Nadal: Djokovič se bude muset nechat očkovat, pokud to bude povinné a bude chtít dál hrát

7. 5. 2020, 10:26
Aktuality 9
Pokud bude vyvíjená vakcína proti koronaviru pro tenisty povinná, pak nebudou existovat žádné výjimky, myslí si Rafael Nadal. Naráží tak na vyjádření aktuální světové jedničky Novaka Djokoviče, který je obecně proti očkování. "Pravidla budou stejná pro všechny. Pokud pro nás bude očkování povinné a bude chtít dál hrát, tak jinou možnost nemá," řekl antukový král.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Tenisová sezona je momentálně přerušená do 12. července a někteří tvrdí, že se bílý sport na mezinárodní úrovni rozjede až ve chvíli, kdy bude dostupná vakcína proti novému typu koronaviru, který ochromil nejen tenisové dění, ale celý svět. Její vývoj je nejistý a může trvat klidně ještě rok a půl.

Momentální světová jednička se však k očkování obecně staví negativně. "Osobně jsem proti očkování a nechci, aby mě někdo nutil ho podstoupit jen kvůli cestování. Když bude očkování povinné, budu se muset rozhodnout. Tak se teď cítím a nevím, jestli se můj postoj změní," vyjádřil se Djokovič v dubnu.

Jeden z jeho největších rivalů Nadal má názor jasný. Pokud bude vakcína povinná, pak nebudou existovat výjimky. Kdo bude chtít tenis dál hrát, tak se bude muset nechat očkovat.

"Nemůžu samozřejmě nikomu nic přikazovat. Každý si může dělat, co chce. Pokud ale bude vakcína pro tenisty povinná, pak se musíme všichni řídit pravidly, jinak na tour nemůžeme pokračovat. To samé platí i pro Djokoviče. Hodně cestujeme, očkováním bychom chránili sebe i ostatní."

"Týká se to nás všech. Jestli ATP nebo ITF nařídí povinné očkování, pak ho musíme podstoupit, pokud chceme dál hrát. Kvůli dopingovým kontrolám také dodržujeme pravidla, bez výjimky."

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/tenis-djokovic-federer-nadal-lendl.A200509_152350_tenis_ald
Reagovat
Nola
kozlie preteky, tema nekonecna :D
Reagovat
Fransoas
Tentokrát s Rafou souhlasím.Dopingové testy jsou také povinné.Bude záležet zda se toto prosadí.
Reagovat
Nola
https://www.sport1.de/tennis/atp/2020/05/atp-tennis-stars-rafael-nadal-und-novak-djokovic-brechen-corona-regeln-in-spanien

Rafa, Rafa, Nemci nie su Briti, ktori maju v hladaciku iba "darebaka"
https://twitter.com/Eurosport_UK/status/1257638012806205441
Reagovat
Krisboy
Uživatel "ank" to v komentáři pěkně rozsekl :)
Reagovat
Nola
jj
Reagovat
Marduch
Die Gurkenjahreszeit is fúr alle da :p
Reagovat
Krisboy
Buď se tak nudějí redaktoři a novináři a nebo je Rafa prostě...ehm...myslitel :)
Reagovat
Nola
Rafa by mal konecne zaockovat manzelku
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist