Murray v prvním singlovém zápase s kyčelní náhradou prohrál. Nestačil na Gasqueta

13. 8. 2019, 07:34
Aktuality 7
ATP CINCINNATI - Andy Murray první zápas ve dvouhře od lednového Australian Open a následné operaci kyčle prohrál. Na Masters v Cincinnati, kde nastoupil jako první tenista v historii k singlovému k utkání na okruhu ATP s kovovou kyčelní náhradou, nestačil na Francouze Richarda Gasqueta.
A. Murray a R. Gasquet (© AFP)

Andy Murray se navzdory doporučení lékařů a vlastním prohlášením o možném konci kariéry nečekaně brzy vrátil zpět na kurty. Od června odehrál pět turnajů ve čtyřhře a včera absolvoval návrat také ve fyzicky náročnější dvouhře. 

Dvaatřicetiletý Skot v únoru podstoupil druhou operaci kyčle - takzvaný resurfacing, což je povrchová náhrada kyčelního kloubu, při které se po obroušení nasadí na hlavici stehenní kosti kovová čepička.

A o šest měsíců později se stal prvním tenistou v historii, který nastoupil k singlovému utkání na okruhu ATP s kovovou kyčelní náhradou.

Výhrou si však Murray comeback neosladil. Na Masters v Cincinnati šampion z let 2008 a 2011 prohrál 4-6 4-6 s francouzským kamarádem Richardem Gasquetem, jenž upravil vzájemnou bilanci na 4-8

Murrayho návrat provázela velká očekávání a on sám nastupoval na kurt s mobilním telefonem, na nějž si natáčel své první kroky na kurtu. Ten nakonec opouštěl po půldruhé hodině jako poražený - o rok starší Gasquet díky jeho bekhendu do autu proměnil první mečbol a zdolal ho poprvé od roku 2012.

"Nevěděl jsem, co mám čekat. Ale bylo to ok. Určitě se dala spousta věcí udělat líp, ale nehrál jsem několik měsíců a to se projevilo," hodnotil Murray. Na kurtu se pohyboval hlavně do stran, pohyb dopředu mu dělal problémy.

"Když zahrál kraťas, několikrát jsem k míčku ani neběžel. Nezareagoval jsem, ale to nesouvisí s kyčlí," ujistil. Nedostatek herní praxe se projevil i ve fyzické kondici. "Na konci jsem už měl těžké nohy v porovnání s tím, co by normálně bylo, kdybych odehrál více zápasů," dodal.



Trojnásobný grandslamový šampion a dvojnásobný olympijský vítěz Murray je v Cincinnati přihlášen ještě i do čtyřhry se Španělem Lópezem. V prvním kole vyzvou čtvrté nasazené duo Rojer/Tecau.

Gasquet, který letos zatím jen na dvou turnajích vyhrál alespoň dva zápasy po sobě, ve druhém kole vyzve světovou čtyřku Rakušana Dominica Thiema (h2h 2-0).

V prvním kole skončil také šampion z roku 2016 a loňský semifinalista Marin Čilič. Chorvatský favorit v něm podlehl 4-6 6-7 Radu Albotovi z Moldavska, který odvrátil všech šest brejkbolů včetně čtyř setbolů ve druhé sadě.

Novak Djokovič, jenž loni v Ohiu zkompletoval sbírku trofejí z podniků Masters 1000, nastoupí v prvním zápase od triumfu ve Wimbledonu proti domácímu Samu Querreymu. S Američanem sice vzájemné bilanci vede 8-2, ale poslední duel ve Wimbledonu 2016 s ním prohrál.

Querrey si v prvním kole poradil 7-6 7-6 s Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem, kterému oplatil vyřazení z letošního Australian Open.

Nezaváhal předloňský finalista Nick Kyrgios. Australan, který předminulý týden triumfoval ve Washingtonu, si poradil 7-5 6-4 s Italem Lorenzem Sonegem. Ve druhém kole narazí poprvé na Rusa KArena Chačanova.

• ATP MASTERS 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 6.735.690 dolarů
pondělní výsledky (12. 08. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Albot (Mold.) - Čilič (14-Chorv.) 6-4 7-6(6)
Gasquet (Fr.) - Murray (Brit.) 6-4 6-4
Kyrgios (Austr.) - Sonego (It.) 7-5 6-4
Querrey (USA) - Herbert (Fr.) 7-6(2) 7-6(1)
Struff (Něm.) - Karlovič (Chorv.) 7-5 7-6(4)
Carreňo (Šp.) - Simon (Fr.) 7-5 7-6(4)
Londero (Arg.) - Berrettini (It.) 7-6(3) 6-3
Pella (Arg.) - Ruud (Nor.) 7-5 7-6(4)
Kecmanovič (Srb.) - Auger-Aliassime (Kan.) 6-3 6-3
Mannarino (Fr.) - Garín (Chile) 6-4 6-1
Pouille (Fr.) - Kudla (USA) 6-3 7-6(6)
Nišioka (Jap.) - Thompson (Austr.) 7-5 5-7 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Patik
No jo..presne ako som povedal pred turnajom..Andy dobre vie že to chce ešte čas a tréning..ale taký preventívny single zápas neuškodil...ak chce hrať túto sezónu ešte dvojhry doporučujem Masters v Paríži a potom až ako seberovný konkurent v Brisbane trebárs..šance na slušný comeback tam sú.
Reagovat
turista
Ani on sám nemohl počítat s tím, že první zápas po takových zdravotních problémech a po tak dlouhé době vyhraje. 2x 4:6 není žádný nářez.
Reagovat
Vlk-v-trave
Po vcerejsim vitezstvi se Kvido prodral do TOP20 :o)
A muze tam vydrzet do konce turnaje... pojistit si TOP20 muze uz v dalsim zapase, kde ho ceka opet bud Goffin, nebo Fritz...
Revans za Halle uz se povedl....ted by mohl byt revans za Eastbourne, ale spis bych tipoval, ze bude hrat zase s Goffinem.

Jinak navrat Andyho jsem nevidel. Snad nekdo videl a okomentuje,,,aspon trochu zajimave. Dle highligts, nevypadal sir Andy az tak zle...

Kukuskin je totalni haluzar:)
Asi poprve v kariere volny los na Masters.
*
Za mne. Moc se me ty volne losy na Masters nelibi. Tedy pokud to neni IW nebo Miami, kde je "GS pavouk"...tam je to nejak pochopitelne, ale na tehle masters putacich...nevim...trochu to snizuje jejich kvalitu.
O Kukuskinovi jako no.2 turnaje Masters,,,o tom se snad nema ani cenu bavit:D))))
Reagovat
smazaný uživatel
Mrzí ma, ze po prehre so silným súperom, okamzite vypusta GS..

Práve tam mohol spravit nejaké 2-3 kola s priaznivým zrebom..Vcerajsia prehra rozhodne nebola otazkou fyzičky. Ale chýb vyplyvajúcich z hlavy, Andy hral solídne, ale zbytočne bol nervózny. Potrebuje hrat dvojhry a nie stvorhry.
Reagovat
Mantra
vůbec nevíme jak se cítí on, co vidíš v tv nebo jen na streamu, to vůbec nemusí odpovídat skutečnému stavu jeho těla
Reagovat
No-le
Podle mě se necítí fyzicky připravený, jak sám naznačil v komentáři.
Reagovat
No-le
Přitom Murray nehrál nějak špatně, bohužel nejhorší byly první dva gamy, kdy přišel o podání, servis samozřejmě nebyl úplně ideální... Ale v mezihře se pak začal chytat, tenisové na to stále má. Škoda))):
..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist