Na Australian Open se zatím chystají všichni hráči a hráčky elitní stovky, potvrdil ředitel Tiley

6. 11. 2020, 10:03
Aktuality 13
Podle ředitele Australian Open Craiga Tileyho se mají lednového grandslamu v Melbourne Parku zúčastnit všichni hráči a hráčky elitní stovky, i když budou nejspíše muset do 14denní karantény. Žádost o vycestování do Austrálie podali i největší hvězdy Serena Williamsová, Ashleigh Bartyová, Novak Djokovič, Rafael Nadal či Roger Federer.

Zdá se, že Austrálie má druhou vlnu koronaviru pod kontrolou, ale přísná opatření budou s největší pravděpodobností platit i po novém roce, tedy i během úvodního grandslamu sezony Australian Open, které má odstartovat 18. ledna.

Tenisté nejspíše budou muset po příletu do Austrálie podstoupit 14denní karanténu, přesto se na grandslamový turnaj chystá elitní stovka obou žebříčků. Pořadatelé teď usilují o výjimku, aby mohli hráči během povinné karantény využívat tréninkové kurty, a dokonce hrát za přísných pravidel i turnaje.

"Každý musel vyplnit formulář ohledně vycestování, což jim zaručí vízum, na kterém teď imigrační oddělení pracuje. Všech sto nejlepších mužů a žen tohle udělalo. Všichni chtějí Australian Open hrát. Pokud bychom ale v blízké budoucnosti oznámili, že například karanténa bude trvat 28 dní místo 14 a že ji celou stráví na hotelovém pokoji, pak se může herní pole změnit," uvedl Tiley.

"Vysvětlili jsme všem tenistům momentální situaci i možnosti a zřejmě to vzali velmi pozitivně, jelikož se všichni přihlásili. Bude to výborný turnaj, Roger Federer a Rafael Nadal mají oba 20 grandslamových titulů, Serena Williamsová se stále snaží vyrovnat rekord Margaret Courtové, Ashleigh Bartyová chce co nejdéle vydržet na postu světové jedničky... co se týče zájmu hráčů o náš turnaj, jsme na tom skvěle," dodal.

Rozhodnuto stále není ani o programu. Padla i varianta, že by se všechny přípravné turnaje uskutečnili v Melbourne, kde se hraje Australian Open. Ozvali se však například pořadatelé akcí v Brisbane, Adelaide a Canbeře a uvedli, že se svými akcemi stále počítají podle plánu. "Teď je to 50 na 50, jestli se všechno uskuteční v Melbourne, nebo dostaneme povolení cestovat mezi státy," řekl Tiley. Rozhodnout by se mělo do týdne.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
lvicek
Jako fakt Ashley Barty si podavala zadost o vycestovani do Australie?
Reagovat
paddy
Paní Bartáčková nemusí smile
Reagovat
lvicek
No ja jen, ze je to napsany hned v prvnim odstavci...
Reagovat
tommr
zní to sice uhozeně, ale žijeme v šílený době ve který je možný všechno ... smile
V Austrálii jsou prakticky zavřený hranice mezi jednotlivejma státama a Barty pokud vím nežije ve státě Victoria kde leží Melbourne takže si bude muset taky zažádat o povolení přicestovat do dějiště AO ...
Reagovat
Krisboy
Komu by se taky nechtělo do Austrálie, že. Já bych jel hned, kdyby mě Mr.Tiley pozval smile
Reagovat
smazaný uživatel
Já nemít rodinu, malého prcka a dům, tak jedu hned. Loni a předloni jsem měl možnost se tam dostat s lítačkou od jedné České tenistky.

Výhoda Melbourne je ta, že hráči mají 10 lítaček a využijí sotva polovinu, nikomu se tam na tři týdny v lednu nechce, jede trenér a možná ještě někdo.
Reagovat
EllNino
Já jsem tam byl za rodinou před 15 lety, ale už si to moc nepamatuju :) Na tenise jsme ale nebyli, to vím ... taky bych jel znovu :D
Reagovat
Krisboy
Pro mě je to už tak dvacet let dovolená snů. Vzít 200 litrů a letět na 2-3 týdny se ohřát do Melbourne smile

Jednou to vyjde! smile
Reagovat
Krisboy
Právě jsem si vsadil, takže si sen splním už teď smile
Reagovat
woody
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Chystaju sa preto, lebo US a RG zariskovali a isli s kozou na trh. Vyslapaná cesticka.
Reagovat
tommr
je tady ale podstatnej rozdíl. Na USO a FO se nechtělo jet některým hráčům, protože se báli nákazy. V případě AO je to přesně naopak: Australani se bojí, že jim tam hráči nákazu zavlečou ... smile
Reagovat
Mantra
tak to snad je jasná věc, pro tu obživu tam prostě většina musí elitě tam jede pro prestiž,ti zase nikam nemusí spěchat před ani po AO smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist