Na Štvanici se dohraje Elite Trophy. Sestavy doplní Petkovicová i muži

6. 8. 2020, 12:40
Aktuality 5
Závěrečným čtvrtým dílem vyvrcholí charitativní exhibiční série Tipsport Elite Trophy. Na centrkurtu pražské Štvanice se bude hrát od pátku do neděle a oba původně čistě ženské výběry tentokrát doplní muži.

Akce vznikla jako souboj Černého týmu hrající kapitánky a světové trojky Karolíny Plíškové s Růžovým celkem, který v prvních dvou kolech vedla wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Vzhledem k vývoji sezony se ale složení obměňuje.

Ve třetím klání se výrazně lišila sestava 'růžových' a ve čtvrtém dílu dojde ke změnám ve složení obou výběrů, jelikož už se po koronaviru rozbíhá světový okruh WTA a v Praze se příští týden hraje Prague Open na antuce na Spartě. "Vzhledem k turnajům WTA to bylo nutné kvůli dodržení všech pravidel," uvedli pořadatelé v tiskové zprávě.

Růžový tým proto posílí a povede Němka Andrea Petkovicová. Někdejší světová devítka má v sestavě Polku Igu Šwiatekovou, domácí Johanu Markovou a mužský part obstará Jiří Lehečka. Karolína Plíšková může počítat s Karolínou Muchovou a novými členy výběru jsou osmnáctiletá Denisa Hindová a Václav Šafránek.

Hrát se bude znovu i s diváky. Vstupenky do hlediště stojí 200 korun na den a k dispozici budou před vstupem do areálu klubu I. ČLTK Praha.

Po třech odehraných sériích vede Černý tým 2-1. První dvě části se hrály na antuce a Černý tým zvítězil v Praze 7-4, v Prostějově těsně 7-6. Třetí se hrál na tvrdém povrchu na Štvanici a i díky zahraničním posilám včetně osmé hráčky světa Švýcarky Belindy Bencicové uspěl Růžový tým poměrem 9-3.

V případě, že po závěrečném klání bude skóre 2-2, budou sečteny body z jednotlivých zápasů, na které zatím vede Růžový tým 19-17. Vítězný celek získá šek s částkou, kterou věnuje na charitativní účely podle vlastního uvážení. Každý fiftýn je oceněn 50 korunami od organizátora a stejnou částku přidá Nadace Tipsport. Zatím bylo odehráno 4381 výměn, což znamená 438.100 korun.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
Mantra
tak pozornost by to i mělo, vždyŤ dneska zrovna až do pozdního odpoledne, kdy začne Palermo, nic moc není, ale nějak jsem nenašel žádný přenos, tipáč to sponzoruje, ale podle všeho ani u nich na webu nenabídnu stream - to je hodně tragická služba smile
Reagovat
mkrchnacek
Bude to na O2 TV Sport/Tenis.
Reagovat
KjuR
Tipsport samozřejmě streamy má smile - https://www.betarena.cz/rubriky/sportovni-clanky/tipsport-elite-trophy-sledujte-livestream-online-a-v-tv_5066.html
Reagovat
Mantra
už ano, ale ještě ráno měli u vypsaných zápasů absenci té značky, co tam dávají
Reagovat
tommr
načasování tohoto posledního dílu jinak velice zajímavý série je poněkud neštastné a asi to už moc pozornosti nepřitáhne ...
Z mýho pohledu je na tom zajímavý pouze to jestli už bude moct nastoupit Karolína Plíšková a jak se ta vynucená pauza projeví na její formě ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist