Nadal: Nechtěl jsem jako obhájce vzdát. Tvrdě mě to zasáhlo, ale chci se znovu vrátit

18. 1. 2023, 12:45
Aktuality 33
Rafael Nadal se nechtěl jako obhájce titulu loučit s Australian Open skrečí, proto navzdory bolestivému zranění kyčle dohrál zápas druhého kola s Američanem Mackenziem McDonaldem až do konce.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AFP)

"O ukončení zápasu jsem přemýšlel prakticky od začátku. Ale neřekl jsem to nikomu. Nakonec je rozhodnutí stejně na mně, tak jsem se snažil hrát dál a moc si to zranění nezhoršit," citovala agentura AFP Nadala po prohře 4-6 4-6 5-7.

"Nemohl jsem vůbec hrát bekhend, nemohl jsem ani pořádně běhat, ale jako obhájce jsem se nechtěl loučit skrečí. A je to tak lepší. Prohrál jsem a není k tomu víc potřeba říkat. Jen pogratulovat soupeři. To je prostě sport," dodal šestatřicetiletý Španěl, jehož manželka se v publiku neubránila slzám.

Nadal, který se od druhé poloviny loňského roku potýká se zdravotními potížemi, doufá, že ho nečeká další dlouhá pauza. "Snažím se být pozitivní a bojovat, ale teď to moc nejde. Tohle mě opravdu tvrdě zasáhlo. Lhal bych, kdybych tvrdil něco jiného," uvedl.

"Doufám, že kvůli zranění nebudu moc dlouho mimo hru. Protože pak bych zase musel projít celým procesem rekonvalescence a další práce. V kariéře jsem to zažil bohužel až moc často... Pořád věřím, že se dokážu vrátit, ale nebude to snadné," prohlásil.

Důvodem k návratu je podle něj láska k tenisu. "Samozřejmě jednou budu muset skončit. Ale když něco milujete, tak i když tomu musíte přinést nějakou oběť, tak to vlastně ve finále ani není oběť," řekl vítěz rekordních 22 grandslamů.

"Ale samozřejmě vás štve, když vidíte, kolik času v kariéře jste strávil léčbou zranění a snahou o návrat. Myslím, že jsem se s tím docela dobře srovnal, ale posledních sedm měsíců bylo opravdu náročných," řekl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
raduz
Je zničenej příšerně.Měl by po sezoně skončit a chodit na kávu s Rožérkem.Ač ho nemám z mnoha důvodů rád,tak mu věřím,že fyzicky trpí.
Reagovat
RFanousek
Nadal asi nějakým způsobem dobelhá na OH 2024 za rok a půl a tam to zabalí. Můj tip.
Co se týče dalšího možného GS, tak mu už moc nevěřím, při nejlepším jedno poslední RG, protože tam má prostě auru, ale tipuju, že spíš už ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, tiez si myslim. Tento termín tipujem v podstate odkedy pridelili OH Parížu.

Ak bude mat sezónu 2023 celú na houno, z principu skúsi ešte jednu a ak sa ponesie v rovnakom duchu aj nasledujúca, tak to po OH odpiska. Zaujimave by bolo sledovat, co by robil, ak by RG24 napr. vyhral.
Reagovat
paddy
Už před turnajem bylo jasné, že se nedá čekat velký výsledek. Přerušovaný výpadek byl dlouhý. Kyčel bolela už několik dní, aby tam nedoutnalo něco vážnějšího.
Nedávno Zverev říkal, že Nadal skončí po RG. McEnroe to viděl až v momentě, když bude cítit, že nemá šanci vyhrát GS. Je to i logické. Zverev tomu (stejně jako my) nemůže tolik rozumět, když ještě nevyhrál žádný GS.

Mám podezření, aby Djokovič nedopadl podobně. Pravdu o zranění nemůže říct, aby se na to nezaměřili soupeři. Ale něco tam nehraje, některé kamerové záběry vypadaly podezřele.

no nič, idem do mešity, Allahu Akbar smile
Reagovat
Tenisovy.nadsenec
Nerozumím narážce na Djokoviče, konkretizuj.

Salam alejkum smile smile
Reagovat
Ondrej2280
Djokovic je stary simulant ,ten v jednej minute umiera a v druhej lieta po kurte..proste taky srbsky divadelnik:)
Reagovat
Usm
no hlavně, že ten tvůj Nadal každou tiskovku na RG brečel, jak div neumírá a jak jde hrát poslední zápas kariéry a pak běhá, jak rybičkasmile
Reagovat
Ondrej2280
Ako rybicka veru nebehal,jasne je to vidno v zapasoch s top hracmi.Za to Djoker vyzera v minute na zastavu srdca a potom odohra vymenu so 40 udermi:)
Reagovat
Amputace
Přesně tak. Jenže tento rozdíl nejsou ti zaslepenci absolutně schopni vnímat.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
turista
Djokovič nemá podstatný zdravotní problém. Na GS už má taky málo času. Ale na to aby to musel zabalit to zatím nevypadá. Je o ten rok mladší než Nadal.
Reagovat
stefankelner
Takže... Rafael Nadal tahal ve druhém kole proti skvěle hrajícímu Mackenziemu McDonaldovi od začátku za kratší konec a za stavu 4-6 a 3-4 se navíc zranil... Takže keby bol zbabelec zdravý tak by neprehral proti skvelému McDonaldovi, ale vyhral by 6:1,6:0,6:1 ?! ... Takže keby bol tento zbabelec vždy zdravý, nabíl by ho vôbec niekto niekedy ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tebe odporúčam nabit si kredit a zavolat pohotovosť, záchranku, už včera bolo neskoro Števko.
Reagovat
Carmelo
Kamosko, nechceš ty svoje moudra postovat na slovenských webech nebo klidně zahraničních. Nikomu bys nechyběl.
Reagovat
Pe3k
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Serus kamoško.

Nechcel by si sa zobudiť z prdele minulosti a zaregistrovať dobu v ktorej žiješ?..

Dovtedy môžeš tíško šúchať nohami a ísť dať hlas Babišovi.

Pozdravujem smile
Reagovat
baggik
To ty asi zijes stale v dobe Ceskoslovenska. Vem Babise a jdete domou.
Reagovat
Pe3k
Ne on je jenom dmnt. smile
Reagovat
Ondrej2280
Vy si toho Babisa zvolite este aj za prezidenta:)))
Reagovat
Patik
Tsitsipas, Djokovic, Medvedev chytajú naozaj dobrú formu vracia sa ešte aj Zverev ale aj hráči ako Norrie a Fritz nehrajú vôbec zle..tento rok to bude pre Nadala naozaj nabité.. Ten je posledne mesiace ako "zbity pes" tacká sa z jedného turnaja na druhy dokopy tam nič neuhrá.. Xisca plakala na tribúne pravdepodobne už toho má tiež dosť posledné mesiace..naozaj si myslím ze toto nikam nevedie.. Nech pocestuje domou nech sa vráti na kurty niekde v Ríme a skúsi ešte poslednýkrát Roland Garros a nech to zabali.. Ma doma par mesačne dieťa život není len o tenise..ten už nemusí nikomu nič dokazovať už len Xisce a malému lásku možno..
Reagovat
smazaný uživatel
Povedal bezdetný, životom neskúsený starý mládenec, ktorý nevie kopnút ani do lopty.

Ďakujeme za radu, berieme na vedomie :)
Reagovat
Tennisfan77
Někde jsem viděl kurzy na konec kariéry po RG. Teďka to asi bude klíčové, protože všechno Rafa si těžko vyléčí a vypadá to, že BIG3 skončí stejně, láska k tenisu 100%, zdraví 0%.
Reagovat
smazaný uživatel
Neukonci, aky je kurz?
Reagovat
Tennisfan77
Tvl nevím kde to bylo, podle mě na Fortune a už to stáhli.
Reagovat
woody
Zdravi 0% je smrt ne?

Roger rozhodně nevypadá, že by měl na nějaký zdravotní problém do normálního života, leč na profi úroveň tenisu to není. Ale to je běžný jev u profi sportovců, že příjde den, kdy tělo řekne dost a profi úroveň tím končí.

Podobně to bude i u Rafana a Novaka. Anody těžko soudit, ten se s tělem pere trochu už za hranou.

Existujou i opasky, jako Lindsy Vonn, která měla po kariéře velké bolesti, ale myslím, že už to vyřešila.
Reagovat
woody
* Andy
* opaky
Reagovat
turista
Rafa Nadal to asi přece jenom bude muset zabalit ze zdravotních důvodů. Ale má nejvíc GS, hromady titulů a pozicí jednoho ze tří GOATU. Vyhrál prakticky všechno co v tenise vyhrát lze. Klobouk dolů.
Reagovat
Vlk-v-trave
SPRAVNE!

Wimbledon FEDEX s Hubertem...ta sama situace.
SPRAVNE!

Vsechny posmesne komenty.
SPATNE!!!:DDD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Neměl vůbec nastupovatsmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Proc?
Vzdyt se ultimatne dobil az ve druhem setu... ale nemuselo to tak mozna dopadnout, kdyby zkusil hrat jak zacal, az se dobil:) Ale to je uz jina povidacka.
Reagovat
Tennisfan77
Nejméně polovina hráčů TOP10 by ho neporazila ani s tím zraněním. Zkusil to ala Wimbledon 2022, nevyšlo to.
Reagovat
turista
Berdych a Lendl skončili ve 34 letech. Nadal se to snaží drtit ještě ve 36,5 let. Vydržel to opravdu dlouho.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Muž se železnou kyčlí No2?smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist