Nadal je Sportovcem roku, dostal cenu Laureus

7. 2. 2011, 20:24
Aktuality 12
Cenu Laureus, označovanou za sportovního Oscara, získal po třech letech znovu tenista. Tentokrát ne její čtyřnásobný držitel Roger Federer, ale Rafael Nadal, který tak ukončil dvouletou nadvládu běžce Usaina Bolta. Mezi ženami zvítězila americká lyžařka Lindsey Vonnová.
Rafael Nadal

Tenisté z udělování cen Laureus obvykle neodcházejí s prázdnou. Od roku 2005 se stalo jedinkrát, že by jednu ze dvou hlavních cen nedostal hráč bílého sportu, zato například v roce 2008 odcházeli s cennou soškou Roger Federer a Justine Heninová.

Loni si pro ocenění v ženské kategorii došla Serena Williamsová a letos Rafael Nadal vystřídal vítěze posledních dvou let, jamajského běžce Usaina Bolta. Nadal si hlasující získal svými triumfy na French Open, Wimbledon a US Open. Španěl se navíc mohl stát prvním tenistou po 42 letech, který by vyhrál čtyři grandslamové turnaje po sobě, což naposledy dokázal legendární Rod Laver v roce 1969. Na lednovém Australian Open však Nadal po zranění vypadl ve čtvrtfinále.

Dvojitý úspěch z roku 2008 mohli tenisté napodobit i dnes, v ženské kategorii si totiž ze šesti nominací tři zabraly Serena Williamsová, Kim Clijstersová a Caroline Wozniacká. Zvítězila však šestadvacetiletá lyžařka Lindsey Vonnová, která získala na olympiádě ve Vancouveru dvě medaile - zlato ve sjezdu a bronz v super-G. V loňském roce navíc ovládla celkové pořadí Světového poháru a přidala i malé křišťálové glóby za sjezd, super-G a kombinaci.

Galavečer v Abú Dhabí, kde se cena udělovala, byl dnes pro Španělsko úspěšný hned dvojnásob. Vedla Nadala získala cenu také španělská fotbalová reprezentace, která díky úspěchu na mistrovství světa zvítězila v kategorii Tým roku.

Cenu za největší návrat dostal italský motocyklista Valentino Rossi a bývalý slavný francouzský fotbalista Zinedine Zidane získal ocenění za celoživotní přínos sportu.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
Stan_Borowitz
až Rafa odepíše, tak vám to přeložím, slibuju.
Reagovat
Stan_Borowitz
Rafa, no creo que usted sabe el idioma checo, así que vamos a traducir lo que las chicas a continuación decir: a.magerova: Felicidades, Rafa, te lo mereces!!! Terezav: Grandes felicitaciones. Se lo merecía. Y buena suerte para esta temporada, por lo que es tan exitosa como la anterior :-)) martas21: Felicitaciones.
Reagovat
a.magerova
Doufám, žes to přeložil správně !!! Přesto podle hesla "důvěřuj, ale prověřuj" se ještě příležitostně zeptám Carolyn - ta španělsky taky umí, jestli tam nemáš nějaký překladatelský oříšek :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
Wozniacké? Tak ji ode mne pozdravuj a řekni jí, ať je shovívavá. Já se učil španělsky na prázdninové brigádě na plantážích poblíž města Medelin v Kolumbii. Učili jsme se hlavně fráze typu "Nezapomeň si nabít zásobník" a tak, čili nějaká drobná chybka tam být může...
Reagovat
a.magerova
Nééé myslím tu naši Carolyn (českou), co sem někdy chodí a píše příspěvky :-)) a fandí dobrému tenisu !!!
Reagovat
Stan_Borowitz
a já už přemýšlel o tom, jestli jsi spíše Kvitová, nebo Záhlavová-Strýcová :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji.
Reagovat
a.magerova
zasloužil sis to !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Moc gratuluju. Má to opravdu zaslouženě. A přeju hodně štěstí do této sezony,ať je taky takhle úspěšná jako byla ta loni. :))
Reagovat
Stan_Borowitz
pro tenis...
Reagovat
smazaný uživatel
Nadale super, zaslúžil si to, gratulujem a dúfam, že tento rok bude opäť úspešný... Pre mňa hrá Rafa ohromný tenis ....Vamos Nadal...
Reagovat
Mercury
Coby fanoušek Rogera gratuluju Rafovi k zaslouženému vítězství. Úžasný rok v jeho podání. Mě osobně víc potěšilo vítězství Lindsey :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist