Musetti v Torontu porušil přísná protikoronavirová pravidla a byl vyloučen

8. 8. 2021, 13:49
Aktuality 2
19letý Ital Lorenzo Musetti byl vyloučen z turnaje Masters 1000 v Torontu. Šedesátý hráč světa totiž před vstupem do kvalifikace porušil přísnou protikoronavirovou bublinu, kterou pořadatelům nařídila Kanadská agentura pro veřejné zdraví.
Profily hráčů
Lorenzo Musetti (© AFP)

Kanadské úřady mají kvůli obavě z šíření viru Covid-19 nastavena přísná pravidla. Pořadatelům Rogers Cupu, který se koná souběžně v Torontu a Montréalu, ale udělily výjimku a dovolily přicestovat do země více než 400 lidem z tenisové komunity, aniž by museli do karantény a byli očkováni. Očkována je údajně zhruba třetina tenistů.

Hráči a jejich doprovod ale v Kanadě musí dodržovat velmi přísné hygienické podmínky, v případě porušení musí být z turnaje vyloučeni. 

Prvním hříšníkem, který opustil 'bublinu', se stal Lorenzo Musetti. Devatenáctiletý Ital s trenérem Simonem Tartartinim si prý byli ve čtvrtek vyzvednout jídlo v restauraci nedaleko hotelu. 

V sobotu byl tedy Musetti vyloučen a nesměl nastoupit ke včerejšímu utkání 1. kola kvalifikace.

"Podle schvalovacího dopisu pro National Bank Open vydaného Kanadskou agenturou pro veřejné zdraví k zahájení soutěže, se každý, kdo opustí kontrolované prostředí, dopouští porušení protokolu proti šíření nemoci Covid-19 a nemůže se turnaje zúčastnit turnaje," píše se v prohlášení organizátorů.

Musetti s Tartartinim tak musí opustit Kanadu, nebo absolvovat čtrnáctidenní karanténu. Jelikož se za týden hraje v americkém Cincinnati, výběr měli snadný. 

"Zůstali jsme dva dny na pokoji mezi testováním a kontrolami, aniž bychom mohli jít ven. Přitom jsme oba očkovaní. Nakonec nám řekli, že buď si projdeme čtrnáctidenní karanténou, nebo musíme zemi opustit. A tak zítra odjíždíme do Cincinnati. Samozřejmě jsme z toho velmi zklamaní," řekl Tartartini.

Musetti je jedním ze tří teenagerů v Top 100 světového žebříčku. Naposledy na sebe upozornil na French Open, na kterém se prodral až do osmifinále a v něm vedl 2-0 na sety nad světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Nakonec ale kvůli zranění v páté sadě vzdal. Na dalších třech turnajích vypadl vždy v prvním kole.

Do kvalifikace místo Musettiho nastoupil Max Purcell. 23letý Australan, který si jako náhradník zahrál i před dvěma týdny na olympiádě v Tokiu (místo Andyho Murrayho), pak v třísetové tie-breakové bitvě podlehl Emiliu Gomézovi.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
museti
https://m.youtube.com/watch?v=XT9_NtjunpQ
Reagovat
Pe3k
Každý mladý snow flake by měl zůstat ve své bublině smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist