Murray zahájil přípravu na Wimbledon triumfem na domácím challengeru

11. 6. 2023, 19:31
Aktuality 7
CHALLENGER SURBITON - Andy Murray slaví druhý letošní titul na challengeru. 36letý Brit zahájil přípravu na Wimbledon triumfem na domácí trávě v Surbitonu, kde ve finále porazil 6:3, 6:2 Rakušana Jurije Rodionova, a stal se nejstarším vítězem turnaje této kategorie na zeleném pažitu.
Profily hráčů
Andy Murray (© Profimedia)

Andy Murray se po solidním začátku sezony dostal během jara do útlumu a na nepříliš oblíbené antuce předváděl kolísavé výsledky. Čtyřikrát skončil v prvním kole, naopak na challengeru ve francouzském Aix en Provence nenašel přemožitele a poprvé od podzimu 2019 poznal pocit z turnajového vítězství.

Toužil po účasti na Roland Garros, nakonec se ale startu na antukovém grandslamu vzdal a Paříž obětoval za dřívější přesun na trávu, na níž vybojoval dva ze tří grandslamových titulů i jednu ze dvou zlatých olympijských medailí.

"Jde o to, že v této fázi kariéry už si musím správně nastavit priority. Dobře si uvědomuju, že nejlepší šance na dobrý výsledek mám ve Wimbledonu," řekl v květnu 36letý Brit.

A svá slova nyní potvrdil i na kurtech. Konkrétně na domácím challengeru v Surbitonu, kde porazil i několik silných soupeřů a nakonec nenašel přemožitele.

Po obratu proti osmifinalistovi loňského Wimbledonu Jasonu Kublerovi a semifinálové výhře nad dalším Australanem Jordanem Thompsonem zvládl i dnešní finále s Jurijem RodionovemRakušana v deštěm na skoro tři hodiny přerušeném přerušeném duelu porazil 6:3, 6:2 a o dvě výhry překonal svůj loňský výsledek.

"Tohle je pro mě cenné vítězství. Jurij tu hrál celý týden skvěle, všechny zápasy bez problémy vyhrál a také dnes začal opravdu dobře. Jsem rád, že jsem to zvládl a perfektně odstartoval travnatou sezonu," pochvaloval si Murray, jenž se stal nejstarším vítězem challengeru hraného na trávě.

"Vyhrát turnaje na trávě není vůbec jednoduché, ale je skvělé vyhrát další. Moje děti se mě vždy při odchodu ptají, jestli se domů vrátím s trofejí. Je to vzácnost... Myslím, že se dnes dívaly v televizi a tu trofej jim přinesu," dodal spokojený Brit.

Bývalý nejlepší tenista světa tak získal druhý letošní a celkově čtvrtý titul z challengeru. Na okruhu ATP vyhrál 46 turnajů a osm z nich na trávě - tři ve Wimbledonu (jeden z nich v rámci olympiády) a pět v Queen's Clubu.

Příští týden by měl startovat na akci stejné kategorie v Nottinghamu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
PetaM
Nic většího dneska nikdo nevyhrál.
Reagovat
makro99
za sebou sou vtipný - Djokovic titul, Murray titul...
Reagovat
com
jo adepti do finale Wimbledonu sou myslim po dnesku jasny smilesmile
Reagovat
Orgasmator
můžeme se těšit na tradiční djokomůrárna classic!smile
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
makro99
Ne, ne, Djoker je teďka střelec; Murray tento týden na Eurosportu nebyl, ale tak třeba taky přitvrdil..:)
Reagovat
panzer.dragon
hzky, nemusí pršet..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist