká další operace kyčle, další pauza v kariéře a to už bude zvažovat, že s tenisem sekne úplně.
Reagovat
Mantra
do několika let? spíš týdnů - je ko - sorry jako
Reagovat
Mayo
Možno preto, že ti 3 nemali take vážne problémy ako Sir.
Reagovat
stopan
no nadal nemal vazne problemy vobec, len dvakrat udajne pauzoval s kolenami dlhu dobu, co je zvlastne doktori nadalovi uz v 25 hlasili koniec kariery a on sa zazracne uzdravil cim starsi tym odolnejsi s kolenami a klbmi, rozpravkovy pribeh vymykajuci sa prirodzenosti sportoveho opotrebovania, unave, mentalnej vycerpanosti.
Reagovat
Nola
kto nema postaveny tenis na pohybe? aj Fedex ho ma, aj ked sa to na prvy pohlad nezda, aj ked dokaze ziskavat lahsie body... ano, Andy nahanal niekedy stratene body, ktore vacsina vypustala, ale pohyb je v tenise velmi dolezity, vsetci velikani ho museli mat, inak by GS vyhravali servismani a bum, bum tenisti, obcas sa to moze prihodit, ale to je skor vynimka z pravidla, genetika hra dolezitu ulohu + tenisovy strop, Andy musel vynalozit viac usilia na ziskanie GS + NO1, ako trebars Fedex, musel viac driet na treningoch + jeho somatotyp, Fedex ma idealnu tenisovu postavu, Andy podla mna az tak nie, ma tazke kosti, ludovo povedane... mozno sa mylim, ale takto to vidim ja, skoda, ze sojka nepise, ta by do tejto problematiky doniesla viac svetla
Reagovat
Denis92
?Zahrám si na Australian Open, potom na exhibičnom turnaji v Juhoafrickej republike, potom sa zúčastním turnajov v Dubaji, Indian Wells, Miami a Bogote (exhibicia).
Nasledovať bude Roland Garros, súboje na tráve v Halle a Wimbledone. Potom Olympiáda v Tokiu, Masters turnaj v Cincinnati a US Open, Laver Cup, turnaje v Šanghaji a Bazileji. A taktiež výberový turnaj ATP, ak sa naň prebojujem,? cituje Švajčiarove slová Tennis World.

Podla mna tu antuku mohol vypustit uplne, ale tak uvidime.
Reagovat
Elip13
Tak letos tam udělal SF. Myslim, že pokud bude příští sezóna opravdu ta poslední chce se vrátit na všechny čtyři GS. Loni hrál na antuce 3 turnaje.
Reagovat
paddy
Andy se už vidí v rychlobruslení - tréninkové metody jako Sáblíková
Reagovat
Nola
sranda turnaj ATP CUP, absolutne nechapem pravidla...
Na ATP Cupu se Britové utkají v Sydney postupně s Bulhary (3. ledna), Belgičany (5. ledna) a Moldavany (7. ledna). Duo Dan Evans a Cameron Norrie by teoreticky mohl doplnit Kyle Edmund, který je aktuálně přihlášen do Dauhá. Dalšího hráče v Top 100 Britové nemají.

Britania teda bude hrat, alebo nebude?
Reagovat
EllNino
proč by nehrála?
Reagovat
brixner
A to mám Andyho rád, vod doby, kdy se poprvý poblil na US OPEN. Ale tydle rehábky sou někdy vo život, něco vo tom vim! Vlóni sem si dal na běžkách lehčí vejběh, prostě sem vysprintoval na Lysou horu, na vrcholu si dal žváro a selfíčko s ňákejma školačkama a pak kristiánkama zas dolu, pro mě nic mimořádnýho. Ráno sem ale vylez z pelechu a hups-cejtim bolest v pánvi, nejhorší to bylo na hajzlu, asi víte, co sem tam po ránu dělal. No, tak volam známý doktorce a po deseti minutách mi volá zpátky, že prej sem vobědnanej na rehábku a ať do hodiny naklušu. Klusat sem moc nemoh, takže MHD, v šalině mě pustil sednout asi šestiletej smrad se sluchátkama, řkoucí "Dědo, pote si sednout, asi vás bolí prdel, že jo?" a já mu jí hned jednu plesknul, takovýdle slova sem začal používat až v sedmi letech, no parchant jeden. V čekárně sem si poseděl lehký tři hodinky, pak se otevřely dvéře a v nich statná masérka s bicepsama jako moje stehna a já chtěl vzít roha, ale byl sem pomalej a vona po mě hmátla a prej "Pocem, mladej, když už sis to cálnul!" Marně sem vysvětloval, že sem se přišel do čekárny jen vohřát, vona se mnou praštila na lehátko a hnátama mi lomcovala jako zloděj se zámkem, až sem úpěl. Ale světě div se-vodešel sem po svejch, co vodešel, doslova vodhopkal a radostí sem jí dal pětikačku dýško, zasloužila si ho! Jestli voni ty tenisový hvězdy nejsou drobet zhejčkaný, heleďte se já - byl sem na sebe tvrdej a příští rok už přemejšlim vo Chopku :-)
Reagovat
FulnekUltras
tam se taky poslední dobou hrne kdejakej magor... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=PuIGhN70cN8
Reagovat
a.magerova
Na Lysé jsem byla letos v létě po dlouhé době... autobusem až k chatě Emila Zátopka, nahoře jídlo a malinovku a šupajda zpět... žádný následný rehabilitace, jen dobrý pocit... ;-)
Reagovat
SwissMaestro
Tohle je jasnej konec. Dost možná si pokurvil život bez bolesti....
Reagovat
paddy
Murray A. - ukončí v roce 2020 profesionální kariéru 2020: kurz 3.3

Federera už stáhli, takže jistota - Roger letos končí
Reagovat
smazaný uživatel
Uz posledné dva roky len paberkuje, uz davno mal skoncit.
Reagovat
tenista08
Komiku...
To by to Rafa musel zabalit už v roce 2016.

Federer 2018-2019:
GS - 1 T, 1 F
1000 - 1 T, 3 F
500 - 5 T
250 1 T

Nadal 2015-2016:
GS 0
1000 1 T, 1 F
500 2 T
250 2 T

Měl by sis s pokorou užívat, že Rafa zázračně povstal z mrtvých, a nebrat si neustále do huby Rogera. Ten už totiž opravdu nepotřebuje nikomu nic dokazovat. Hraje pro radost svou, svých blízkých a nás všech, fanoušků tenisu.
Reagovat
Nola
neruhaj sa, je to prave Fedex, ktory zabezpecil Rafovi NO1, ci? mas prilis kratku pamat
Reagovat
Patik
je to stále paradox keď hráč druhého sledu musí vyradiť Djokoviča aby skutočný GOAT mohol sadnúť na trón :)
Reagovat
Kozoroh
Švýcarský lékař Hannes Rudiger, odborník na kyčelní operace, před pár měsíci prohlásil, že se Murray vystavuje riziku otravy krve kobaltem, pokud bude operovanou kyčel zatěžovat hraním profi-tenisu.

https://www.google.com/amp/s/www.ubitennis.net/2019/10/andy-murray-taking-high-risk-comeback-warns-top-hip-specialist/amp/
Reagovat
turista
Kobalt není nějak děsivě toxický. Je např.součástí vitamínu B12. Ale masívní expozice kobaltu u dělníků co s ním pracují může vést k plicní fibróze, kardiomyopatii, poruchám štítné žlázy.
Reagovat
Mayo
Veľká skoda Andyho :/ už som myslel, že bude aspoň bez bolesti.
Reagovat
Patik
Po Antverpách to vyzeralo slubne..forma by sa aj našla a do Austrálie bolo času dosť aj na zregenerovanie tela..prípadne eliminovanie zbytkových zdravotných ale aj herných problémov..je to škoda..každopádne trošku ma títo zranení hráči vedú k myšlienkam ako to tá naša aktuálna svetová jednotka robí vzhľadom na toľko zdravotných problémov je stále na čele rebríčka a favoritom akéhokoľvek turnaja..toľko zdravotných problémov toľko zranených profi hráčov s odbornou liečbou a nikto sa s tým nevie vysporiadať tak brilantne ako náš Rafael.
Reagovat
Elip13
Kouzelník Rafa... :D
Reagovat
Nola
sranda bokom, nikdy si nedovolim odpisat ziadneho clena B4, ale Andy ma zrejme najvacsie zdravotne problemy....DelPo ma za sebou aspon 5 navratov po roznych operaciach, dokazal sa vratit do T10, ci to dokaze Andy je vo hviezdach
Reagovat
Patik
DelPo má tú výhodu že jeho hra neni založená na pohybe takže napredovanie po zranení ide o čosi jednoduchšie..Andy už podĺa mňa nebude tam kde predtým..už Federer s Djokovičom ledva vzdorujú mladým hráčom a to nemajú žiadne protézy.
Reagovat
stopan
no a teraz nech mi niekto tvrdi, ze Rafanko nesype nic, a jeho telo sa zazracne regeneruje a pri tej extremnej zatazi pri jeho style tenisu, tam kde ini museli na operaciu, dokonca aj federer pre banalnu vec, ktora sa mu stala doma, tak nadal hraje v pokrocilom tenisovom veku ako znovuzrodeny, ze liecba kmenovymi bunkami :D :D :D, predtym sportovcov dr. fuentes liecil transfuziami ich vlastnej krvi obohatenej o dopove prvky :D :D :D
Reagovat
Cico93
Neplač.
Reagovat
Mayo
Azda bude dobre nasypany ešte aspoň 1 sezónu.
Reagovat
Herbert_Hoover
Rafa prvním tenistou historie, který se stal světovou jedničkou ve třech různých dekádách :)
Reagovat
Marduch
Rafa uz byl no.1 nejpozdeji ve svych 14 letech?
Reagovat
Kozoroh
Herbert má na mysli dekády gregoriánského kalendáře, tedy 0. léta, 10. léta a dnes započatá 20. léta 21. století.
Reagovat
turista
Ano.
Reagovat
Nola
chudak Andy ma tu smolu, ze ho Rafa nezoznamil.... to je kamos teda, nepomohol ani start na tohorocnom malorskom challengeri
Reagovat
smazaný uživatel
Neplač, pozri si hajlájty z epického finále s Baghdatisom, a den bude pre teba krajší.
Reagovat
stopan
myslis epicke finale nadala na us open s andersonom :D
Reagovat
FulnekUltras
ona taky dlouhodobá pružnost a výdrž u jižních somatotypů je o dost větší než u těch severních
Reagovat
Mantra
Chápu, že v životě nedělal nic jiného, že pravděpodobně ani nic jiného neumí, proto se brání a drží zuby nehty naděje, ale podle mě je hloupej, měl by upřednostnit jiné priority, přehodnotit to a skončit, nahoru už to stejně nepůjde.
Reagovat
FulnekUltras
kéž by to držel ještě tak deset let mimo tenis při normální každodenní zátěži aspoň v mírně zvlněném traverzu - jinak mu za chvíli nezbude ani ta jeho rajda - s běžně zaléčeným elvis pelvis by to býval mohl dotáhnout podstatně dál...

https://www.youtube.com/watch?v=_m6RhgGQvnE
Reagovat
George_Renel
Vůbec mě to nepřekvapuje. I ten letošní návrat byl uspěchaný, možná i hloupý.
Reagovat
kada.tom
achjo :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist