Murray zahájil přípravu na trávě přesvědčivou výhrou

10. 6. 2009, 19:40
Aktuality 14
ATP LONDÝN - Přípravu na Wimbledon zahájil Brit Andy Murray výhrou nad Italem Seppim. Na londýnské trávě postoupil taky čtyřnásobný vítěz Lleyton Hewitt, který se zítra utká s Američanem Roddickem.
Andy Murray

Velká naděje britského tenisu na triumf ve Wimbledonu zahájila přípravu na trávě hladkou výhrou. Andy Murray za necelou hodinu porazil Itala Seppiho 6-1 6-4.

Dvaadvacetiletý Murray se rychle dostal do tempa a na změnu povrchu si bleskově zvykl. V první setu po servisu prohrál jen dva fiftýny a vyhrál 6-1. Ve druhém sice své podání jednou ztratil, větší starosti mu však Ital nenadělal.

"Začal jsem opravdu dobře," pochvaloval si Murray. "Ve druhém setu se mi sice jeden game nepovedl, ale v těch nepříjemných podmínkách jsem to zvládl. Narozdíl od Paříže je tu chladno a taky dost fouká vítr."

Nejen Murray si všiml, že je v Londýně vysoká vlhkost, což se projeví na kvalitě dvorců. "Trochu to klouzalo, ale myslím, že jsem se dokázal pohybovat dobře. Jsem rád, jak jsem první zápas na trávě zvládl." O zopakování loňského čtvrtfinále bude Murray usilovat proti Španělovi Garciovi-Lopezovi.

Doslova duel šampionů bude na zítřejším programu. Utkají se čtyřnásobní šampioni Roddick s Hewittem. Američan postoupil už včera, Lleyton Hewitt si po deklasování Schwanka zajistil postup do 3. kola přes Portugalce Frederica Gila až dnes. Australan utkání otočil a vyhrál 3-6 6-2 6-2.

V Londýně ještě nikdo nedokázal triumfovat pětkrát. Letos se to může povést právě Roddickovi nebo Hewittovi.

Ze hry už vypadl pátý nasazený Chorvat Marin Čilič. Wimbledonský osmifinalista nestačil na Nicolase Mahuta, který v Londýně předloni šokoval postupem do finále, když vyřadil i Nadala. Mahut dnes před odchodem na kurty ztratil v šatně oblíbenou raketu, ale vědu z toho nedělal. "Naštěstí jsem měl v batohu další čtyři," vtipkoval francouzský tenista.

Letos si o čtvrtfinále zahraje znovu s Chorvatem. Narazí na Iva Karloviče, který dnes nastřílel 33 es a Francouze Benneteaua zdolal 7-6 6-7 6-2.

- ATP 250 LONDÝN (Velká Británie, tráva, 750.000 eur) -
středeční výsledky (10. 06. 2009)

Dvouhra - 2. kolo:
Murray (1-Brit.) - Seppi (It.) 6-1 6-4
Mahut (Fr.) - Čilič (5-Chorv.) 7-6(1) 7-6(4)
Garcia-Lopez (Šp.) - Muller (Luc.) 7-6(3) 6-3
Darcis (Belg.) - Martin (Šp.) 6-2 6-4
Južnyj (Rus.) - Baghdatis (Kypr) 6-4 7-6(3)
Hewitt (9-Austr.) - Gil (Port.) 3-6 6-2 6-2
Karlovič (15-Chorv.) - Benneteau (Fr.) 7-6(7) 6-7(4) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kolik, že mu je??? 55 ???:-))
Reagovat
smazaný uživatel
melkor ry si marný případ nebo tě s.re ,že vypadá jako ty?:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Anebo na té fotce vypadá spíš jako upír??? Zase ale nevyceňuje ty svoje špičáky, tak nevím, nevím...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Na fotce vypadá jako mrtvola:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
a tu fotku, co ho lopticka triafa do hlavy si videl? ta uplne ze nema chybu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pošli sem tú fotku :))
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.atpworldtour.com/tennis/1/en/players/gallery/default.asp?Event=rolandgarros2

je v druhom riadku odspodu :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je "paráda"!!:-)) Hihi, tak jsem se dlouho nezasmál...Ten tam má výraz jako nějakej dinosaurus poté, co omylem sežral svůj vlastní trus...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
:) andy sa nezda. aj federer na AO s del potrom zahral hlavou, ale snad sa pri tom takto netvaril?! mne na tej fotke pripada, ako keby ho natahovalo na zvracanie...
Reagovat
smazaný uživatel
Na Andúskovi som sa zasmiala dosť teraz :) To je až obdivuhodné, čo všetko dokáže vyjadriť. To by "normálny" človek snáď ani nemohol zahrať :)
Reagovat
smazaný uživatel
:))) presne, hned ako som tu fotku zbadala, tak som si spomenula na teba, ze ta nou urcite musim pobavit. inak dnes novak pekne otocil proti serrovi, to klobuk dole. riadne toho serru asi naserral :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nebuď sprostá, yavannko!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Yavanna, to je od teba pekné, že si si spomenula :) Tak dnes som mala zase nervy na dranc, som si vravela prečo mi to robíš?! :) Ale ide sa ďalej, je fajn, že to sleduješ :)
Reagovat
smazaný uživatel
jaaa a sprostaaa??? kedy?? a kde??? ved som to napisala este aj po francuzsky, aby to bolo slusne :)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist