Murray vyrovnal rekord Haase v počtu divokých karet, na konci února se představí v Dubaji

9. 2. 2023, 15:28
Aktuality 19
Andy Murray vyrovnal a nejspíše ještě letos překoná rekord Tommyho Haase v počtu divokých karet udělených na mužském tenisovém okruhu od roku 1990. Bývalý lídr žebříčku ATP a trojnásobný grandslamový šampion dostal poslední volnou vstupenku od pořadatelů prestižního podniku v Dubaji, který se uskuteční na přelomu února a března.
Profily hráčů
Andy Murray

Murray sám účast v Dubaji, kde v roce 2017 triumfoval a o pět let dříve hrál finále, potvrdil na sociálních sítích. Coby aktuálně 61. muž žebříčku by se do hlavní soutěže přímo nevešel a potřeboval by ještě sedm omluvenek od hráčů figurujících v seznamu přihlášených před ním.

Jedná se o jeho 53. kariérní divokou kartu, kterou vyrovnal rekord na mužském tenisovém okruhu od roku 1990. O ten se momentálně dělí s bývalým německým tenistou Tommym Haasem, jenž to v pořadí dotáhl na druhé místo, získal 15 titulů a v současnosti je ředitelem Masters v Indian Wells. Top 5 uzavírají Goran Ivaniševič (51), James Blake (49) a Lleyton Hewitt (45).

Pětatřicetiletý Brit další volnou vstupenkou už poněkolikáté vyvolal diskusi. Zejména na sociálních sítích se střetávají dva tábory, jedni divoké karty podporují, druzí by dali šanci jiným, obzvláště domácím talentům či mladším tenistům.

Vítěze US Open 2012 a Wimbledonu 2013 a 2016 se zastal jeho bývalý kouč a tenisový analytik Mark Petchey. "Divoké karty slouží hlavně jako reklama, o něco méně na grandslamech. Takže pokud vám tak strašně vadí, že Andy dostal další, tak je to proto, že váš oblíbenec prostě stadion nevyprodá."

Problém nevidí ve vysokém počtu divokých karet ani dvojnásobná šampionka Australian Open a bývalá světová jednička Viktoria Azarenková, která reagovala přímo na tweet Petcheyho. "To je trochu drsné, ne? Možná by úplně stačilo napsat, že si Andy po těch všech úspěších divokou kartu prostě zaslouží. To je můj názor..."

Oblíbený podnik v Dubaji startuje 27. února. Kromě Murrayho mají publikum přilákat hlavně Novak Djokovič, Rafael Nadal, Alexander Zverev či Daniil Medveděv.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Tenisovy.nadsenec
Chci další Djokomurárnu!smile Jestli to znamená, že Andy musí dostat divokou kartu na každý turnaj, tak nechť se tak stane.

Murrayho zápas s Kokkim na AO musel chytit za srdce každého fanoušku. smile
Reagovat
Tennisfan77
Je strašně hodný sport, když si to srovnám s NHL kde borec zahraje dva zápasy špatně a jde na farmu, tak tady se rozdávají WC milionářům, kteří to absolutně nepotřebují. Nechápu proč by Murray neměl jít do kvaldy, nebo Thiem. Konkrétně Rakušanovi by to spíše prospělo sundat tam dva hráče mimo TOP100 a jít rozehraný do hlavní soutěže. Takhle fasne v prvním kole borce z TOP20 a končí.
Reagovat
Krisboy
Kolik karet už dostala Venus?
Reagovat
Fandina
Teprve až ho porazí, bude z něj GOAT, zatím čekáme. smilesmilesmile

https://sport.aktualne.cz/tenis/djokovic-bude-nejlepsi-hrac-historie-musi-ale-porazit-vesele/r~1cbf1380a79011eda9eeac1f6b220ee8/v~sl:2f288d92798427369b1b08c49e88c693/
Reagovat
Kozoroh
Ačkoliv je Andy za zenitem, je tenisovou hvězdou, přitahující pozornost. Proto chápu, že mu pořadatelé znovu a znovu dávají divoké karty. Ale asi by se měl zamyslet nad tím, zda mu stojí za to pořád prohrávat v úvodních kolech GS a jiných turnajů. Ke své dřívější výkonnosti se už nevrátí.
Reagovat
turista
On zas tak často v prvních kolech turnajů neprohrává. Dostává se dál.
Reagovat
RFanousek
Je to legenda tohoto sportu, bývalá světová jednička, je mu 35 a má umělou kyčel. Nechápu kdo jiný by měl ty karty dostávat než on.
Reagovat
Marduch
Třeba mladí hráči, kteří jeste nenahromadili body, ale jsou aktuálně v laufu. Tenisu (a možná i jim) by to jenom prospelo.
Reagovat
smazaný uživatel
Aj Murray bol mlady hrac a miesto v hlavnej sutazi si vybojoval sam, nikto mu nic nedal zadarmo.
Reagovat
Nola
ako mlady hrac dostaval WC ako na beziacom pase, si to radsej skontroluj, kym nieco vypustis....

krajina povodu je dolezita, nechce sa mi to uz dohladavat....

mne je celkom jedno, ze dostava WC, trebars dostal aj do Rotterdamu a nehra tam, vlani tiez dostal WC a nenastupil na niektorych turnajoch...

na AO dokazal, ze ma naviac ako hrat kvaldy, tak nech si to uziva a kludne nech hra, kym ho to bavi
Reagovat
smazaný uživatel
Skontrolované, stále platí:

Aj Murray bol mlady hrac a miesto v hlavnej sutazi si vybojoval sam, nikto mu nic nedal zadarmo.
Reagovat
Nola
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Nola
8 WC do MD len v roku 2005
Barcelona, Wimbledon, Queens, Newport, Bazilej, Bankok, Cincinnati, Indianopolis :D

ked klames, aspon si to over....
Reagovat
Pe3k
To není jeho styl. On klame na základě nesmyslů smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
smilesmile Ten Peter se asi vážně narodil, aby sám sebe neustále ponižoval nepřesnými vyjádřeními.smile
Reagovat
Nola
skor je klamar, neoverene fakty podsuva ako pravdu, dnes tak bezny jav, ja len zasnem, ze si zastava Andyho a pred nejakym tym casom pisal, ze NO1, ktoru dosiahol bola najsmiesnejsia NO1 v tenise spolu s Kajou Pliskovou, prevracac kabatov na pockanie.....
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
jj, hlavně že ten jeho malej Nadálek Všeználek nebyl ani schopný se tou nejsměšnější covidovou jedničkou všech dob stát v minulé sezóněsmile.smile
Reagovat
Mantra
nespravedlivé, v tuhle chvíli už ukázal, že chce hrát a má výsledky, tak by měl hrát jako ostatní. I když chápu, že to by už takový lesk nebyl, přeci jen je handicapovaný. Takže prostě jen moneymaker pro pořadatele, nic víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist