Nadal má na kontě další rekord. Španěl strávil nejvíce týdnů v řadě v Top 10 a překonal Connorse

10. 11. 2020, 09:59
Aktuality 160
Rafael Nadal se před týdnem na Masters v Paříži dočkal jubilejní 1000. výhry na hlavním okruhu a včera se stal rekordmanem v počtu v řadě strávených týdnů v Top 10, se 790 týdny překonal Jimmyho Connorse.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Nadal se do Top 10 žebříčku ATP poprvé podíval 25. dubna 2005, po prvním z 11 triumfů na domácí antukové akci v Barceloně. V 81% ze 790 týdnů (nezahrnuje koronavirovou pauzu) byl světovou jedničkou (209 týdnů) nebo dvojkou (351 týdnů) a v 93% byl členem Top 5. Od té doby z elitní desítky nikdy nevypadl, přestože je jeho kariéra protkána mnoha zdravotními pauzami.

Se 790 týdny je 34letý Španěl novým rekordmanem, o týden překonal Američana Jimmyho Connorse (23. srpna 1973 - 25. září 1988). Na třetím místě je se 734 týdny Roger Federer. Aktuální světová jednička Novak Djokovič v Top 10 nepřetržitě strávil 555 týdnů, o tuto sérii přišel v říjnu 2017 během zdravotní pauzy, v historických tabulkách je až šestý.

Nadal tak má na kontě další obrovský úspěch. Po rekordním 13. triumfu na French Open ziskem 20. grandslamového vavřínu vyrovnal rekordmana Federera, před týdnem se na Masters v Paříži dočkal jubilejní 1000. výhry a stal se teprve čtvrtým hráčem v open éře, který na tuto metu dosáhl. Před ním to dokázali jen Connors (1274 výher), Federer (1242) a Ivan Lendl (1068).

NEJVÍCE TÝDNŮ V TOP 10 V ŘADĚ
Hráč Týdny v Top 10 v řadě Od - do
1. Rafael Nadal 790 25. dubna 2005 - současnost
2. Jimmy Connors 789 23. srpna - 25. září 1988
3. Roger Federer 734 14. října 2002 - 31. října 2016
4. Ivan Lendl 619 7. července 1980 - 10. května 1992
5. Pete Sampras 565 10. září 1990 - 1. července 2001
6. Novak Djokovič 555 19. března 2007 - 29. října 2017
7. Stefan Edberg 493 9. září 1985 - 12. února 1995
8. Guillermo Vilas 484 12. srpna 1974 - 20. listopadu 1983
9. Boris Becker 436 8. července 1985 - 7. listopadu 1993
10. Björn Borg 421 3. června 1974 - 20. června 1982
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

160
Přidat komentář
Mayo
Ako inak, proste Rafael GOAT Nadal smile
Reagovat
RF46
Ano, klante se Rafafans, ja osobne tedy budu nadale chodit s hlavou vztycenou smile
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte k tým dátumom. Nadal sa dostal do top 10 ako 18r a hneď o dva mesiace vyhral Grandslam.

To sú tiež, na dnešnú dobu, už neopakovateľné veci.

Najmä, keď si predstavíme generáciu Dimitrova, Thiema, Zvereva, Sinnera. Ako pomaly a viacerí tažkopádne prichádzali do veľkého tenisu a keď sa dostali do Top 10, ako dlho im trvalo, kým dosiahli naozaj veľký výsledok.

Vlastne všetci až na Thiema, ktorý vyhral GS v 27r. na veľký úspech ešte len čakajú.

Holt, Nadal je fakt len jeden.
Reagovat
Marduch
Zaplaťpambu smile
Reagovat
RF46
smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Představ si, kdyby byla dva Nadalové, byli by i dva Forehandi?

Když si příspěvek přečtu, tak si řeknu, ty jo, ten borec mele úplně pičoviny, odpovím mu, ale pak mě mozek zastaví a řekne - hrách o zeď, hrách o zeď Kamile. smile
Reagovat
RF46
Ono je to fakt jedno, kdyz mas nabozenskyho fanatika, tak ten taky ignoruje fakta a ma svou pravdu ze ktere neslevi.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná to bude jako s těmi lidmi co věří, ze v COVID testech jsou mikročipy, které tě monitorují.smile
Reagovat
Patik
a niesú ? smilesmile
Reagovat
Amputace
Co teď napsal za pič.ovinu? Vždyť má pravdu...
Reagovat
HolyMotors
Ta pravda je ale hodně zavádějící a klasicky forehandovská, opomíjí důležité souvislosti.
Reagovat
Amputace
Jaké souvislosti? Nadal přišel v osmnácti a hned začal vyhrávat na antuce, hned získal GS. Zároveň je pravda, že od té doby se nikomu nic podobného nepodařilo. Ve věku dnešní next gen už měl Nadal kariérní GS. Big3 je samozřejmě výjimečná a je to historická anomálie a těm mladým se přes ně těžko dostává k nějakým titulům, když si téměř všechno rozeberou oni. Nicméně proti 18ti letému Nadalovi tenkrát zase stál v životní formě hrající Federer a Nadal přesto ty turnaje vyhrával prakticky od začátku.

Dnešní 18ti letí nevypadávají jen na big3, o těch ani nevíme, že existují. Nadal v osmnácti vyhrál GS. Nikomu se tomu od té doby v tomto věku nepodařilo ani přiblížit. Kde je ta nepravda či ty zavádějící informace?
Reagovat
George_Renel
Becker byl ještě mladší když vyhrál Wimbledon...
Reagovat
smazaný uživatel
V tenise, minulého storočia.
Reagovat
HolyMotors
Je nefér nezmínit to, co nezmínil forehand. Minimálně Thiem a Dimitrov (a samozřejmě mnozí další) a zčásti i Zverev měli pro svůj start diametrálně odlišné podmínky, těžko mohli vyhrát GS v 18. Zní to jako utopie. Jednak nejsou nejlepší hráči nějakého povrchu v historii (Nadal) a jednak museli čelit big 3 na vrcholu, že.
Reagovat
Amputace
Nadal zase čelil Federerovi na vrcholu. A to že ti hráči nejsou nejlepší na nějakém povrchu, je čistě jejich problém. Navíc neřeknu, kdyby pravidelně na GS vypadávali s big3, ale tak to přece vůbec není. Občas s nimi vypadávali, ale většinou se k nim ani nedostali. Nejvíce na big3 doplatil Murray, který by, nebýt jich, byl brán za jednoho z nejlepších tenistů vůbec. O next gen či Thiemovi se tohle nedá říct ani omylem. Kdyby měli kvalitu Nadala, ty turnaje by vyhrávali.
Reagovat
HolyMotors
Těžko by vyhrávali GS přes Nadala, Djokovice, Federera. Vždyt ty tři uzmuli z posledních 60 kolik, 50 GS? Fakt nevím, jak tohle chtít po 18letých klucích.

Nadal to dokázal na antuce, kde Federer 2003 - 2006 tak dobrý nebyl. Na ostatních površích taky vypadával víceméne s kde kým. Což se brzo změnilo, pravda, ale měl tam víceméně jen Federera, na kterého uměl.
Reagovat
Amputace
Jo, jenže těm klukům už 18 dávno není, je jim 22 a víc a na jejich úspěchy se přesto stále čeká. Přibližně v jejich věku už měl Nadal kompletní GS a dominantní sezónu na všech površích. A to proti sobě měl také Federera a Djokoviče.

I Nadal z let 05-07, tedy hráč brutálně zaměřený na antuku, měl z jiných povrchů více úspěchů než mají hráči next gen na svých dominantních površích ve 23+ letech v součtu. Vždyť co v souhrnu všichni ti Zverevové, Medvěděvové atd. mají za úspěchy? Turnaj mistrů, finále US Open a sem tam nějaký ten Masters.

Nedá se to omlouvat tím, že proti sobě mají big3. Zaprvé všem jim je už přes třicet, Federerovi dokonce téměř 40, a zadruhé oni si taky navzájem čelili a stáli v cestě, ale ty úspěchy přesto mají. Nadal v teenage věku měl proti sobě top Federera, v nejlepších letech pak top Djokoviče. Měl to přinejmenším stejně těžké, ale ty úspěchy přesto má, protože je kvalitativně úplně někde jinde než Zverev a spol.. A Federer 2003-2006 na antuce rozhodně dobrý byl. Nebýt Nadala, měl by z toho období 2x FO + plno dalších antukových Masters. Samozřejmě to není a nikdy nebyl jeho hlavní povrch, ale za nějakého průměrného antukáře bych ho rozhodně nepovažoval. Byl podle mě v 24 letech daleko lepší na antuce než Nadal po třicítce na hardu, a přesto má next gen problém Nadala porážet i na tom hardu...

Zároveň ty to podáváš tak, jako by hráč next gen musel porazit Djokoviče, Federera i Nadala, aby vyhrál turnaj. Vždyť hráči next gen úplně běžně končí na GS na hráčích druhého sledu nebo na jiných hráčích z next gen, na big3 ani nemusí narazit... Viz Zverev loni: na AO porážka s Raoničem, ve Wimbledonu s Darcisem, na US Open ze Schwartzmanem. Tsitsipas prohrál loni na AO s Nadalem, ok. Ale pak na RG s Wawrinkou, ve Wimbledonu s Fabbianem a na US Open s Rublevem. Vždyť je to bída.
Reagovat
HolyMotors
Ano, teď je jim už daleko více a také se více prosazují, protože big 3 ustupuje. Thiem vyhrál US open, což je ale dáno hlavně neúčastí big 3, respektive Djokovičovou diskvalifikací. Vůbec bych nedal ruku do ohně za to, že by to vyhrál, kdyby Nadal s Federerem hráli.

Nadal měl proti sobě hlavně Federera, Djokovice až daleko později, ten byl snad tuším do 2011 na úrovni dnešní next gen plus Thiem. A neměl Murrayho na vrcholu proti sobě.

"Vždyť co v souhrnu všichni ti Zverevové, Medvěděvové atd. mají za úspěchy? Turnaj mistrů, finále US Open a sem tam nějaký ten Masters." Ano, těch úspěchů by mohli, měli mít víc. Ale řeč byla především o Dimitrovovi, Thiemovi, které zmiňoval ten kašpar Forehand. Ty čelili téměř celé své kariéry nejsilnější konkurenci v historii , Nadal, Federer, Djokovic, plus Murray, o kterém jsi sám řekl, že by měl 10 GS nebýt jich. Tak ja se konkrétně tito dva měli prosadit v 18, ve 22? Řekni.

K tomu zbytku, ano, Nadal je dost možná nejlepším hráčem historie, tak se celkem počítá s tím, že se výrazně prosadí třeba už v těch 18. A dnešní next gen se mu ani zdaleka nepřibližuje.
Reagovat
HolyMotors
Zároveň si pořád myslím, že tu možnost prosadit se měl vyšší než Dimitrov, Thiem a řekl bych, že i pořád vyšší než next gen. Nebo lépe dostupnou tedy.
Reagovat
Amputace
U Dimitrova byl problém, že se dokázal dostat na vrchol své výkonnosti tak nanejvýš ve třech sezónách. A ani to nestačilo, aby se pravidelně dostával do finálních kol GS, naopak vesměs vypadával v prvních kolech s hráči druhého až třetího sledu. Pouhá tři semifinále GS je bídná vizitka. Nebýt big3 (4), stejně by vyhrál nanejvýš tak 2 GS, na víc prostě neměl kvalitu. Existence big3 je v otázce nenaplnění jeho talentu spíš druhořadá, v první řadě to u něj vždy bylo o kolísavosti výkonů a špatné mentální odolnosti.

Úplně něco jiného je Thiem, tam naprosto souhlasím. To je podle mě hráč zhruba na úrovni Murrayho v nejlepší formě, ten na big3 doplatil kromě samotného Murrayho jednoznačně nejvíc ze všech hráčů za posledních cca 15 let (nepočítám-li samozřejmě samotné členy big3). Ostatně je to vidět už jen z toho, že ve srovnání s next gen a Dimitrovem vypadával (minimálně na GS) s big3 zdaleka nejčastěji.

Jako přesto si ale myslím, že Murray na big3 doplatil ještě daleko daleko víc. Vždyť ten měl období, kdy téměř na každém GS skončil na jednom z trojice Nadal-Federer-Djokovič (viz jeho cesta za Wimbledonem, to je fakt neskutečný masakr). Nic podobného se ani o next gen, ani o Dimitrovovi s Thiemem říct nedá. Ti se daleko častěji vymlátili mezi sebou, případně s jinými hráči druhého sledu (to nemyslím pejorativně, jde jen o slovní odlišení od big3 a Murrayho). Takže se nedá říct, že by jim big3 vyloženě bránila v prosazení se během mladých let. Kdyby se pravidelně dostávali do semifinále a finále velkých turnajů a tam je big3 pravidelně porážela, bylo by to něco jiného.

Jinak ale fajn diskuze. smile
Reagovat
turista
Nadal je jistě unikum. Ale v roce 2015 mu pomohl i kus štěstí, že spadl na 10.místo žebříčku a ne na 11. místo. Pak by tenhle rekord neměl. Federer v témže roce spadl na 17.místo a Djokovič v roce 2017-2018 až na 22.místo. Unikum je i ten Connors. Od října 1984 do července 1988 nevyhrál ani jeden titul a v té desítce se nějakým zázrakem udržel i přes neustálé nakládačky od Lendla, Beckera, Wilandera, Edberga a McEnroea.
Reagovat
Amputace
To není zázrak, ale princip obhajoby, který podle mě může v některých případech dost zkreslovat realitu. Mně tohle vlastně vždycky přišlo na hlavu, že se žebříček nesestavuje podle aktuálně získaných bodů jako například ve fotbale, ale je tam jakýsi systém obhajoby. Pak se samozřejmě snadno může stát, že nějaký hráč druhého sledu, který nevyhrává žádné turnaje, je celé roky třeba pátý na světě.
Reagovat
turista
U Nadala je unikátní to, že od roku 2004 nezažil ani jednu sezónu bez titulu. To je obdivuhodné.
Reagovat
Amputace
No jo. Zdejší odborníci by ti nicméně řekli, že je to díky antuce, takže to vlastně nic moc neznamená, protože fakt, že je na antuce skvělý, oni přece nerozporují... To, že z patnácti sezón pouze ve třech nezískal žádný mimo antukový titul, je samozřejmě nepodstatné. Antukář se vším všudy.
Reagovat
Roger_Federer
Ovlivneno big3.
Reagovat
Amputace
A Nadal ovlivněn Federerem vyhrávajícím v té době 3GS ročně nebyl? Proti tehdejšímu Federerovi by všichni ti dnešní Tsitsipasové, Zverevové a spol. vypadávali a prohrávali úplně stejně jako tehdejší Roddickové a Nalbandianové. Nadal byl nicméně už v teenage věku absolutní fenomén, navíc se stylem perfektně ušitým na konkrétní povrch, na kterém dokázal prakticky hned od začátku dominovat. Současná next gen je i z hlediska talentu a tenisové kvality něčemu podobnému na míle vzdálena a big3 v tom je v tom jen třešnička na dortu. Neřeknu, kdyby prohrávali pravidelně ve finále s big3, ale oni úplně běžně vypadávají v prvních kolech velkých turnajů.

Třeba takový Murray, to je úplně jiná pohádka. Ten by měl minimálně tak 10 GS nebýt big3.
Reagovat
smazaný uživatel
Shapo je šéf :D
Reagovat
Nola
nie vacsi ako ty smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Určitě jim tam vypad Berdyčsmilesmile
Reagovat
sojka1
Berda byl v top10 bez pauzy "jen" 6 let... :-)
Reagovat
gigin
2014.06.23 10
2014.06.16 10
2014.06.09 10

A su spoko.
Reagovat
RF46
Kolik punktu, ze si spoko? smile
Reagovat
gigin
Tri!! :DD
Reagovat
Patik
Čo vlastne vypovedá táto štatistika keď trebárs taký Federer nemusí byť dva roky na kurte a aj tak nevypadne z top10..to má asi takú hodnotu ako keď som prednedávnom čítal že Roger je v top 20 rovných tisíc týždňov..nechcem ťahať Rogera do Rafovej témy ale príde mi to ako vhodný príklad o tom ako je to štatistika takmer s minimálnou vypovedajúcou hodnotou..ale v celku hej no je to pekné klobúk dole..
Reagovat
smazaný uživatel
Když je to statistika Nadala = velmi důležitá věc, hovoří to o komplexnosti.

Když je to o Federerovi = bezpředmětné číslo, nič to nehovorí, plebs.

Nejvtipnější je koment marketingového manažera z Petržalky cituji: kedze ma z legiend najkonstantnejsiu vykonnost

Přitom tuhle statistiku má Rafa z 99% díky antuce, kde se nikdy nezranil a všude jinde ano.

Celkové weeks v TOP10 jsou 10x důležitější.
Reagovat
Patik
jemu úplne stačí vrátiť sa každoročne na French Open a niekde do Monte Carla a top10 je istá..veď on je vždy z tých prvých ak nie prvý čo má po French Open už istý Turnaj Majstrov..premňa osobne je toto úplne zbytočná štatistika taký nepodstatný malý bonus aj keby som bol jeho skalný fanúšik..
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal měl na antuce 3 konkurenty za 20 let. Na hardu jich měl Djokovič s Federem asi 10.

Jednoduché jako facka, Nadal dominuje povrchu s nejnižší konkurencí v historii tenisu a těží z toho maximum. Jednoduchá věc.
Reagovat
woody
Promiň, ale tohle je pitomost.

To že Nadal tak převyšuje konkurenci, neznamená,že ta konkurence je slabší než na jiných površích. Nadal je prostě pro ostatní na antuce pŕíliš dobrý.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to spíše takový příspěvek pro TP Team Rafa.

Když Federer 3/4 dekády dominoval na hardu, v hale a na trávě, tak tam nebyla konkurence.

Když Nadal dominuje na antuce, tak je GOAT a poráží tam nejlepší aktuální antukáře jako Sinner, Korda a McKenzí smile

Čur-ákov level 100 dosažen. smile
Reagovat
Amputace
3/4 dekády? Ale nedivoč. Dominoval 4 roky. Pak ho Nadal porazil ve Wimbledonu a od té chvíle nedominoval už vůbec ničemu.

A kde dominoval hale, když jediný halový Masters vyhrál 1x? Nadal na antuce - to byla dominance. Tohle se s tím nedá vůbec srovnávat. Sám tady přece dlouhodobě obhajuješ důležitost i jiných turnajů, než jsou GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Federer má dohromady tak 25 halových titulů vč. šesti TM (Nadal 0 - slovy nula) a jedné Paříže (Nadal 0 - slovy nula)

Od roku 2003 - 2007 vyhrál 49 turnajů, což je 5 let, dobře.

Nadal dominoval vždy jenom na antuce a měl tak 1-2 sezóny, kdy byl silný všude 2013 a 2010.

Poté vyhrával jenom a pouze FO a sem tam náhodně jiný GS, jako USO 2013,2017, nebo 2019
Reagovat
Amputace
Sezónu (2003), ve které vyhrál 1 GS, TM a nula Masters vážně nepovažuji za dominantní.

Federer vyhrál 6x nejdůležitější akci v hale (TM) a druhou nejdůležitější akci v hale (Paříž) vyhrál pouze jednou. Zbytek nahrabal v Bangkoku a Basileji. To je s Nadalovou dominancí na antuce zcela nesrovnatelné. To snad uznáš i ty sám.

Nadal má jednu sezónu, kdy byl silný všude, Federer takovou sezónu nemá ani jednu - nikdy nespojil úspěchy na antuce, trávě a hardu do jedné sezóny, Nadal ano.
Reagovat
Roger_Federer
Souhlasim, Federer 03-06 nebyl na antuce nic moc a potom mel smulu jmenem Nadal.
Reagovat
Amputace
Jj. Podobně jako Nadal, který se začal mimo antuku výrazněji zlepšovat až od roku 07/08, měl velmi záhy poté, co zkompletoval GS, smůlu na nehratelného Djokoviče, který dorostl v hardového génia. V opačném případě by měl 3x US open v řadě, obhájený Wimbledon, další AO, TM, 2 dominantní sezóny v řadě na úplně všech površích, a o jeho mimořádné kvalitě mimo antuku by nikdo nemohl pochybovat.
Reagovat
Amputace
Jinak ještě k té náhodnosti. Věděl jsi o tom, že Federer vyhrál po třicítce pouze dva GS přes Djokoviče nebo Nadala? To je docela mazec, když se to tak napíše, ani bych to netipoval... Pro srovnání Nadal po třicítce má přes Djokoviče či Federera také 2 GS a to je o pět let mladší.

2 tituly Federer po třicítce rovněž, jak ty rád píšeš, "uhaluzil".
Reagovat
smazaný uživatel
A jaké ty GS jsou od Rafy? French Open? smile

Nadal nevyhrál přes BIG3 GS od roku 2013, kdy na USO porazil Djokoviče. To, že porazil Federera v SF RG 2019, kdy tam Roger šel před čtyřicítkou pinknout tak po třech letech, nemyslíš vážně. smile smile

Letos porazil Djokoviče, dobře, nevím, zda to Djokovič byl, ale ok. Má po 30tce jeden GS přes BIG3, gratulace. Ale opět na antuce, kde dominuje celou kariéru, když potká někoho jinde, tak prohraje.

0:17 je to skóre myslím od USO2013
Reagovat
Amputace
Vidíš to. Nadal od 2013 nevyhrál GS mimo antuku přes Djokoviče či Federera. Kolik ze svých celkových 20GS vyhrál Federer přes ty dva za celou kariéru - pět? A ty bys vyčítal Nadalovi 2 US Open, kde ty dva nepotkal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jen bůh je našim pánem, sláva bohu, jenom on má pravdu.
Reagovat
Roger_Federer
Federer ma po 30citce 4 granslemi.2012 Djokoviv/Murray. 2017 Nada/Cilic, 2018 Cilic, je granslemovy vítěz a nekolikrat finale, to neni to samé jako Anderson sory.
Reagovat
Amputace
Sorry, 30ti letého Cilice vůbec nebudu brát jako nějakého top finalistu jen proto, že kdysi vyhrál GS. Nadal hrál semi s Del Potrem, který vyřadil Federera. Nemají si ti dva vůbec co vyčítat. Ty vole, Federer hrál semifinále AO s Chung Hyeonem. Dvě finále hrál s Cilicem za zenitem. To se chceš vážně dohadovat, co je větší bída, jestli Chung Hyeon v semifinále nebo Anderson ve finále? Dva GS po třicítce měl Federer úplně zadarmo, stejně jako Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
No ved to, práve vdaka tomu, ze si nasiel povrch, ktoremu dominuje má "logicky" najkonstantnejsiu vykonnost. Dostaň sa cez to, bude sa ti lahsie zit.

Federer si tiez mohol najst svoj povrch a bol by to on, kto by mal najkonstantnejsiu vykonnost, ale nenasiel, je fackaný vsade.

Comu na tom nerozumies?
Reagovat
smazaný uživatel
Přemýšlím, zda mám do gnocci s kuřecím masem a špenátem přidat smetanu před zapečením, nebo až po něm a lehce dotáhnout v troubě.

Chtěl bych docílit maximálně hladké konzistenci a vyhnout se lepení gnocci k sobě.

Co s tím?
Reagovat
annah
Nezapekat. Jenom promichat.
Reagovat
Patik
tiež si myslím..ja som si robil na obed penne..orestovať mäso kúsok slaniny nakrájať na drobno cuketu zaliať smotanou pár listov bazalky voda z cestovín vložíme penne obed za 15 minút..
Reagovat
smazaný uživatel
To je poprvé za několik let, co jsem se pod vláknem Forehanda něco dozvěděl. A pak že tady nejsou překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzdy som vedel, ze ti skor pasuje vareška, nez tenisova raketa. Aj preto vzdy budes len nasa Kamila :)

A teraz mazaj ku sporáku!..:)
Reagovat
smazaný uživatel
Dělal jsem si těstoviny, nemám rád ty žrádla z restaurací v krabičkách, ale dobrý, tu smetanu jsem tam dal až potom a jsou pecka.

Tenis nehraju, haly jsou zavřené, jeden pohár už letos mám, takže spoko.
Reagovat
Alien
Tak to je neuvěřitelné!
Reagovat
paddy
Kdo se zraní uprostřed kariéry, tak nemá šanci udělat šňůru v top10

Např někdo má 500-0, rok zraněný a pak 500-0, celkově 1000-0 a neporažený a cca 60 získaných GS, ale šňůra bude menší než 400 týdnů v top10 smile

Rafa měl štěstí, že nebyl zraněný v antukové sezóně

https://www.ultimatetennisstatistics.com/record?recordId=WeeksAtATPTop10
Reagovat
Roger_Federer
Rekord.ukazuje jenom to, ze Rafa je zdravější hráč než treba Roger, nikdy operace, nikdy nevypadl z top 10, super rekord.
Reagovat
turista
O Rafově zdraví to nevypovídá vůbec nic. O jeho kvalitě ano. Ta je bez diskuse obrovská.
Reagovat
RF46
Proc to nic nevypovida o zdravi?
Reagovat
Roger_Federer
Vypovídá to rozhodně dost otom, ze naplakani Rafove fans o jeho zdravi je mitus,pohadka o karkulce.Rafova kariera nikdy nebyla ovlivnena dlouhodobim zranenim, nebo operaci, tak aby vypadl z top 10.
Reagovat
woody
Nejsem Rafa fans, ale přečti si jeho knihu Rafa.

Hodné tam vysvětluje právě své zdravotní problémy a jejich řešení. Myslím,že by jsi tohle potom nepsal..
Reagovat
smazaný uživatel
A 8 vynechanych GS zo zdravotných dovodov :)

Mlcat je zlato kamosko.

Rekord ukazuje akurat to, ze Nadal ma vyssi herny standard.
Reagovat
Roger_Federer
Zajímavé, černé na bilem, vidno že Rafa kvulibzdravi nikdy nevypadl z top10, nikdy nebyl na operaci, vždy svoje zraneni dokszal rozchodit.. Bez zasahu lékařů, ale ty si budes mlet svoje. Pacient.
Reagovat
smazaný uživatel
Ved jedno sa predsa nevylučuje s druhým.

Ci vidime len čiernu a bielu?
Reagovat
Apple
Takovou blbst plácnout je neuvěřitelné! Z big3 měl nejméně zranění za svou kariéru právě Roger Federer, pak Novak Djokovič a Nadal, který pravidelně skoro každý rok má problémy s nějakou svalovou partií nebo jde na další operaci s kolenem nebo čím vším ještě je absolutně nejhorší hráč co se zdraví týče z těch špičkových tenistů aspoň co já si pamatuji. Nadal začal hrát tenis a prakticky od začátku jeho kariéry až do konce má problémy se zdravím a je to asi jediný hráč ATP který se dokáže po každé operaci a zdravotních potížích vrátit buď stejně dobrý jako dřív nebo v něčem lepší - stačí se podívat na Djokoviče po jedné operaci a málem skončila jeho kariéra na dobro, Murray se třeba po operaci nevrátil ve slušné formě vlastně vůbec a teď nebudeme spekulovat nad vážnosti daných operací, protože nejsem doktor a nemám tušení jak dlouho trvá rekonvalescence každého jednoho zranění smile
Reagovat
RF46
"Nadal začal hrát tenis a prakticky od začátku jeho kariéry až do konce má problémy se zdravím a je to asi jediný hráč ATP který se dokáže po každé operaci a zdravotních potížích vrátit buď stejně dobrý jako dřív nebo v něčem lepší"
-
Presne tak, po kazde operaci se vratil jeste lepsi smile
Reagovat
Apple
PS: ještě doplním, kdyby měl Nadal zdraví na úrovni Federera tak má minimálně o 2-3GS navíc a možná by byl i lepší v době ztrávené na No.1 smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jenže on neumí hrát tenis aniž by si zlikvidoval celé tělo, takže kdyby měl zdraví Federera, tak má 2GS tituly, protože by musel hrát učebnicový tenis bez přehnaných topspinů a brutální síly a obrany.
Reagovat
Apple
některé zranění si určitě přivodil jeho stylem hry - že hraje hodně fyzicky náročný tenis, ale jestli sis o něm četl, tak má vrozenou vadu na noze tuším a z toho plyne i plácnu odhadem 50% jeho zdravotních potíží a zbytek určitě má za vinu jeho herní styl. Je to spekulace, co by kdyby a nemá asi moc smysl. Nicméně musíš uznat sám, že přes to kolik za svou kariéru měl zranění ať už herním stylem nebo vrozenými vadami, tak dosáhl téměř na tenisové nebe a nejsem si jistý, zda by Novak nebo Roger byli schopní dosáhnout stejných výsledků jako teď, kdyby měli podobné zdravotní potíže
Reagovat
RF46
Kdyby kdyby kdyby...mrni na rozhovory s Fyzio Kolarem - rozebira napr. vedle sebe servis Fedexe a Andyho. Ale podivaj se na to, poslouchej co rika a pak treba zmenis nazor na nektery veci.
-
A kdyby Rafa byl normalni pravak, tak ma treba o 10GS min...
Reagovat
Patik
Zdravie a Nadalova hra nejde dokopy..keby mal zdravie Federera vydržalo by mu asi rovnako ako mu vydržalo to jeho ak nie ešte menej..zničil by každé telo ktoré mu nadelíš..Federer hrá ako hrá a aj tak roky laboruje s chrbátom a kolenami..
Reagovat
Amputace
Tohle je samozřejmě tradiční mýtus. Nadalův herní styl... Čím se liší od Djokoviče? Djokovič také dobíhá všechno, navíc ještě ty jeho nebezpečné akrobatické dokluzy, a přesto se se zdravotními problémy svalového typu nikdy nepotýkal tolik jako Nadal. U Nadala v podstatě veškerá silovost spočívá v tom nepřirozeně hraném FH, kdy si prakticky pokaždé téměř vykloubí rameno. On ovšem výraznější problémy s rukami nikdy neměl. Kdyby to bylo o jeho silovém tenisu, už dávno nehraje, protože by to jeho tělo nemohlo zvládnout. Je to daleko více o jeho vrozených problémech, s nimiž se do určité míry dá bojovat, ale má to své hranice, takže proto třeba jeho nevydrží takovou porci zápasů jako ostatní a musí své síly lépe rozvrhnout, sem tam vynechat nějaký turnaj atd.
Reagovat
Apple
Přesně tak, Djokovič má ještě horší herní styl na namáhání oproti Nadalovi a používá ze všech nejtěžší raketu - proto i ten loket a krom toho loktu nic vážného s čím byl v nemocnici si nepamatuji.
Pro ty co ho nemají rádi, když vyniká na antuce a ví, že má 90-95% šanci vyhrát turnaje na antuce, tak asi logicky bude dělat vše proto aby byl na antuce zdraví nebo se tu najde nějaký blázen, který by radši hrál na hradu kde má třeba plácnu 60-80% šanci na výhru podle toho kdo tam zrovna hraje? Federer se vyhýbá některým turnajům, Djokovič se sice nevyhýbá, ale také musí kalkulovat kam se přihlásí aby měl co největší šanci na výhru, přece nepojede na turnaj, kde jsou jeho šance malé i když v jeho případě jsou šance velké asi na každém povrchu
Reagovat
Krisboy
Djokovič rozhodně nepoužívá nejtěžší raketu ze všech.
Reagovat
turista
Souhlasím. A napětí výpletu rovněž používá o něco menší než Nadal.
Reagovat
Patik
Tradičný mýtus...s tebou nemá cenu sa baviť o Nadalovi..jasné antukár ktorého doménou je rýchly pohyb si dá 5 turnajov za mesiac na najťažšom povrchu s maximálnou intenzitou potom mu odíde koleno a amputace sem príde vykladať že to je genetikou..jedna vec sú genetické predispozície a druhá vec zabednená španielska kopa svalov naháňajúca sa za každou loptou..
Reagovat
Amputace
Vysvětlíš mi ten rozdíl mezi jím a Djokovičem? Vysvětlíš mi, proč Nadal přes svůj silový tenis neměl takřka žádné problémy například s ramenem levé ruky?

Nadal je rychlejší než ostatní, víc toho vyběhá, ale nenaběhá toho o mnoho víc než jiní baseline hráči. jeho silovost spočívá především ve stylu úderů.

Nadal není a nikdy nebyl žádná hrouda svalů - cca 85kg k 185cm výšky, naprosto optimální poměr. Další mýtus.

Nadal měl problémy s koleny už v patnácti nebo šestnácti letech. To ani sportovec vystavený extrémní tréninkové zátěži v takovém věku nemívá.

A nejhorší povrch pro klouby je jednoznačně hard. Nepiš, prosím tě, sra.čky, nebo v lepším případě nepiš vůbec.

Podle těch tvých cintů měl Nadal skončit v 25ti letech, jak mu tehdy predikoval jakýsi ten český expert, a ne v 34 letech vyhrávat GS.
Reagovat
Patik
A ako vieš že nemal problémy s ramenom..len na základe toho lebo ti to nepovedal.? čo ak má s tým ramenom problém len nie do takej miery aby to niekomu vešal na nos..čo ak ho musí častejšie premazávať..čo ak to prevedenie techniky jeho topspinu nespôsobuje záťaž ramena..prečo trpí len zápästie a nie aj rameno..?

Rafa viacej vybehá ako ostatní ale nenabehá viac ako ostatní ? to mi nejako nevychádza ako toho môžeš viac vybehať bez toho aby si viac nenabehal.. ?

185/85 je ideálny pomer váhy s výškou..ale pre Federera čo hrá tak útočný Servis volej..aj to mal Roger tri operácie kolena..ako čakáš že natom bude hráč ktorý si zakladá na vynikajúcej obrane ? Djokovič je o 5- 7 kíl lahší..

Hard je omnoho horší nepochybne kĺby trpia ďaleko viac na harde..na antuke kĺžeš ale trpí telo..stred tela brušné svaly chrbát..lebo často udieraš počas kĺzania a nohy nemajú takú stabilnú oporu ako na betóne...Rafa je síce rýchly na harde ale neprispôsobuje sa mu..pri dobiehani sú kĺby stále v zábere častokrát kde sa Nole kĺže Rafa ešte brzdí šprint navyše sa otáča chrbtom kurtu tie kĺby sú stále v napätí..Djokovič je otočený tvárou do kurtu celý zápas..na pohyb má vycibrenú techniku..a ako som spomenul je ľahší než Rafa..

To že mal Rafa nejaké predispozície k zraneniam..beriem ale vo veľkej miere tomu pomohol..aj keď..tá technika a štýl hry už pre chlapca je dosť veľká záťaž..aj technika forehandu predsa len vtedy ešte neboli 200 gramové vyvážené rakety stavané na jeho mieru..o Rafovi hovorili že ukončí kariéru pred desiatimi rokmi..a hovorilo to veľa ľudí..ak sa ale nemýlim v tej dobe sa liečil takými metódami ktoré boli pre športovcov na nejaký čas zakázané..neskôr tie metódy povolili..a nikto myslím si že netušil ako pokročí veda a medicína..
Reagovat
Patik
fúha takú dlhú odpoveď som snáď ešte nikde nenapísal..môj pohľad na vec..
Reagovat
woody
Co se samotneho pohybu, koordinace, flexibility a rychlosti je dle meho nazoru Djokovic jeden z nejlepsich sportovcu. Jeho Balanc a pohybovy rozsah skloubeny s rychlosti je naprosto fenomenalni.
Reagovat
smazaný uživatel
Bere drogy.

A pak je prodává jeho fans = turista
Reagovat
Marduch
Kdyby měl Nadal zdraví na úrovni Federera, tak je to jiný somatotyp a není to Nadal.
Kdyby..
Reagovat
RF46
Kdyz vynecha HARD kvuli zdravi, nebo kdyz vynecha FO kvuli zdravi, tak ono to neni uplne stejne. Sance, ze vyhraje GS na cihle je trosku vyssi, ne? Ale ono to je proste tak, ze ty to mas ve sve moci, jestli se zmrzacis na jednom GS a nebo rozlozis sily. Sportovec takhle musi planovat s ohledem na celou seznonu a Rafa to planuje dobre, dobre vi, ze vynechat FO kvuli usetreni sil je nesmysl...
Reagovat
smazaný uživatel
A přesně proto se mu hovorově říká one trick ponny

Monte Carlo, Madrid, Řím, French Open = 100% zdraví, bez bolesti.

Od Wimbledonu po Monte Carlo - záda, ruka, levá noha, pravá noha, penis, pata, ucho, operace puchýře

Antuka, vše je pryč, 5 hodin zápasy, sprinty, větší svaly. smile
Reagovat
RF46
smile
Reagovat
ttopi
Ty výkony typu "v řadě" jsou i o štěstí. Roger je celou karieru výkonostně TOP10, ale holt mu tu šňůru semtam něco překazilo. Podstatnější je spíše celkový počet strávený na nějaké úrovni. Kdo má vlastně nejvíc týdnů v TOP10 vůbec?
Reagovat
ttopi
Jo už vím.

"Federer has spent the most weeks overall in the Top 10 of the FedEx ATP Rankings with 921 weeks, followed by Connors (816), Nadal (790), Andre Agassi (747) and Ivan Lendl (671). Djokovic is currently in sixth place on 656 weeks."

smile
Reagovat
smazaný uživatel
To více méně hovoří za vše. Nějaký rekord v řadě nic neříká, jestli je někdo 500 týdnu v TOP10 v řadě, já budu 900, ale v řadě jenom 450, tak jsem horší?
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
Krisboy
Skoro 18 let? Půl života v Top 10??smile
Reagovat
woody
To bylo jasné,že to bude Roger. Letos měl štéstí, ale překonávat se to bude těžko..
Reagovat
darek.vrana
Ale zase je úctyhodné, že to dokázal zrovna Nadal, který měl kariéru pořád přerušovanou zraněními. A i když chyběl půl roku, pořád měl dost bodů se udržet v top 10, což taky o něčem svědčí.
Reagovat
sojka1
sice si myslim, ze to predevsim svedci stale o tom jednom, ale paradni vykon a ty spinave ponozky vem cert... :-)
Reagovat
ttopi
No upřímně vypadnout z TOP 10 hráči jako Nadal skoro nejde. Když za ten půlrok vyhraješ GS a k tomu nějakej Masters, tak už to je skoro jisté, že budeš v TOP 10. Za BIG3 totiž není tolik hráčům kteří by byli schopni pravidelně uhrávat tolik bodů, aby někoho z BIG 3 vyhodili z TOP10 ikdyž nebudou půl roku hrát smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Celou kariéru dělá Rafa 4-5 tis.bodů jenom na antuce, takže kdyby hrál od března do května, tak bude v TOP10 celý život.

Statistika, která nic neříká.
Reagovat
darek.vrana
A přesto to nedokázali ani Federer, ani Djokovič.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokázali podstatnější rekordy, třeba vyhrát každý BIG title kromě FO více, než 4x
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zo ziadneho GS povrchu nemaju min 2 tituly, ako Nadal.

Inymi slovami, Nadal je mimo antuky o parnik lepsi, ako oni na antuke :)
Reagovat
turista
To bych trochu rozporoval. Djokovič má 10 vyhraných masters tisícovek na antuce stejně jako Nadal na hardu. Takže kvalitu Djokoviče na antuce navzdory nedávné porážce bych nerozporoval.
Reagovat
Amputace
Podle mě o tom, že je Nadal lepší hráč na hardu než je Djokovič na antuce, nemůže být skoro ani sporu. Ano, Djokovič urval nějaké Masters na antuce, kdy porazil dokonce i Nadala, ale zase je třeba říct, že Djokovič je možná nejkonzistentnější hráč v rámci sezóny jako takové. Prezentuje se podobně kvalitním tenisem na "bezvýznamných" Masters i na GS. U Nadala je přece jen daleko silněji cítit ta orientovanost primárně na GS. Kolikrát už jsme u něj zažili, že během přípravy vyhořel a pak urval GS. Navíc Djokovičovy úspěchy na antuce oproti Nadalovým úspěchům na hardu jsou v celkovém souhrnu přece jen poněkud zanedbatelné.
Reagovat
smazaný uživatel
Hoši. K čemu Vám kur-va je tahle statistika?

"Podle mě o tom, že je Nadal lepší hráč na hardu než je Djokovič na antuce"

???
Reagovat
Amputace
Já teď neřeším, k čemu je nebo není. Rozporuji, co napsal uživatel nade mnou.

Ale když už jsi to nakousnul - samozřejmě, že je tahle statistika důležitá, když chceš srovnávat celkovou kvalitu těch tří. Ono je totiž takovým všeobecným nedobrým zvykem Nadalovu antuku jaksi nepočítat či brát jako něco automatického. Dobře, na antuce je nejlepší, a dál...? Jde o to, že oni přes něj na antuce tituly moc nevyhrávali, Nadal je k tomu nepustil, ale on přes ně tituly na jiných površích ano. Konkrétně pro Federera byla 1/3 sezóny, de facto jedna třetina tenisu, kompletně zapovězena kvůli Nadalovi. Opačně to nikdy neplatilo. A to je důležité (vůbec neříkám, že nejdůležitější) kritérium. Protože podle čeho chceš toho goata vlastně posuzovat? Co sleduji tenis, byl to počet GS, protože Federer vždycky vedl. Najednou nevede, takže už to počet GS není. Dobře. Je to komplexnost napříč povrchy? Ok. Pak je ale právě důležité počítat i s tou antukou, a pokud s ní počítáš, zákonitě ti vyjde, že Nadal dominoval svému povrchu jako ti dva nikoli a současně ty dva ohrožoval na jejich površích daleko víc než oni jeho na antuce. Z tohoto hlediska (když počítáš s antukou i ve vztahu k jejich úspěchům, nejen ve vztahu k úspěchům Nadala) je Nadal nejkomplexnější. Netvrdím, že to tak, podle mě čistě z tenisového hlediska a ne z hlediska úspěšnosti je nejkomplexnější Djokovič, ale podle mě tento úhel pohledu stojí přinejmenším za zamyšlení.
Reagovat
smazaný uživatel
Antuka je povrch, který je v profi tenise nejméně oblíbený ať chceš, nebo nechceš.

Hodně hráčů to vypouští a logicky tam za 20 let nevyrostla Nadalovi žádná pořádná konkurence, možná trošku FEderer, Djokovič, Tsitsipas, Thiem, ale furt to je průměr. Federer vyhrál RG a má to v pejči stejně, jako Djokovič.

Takže buď je Nadal tak obrovský hegemón antuky, nebo prostě na to každý sere a stačí jim jedno French Open.

Na hardu je konkurence 10x větší, vždy byla a vždy bude.

Stejně jako tráva, kde nebude konkurence další 2-3 sezóny
Reagovat
Amputace
Samozřejmě kompletně nesmysl.

Antuku hráčům zneoblíbil především právě Nadal, protože na ní pořád vyhrával. U antukových turnajů se brzy po Nadalově nástupu na okruh stalo zásadním měřítkem, jestli Nadal bude nebo nebude hrát na turnaji také. Nebo ty máš nějaká reálná data, o která bys neoblíbenost antuky u hráčů (třeba ještě před Nadalem) mohl opřít?

To, má to v "pejči" už jsem ti jednou vysvětloval, že je to nesmysl. Federer, který to má od 2009 podle tebe v pejči, protože vyhrál RG, hrál 2011 znovu finále se svým top antukovým tenisem v kariéře, navíc předtím vyřadil neporaženého Djokoviče - jasný, make sence. Djokovič, který to má od 2016 v pejči (že byl pak sezónu a půl, tedy de facto dvě antukové sezóny mimo, už tě jaksi moc při vypouštění tohoto nesmyslu nezajímalo) hrál tento rok finále, před kterým byl považován za hlavního favorita dokonce i před Nadalem.

K té konkurenci: nebýt Nadala, je tam za posledních 15 let nějakých 5-6 šampiónů, několik z nich dokonce několikanásobných, RG by bylo bráno za jeden z nejpestřejších turnajů, pokud jde o konkurenci.

Nejslabší konkurence je jednoznačně na trávě. Už vzhledem k tomu, že je na ní nejúčinnější styl, který dnes už skoro nikdo nepraktikuje. Naopak většina hráčů praktikuje běhavý styl od BL, který je naopak vhodný spíše pro antuku.
Reagovat
smazaný uživatel
Přečetl jsem si jednu větu a tím končím.

Ty jsi přesvědčený o své pravdě úplně stejně, jako další fans Nadala na tomto fóru s vyjímkou pár světlých uživatelů.

Každý příspěvek začínáš negací toho příspěvku, který komentuješ.

To není pravda, to je hloupost, to je samozřejmě jinak.

Diskuze není možná.
Reagovat
Amputace
Není no, když zahájíš argument větou: "Antuka je povrch, který je v profi tenise nejméně oblíbený ať chceš, nebo nechceš."

O co to opíráš? Dojem, nic jiného. Nemůžeš přece negovat něčí úspěchy na antuce jen na základě podobného tvrzení.

K tomu, co jsem psal, ses samozřejmě vůbec nevyjádřil. Naopak se snažíš udělat z antuky druhořadý povrch, na kterém se vlastně nikdo nesnaží vyhrát. To je tvůj "argument", proč Djokovič s Federerem nejsou na antuce tak úspěšní jako on na hardu a trávě. smile
Reagovat
smazaný uživatel
Osvícenští autoři, zejména Voltaire a encyklopedisté, obrátili tento pejorativní význam proti náboženství vůbec. Historicky se fanatismus často spojoval s náboženstvím, právě tak ovšem existuje i fanatismus politický, národní, vědecký nebo sportovní.
Reagovat
Amputace
Kdybys to nezkopíroval z Wiki, ale skutečně to vycházelo z tvých vlastních vědomostí, možná by se to dalo i ocenit.
Reagovat
smazaný uživatel
Wiki to kopíruje ode mě smile
Reagovat
Amputace
To dokonale vysvětluje, proč je dobrá tak nanejvýš pro nějaký obecný přehled, ale k hlubší exkurzi do problematiky samozřejmě nedostačuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Logicky.

Protože všem stačí obecný přehled k základnímu pohledu na věc, který je jasný stejně, jako základní rozbor BIG3, který chápe téměř každý laik. Federer-Djokovič-Nadal.

Pak je tady skupina fanoušků, kterým jsou čísla a fakta prakticky ukradená protože i kdyby měl Nadal 3GS a Federer 20, tak najdou 1500 argumentů, proč je GOAT právě Rafa.

Takovým je třeba posílát odkazy na Wiki aby začali hezky od začátku a vytáhli si hlavy z análních otvorů.

Já už posílám pouze recepty na polévky, těstoviny a odkazy wiki.

Vše ostatní nemá smysl, fanatik zůstane fanatikem.

Hezkou středu
Reagovat
Amputace
Kdybys to, co píšu, četl alespoň čas od času pořádně, tak bys věděl, že Nadala nad Federera v žádném případě nestavím. Určitě ne v této chvíli. Spíš se snažím do goat debaty vnášet různá jiná hlediska, která nemusejí být na první pohled zřejmá, ale vypovídající hodnotu mohou mít naopak značnou.

Ale protože pořádně čteš jenom, když se ti chce, není pak divu, že ti plno věcí uniká a každý rozpor ve Federerově "goatovství" automaticky vnímáš jako vyvyšování jiného tenisty nad Federera.

Jinak tenisový laik by určitě nepostavil Djokoviče před Nadala, tomu nevěříš ani ty sám. Tenisový laik by to téměř určitě sestavil takto: Federer-Nadal-Djokovič. Což je dáno primárně popularitou Federera s Nadalem a obecnou zprofanovaností jejich rivality.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem udělal pro turistu, on by to pak nepřežil a bez něj by to nebylo ono.

Já nemám problém hlouběji srovnávat duo FEDAL v jejich historických úspěších, každý byl úspěšný někdy a jinak.

Včera jsem jasně psal, že dominance Nadala na antuce je oddiskutovatelná, ale když jejich H2H očistím o povrch, kde Nadal jasně dominuje celou kariéru, tak je to více méně vyrovnaná věc na hardu, na trávě vede Roger, v hale taky.

Tím jsem říkal, říkám a budu říkat to, že Nadal je excelentní antukář, který byl schopný posbírat velké tituly i mimo svůj hlavní povrch, ale bez jeho hlavního povrchu je to hráč, který by zapadl někde mimo TOP5 hráčů historie, přičemž Federer by byl bez trávy a Wimbledonu pořád první prakticky ve všech číslech od titulů, weeks n.1, year n.1.

Takže Federer by bez antuky a trávy měl 11GS a tak 70 titulů.

Nadal by bez antuky měl 7 GS a 20 titulů.

Celá diskuze. Takže dokud to bude 20/20, tak nemá Nadal čím být první a když to bude 21/20 22/20 a ty GS budou pořád z French Open a TM bude svítit nulou, tak pořád to bude hlavně historicky nejlepší antukář a šestý nejlepší hráč jiných povrchů.
Reagovat
Amputace
K tomuto jsem ti výše psal a tvá reakce byla, že antuka vlastně stejně nikoho nezajímá, je to nejméně oblíbený povrch atd. Což zaprvé není pravda (a pokud ano, opírá se pouze o tvé dojmy, protože žádný podobný výzkum, pokud se nepletu, mezi tenisty neproběhl) a zadruhé to nemělo vůbec souvislost s tím, že jsem řešil vztah obou k dominantnímu povrchu toho druhého.

Jinak těch věcných nepravd, co průměrně napíšeš, už začíná být opravdu hodně. Já beru, když se čas od času člověk v něčem ustřelí, ale tobě se to stává až podezřele často... Kdybys Federerovi odečetl Wimbledony, tak by v počtu GS samozřejmě nebyl první, ale "až" druhý, potažmo třetí, pokud počítáme i Djokoviče. A i jeho počet týdnů na pozici sv. 1 by se po odečtení osmi (tedy téměř poloviny) jeho GS jistě dost výrazně proměnil.

S tím posledním odstavcem já v podstatě souhlasím, až tedy na to, že kdyby Nadal ještě třeba dvakrát vyhrál RG, stavěl bych ho už nad Federera.
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě to beru v rámci big3, nepočítám tam Samprase a spol. Když každému vezmes jeho top turnaj, tak je Federer pořad první, Nadal poslední.

Proste Rafa je brutal mega velký šampion ale ta antuka mu v těch stats děla skoro 70% všeho a to je proste pro mě osobně moc, ale pro někoho ne, chápu to.

Stejně tak je pro mě lepší Ronaldo, než Messi protože Ronaldo posbiral tituly ve třech ligach a Messi jenom v jedné.

Stejný princip.
Reagovat
turista
Ale přežiju to. Myslím si, že Djokovič sice bude brán stále jako ten třetí vzadu ale v konečném počítání zajíců se bude smát naposledy až Federer a Nadal skončí.
Reagovat
Amputace
Jsi to naopak ty, kdo je fanatik. Protože kdokoli ti, byť jen zdánlivě, sáhne na nedotknutelnost tvé modly, se okamžitě v tvých očích stává kacířem. Já proti tomu, že je Nadal až druhý, nic nemám. Jsi to naopak ty, kdo pokaždé, když někdo začne o Federerovi coby goatovi polemizovat, vyletí jako čertík z krabičky a začne všechno rádoby humorně bagatelizovat a nadsazovat, všechny názory házet do jednoho pytle atd.

Já ve svých argumentacích stále vycházím z toho, že Federer je z big3 nejvýš, snažím se to ovšem problematizovat. Podle mě to totiž právě vůbec není tak jednoduché, jak ty píšeš - tedy že se, zjednodušeně řečeno, stačí podívat na čísla na Wiki a musí to být jasné i laikovi... V tuto chvíli je to podle mě mezi big3 tak extrémně vyrovnané, že stačí opravdu málo a může se to celé překlopit na stranu jednoho z nich, nebo se naopak nemusí stát vůbec nic, a zůstane to tak, jak to je.
Reagovat
woody
To je vážně sméšné. Napsat,že Djokovicovi úspéchy na antuce jsou oproti Nadalovým zanedbatelné je vážně mimo.. Jedniné co hraje do pro tohle tvrzení je,že Nadal má více GS z hardu než Nole z antuky. Ale těch možností na antuce je také 2x méně...
Opravdu to chce trochu soudnosti...
Reagovat
Amputace
To bylo pravda, napsáno trochu necitlivě. Ale pointa zůstává - nemyslím si, že je Djokovič lepší antukář než Nadal hardař. Stejně jako si nemyslím, že by byl Djokovič lepší hardař než je Nadal antukář.
Reagovat
woody
Rozhodne je Nadal fenomen naprosty na antuce, tudiz zadny hrac svemu povrchu nedominuje tak jako Nadal na antuce. To je jednoznacne. To druhe je prinejmensim velmi spekulativni...
Reagovat
Amputace
Stačí, když srovnáš H2H obou na antuce a hardu. Výsledky na antuce a hardu. Z ani jednoho nevyjde Novak jako vítěz. (Alespoň teda myslím, nepočítal jsem to, je to odhad.)

Jistě můžeš argumentovat tím, že nebýt Nadala, Djokovič by byl i na antuce považován za fenomén, byl by to vícenásobný držitel RG, na antukových Masters by prakticky dominoval atd. Ale podobně se to dá brát i opačně. Nebýt Djokoviče, Nadal má zřejmě 3AO, obhájené US Open, se vší pravděpodobností TM, plus spoustu dalších Masters, která mu uzmul právě Djokovič. Nebýt Djokoviče, nikdo by nepochyboval, že Nadal je vynikající hráč i na hardu a nejen na antuce.

Určitě to není tak jednoznačné, jak jsem naznačil předtím, ale stále si myslím, že Nadal je (nebo přinejmenším před třicítkou byl) lepší hardař než Novak antukář.
Reagovat
woody
Nemůžu souhlasit. I kdyby Rafa porazil Novaka víckrát na hardu než Novak Rafu na antuce, tak pořád má Nadal na hardu prostě větší počet šancí než Novak na antuce..

Netroufnu si tvrdit ani jedno,ani druhé, protoźe prostě neexistuje realné porovnání. Pouze subjektivní názor...
Reagovat
woody
Navíc vše umocňuje pojem fenomen Nadal na antuce...
Reagovat
turista
To opravdu Amputace přehnal s tím že Djokovicovi úspěchy na antuce jsou zanedbatelné.Kdo v Nadalove období vyhrál tolik velkých antukových titulů kromě Novaka? Nikdo.
Reagovat
turista
Zanedbatelné rozhodně nejsou. V 5 případech musel Djokovič porazit Nadala aby získal antukovou tisícovku z toho 4x ve finále. Pak 1 titul z RG a několik menších. V procentech vyhraných antukových zápasů jsou před ním pouze Nadal,Borg a o malý kousek Lendl v celé Open éře. To ho řadí mezi nejlepší 4 hráče na antuce celé Open éry.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne ale mají 4+ ze tři ty hlavoune
Reagovat
smazaný uživatel
Si tak komplexny, ja silny si na svojom najslabsom povrchu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nerozumím řeči tvého kmene
Reagovat
Amputace
Pro tvoji informaci, Djokovič vyhrál US Open "jen" 3x, Nadal 4x. Takže to mají u BIG titulů 2:2 - Nadal vede v rámci FO a US, Djokovič v rámci AO a Wimbledonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokonce. :)

Ale 8-6-5-1 má jenom král smile
Reagovat
Amputace
A přes dva ze tří nejlepších hráčů vůbec to má král kolik?
Reagovat
smazaný uživatel
Nepodstatná statistika, kterou používají jenom fans Nadala v domnění, že by Nadal dominoval i nad Samprasem.

Jak říkal RF46

Ono je to fakt jedno, kdyz mas nabozenskyho fanatika, tak ten taky ignoruje fakta a ma svou pravdu ze ktere neslevi.

Aloha smile
Reagovat
Amputace
Nepodstatná statistika, ano, a proto o pár příspěvků výše řešíš Nadalovy US Open získané mimo ty dva.

V čem je tedy podstatné, že Nadal přes Djokoviče a Federera od 2013 nevyhrává tituly na hardu, když Federer tímto způsobem získal většinu svých titulů v rámci celé kariéry...?
Reagovat
Amputace
Naprosto souhlasím. In a row statistiky jsou o ničem, nedá se na nich nic stavět. Jestli jeden hráč udělá pět GS v řadě a druhý udělá pět GS během 10ti let je prašť jak uhoď. Obě varianty mají svoji hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to pochopitelne, kedze ma z legiend najkonstantnejsiu vykonnost. 10 sezón s GS nepretrzite a celkovo 14 sezón s aspon jedným GS.

To sa bude prekovavat tazko, skoro az nemozne.
Reagovat
dappe
To je sice hezké, ale k udržení v top 10 tito hráči potřebují spíše to, aby jim nevypadly turnaje. Však i v té tragické sezoně 2013 se tam například Federer celkem v klidu udržel.

Začátkem roku 2017 měl ale za 12 měsíců odehraných asi 6 turnajů, z toho zdravý hrál jen 2 turnaje. Djokovič když vypadl z top 10, tak to podle mě bylo dost podobné.
Reagovat
turista
No jo. Ale je tady jeden smutný rozdíl. Dnes se tu píše o Nadalovi a vzbudilo to značnou pozornost. Včera byl článek o tom jak Djokovič dosáhl na 294 týdnů na pozici světové jedničky. A odezva na to tady na TP nebyla žádná.
Reagovat
Marduch
Prekonani Samprase v týdnech už jsme oslavovali dřív pod jiným článkem a za druhý Djoker neohrožuje Rogera počtem GS.
Reagovat
Marduch
Strýčkovo zadání znělo jasně. Zasvětíš život Roland Garros a sem tam přicmrndneš i jinde, v součtu by to na Federera mělo stačit smile nadsázka
Reagovat
peRFect
Je to ojedinělé a pravda, těžko překonatelné. Sám ale musíš uznat, že si to ale nezadá, ba naopak, s 10x finále GS v řadě a 23 GS z čehož je 20x finále a 3x SF. Za mě je ten druhý počin brutální a výrazně výše, protože hovoří o vysoké konzistenci.
Každej má něco ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Počkej, ale to bylo ve weak éře. To musíš rozlišovat. Připomenu

Weak éra - Doba, kdy Nadal nebyl na tour, nebo byl zraněný, nebo ještě moc mladý, nebo nebyl ještě dobrý hardu. Všichni ostatní GS vítězové a n.1 té doby jsou lůzři, kteří by v dnešní době nevyhráli ani turnaj v Petržalce, prostě tragédi, skoro až amatéři. Sice tihle tragédi Nadala poráželi prakticky všude, ale to ještě nebyl dostatečně zralý, když ale ve stejném věku porazil Djokoviče, tak byl prakticky šampion

Gold éra - Doba, kdy byl Nadal už hotový hráč, někdy to je rok 2006, někdy až 2012, záleží na potřebě v tématu. Dále se tato doba vyznačuje tím, že Nadal vyhrál vše přes BIG3, prakticky každý turnaj, USO přes Andersony, FO přes Wawrinky se zapomíná protože Anderson ve finále GS je 10x silnější, než třeba Roddick.

Chápeš?
Reagovat
peRFect
:-)))) nemám argumenty,vypínám internety (vytáčené připojení) a jdu se zabalit do ofčího rouna.
Reagovat
RF46
:)))smile
Reagovat
Patik
To máš ako keď sa meria vek tohoto sveta..pred Kristom a po Kristovi..to je to isté pred Nadalom a po Nadalovi..
Reagovat
smazaný uživatel
Akorát ze v této debate by se Kristus objevil i v roce 2012, nebo 2006, pak by zase 2007 odešel a vrátil se 2009.
Reagovat
smazaný uživatel
Prave preto tymto rekordom nikdy neargumentujem, lebo pre sampióna je dlhodoba ucast v top 10 zrejmá; dolezité su GS tituly.
Reagovat
woody
jak vládne na antuce, může tento rekord poslat ještě daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
Logický primát krále antuky.

FO, Madrid, Řím, Monte Carlo, Madrid = 6.000 bodů, Rafa tam kariérně uhrál v průměru tak 5.000 prakticky každý rok a vzhledem k tomu, že se hranice TOP10 pohybuje posledních 20 let někde okolo 3.000 bodů, tak kdyby hrál jenom antuku, tak je v TOP10 logicky nejdéle.
Reagovat
woody
Hmmm..

Kdo má čas spočítat Rafana každoroční průměr na antuce a průměrnou potřebu na TOP10?

Myslím,že by to vyšlo.

Ale tím ho nechci snižovat, jeo výkony na antuce jsou fenomenální.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, já to tak přesně myslel, tady není žádný hejt, ale naopak velký respekt.

Tím, že tak dominuje antuce a navíc je schopný získat nějaké body jinde, tak je jasné, že bude v TOP10 déle, než jeho rivalové, kteří sbírají body napříč všemi povrchy a jakékoliv zranění je připraví o velké kvantum bodů.

Jediná věc je ta, že Rafa byl zraněný několikrát, ale na antuce vždy fit.
Reagovat
Amputace
Napříč všemi povrchy kromě antuky, jsi chtěl, předpokládám, napsat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, chtěl jsem to napsat přesně tak, jsem to napsal pane chocholoušek.

Bůh je svatý, ať žije bůh. smile
Reagovat
Amputace
Nj. Už tradičně nevíš kudy kam, tak začínáš psát podobné mimozity. Nevadí. Pro dnešek stačilo.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilesmile
Reagovat
turista
5000 bodů Nadal standardně na antuce neuhrával. Většinou něco mezi 4000-4500. Nějaké antukové tituly mu sebrali Djokovič, Thiem, Zverev, Fognini, apod.
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist