Nadal je rád, že vůbec hraje. Zpátky ho táhla touha a vášeň

25. 1. 2022, 17:30
Aktuality 20
Po šestatřicáté je Rafael Nadal v grandslamovém semifinále. Na Australian Open může v případě úspěchu získat rekordní 21. titul z turnajů velké čtyřky a odskočit svým rivalům Novaku Djokovičovi a Rogeru Federerovi. Španěl je ale hlavně rád, že po loňských zdravotních problémech hraje a že má před bojem o finále dva dny volna.
Profily hráčů
Rafael Nadal

"V nic nedoufám, prostě pokračuju. Je mi upřímně jedno, co se může stát v budoucnu," řekl pětatřicetiletý Nadal v Melbourne.

Neupíná se na souboj se Srbem Djokovičem a Švýcarem Federerem o nejvyšší počet grandslamových vavřínů. "Nebudu frustrovaný, když Novak nebo Roger ukončí kariéru s více grandslamy než já, to ne. Užijme si tohle," pronesl.

V lepší pozici je ale aktuálně právě Španěl, kterého dělí dva vyhrané zápasy od titulu na Australian Open. Djokovič musel po ostře sledované kauze a odebrání víz z Austrálie den před startem turnaje odletět a Federer se stále zotavuje z operace kolena.

Nadalovi zatím nadmíru vychází návrat na kurty po loňském zranění chodidla, kvůli kterému nehrál od srpna. "Bylo to hodně nepříjemné psychicky. Dlouho jsem nevěděl, co s tím. Někdy jsem trénoval dvacet minut, jindy tři čtvrtě hodiny a každý den to bylo jiné," vzpomínal. "Ale udržel jsem v sobě touhu a vášeň, a proto jsem pořád tady. Jsem rád, že hraju."

Před Australian Open ovládl turnaj v Melbourne a nyní ve čtvrtfinále porazil v pěti setech Denise Shapovalova. "Byl to trochu zázrak," přiznal vítěz turnaje z roku 2009, kterého v duelu s dvaadvacetiletým Kanaďanem trápily žaludeční problémy. "Na začátku pátého setu jsem měl víc štěstí. Byl to neskutečně náročný zápas, ale jdu dál a to je skvělé, ne?"

Před semifinále má Nadal od letošní změny skladby zápasů nově dva dny volna, což přivítal. "Už mi není jednadvacet, takže jsem moc rád, že si odpočinu," usmál se španělský tenista.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

20
Přidat komentář
brixner
No a mě, když přepadne vášeň z pekárny, tak mam touhu vzít kramle, ale nejde to, takže to mam vobráceně - sem totiž zbitej jako kráva...no...smilesmilesmile
Reagovat
paddy
od Australian Open 1992

tehdy klukům bylo 10, 6 a 5 let (F,N,D) a ještě netušili, že to pak otočí z nepříznivého stavu 0-46

smile smile smile
https://www.youtube.com/watch?v=c36t4G0dHXA&list=WL
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Mony
Tak po dnešní zkušenosti dali na zítra do Night session obe mužské dvouhry
Reagovat
paddy
i když je titul stále daleko, tak nikdo určitě nepočítal, že případná 21 bude na hardu smile smile

https://www.youtube.com/watch?v=0ZM2utGCiPU
Reagovat
smazaný uživatel
Ak by mal na harde vyhrať 6 kariernych GS, bolo by fajn, aby sa kruh uzavrel tam, kde začal.

V Melbourne. Ale pri Medvedevovi v turnaji, je stále až druhý najväčší favorit.
Reagovat
Krisboy
My jsme taky rádi, Rafo. Ale někdy bysme byli radši, kdybys jenom hrál a moc nemluvil smile
Reagovat
vojta91
Vamos!!
Ještě 2 zápasy k potvrzení toho co já vím už dávno. Undisputed GOATsmilesmilesmile
Reagovat
turista
GOAT, o tom by se dalo diskutovat kdo vlastně jím je. Nadal zase kecá. Jde mu strašně o to mít co nejvíc GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Hej, Nadal, ktorý vynecháva jeden GS za druhým, tomu ide o rekord.

Djokovic, ktorý si ide kvôli tomu nohy polámať, je na smiech, klame ako školáčik, prichytený pri čine, ten má v rámci GS rekordov totálny nadhlad :D
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on ale v minulosti řekl, že by bylo hezké skončit s nejvíce GS tituly, kdo by nechtěl, tak to řekl. Samozřejmě, že by rád.
Reagovat
turista
Tak pochopitelně tohle je pro něj hlavní motivace. Tu dřinu nedělá pro peníze. Těch má dost. Pro zábavu taky ne. Ale pro možnost mít nejvíc GS určitě ano. Djokovič na to bude muset nějak odpovědět na ty případné Nadalovi GS. On to aspoň nepopírá, že mu o to jde.
Reagovat
turista
Oprava: Nadalovy
Reagovat
Rafaeoli25
Ale Nadal to taky nepopírá, jen to pořád nevyhlašuje. Udělal to po FO 2020, kde vyrovnal Federera. Tehdy řekl, že by to bylo pěkné a že by rád. Pak ale přišly zdravotní problémy plus Noleho jízda loni a tak to začal brát realističtěji, ví, že Djoker má vzhledem k lepšímu zdraví lepší výchozí pozici, jednoznačně. Tak proč by to měl pořád vyhlašovat? Navíc, po takové další dlouhé pauze je opravdu v první řadě rád, že vůbec zase hraje na nejvyšší úrovni a může dál bojovat o největší triumfy. To je pro něj aktuálně podstatné. A ano, nehraje sice jen tak pro zábavu, ale určitě hraje hlavně proto, že ho to těší, že vůbec může dál zažívat tu atmosféru, hrát pro fanoušky atd., jako Jágr, to samé Federer. Je to vášeň, láska ke sportu, to je důležitější než všechny tituly a rekordy.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně slova vojty jsou předčasná a nemístná, před námi je ještě několik sezón.
Reagovat
panzer.dragon
ale jo, tenis má rád a padá mu to tam..

rafu snad vezmu na milost na starý kolena

smile
Reagovat
FulnekUltras
se tomuto člověku upřít nedá - a to je taky osvědčená cesta k výsledkům smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně toho na té cestě moc nezapalovat. Už takhle mi to přijde jako trochu nedůstojná křeč.
Reagovat
Rafaeoli25
Nedůstojná křeč?..ale ale. Je to skvělý příběh, jak se zase vrátil a co tomu dává, hlavně v kontrastu s takovým Zverevem.
Reagovat
smazaný uživatel
Semíčko a bilancia 8/8 tento rok je nedôstojné jak svinka, čakalo sa, že Nadal bude mať 8/9 :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist