Musela jsem ji po zápase obejmout, řekla Vondroušová po výhře nad loučící se Bertensovou

24. 7. 2021, 12:15
Aktuality 19
Markéta Vondroušová obešla po premiérové výhře na olympijských hrách v Tokiu síť a Kiki Bertensovou objala. Prohra s českou levačkou totiž byla pro Nizozemku posledním zápasem dvouhry v kariéře.
Profily hráčů
M. Vondroušová (© Český olympijský tým)

Vondroušová ve skoro dvouhodinové bitvě doprovázené zvuky cikád, havrana či zvonkohry porazila bývalou světovou čtyřku Bertensovou 6-4 3-6 6-4. Po klepnutí raketami u sítě se Bertensová na lavičce rozplakala a Češka ji přišla dojemně uchlácholit.

"Je hrozně fajn a bylo mi to líto. Samozřejmě jsem chtěla vyhrát, ale na druhou stranu mi to bylo fakt líto. Ona je strašně hodná a přeju jí všechno nejlepší," řekla Vondroušová.

Sokolovská rodačka nevěděla, jestli může Bertensovou obejmout už u sítě kvůli opatřením proti koronaviru. "A když jsem ji viděla, jak tam brečí do ručníku, tak jsem za ní ještě šla. I když to asi nesmíme, tak snad nedostanu nějakou pokutu," řekla dvaadvacetiletá hráčka.

Shodou okolností nedávno přemítala, že musí být hrozné soupeřce končit kariéru. "Že bych nechtěla, aby se mi to někdy stalo, a stalo se mi to hned teď. Na druhou stranu jsem ráda, že jsem vyhrála. Je to trochu smutné, ale takový je sport," uvedla tenistka.

Ve vyrovnaném utkání ustála na začátku rozhodující sady několik brejkbolů. "Kdybych ten game prohrála, bylo by asi těžký získat její servis," řekla Vondroušová a rozhodující brejk získala na 3-2. "Udělala chyby, čímž mi pomohla. Jinak jsme se ale tahaly fakt o každý míč."

Z první olympijské výhry na olympiádě měla radost i proto, že po nominaci dostávala negativní reakce. Do českého kvarteta pro dvouhry se dostala poté, co využila chráněného žebříčku z roku 2019, kdy byla po finále Roland Garros čtrnáctá na světě. "Jsem moc ráda, že tady můžu být a vyřadila jsem nasazenou (šestnáctku)," řekla aktuálně 42. hráčka dvouhry WTA.

Užívá si pobyt v olympijské vesnici. S Karolínou Plíškovou, Petrou Kvitovou a Barborou Krejčíkovou mají tenisový apartmán a v něm každá svůj pokoj. "Takže se docela poznáváme. Je to sranda. Holky jsou fajn. To se nikdy nestalo," pochvalovala si Vondroušová. "Akorát jsou tam papírové zdi, tak slyšíme všechno, kde zvoní jaký budík. Ale jinak je to super."

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
Fandina
Holky mají společný tenisový apartmán a v něm každá svůj pokoj. A co Katka, ta je kde?
Reagovat
blixa
V pokojíku pro uklízečku ... smile
Reagovat
tommr
s Macháčem? smile
Reagovat
paddy
ten bude s Pálou smile smile
Reagovat
paddy
apartmán vytváří mylný dojem, samostatné pokoje a o koupelnu se dělí dvě

není to prý takový luxus, na který jsou zvyklé, stěny papírové, telefonovat se chodí ven smile

studentské koleje smile
Reagovat
blixa
Pro tenistky první padesátky poměry vskutku nezvyklé. Zavzpomínají na juniorské časy ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Markéta překvapila nejen tím, že dala 3. set, ale i gratulací.

Třeba Kiki překvapí v deblu. Poslední trénink absolvovala s Ash: https://www.instagram.com/p/CRtmKBKL6zd/?utm_source=ig_web_copy_link
Reagovat
Tomas_Smid_fan
vyletěly strmě vzhůru v momentě, kdy Pegula vyletěla z osudísmile
Takže come, teď už se s finále nelze spokojitsmile
Viděl bych to asi následovně:
https://m.youtube.com/watch?v=Upwg6JMtyCg
Reagovat
blixa
Tak teď už ji nic nezastaví. Předpokládám, že soupeřky se hromadně odhlašují ... smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
ZLoun se vším všudysmile Uslyší jméno a jdou z cesty.
Joker si to tak taky zařídilsmile
Reagovat
tommr
pegula byla ve druhý polovině pavouka takže pro Karolínu žádný nebezpečí nepředstavovala ... smile
Karolínu ted straší jiný soupeřky v čele se Swiatekovou ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky jsem mluvil o nebezpečí ve finálesmile Ostatní mě nechává klidnýmsmile
Reagovat
brixner
No, doufam, že jí nenakazila! Dneska se člověk vo někoho votře a hnedky skončí na kožnim! Vo mě se nedávno v krámě votřela taková pěkná majitelka pěknejch trojčiček, možná to byly jen dvojčičky, ale hezky se to pod tričkem pohupovalo a když se vo mě začala šmrdlat, zastoupij sem jí cestu, samosebou jako vomylem a s vomluvnym vejrazem jí dal najevo, že mě to sice náramně vobtěžuje a cejtim se vomezenej na svý vosobní svobodě, ale zase ne tolik, takže došlo k patový situaci a já si voněch asi pět sekund fakt dosytosti užil. Vona se pak nehorázně rychle a drze zdejchla a já tam eště chvíli stál se zavřenejma vočima a hučelo mi v...no, v hlavě, asi závratí a pak sem bez potěšení sledoval pokladní, jak pro změnu vona s potěšenim sledovala,jak musim do regálu vrátit dvoje nudle a kousek sejra, páč sem neměl na zaplacení, páč mi z kapsičky vod košile zn.Guči, zmizly skoro celý žvára a dvě kila CHF, který sem chtěl vyměnit za ty nudle, který by mě zbavily hladu, kterej by mě po zahnání zbavil blbý nálady a ta by se navrátila až s příchodem dalšího hladu, kterej...No, zkrátim to-dotk sem se cizejch kozí a měl svuj vlastní hlad! Cejtíte tu ironii vosudu???
smile

smile

smile
Reagovat
Mony
Taky znám. Naštěstí jsem ji na poslední chvíli rozum vyhralsmile...kdyby to ale nebylo na Vaclavaku.., kdo ví?
Reagovat
brixner
No jo, ta moje se prostě vypařila jako dejmsmile

Vod tý doby kozy jako jó, né že ne, ale jenom kontrola pohledem, vony když se daj do pohybu, je z tebe žebrák ajcvajsmile
Reagovat
tommr
v příštím kole čeká Markétu Buzarnescu což je podobnej případ jako Bertensová i když na nižší úrovni. Byla dlouho zraněná a návrat jí moc nevychází takže bych se nedivil kdyby to taky brzo zapíchla ...
Každopádně pro Markétu další povinná výhra ...
Reagovat
Fransoas
Gratulace k postupu do druhého kola olymp.turnaje.

Kiki Bertens.Nečekal jsem,že to skutečně v singlu již uzavře - byla vždy velice nebezpečná soupeřka pro naše hráčky.Bude na ten.okruhu chybět.
Reagovat
Mony
Hlavně škoda, že končí teď, když už se do toho dostávala. Maky to dala se štěstim
Reagovat
turista
Kiki Bertens končí s tenisem předčasně. Není stará.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist