Na jihoamerické antuce se opakuje španělské finále Ferrero - Ferrer

27. 2. 2010, 14:32
Aktuality 0
ATP ACAPULCO - Na antuce v Jižní Americe se po šesti dnech opakuje finálová bitva Ferrero - Ferrer. Španělští tenisté se střetli ve finále už v Buenos Aires, nyní bude o třetí titul v řadě usilovat Juan Carlos Ferrero v mexickém Acapulku.
David Ferrer

Juan Carlos Ferrero v Jižní Americe startuje na třetím turnaji a stále si drží neporazitelnost. Ovládl podniky v Costa do Sauipe i Buenos Aires. Své úspěchy přičítal skvělé kondiční přípravě.

Unavený se necítí ani po 14 odehraných zápasech během tří týdnů a v Acapulku bez ztráty jediného setu postoupil do dalšího finále. Semifinálový souboj mu Juan Monaco usnadnil, když kvůli zranění břišních svalů vzdal. Třicetiletý Španěl vyhrál první set 7-5, do druhé už nastoupit nemusel.

"S takovou vítěznou šňůrou jsem opravdu nepočítal. Je to obtížné vyhrát tolik zápasů v řadě. Ale jsem rád, že si mi tu tak daří," pochvaluje si Ferrero.

Monaco poprvé ucítil bolest v boku po čtyřech odehraných gamech. Za stavu 5-4 se nechal ošetřit, po návratu na kurt ale prohrál tři hry v řadě a dál už raději nepokračoval.

Pětadvacetiletý Argentinec zatím neví, jak vážné zranění může být. Jen uvedl, že nic podobného se mu ještě nestalo. V každém případě je velmi ohrožen jeho start v 1. kole Davisova poháru. Tým Argentiny hraje příští víkend ve Švédsku a kapitán už nemůže počítat s Del Potrem ani Nalbandianem.

"Hrál jsem dobře a měl jsem šanci vyhrát. Je to pro mě šok. Určitě budu chybět v Davis Cupu," mrzí Monaka.

Druhým finalistou se stal David Ferrer, který otočil duel s druhým nasazeným Chilanem Fernandem Gonzalezem a po výhře 6-7 6-0 6-4 si po týdnu zopakuje souboj o finále.

A Ferrer se již chystá na pomstu. Přítel nepřítel. "Juan je můj nejlepší kamarád na okruhu. Ale to půjde na kurtu stranou. Oba chceme vyhrát. Ale jsme rádi, že se zase potkáváme ve finále," vyhlíží Ferrer sobotní finále.

Před šesti dny v Buenos Aires se z vítězství radoval Ferrero, bilance vzájemných zápasů je ovšem aktivnější z úpohledu Davida Ferrera.

Skvělá forma španělských tenistů dělá radost kapitánu daviscupového týmu Albertu Costovi, který za týden proti Švýcarům nemůže počítat s Nadalem ani Verdaskem.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 955.000 dolarů) -
páteční výsledky (26. 02. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Ferrer (3-Šp.) - Gonzalez (2-Chile) 6-7(4) 6-0 6-4
Ferrero (4-Šp.) - Monaco (7-Arg.) 7-5 skreč M.

Čtyřhra - semifinále:
Kubot/Marach (Pol./Rak.) - Damm/Polášek (3-ČR/SR) 7-5 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist